Lokomotifa je napisao/la: ↑10 jun 2025, 16:15
Pregledao sam intervju Adžema na Youtube. Drago mi je što je rekao nešto slično što sam ja ovdje pisao prije par mjeseci, a ljudi govorili ma dobro je 4. mjesto, Denis najbolji trener ikad igdje.
I ja sam se tada isto kao Adžem pitao kako smo se doveli u situaciju da smo se navikli na prosječnost. Zadovoljavamo se 4. mjestom, a Zrinjski nam pobjegao 17 bodova. Pitari su nebitni u ovoj priči. Mi smo ba Željo, vazda ciljamo na vrh pa dokle doguramo.
Meni raja tad govorila ma drugi imaju suđenje, finansije, mi vazda u dubiozi nekoj, a svi dobro znamo, a i Adžem se sjeća vremena kad nismo imali za stanarine igračima pa se borili za titulu. Povučemo iz omladinskog pogona Bajića, Hadžiahmetovića, Memiju, pa opet borba za titulu.
Nisam ja glup, znam dobro kakvu podršku sudija će i sljedeće sezone imati Borac i Zrinjski, ali ja bi se roknuo kad vrli navijači Želje kažu dobro je izboriti opstanak u Ligi 10, biće teško, dobro je biti 4., to nam je maximum. Psihologija je vrlo jasna, ako sebi postaviš niske ciljeve igrači će jednako nisko reagovati sa svojim performansama na te ciljeve. Ako postaviš visoke ciljeve igrači će dati maximum pa dokle doguramo.
Zato podrška Adžemu, drago mi je što je pokazao da ima mu*a na samom početku, jer dobro zna ko je Željo i šta je Željo. Nažalost, bojim se da su mnogi navijači zaboravili ko je Željo i šta je Željo, pa ćemo opet aplaudirati na remiju u Posušju, na minimalnom porazu u derbiju, na bodu na Grbavici protiv bilo koga itd.
Slava pripada samo onima koji vjeruju u sebe, znaju za šta se bore i ne odustaju do samog kraja.