Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la kraljttbvb » 10 jun 2025, 15:23

Madal je napisao/la:
10 jun 2025, 14:42
kraljttbvb je napisao/la:
10 jun 2025, 14:35
Dobri su mi sa ovim komentarima.

Ko da te neko tjera da ides da jedeš cevape, pitu, kolač negdje vani.

Ako ti se jede jeftino, napravi i jedi.

Kilo cevapa 18 KM, dodje 50-ak komada. Kupiš i 5 osoba pojede po desetku. Za cvaju se 5 ljudi solidno najede...
Pa dobro, ok je prica preskupi, ne vrijedi. Ali kod nas ljudi misle da im je zivotno pravo da su mu cevapi ili burek pristupacni u centru Sarajeva. Nije.
Kao kako se usudjuju biti ovako skupi. Pa usudjuju se. Ako nemaju posla spustit ce. Ako imaju posla i profita sto bi spustali.
Kod nas svi hoće da su elita.

Plata prosječna, ali daj dobro auto, daj ljetovanje u Turskoj, daj svaki dan da se vani jede.

Čim niko ne zatvara cevabdzinice i buregdzinice, ocito da ljudi imaju dobar promet i da neko i te (pre)skupe cevape i bureke jede...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 10 jun 2025, 15:25

Rosicky je napisao/la:
10 jun 2025, 15:06
Ideš gdje je jeftinije pa onda i taj podigne na nivo najskupljeg sto za posljedicu ima novi val podizanja.

Ignoriraj restorane i kupuj sebi,mesnice će dizat cijene radi ponude i potražnje.

Na stranu što smo mi ko narod od očajnog mljevenog mesa brendirali neki elitni gurmanski orgazam pa sada jedna porcija košta 1,5% plaće :D

Neka kvalitet košta, al' da je provjereno domaće ili barem sigurno iz uvoza.

Ovako Svabi, Talijanu i sličnima prodajemo poljski mljeveni papak, hljeb od mađarske pšenice, itd. Msm ok, slobodno tržiste i sloboda izbora, ali neki turisti dođu probat maskuz domaće, uzgojeno na prženoj bh zemlji. Zaštićeno oznakom porijekla i posebnošću prerade.

Primjer gledajući samodostatnost Švabije, postaje jasno da iz domaće proizvodnje mogu podmirit i podmiruju tržište mesa, mliječnih proizvoda te žitarica. Dok voće, povrće dijelom uvoze iz Španije, Holandije etc. Znači grehota je imati uslove za nešto, a zavisiti od vanjskih proizvođača.

Pa napuštanje sela, msm taj trend nije stran ni u naprednim drzavama decenijama unazad, ali oni koji rade zemlju, rade je kvalitetno i žive od toga.

Oko 40 posto stanovništva Austrije živi u ruralnim sredinama, dok msm da je taj procenat u Irskoj preko 30 posto.

Vlast mora iskoristiti naše potencijale pa makar to bili uzgoj kvalitetnih BIO jaja i domaće jabuke.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 10 jun 2025, 16:07, ukupno mijenjano 3 puta.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 10 jun 2025, 15:26

MaroonBjelave je napisao/la:
10 jun 2025, 15:19
10 jun 2025, 14:35
Madal je napisao/la:
10 jun 2025, 14:28
Nema tu pravdanja, ali ja ne znam odakle nasem narodu ideja da ogranicava cijenu po restoranima. Kome je tu skup burek nek ide gdje je jeftiniji, kome je i tu skup nek kupi sastojke i napravi ga. Meni sta je skupo ne odem tu, ne kupim i sl. , a u zadnje vrijeme sve vise, ali mi nije nikad padalo napamet srati nekoj radnji ili restoranu da je skup. Msm mogu raji okolo pricat al kod nas se trazi ogranicavanje cijena po buregdzinicama i cevabdzinicama. Ekonomska pismenost nam je u minusu.
Dobri su mi sa ovim komentarima.

Ko da te neko tjera da ides da jedeš cevape, pitu, kolač negdje vani.

Ako ti se jede jeftino, napravi i jedi.

