FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ne žuriti sa hvalospjevima, nema potrebe, teren je jedino mjerilo.
Ovako ste hvalili i Mahmica, Cavnica, Dangubica...
Meni ne izgleda kao pojačanje, pogotovo što nam je prva opcija bio Graovac, pa pusiona.
Alic je već dokazati igrač, mlađi, dokazan, trebao bi biti pojačanje.
Meni ne izgleda kao pojačanje, pogotovo što nam je prva opcija bio Graovac, pa pusiona.
- gegenpressing
- Kontakt:
Pa dobro,svako iz svog ugla gleda,ja mislim da je baš obratna situacija.mavi je napisao/la: ↑09 jun 2025, 08:12Ne žuriti sa hvalospjevima, nema potrebe, teren je jedino mjerilo.
A činjenice su, da su ga Žižović,Dudić,Šulenta upratili.
Da je teren mjerilo apsolutno se slažem.
Brohra ribo se...
Ozbiljan igrac
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- Lokomotifa
- Kontakt:
Meni su ovo dobra pojačanja. Visina Jakšića uopšte nije problem, pogledajte najbolje svjetske stopere unazad 10 godina malo koji je viši od 185 cm. Kao što neko reče važnije je da zna sa loptom, prošlo je vrijeme izbij/nabij stopera. Cavnić je nažalost bio upravo taj tip stopera, mislim da ovaj mora sigurno biti bolji od njega. Ako Jakšića planiraju na stoperu, a ne na desnom beku mislim da bi on i Karamarko mogli biti odličan tandem.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Ja gledam to na osnovu parametara, gdje je igrao, koliko mu je godina, u kakvim ekipama je igrao...gegenpressing je napisao/la: ↑09 jun 2025, 08:22Pa dobro,svako iz svog ugla gleda,ja mislim da je baš obratna situacija.mavi je napisao/la: ↑09 jun 2025, 08:12Ne žuriti sa hvalospjevima, nema potrebe, teren je jedino mjerilo.
A činjenice su, da su ga Žižović,Dudić,Šulenta upratili.
Da je teren mjerilo apsolutno se slažem.
To da su ga tražili ovi treneri može biti i šuplja...
U svakom slučaju, vidjecemo...
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Bilo koji igrač koji je u ritmu,a igrao je prvenstva kvalitetom slična našem je sigurno solidna opcija.
Takve igrače treba dovoditi uz omladince kao što su Garčević i crnjo iz Zvijezde 09.
Takve igrače treba dovoditi uz omladince kao što su Garčević i crnjo iz Zvijezde 09.
-
- Kontakt:
Slazem se, po meni Slovenska liga jaca nego nasa dostaavalPacidoroP je napisao/la: ↑09 jun 2025, 11:21Bilo koji igrač koji je u ritmu,a igrao je prvenstva kvalitetom slična našem je sigurno solidna opcija.
- Doktorinho
- Kontakt:
moderatori teme, stavite novu anketu. trenutna je stara 2 godine već. hvala
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Bila je jaca, sada mislim da nije.Napaceni87 je napisao/la: ↑09 jun 2025, 12:10Slazem se, po meni Slovenska liga jaca nego nasa dostaavalPacidoroP je napisao/la: ↑09 jun 2025, 11:21Bilo koji igrač koji je u ritmu,a igrao je prvenstva kvalitetom slična našem je sigurno solidna opcija.
Mislim da smo dovoljno iskusni da se više ne zalijećemo sa hvalospjevima i nekim prognozama, teren je jedino mjerilo ma koliko to bila otrcana fraza.
Mehmed Ćosić je izabran u tim sezone, a mi se šprdali sa njim.
MEHMED ĆOSIĆ (Radnički 1923): Stigao je nekako tiho, jer da budemo iskreni, mi Srbi smo takvi da je sigurno većina pomislila da je kakva “kombinacija” Feđe Dudića. A, evo već godinu i po dana Mehmed Ćosić je među najboljim desnim bekovima u Mozzart Bet Superligi. Ove sezone i najbolji što je potvrdio sa dva gola i pet asistencija. Neumoran, neizostavan u startnih 11 Radničkog, prilično pouzdan, a po fizičkim parametrima bez premca u Kragujevcu.
Neki igrači imaju kvalitet ali jednostavno ne mogu da se uklope kod nas, malo je do atmosfere, malo je do pritiska, malo do trenera i kad se sve to poklopi, onda igraču nema spasa.
