Moram priznati, odlican tekst. Sve sto smo i mi govorili, objavio je tu

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Moram priznati, odlican tekst. Sve sto smo i mi govorili, objavio je tu
Bravo tekst, sve sto i mi pricamo ovdje. Najjadnije je sto sam i napiso,da je naso alibi u svadji dede i muharema i interne stvari daje u javnost. Umjesto da stiti svoje igrace smece,ali on nece da ih stiti nego baca pod voz da se svugdje prave i otvaraju mjesta za menadzerske ojebine. Najjadniji i najgluplji trener u historiji repke.
Poprilično tačna analiza. Najviše je zabrinjavajuće što se ovo desilo poslije godinu i kusur mandata i praćenja igrača. Ako možeš poslije 10 utakmica misliti da su Hajradinović i Gigović dobre opcije za krila, što to ne bi mislio i poslije 11 ili 15 utakmica. Ništa mi ne ulijeva sigurnost da neće sličan sastav izaći u septembru protiv Austrije.
Neka Barbareza tu ali treba malo spustiti loptu na zemlju, previse glupih i nelogicnih poteza povlaci. Totalno je fulio taktiku i formaciju protiv San Marina gdje je poceo utakmicu bez ijednog prirodnog beka i krila. Defanzivan i spor sastav kao da je ocekivao da cemo se braniti citavu utakmicu.Direktorcic je napisao/la: ↑09 jun 2025, 12:03Moze li argumentovano i dokazano ime boljeg selektora od sergeja trenutno I da u ovom trenutku moze preuzeti reprezentaciju.Ja znam 2 ali ste im nasli mane takodjer
Naprijed Barba![]()
+1adrenaline323 je napisao/la: ↑09 jun 2025, 12:16Neka Barbareza tu ali treba malo spustiti loptu na zemlju, previse glupih i nelogicnih poteza povlaci. Totalno je fulio taktiku i formaciju protiv San Marina gdje je poceo utakmicu bez ijednog prirodnog beka i krila. Defanzivan i spor sastav kao da je ocekivao da cemo se braniti citavu utakmicu.Direktorcic je napisao/la: ↑09 jun 2025, 12:03Moze li argumentovano i dokazano ime boljeg selektora od sergeja trenutno I da u ovom trenutku moze preuzeti reprezentaciju.Ja znam 2 ali ste im nasli mane takodjer
Naprijed Barba![]()
Odličan tekst. Srž problema je naveo. Nijednu zamjerku ne možeš pronaći.
Jedini Barbarezov + u ovoj situaciji je fantastičan posao koji rade on i Spahić na dovoðenju novih igrača.Direktorcic je napisao/la: ↑09 jun 2025, 12:03Moze li argumentovano i dokazano ime boljeg selektora od sergeja trenutno I da u ovom trenutku moze preuzeti reprezentaciju.Ja znam 2 ali ste im nasli mane takodjer
Naprijed Barba![]()
Odlicno napisanoRajvoSA03 je napisao/la: ↑09 jun 2025, 12:39Jedini Barbarezov + u ovoj situaciji je fantastičan posao koji rade on i Spahić na dovoðenju novih igrača.Direktorcic je napisao/la: ↑09 jun 2025, 12:03Moze li argumentovano i dokazano ime boljeg selektora od sergeja trenutno I da u ovom trenutku moze preuzeti reprezentaciju.Ja znam 2 ali ste im nasli mane takodjer
Naprijed Barba![]()
Svaki drugi segment koji čini selektorsku poziciju je kod Barbareza u debelom minusu. Pa evo, kad već pričamo o argumentima, idemo redom.
Spisak
Na spisku od 26 igrača koje je selektor pozvao na junsko okupljanje imaš slovom i brojem jednog beka, koji uzgred rečeno u selektorovoj viziji igra krilo. U formaciji 4-4-2, nekako je normalno da moraš imati bar 2 takva igrača, s obzirom na kompleksiju formacije i profil igrača.
