Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jun 2025, 13:11

Gledam neku staru epizodu LZN i govori Buba: Dao mi 20 maraka i samo dvije kese kupila, sve poskupilo. Toj epizodi ina 10ak godina. Danas za 20 maraka ti i ne treba kesa jer u jednoj ruci možeš ponjeti to što kupiš. :mrgreen:

Neka normalna kupovina ispod 100KM ne može proći. I na pijaci sve preskupo, trešnje kila 25KM ma što je previše previše je.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 10 jun 2025, 13:35

Ej kila faširanog je 18 i neki fening. I sad više nije ni pitanje cijene već kad će stati, na 30, 40km. I dal će...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 10 jun 2025, 13:39

BosniaBoston je napisao/la:
10 jun 2025, 12:36
MaroonBjelave je napisao/la:
10 jun 2025, 10:26
DamirT je napisao/la:
10 jun 2025, 10:08
Ne vrijede ovi svi sastojci iz bureka 15 maraka...
E pazi sad kad te ovi "obrtnici" krenu bombardovati da je u toj cijeni i kirija i plate radnicima i režije, komunalije, te ostale pm.
Sjećam se dobro kad je trebala izaći prva linija Audi Q7. U prednarudžbi si imao sljedeće glave:

Nihad Imamović, direktor tadašnjeg Asa Auto
Senad Pećanin, sadašnji advokat, tada vlasnik magazina Dani.
I na kraju Nagib Musliović, vlasnik istoimene buregdžinice na Malti.
Nagib drži cijene taman na nivou gdje more svake godine kupiti najnoviju Mečku :mrgreen:
Ocajan burek.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 10 jun 2025, 13:41

Zato burek u dvije rerne :tokralju:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2025, 13:49

:bow: :bow: :bow:
"Ja mislim da se sjednica trebala odmah održati. Jedna mala zmijica, to je smiješno. Čim sam čuo, ja sam odmah sišao dole s dečkima da obiđem i da vidim tu zmiju koja može spriječiti sjednicu. Pa jedna zmija da nas spriječi da radim, dajte da ne budemo neozbiljni. Ja mislim da je to jedna mala farsa i neozbiljnost", rekao je Isak.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jun 2025, 13:51

Virtu4l je napisao/la:
10 jun 2025, 13:49
:bow: :bow: :bow:
"Ja mislim da se sjednica trebala odmah održati. Jedna mala zmijica, to je smiješno. Čim sam čuo, ja sam odmah sišao dole s dečkima da obiđem i da vidim tu zmiju koja može spriječiti sjednicu. Pa jedna zmija da nas spriječi da radim, dajte da ne budemo neozbiljni. Ja mislim da je to jedna mala farsa i neozbiljnost", rekao je Isak.

A njima u parlamentu jako tesko palo sto nema sjednice :rol:

Evo sve placu da donesu nove reforme na putu nase domovine ka EU :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 10 jun 2025, 14:03

BosniaBoston je napisao/la:
10 jun 2025, 12:36
10 jun 2025, 10:26
DamirT je napisao/la:
10 jun 2025, 10:08
Ne vrijede ovi svi sastojci iz bureka 15 maraka...
E pazi sad kad te ovi "obrtnici" krenu bombardovati da je u toj cijeni i kirija i plate radnicima i režije, komunalije, te ostale pm.
Sjećam se dobro kad je trebala izaći prva linija Audi Q7. U prednarudžbi si imao sljedeće glave:

Nihad Imamović, direktor tadašnjeg Asa Auto
Senad Pećanin, sadašnji advokat, tada vlasnik magazina Dani.
I na kraju Nagib Musliović, vlasnik istoimene buregdžinice na Malti.
Nagib drži cijene taman na nivou gdje more svake godine kupiti najnoviju Mečku :mrgreen:
Ma jasno k'o dan. Nego kažem vezano za "pravdanje" poskupljenja. Nevjerovatno, bgm. Narodu neka je dragi Bog na pomoći, ali pitanje je tbjrb, koliko mu i On želi pomoći.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 10 jun 2025, 14:28

10 jun 2025, 14:03
Ma jasno k'o dan. Nego kažem vezano za "pravdanje" poskupljenja. Nevjerovatno, bgm. Narodu neka je dragi Bog na pomoći, ali pitanje je tbjrb, koliko mu i On želi pomoći.
Nema tu pravdanja, ali ja ne znam odakle nasem narodu ideja da ogranicava cijenu po restoranima. Kome je tu skup burek nek ide gdje je jeftiniji, kome je i tu skup nek kupi sastojke i napravi ga. Meni sta je skupo ne odem tu, ne kupim i sl. , a u zadnje vrijeme sve vise, ali mi nije nikad padalo napamet srati nekoj radnji ili restoranu da je skup. Msm mogu raji okolo pricat al kod nas se trazi ogranicavanje cijena po buregdzinicama i cevabdzinicama. Ekonomska pismenost nam je u minusu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 10 jun 2025, 14:32

Kakav je komplet narod u BiH, trebaju cjene još gore otići. Do nebesa.
Ko nas yebe, bolje nismo zaslužili.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

TommyHilfiger
Kontakt:

Post Postao/la TommyHilfiger » 10 jun 2025, 14:34

Samo kuknjava, a niko da se zapita kako moze vise zaraditi. Cuj cevapi preskupi, 14 maruna. Pa ne moraju se svaki dan jesti. Ja nemam tih problema, svaki dan mi privatni kuhar neko svjetsko jelo napravi, ne brinem. Lijepo je imat kesa. :yawn:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 10 jun 2025, 14:35

Madal je napisao/la:
10 jun 2025, 14:28
Nema tu pravdanja, ali ja ne znam odakle nasem narodu ideja da ogranicava cijenu po restoranima. Kome je tu skup burek nek ide gdje je jeftiniji, kome je i tu skup nek kupi sastojke i napravi ga. Meni sta je skupo ne odem tu, ne kupim i sl. , a u zadnje vrijeme sve vise, ali mi nije nikad padalo napamet srati nekoj radnji ili restoranu da je skup. Msm mogu raji okolo pricat al kod nas se trazi ogranicavanje cijena po buregdzinicama i cevabdzinicama. Ekonomska pismenost nam je u minusu.
Dobri su mi sa ovim komentarima.