Kilo cevapa 18 KM, dodje 50-ak komada. Kupiš i 5 osoba pojede po desetku. Za cvaju se 5 ljudi solidno najede...
A bgt gdje će ga to haustorče raspaliti i roštiljati? Ne volim ni s kim da se konfrontujem, ali ti ga u zadnje vrijeme baš lupaš k' o Martin po diviziji. Odnosno, lupao si ga uvijek, ali te u zadnje vrijeme baš pročepilo.
Tava :salut:

Ko da sam jednom ko mali jeo cevape koje mi majka u tavi isprzi.

Burek može i u pećnici, ne mora ispod sača.

Kolač prilično jeftino napraviš, a čitava porodica jede...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 10 jun 2025, 15:27

avenija je napisao/la:
10 jun 2025, 15:22
Odeš do marketa uzeti rexonu, šampon i Ornel za crnu odjeću dodjes na kasu kaze 52 marke gledaš nevjerujes.
Jos ako se potrefi da moras kupiti finish tablete za perilicu sudova kaže imas ove 100 komada 46 maraka na sniženju :bow: prije 2 godine identične koštale 28 KM.

Ali najgore od svega sto imas osjecaj da se lanci bez ikakve kontrole mogu dogovorit dizi jos za 50% cijene i niko neće reagovati.

Ko je omogućio da u Bosni lanci prodaje stavljaju veće cijene nego u Minhenu ili Grazu? I to ne staje, sutra će biti jos skuplje, iz dana u dan.
Reci ce ti pojedini operi na ruke... jer treba sutiti dok nas muzu.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 10 jun 2025, 15:32

U Zenici je prosjecna plata 800, a u Sarajevu 1600KM. Ogromna razlika. :yawn:

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 10 jun 2025, 15:34

avenija je napisao/la:
Odeš do marketa uzeti rexonu, šampon i Ornel za crnu odjeću dodjes na kasu kaze 52 marke gledaš nevjerujes.
Jos ako se potrefi da moras kupiti finish tablete za perilicu sudova kaže imas ove 100 komada 46 maraka na sniženju :bow: prije 2 godine identične koštale 28 KM.

Ali najgore od svega sto imas osjecaj da se lanci bez ikakve kontrole mogu dogovorit dizi jos za 50% cijene i niko neće reagovati.

Ko je omogućio da u Bosni lanci prodaje stavljaju veće cijene nego u Minhenu ili Grazu? I to ne staje, sutra će biti jos skuplje, iz dana u dan.
Ništa braco, umjesto Rexone uzmeš one Balea putne dezodorans i šampon. I kakav omekšivač, kupiš kabaš, on ti je All in one. A i bahatiš se sa kapsulama za perilicu posuđa, jbg, odeš fino u Škafu i kupiš neki tamo lijevi deterdžent za posuđe i tamburaj ručno burazeru.

E sad bez zayebancije burazeru, vidiš li da se žališ na pogrešnoj adresi, jer ovdje ti je inače sve go gošpar
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 10 jun 2025, 15:38

Tacno je kralj jedna od onih osoba koje obiđu svaki market u gradu da nađu jeftinije nešto za 10 feningi, takva moja strina bila dan je j3bo ciganski

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 10 jun 2025, 15:40

avenija je napisao/la:

Za supermarkete je ok prica o ogranicavanju osnovnih i cestih zivotnih namirnica i potrebstina. Cak sta vise treba je forsirati kao i gorivo. Najjaci su ovi nasi na pumpama cim se negdje metak ispali u Juznoj Americi i najave rat dignu cijene a kad se smiri sve niko ne vraca :rol:
Al kukat za burek u buregdzinici. Ma daj.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 10 jun 2025, 15:41

JayCatwright je napisao/la:
10 jun 2025, 15:38
Tacno je kralj jedna od onih osoba koje obiđu svaki market u gradu da nađu jeftinije nešto za 10 feningi, takva moja strina bila dan je j3bo ciganski
Sta kaže brat, opleti ćevape u tavi :rol:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 10 jun 2025, 15:42

10 jun 2025, 15:23

Kod nas svi hoće da su elita.

