Neka normalna kupovina ispod 100KM ne može proći. I na pijaci sve preskupo, trešnje kila 25KM ma što je previše previše je.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ocajan burek.BosniaBoston je napisao/la: ↑10 jun 2025, 12:36Nagib drži cijene taman na nivou gdje more svake godine kupiti najnoviju MečkuMaroonBjelave je napisao/la: ↑10 jun 2025, 10:26E pazi sad kad te ovi "obrtnici" krenu bombardovati da je u toj cijeni i kirija i plate radnicima i režije, komunalije, te ostale pm.
Sjećam se dobro kad je trebala izaći prva linija Audi Q7. U prednarudžbi si imao sljedeće glave:
Nihad Imamović, direktor tadašnjeg Asa Auto
Senad Pećanin, sadašnji advokat, tada vlasnik magazina Dani.
I na kraju Nagib Musliović, vlasnik istoimene buregdžinice na Malti.![]()
"Ja mislim da se sjednica trebala odmah održati. Jedna mala zmijica, to je smiješno. Čim sam čuo, ja sam odmah sišao dole s dečkima da obiđem i da vidim tu zmiju koja može spriječiti sjednicu. Pa jedna zmija da nas spriječi da radim, dajte da ne budemo neozbiljni. Ja mislim da je to jedna mala farsa i neozbiljnost", rekao je Isak.
A njima u parlamentu jako tesko palo sto nema sjedniceVirtu4l je napisao/la: ↑10 jun 2025, 13:49![]()
![]()
![]()
"Ja mislim da se sjednica trebala odmah održati. Jedna mala zmijica, to je smiješno. Čim sam čuo, ja sam odmah sišao dole s dečkima da obiđem i da vidim tu zmiju koja može spriječiti sjednicu. Pa jedna zmija da nas spriječi da radim, dajte da ne budemo neozbiljni. Ja mislim da je to jedna mala farsa i neozbiljnost", rekao je Isak.
Ma jasno k'o dan. Nego kažem vezano za "pravdanje" poskupljenja. Nevjerovatno, bgm. Narodu neka je dragi Bog na pomoći, ali pitanje je tbjrb, koliko mu i On želi pomoći.BosniaBoston je napisao/la: ↑10 jun 2025, 12:36Nagib drži cijene taman na nivou gdje more svake godine kupiti najnoviju MečkuMaroonBjelave je napisao/la: ↑10 jun 2025, 10:26E pazi sad kad te ovi "obrtnici" krenu bombardovati da je u toj cijeni i kirija i plate radnicima i režije, komunalije, te ostale pm.
Sjećam se dobro kad je trebala izaći prva linija Audi Q7. U prednarudžbi si imao sljedeće glave:
Nihad Imamović, direktor tadašnjeg Asa Auto
Senad Pećanin, sadašnji advokat, tada vlasnik magazina Dani.
I na kraju Nagib Musliović, vlasnik istoimene buregdžinice na Malti.![]()
Nema tu pravdanja, ali ja ne znam odakle nasem narodu ideja da ogranicava cijenu po restoranima. Kome je tu skup burek nek ide gdje je jeftiniji, kome je i tu skup nek kupi sastojke i napravi ga. Meni sta je skupo ne odem tu, ne kupim i sl. , a u zadnje vrijeme sve vise, ali mi nije nikad padalo napamet srati nekoj radnji ili restoranu da je skup. Msm mogu raji okolo pricat al kod nas se trazi ogranicavanje cijena po buregdzinicama i cevabdzinicama. Ekonomska pismenost nam je u minusu.MaroonBjelave je napisao/la: ↑10 jun 2025, 14:03Ma jasno k'o dan. Nego kažem vezano za "pravdanje" poskupljenja. Nevjerovatno, bgm. Narodu neka je dragi Bog na pomoći, ali pitanje je tbjrb, koliko mu i On želi pomoći.
Dobri su mi sa ovim komentarima.Madal je napisao/la: ↑10 jun 2025, 14:28Nema tu pravdanja, ali ja ne znam odakle nasem narodu ideja da ogranicava cijenu po restoranima. Kome je tu skup burek nek ide gdje je jeftiniji, kome je i tu skup nek kupi sastojke i napravi ga. Meni sta je skupo ne odem tu, ne kupim i sl. , a u zadnje vrijeme sve vise, ali mi nije nikad padalo napamet srati nekoj radnji ili restoranu da je skup. Msm mogu raji okolo pricat al kod nas se trazi ogranicavanje cijena po buregdzinicama i cevabdzinicama. Ekonomska pismenost nam je u minusu.