Nepozivanje Gazibegovića, Karića, pa ako hoćeš i Čivića, nema opravdanje, ako već hoćemo da igramo to što igramo. Na stranu što tu nema igrača koji protiv protivnika kao što je SMR mogu napraviti višak i stvoriti, koliko toliko dobre situacije na protivničkoj polovini. Tu prije svega mislim na Esmira, Hasića i Rozića. Dakle, od početka imamo misprofilisanje igrača, nepoznavanje protivnika i nelogične pozive.
Taktička postavka
Protiv SMR koji je najlošija selekcija NA SVIJETU, izašao si sa 4-4-2 sa defanzivno orijentisanim igračima. Primjera radi;
Malić - nije desni bek, a ni u kom slučaju nije prodoran igrač, sposoban za overlapping ili ne daj Bože situacije 1 na 1. Kao takav Malić je na desnoj strani bio apsolutno neupotrebljiv u ofanzivnom segmentu, protiv reprezentacije gdje se očekuje da preuzmeš inicijativu i stvaraš šanse kao na traci.
Šunjić - destruktivac, 6ica koji ti može puno toga značiti u utakmicama gdje si ravnopravan ili u podreðenom položaju u odnosu na protivnika, svakako ne protiv ekipe kao što je SMR. Uz to stavio si ga skupa sa Tahirovićem, koji je kreativac iz dubine i od kojeg se ne očekuju kretnje poput 8ice ili 10ke i kreativnost te vrste, pa smo tako imali dva igrača koji igraju u istoj liniji i smetaju jedan drugom, što je umnogome limitiralo kreativnost ekipe.
Katić - uz svo dužno poštovanje Katiću, nema šta da radi u ovakvim utakmicama jer je sa loptom na vi, te je apsolutno limitiran u progresiji s loptom. U ovoj situaciji je idealno bilo staviti Muharemovića, što se i vidjelo kad je ušao, jer je tehnički puno potkovaniji igrač, a vidjeli smo protiv Rumunije na primjeru Kolašinca šta znači igrač koji ima dobre ball carrying karakteristike. Još jedna fula.
Napad Demirović Baždar - besmisleno za način igre kako smo igrali, tojest duge lopte na bokove ili na target mana. Činjenica da nijedan od njih dvojice nije target man, već upravo suprotno od toga čini ovaj segment još više zabrinjavajućim.
Man handling
Otkako je došao na mjesto selektora, Barbarez ima problem kako se postaviti prema igračima. Vjerovatno misli da selektor mora imati zadnju riječ, pa kakva god ona bila, što je pogrešno kada imaš ovako mladu ekipu.
Razumijem i **** glave u svlačionici, ali jednostavno njegov pristup ne valja. Evidentno je da u reprezentaciji stvari ne štimaju najbolje, a kakoni zbog čega najbolje zna Sergej, jer njegovo voðenje tima, pozivi, te rasporeðivanje minuta igračima, itekako daju razlog za frustraciju i doprinose tome.
Nadam se da možeš otvoriti oči i uvidjeti da Sergej nije za selektora A reprezentacije, te da je pametnije ponuditi mu funkciju uz Spahića, a na kormilo dovesti provjerenog trenera ili bar nekog ko nema pauzu u fudbalu dugu 15 godina.
Pa realno do sad su pokazali da nisu tvrdoglavi i priznavali gresku, ne javno vec kroz utakmicu, samo su sad preduboko sjebali sa spiskom i ekipom koju su poslali na tribine da nisu mogli nista konkretno uraditi na poluvremenu osim Dzeke.
Pisao sam na Esmirovoj temi...spisak je kriminalan...do te mjere da covjek ima na klupi 9/10 igraca i nijednog ne moze ubacit jer nema poente posto su svi defanzivci....Madal je napisao/la: ↑09 jun 2025, 13:22Pa realno do sad su pokazali da nisu tvrdoglavi i priznavali gresku, ne javno vec kroz utakmicu, samo su sad preduboko sjebali sa spiskom i ekipom koju su poslali na tribine da nisu mogli nista konkretno uraditi na poluvremenu osim Dzeke.
Nadam se prije svega konkretnijim spiskovima, meni je ok ako mu se Gazibegovic ne svidja ali brate dragi zovi nekog drugog onda, ne mozes rec ne svidja mi se Gazibegovic i mislit da ga Malic moze zamijeniti, ili Bicakcic
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.