Ko da te neko tjera da ides da jedeš cevape, pitu, kolač negdje vani.

Ako ti se jede jeftino, napravi i jedi.

Kilo cevapa 18 KM, dodje 50-ak komada. Kupiš i 5 osoba pojede po desetku. Za cvaju se 5 ljudi solidno najede...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 10 jun 2025, 14:38

kraljttbvb je napisao/la:
10 jun 2025, 14:35
Madal je napisao/la:

Kilo cevapa 18 KM, dodje 50-ak komada. Kupiš i 5 osoba pojede po desetku. Za cvaju se 5 ljudi solidno najede...
Ma jeste, najbolje se zatvoriti i ne otići ni na sladoled, ni na ručak, večeru, ništa.

To neka bude za ove bogate ili da se štedi mjesec dana kako bi se moglo na burek.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 10 jun 2025, 14:42

Pa dobro, ok je prica preskupi, ne vrijedi. Ali kod nas ljudi misle da im je zivotno pravo da su mu cevapi ili burek pristupacni u centru Sarajeva. Nije.
Kao kako se usudjuju biti ovako skupi. Pa usudjuju se. Ako nemaju posla spustit ce. Ako imaju posla i profita sto bi spustali.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 10 jun 2025, 15:05

Madal je napisao/la:
10 jun 2025, 14:42

Pa dobro, ok je prica preskupi, ne vrijedi. Ali kod nas ljudi misle da im je zivotno pravo da su mu cevapi ili burek pristupacni u centru Sarajeva. Nije.
Kao kako se usudjuju biti ovako skupi. Pa usudjuju se. Ako nemaju posla spustit ce. Ako imaju posla i profita sto bi spustali.
Da je problem samo Baščaršija, svi su digli cijene, ne možeš više nigdje naći pristupačno.
Pa najbolje je kući napraviti ko ima mogućnost raspalis roštilj u finom društvu, vako kad sjednes na čaršiju, samo gledaju kad ćeš ustati :urnebes:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 10 jun 2025, 15:06

Ideš gdje je jeftinije pa onda i taj podigne na nivo najskupljeg sto za posljedicu ima novi val podizanja.

Ignoriraj restorane i kupuj sebi,mesnice će dizat cijene radi ponude i potražnje.

Na stranu što smo mi ko narod od očajnog mljevenog mesa brendirali neki elitni gurmanski orgazam pa sada jedna porcija košta 1,5% plaće :D

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 10 jun 2025, 15:12

Otelo je napisao/la:
10 jun 2025, 14:38
Madal je napisao/la:

Ma jeste, najbolje se zatvoriti i ne otići ni na sladoled, ni na ručak, večeru, ništa.

To neka bude za ove bogate ili da se štedi mjesec dana kako bi se moglo na burek.
Ili kao da je grijeh uopste ukazati na nerealnost nekih stvari. Sta sutra ako ode gorivo na 3km bez razloga, nek se niko ne zali, kome smeta nek vozi biciklo?

I nije uopste poenta burek, prase, jagnje.. Nego sto se u danasnje vrijeme svaka sitnica koristi za povecanje cijena i udar po dzepu prosjecnog potrosaca. A ti na barscarsiji ce prodati cevap i za 20km jer je turisticko mjesto i imas dosta stranaca. A svakako ne mislim da je normalno da se ide ka tome da cevapi postaju neko elitisticko jelo.

Sto se mene tice, ja svakako 95% onoga sto jedem proizvedem sam. Ali mogu razumiti ljude koji su pogodjeni dizanjem cijena, jer neke stvari stvarno nemaju logike.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 10 jun 2025, 15:16

U Sarajevu ljudi vecinom imaju kesa tako da cijene prolaze bez problema. Vjerovatno ce jos dizati. :yawn:

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 10 jun 2025, 15:19

Madal je napisao/la:

A bgt gdje će ga to haustorče raspaliti i roštiljati? Ne volim ni s kim da se konfrontujem, ali ti ga u zadnje vrijeme baš lupaš k' o Martin po diviziji. Odnosno, lupao si ga uvijek, ali te u zadnje vrijeme baš pročepilo.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 10 jun 2025, 15:22

Odeš do marketa uzeti rexonu, šampon i Ornel za crnu odjeću dodjes na kasu kaze 52 marke gledaš nevjerujes.
Jos ako se potrefi da moras kupiti finish tablete za perilicu sudova kaže imas ove 100 komada 46 maraka na sniženju :bow: prije 2 godine identične koštale 28 KM.

Ali najgore od svega sto imas osjecaj da se lanci bez ikakve kontrole mogu dogovorit dizi jos za 50% cijene i niko neće reagovati.

Ko je omogućio da u Bosni lanci prodaje stavljaju veće cijene nego u Minhenu ili Grazu? I to ne staje, sutra će biti jos skuplje, iz dana u dan.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 10 jun 2025, 15:23

Kukaju oni koji su navikli godinama džaba jesti, a i tada im je bilo preskupo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.