avenija je napisao/la: ↑10 jun 2025, 10:06
Ovo je vlast i rasulo u drzavi krivo sto niko ne zaustavlja cijene.
Sve to koriste bezobrazni privrednici, privatnici i dizu sve u nebesa. Narod standardno bosanski nikad se neće pobuniti za bilo sta. Kod mene burek poskupio na 4.5 KM mali burek sto je bio prije 5 godina 1.5 KM. Nerealno.
Zanima me samo je li ima neko iz manjih gradova i rubnih krajeva Bosne je li ista situacija sa cijenama svega i svačega?
Ja sam iz Travnika, kao što se kaže grad poznat po ćevapima, gdje smo znali na pauzi sebi često naručiti ćevape ili poslije posla otići pojesti, sad nam je postalo luksuz, često sam sebi uzimao kući ono na kilu ćevape pa sam sebi pravio, sad za istu cijenu što je bila kila dobiješ oko 2 reda ona. Mislim da nema mjesta da nije sve poskupilo, gledam jučer voće sve preskupo, limun 5,50 KM kila valjda ga iz Argentine i Južne Afrike uvoze, banane 4 i nešto. Kao što kolega kaže narod šuti, zadovoljan, gledam jedna kuća 3 auta voze, stalno se nešto kupuje, renovira, meni zaista nije jasno odakle ljudima pare, mislim svi oni rade neke obične poslove koji su minimalac mrtvi i opet se ima, zato valjda narod i šuti ili opet mislim da svako od njih ima nekoga vani pa ih se malo pogura. Uostalom negdje sam pročitao, kakav je to Bošnjo, ako se u životu ne pati. Nama je u krvi, mentalitetu da se patimo, da budemo robovi, da šutimo i da sa mrvicama budemo zadovoljni. Vjeruj da sutra brašno i ulje budu 100 KM niko se ne bi pobunio, bilo bi ono šuti, nedo Bog gore...