Plata prosječna, ali daj dobro auto, daj ljetovanje u Turskoj, daj svaki dan da se vani jede.

Čim niko ne zatvara cevabdzinice i buregdzinice, ocito da ljudi imaju dobar promet i da neko i te (pre)skupe cevape i bureke jede...
Zaboravio si ono kljucno, i daj da se ne radi i sto manje na poslu a i kad si na poslu da je sto manje rada i da je rad lagodan i petak poslije Dzume isto da se ne vracamo na posao uz to sve sto si pobrojao.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 10 jun 2025, 15:42

10 jun 2025, 15:34
avenija je napisao/la:

Ništa braco, umjesto Rexone uzmeš one Balea putne dezodorans i šampon. I kakav omekšivač, kupiš kabaš, on ti je All in one. A i bahatiš se sa kapsulama za perilicu posuđa, jbg, odeš fino u Škafu i kupiš neki tamo lijevi deterdžent za posuđe i tamburaj ručno burazeru.

E sad bez zayebancije burazeru, vidiš li da se žališ na pogrešnoj adresi, jer ovdje ti je inače sve go gošpar
Uradi tako i onda ima za ćevape i burek, a ako ne koristi mašinu i pristane da se malo "čuje" može kajmak i jogurt uzeti :mrgreen:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 10 jun 2025, 15:43

10 jun 2025, 15:41
Ma pretjeruje po običaju iako je i u pravu za neke stvari. Radio sam prije par godina sa osobom, najnoviji iphone, voza mercedes, a od mene tražila pare da poplaća račune kući.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 jun 2025, 15:44

Nemojte raditi za te gazde što daju 800 KM platu.
Od tog se danas ne može živjeti.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 jun 2025, 15:47

Ispade luksuz i roštilj raspaliti :lol:
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 jun 2025, 15:49

Mogli je napisao/la:
10 jun 2025, 15:16
U Sarajevu ljudi vecinom imaju kesa tako da cijene prolaze bez problema. Vjerovatno ce jos dizati. :yawn:
Ja samo platinum karticu provlačim, broji li se to?
Koševo Zapad

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 10 jun 2025, 15:50

Otelo je napisao/la:
10 jun 2025, 15:42
10 jun 2025, 15:34
avenija je napisao/la:

Uradi tako i onda ima za ćevape i burek, a ako ne koristi mašinu i pristane da se malo "čuje" može kajmak i jogurt uzeti :mrgreen:
Onda ne mora ni šampon ni Dezodorans. Yebaji ga, češka atletičarka Znojka Podpazuhka, pišaj ga. Može onda i cvaju baciti na tavu.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 10 jun 2025, 15:53

U gracu ubijen i momak s nasih prostora. 18 godina, rodjak od kolrge mi

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 10 jun 2025, 15:57

10 jun 2025, 15:43
Ma pretjeruje po običaju iako je i u pravu za neke stvari. Radio sam prije par godina sa osobom, najnoviji iphone, voza mercedes, a od mene tražila pare da poplaća račune kući.
Ne kažem ja da nema ciganluka. Ima itekako. A i ja sam se uhvatio za poskupljenje pite koju sam dvaput u životu pojeo u buregdžinici.Znači brate, nerealno je da je usrani burek 28 maraka. Takvim gazdama od srca želim da im Eugen Savojski ustane iz groba, pa da ih malo posjeti.

Mene samo iritira to što se nalazi opravdanje za sve, pa onda krene izbijati gošparluk iz forumskog džemata.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 10 jun 2025, 15:58

Shategabri je napisao/la:
10 jun 2025, 15:47
Ispade luksuz i roštilj raspaliti :lol:
Eto jeste na roštilju, ali nije na tavi. Samo sacekaš jeftinu tarifu da ih zacvariš.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 10 jun 2025, 16:09

10 jun 2025, 15:43
Kod mene od kolege s posla brat, troje djece vazda kriza, duzan 300 kirija, prespaja zice krade struju, ma katastrofa. Ali, svakih 365 dana se BMW mijenja za boljeg BMW-a :mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Giuseppe1 i 9 gostiju.