Dangubić i Mirčevski u sjajni, pakleni igrači (za naš nivo naravno), ali na kraju ništa. Nisu kliknuli i to je to. Lagumdžija se sa druge strane od prve sekunde na terenu pokazao kao pojačanje.
Ja sam ga recimo priželjkivao od prve utakmice u GOŠK-u. To su najbolje opcije za nas, mlad, jeftin, ne gubiš ništa sa njim a možeš dobiti mnogo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Za 2.5 miliona eura od Al Jabera moze se 5 igraca kupit do 200.000 € to je 1 mil € i jos ostane 1.5 mil € za zakrpljanje rupa
To najgore što možemo da uradimo, mada nećemo dobiti toliko para svakako.
Ni sa tih potencijalnih pet igrača ne možemo primirisati tituli i ne možemo mnogo bolje nego ove sezone, možemo maksimalno 7-10 bodova više, što nam u konačnici neće značiti apsolutno ništa.
Već sam par puta pisao o tome, taj novac se mora uložiti u budućnost, malo dugoročniju - ništa kratkoročno. Samo kamp, odnosno trening centar, jer ko zna kad će nam se ponovo ukazati ovakva prilika da to uradimo.
Taj trening centar će taman početi davati rezultate kad ovo zlo ode sa čela saveza. Do tada nam rezultatski samo Evropa mora biti imperativ.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
cosic ide iskljucivo basicu na dusu. upropastio je momka psihicki, a i formu mu pokvario bacajuci ga s pozicije na poziciju, a najmanje na prirodnu.Virtu4l je napisao/la: ↑09 jun 2025, 13:07
Mislim da smo dovoljno iskusni da se više ne zalijećemo sa hvalospjevima i nekim prognozama, teren je jedino mjerilo ma koliko to bila otrcana fraza.
Mehmed Ćosić je izabran u tim sezone, a mi se šprdali sa njim.
MEHMED ĆOSIĆ (Radnički 1923): Stigao je nekako tiho, jer da budemo iskreni, mi Srbi smo takvi da je sigurno većina pomislila da je kakva “kombinacija” Feđe Dudića. A, evo već godinu i po dana Mehmed Ćosić je među najboljim desnim bekovima u Mozzart Bet Superligi. Ove sezone i najbolji što je potvrdio sa dva gola i pet asistencija. Neumoran, neizostavan u startnih 11 Radničkog, prilično pouzdan, a po fizičkim parametrima bez premca u Kragujevcu.
Neki igrači imaju kvalitet ali jednostavno ne mogu da se uklope kod nas, malo je do atmosfere, malo je do pritiska, malo do trenera i kad se sve to poklopi, onda igraču nema spasa.
Dangubić i Mirčevski u sjajni, pakleni igrači (za naš nivo naravno), ali na kraju ništa. Nisu kliknuli i to je to. Lagumdžija se sa druge strane od prve sekunde na terenu pokazao kao pojačanje.
Ja sam ga recimo priželjkivao od prve utakmice u GOŠK-u. To su najbolje opcije za nas, mlad, jeftin, ne gubiš ništa sa njim a možeš dobiti mnogo.
mircevski nula, nista nije pokazao.
dangubic po meni na kraju ispade solidan ucinak, ali debelo ispod ocekivanja. mozda bi da je imao drugacije saigrace, da smo igrali na neki drugi nacin, on isporucio sta se od njega ocekuje, ali jbg sad. ja sam uvjeren da bi on u ekipi poput npr. zrinjskog razvalio.
ovog jaksica je glupo nesto hvaliti, tesko da ga je iko od nas gledao uopste, ali kako rekoh profil stopera koji nam treba.
nadam se da smo krenuli po veznjaka i napadaca, tu nam treba bas kvalitet. ne znam sta se planira sa krpicem, ali on vise ne smije biti prvi spic.
- NerminFatic
- Kontakt:
Najavio Jaganjca i “Slovenca”, i evo ih! 

- gegenpressing
- Kontakt:
Ima li jos insajderskih ?
Je li to mahala nikad tanja sa informacijama, napokon.
Je li to mahala nikad tanja sa informacijama, napokon.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Jagnjac posudba il raskid ugovora sa Istrom jer vidim na TM ugovor do 2027?
Bas brzo prodje ova pauza. Vidjet cemo ko ce se sve pojaviti na prozivci i odmah cemo znati sta nas ceka. Ja pretpostavljam opet borba za cetvrto mjesto i to je to.
Nadam se da u klubu pripremaju kampanju za godisnje karte
Nadam se da u klubu pripremaju kampanju za godisnje karte
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 45 gostiju.