Ma jeste, najbolje se zatvoriti i ne otići ni na sladoled, ni na ručak, večeru, ništa.kraljttbvb je napisao/la: ↑10 jun 2025, 14:35Dobri su mi sa ovim komentarima.Madal je napisao/la: ↑10 jun 2025, 14:28Nema tu pravdanja, ali ja ne znam odakle nasem narodu ideja da ogranicava cijenu po restoranima. Kome je tu skup burek nek ide gdje je jeftiniji, kome je i tu skup nek kupi sastojke i napravi ga. Meni sta je skupo ne odem tu, ne kupim i sl. , a u zadnje vrijeme sve vise, ali mi nije nikad padalo napamet srati nekoj radnji ili restoranu da je skup. Msm mogu raji okolo pricat al kod nas se trazi ogranicavanje cijena po buregdzinicama i cevabdzinicama. Ekonomska pismenost nam je u minusu.
Ko da te neko tjera da ides da jedeš cevape, pitu, kolač negdje vani.
Ako ti se jede jeftino, napravi i jedi.
Kilo cevapa 18 KM, dodje 50-ak komada. Kupiš i 5 osoba pojede po desetku. Za cvaju se 5 ljudi solidno najede...
Pa dobro, ok je prica preskupi, ne vrijedi. Ali kod nas ljudi misle da im je zivotno pravo da su mu cevapi ili burek pristupacni u centru Sarajeva. Nije.kraljttbvb je napisao/la: ↑10 jun 2025, 14:35Dobri su mi sa ovim komentarima.
Kilo cevapa 18 KM, dodje 50-ak komada. Kupiš i 5 osoba pojede po desetku. Za cvaju se 5 ljudi solidno najede...
Da je problem samo Baščaršija, svi su digli cijene, ne možeš više nigdje naći pristupačno.Madal je napisao/la: ↑10 jun 2025, 14:42Pa dobro, ok je prica preskupi, ne vrijedi. Ali kod nas ljudi misle da im je zivotno pravo da su mu cevapi ili burek pristupacni u centru Sarajeva. Nije.kraljttbvb je napisao/la: ↑10 jun 2025, 14:35Dobri su mi sa ovim komentarima.
Kao kako se usudjuju biti ovako skupi. Pa usudjuju se. Ako nemaju posla spustit ce. Ako imaju posla i profita sto bi spustali.
Ili kao da je grijeh uopste ukazati na nerealnost nekih stvari. Sta sutra ako ode gorivo na 3km bez razloga, nek se niko ne zali, kome smeta nek vozi biciklo?Otelo je napisao/la: ↑10 jun 2025, 14:38Ma jeste, najbolje se zatvoriti i ne otići ni na sladoled, ni na ručak, večeru, ništa.kraljttbvb je napisao/la: ↑10 jun 2025, 14:35Dobri su mi sa ovim komentarima.Madal je napisao/la: ↑10 jun 2025, 14:28Nema tu pravdanja, ali ja ne znam odakle nasem narodu ideja da ogranicava cijenu po restoranima. Kome je tu skup burek nek ide gdje je jeftiniji, kome je i tu skup nek kupi sastojke i napravi ga. Meni sta je skupo ne odem tu, ne kupim i sl. , a u zadnje vrijeme sve vise, ali mi nije nikad padalo napamet srati nekoj radnji ili restoranu da je skup. Msm mogu raji okolo pricat al kod nas se trazi ogranicavanje cijena po buregdzinicama i cevabdzinicama. Ekonomska pismenost nam je u minusu.
To neka bude za ove bogate ili da se štedi mjesec dana kako bi se moglo na burek.
A bgt gdje će ga to haustorče raspaliti i roštiljati? Ne volim ni s kim da se konfrontujem, ali ti ga u zadnje vrijeme baš lupaš k' o Martin po diviziji. Odnosno, lupao si ga uvijek, ali te u zadnje vrijeme baš pročepilo.kraljttbvb je napisao/la: ↑10 jun 2025, 14:35Dobri su mi sa ovim komentarima.Madal je napisao/la: ↑10 jun 2025, 14:28Nema tu pravdanja, ali ja ne znam odakle nasem narodu ideja da ogranicava cijenu po restoranima. Kome je tu skup burek nek ide gdje je jeftiniji, kome je i tu skup nek kupi sastojke i napravi ga. Meni sta je skupo ne odem tu, ne kupim i sl. , a u zadnje vrijeme sve vise, ali mi nije nikad padalo napamet srati nekoj radnji ili restoranu da je skup. Msm mogu raji okolo pricat al kod nas se trazi ogranicavanje cijena po buregdzinicama i cevabdzinicama. Ekonomska pismenost nam je u minusu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.