Kvalifikacije za SP 2026.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Odgovori
akisarajevo92
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2026.

Post Postao/la akisarajevo92 » 10 jun 2025, 23:26

kako mi je bezveze kad stranci vode reprezentacije, posebno ove vece sile, manje reprezentacije nekako i mogu razumijeti, iako bih volio da opcenito postoji pravilo kao i za fudbalere, da mora selektor biti na neki nacin povezan sa drzavom koju vodi

a uz to, osim Rehhagela ne sjecam se kad je stranac zadnji put donio titulu, kako na EP tako i na SP
Don't believe the hype.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 jun 2025, 00:17

Albanci kiksali protiv Latvije u gostima. Mislio sam da su bolja ekipa, nabusit ce ih Srbi u Bg
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 11 jun 2025, 16:15

akisarajevo92 je napisao/la:
10 jun 2025, 23:26
kako mi je bezveze kad stranci vode reprezentacije, posebno ove vece sile, manje reprezentacije nekako i mogu razumijeti, iako bih volio da opcenito postoji pravilo kao i za fudbalere, da mora selektor biti na neki nacin povezan sa drzavom koju vodi

a uz to, osim Rehhagela ne sjecam se kad je stranac zadnji put donio titulu, kako na EP tako i na SP
bilo je priče o tome ali je uvijek odbacivana jer je besmislena. igrače ne možeš prošvercovati, trenera možeš bez problema, kažeš zvanično pomoćnik ili savjetinik a on ustvari vodi tim.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 11 jun 2025, 16:17

uvijek se par reprezentacija prošeta kroz kvalifikacije, ali sa ovakvim razvodnjenim grupama će ih se ovaj put puno više prošetati nego inače. u evropi posebno. u južnoj americi se cijele kvalifikacije defakto igraju samo da se vidi hoće li bolivija ili venecuela u baraž, azija je totalna katastrofa, o sjevernoj americi ne treba ni pričati, to je sramota .... ostaje jedino afrika koja je doduše uvijek najinteresantnija ali i tamo je prije bilo bolje

ovo sa 48 reprezentacija je u velikoj mjeri ubilo draž kvalifikacija, koje su često bile skoro dobre i interesantne kao i samo SP. ja sam ih rađe gledao nego kontinentalna prvenstva. to je sad sve bačeno podvoz :(

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 12 jun 2025, 21:23

akisarajevo92 je napisao/la:
10 jun 2025, 23:26
Na SP nikad. Uvijek je selektor bio domaći.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 12 jun 2025, 22:11

jestamaji je napisao/la:
11 jun 2025, 16:17
uvijek se par reprezentacija prošeta kroz kvalifikacije, ali sa ovakvim razvodnjenim grupama će ih se ovaj put puno više prošetati nego inače. u evropi posebno. u južnoj americi se cijele kvalifikacije defakto igraju samo da se vidi hoće li bolivija ili venecuela u baraž, azija je totalna katastrofa, o sjevernoj americi ne treba ni pričati, to je sramota .... ostaje jedino afrika koja je doduše uvijek najinteresantnija ali i tamo je prije bilo bolje

ovo sa 48 reprezentacija je u velikoj mjeri ubilo draž kvalifikacija, koje su često bile skoro dobre i interesantne kao i samo SP. ja sam ih rađe gledao nego kontinentalna prvenstva. to je sad sve bačeno podvoz :(
Kad je onaj neki predsjednik saveza u Africi prekino tekmu jer je bila dosadna hahahha izvodili penale haaha

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 jun 2025, 15:17

slika

Grupe za finalnu rundu kvalifikacija u Concacafu. Prvi idu direktno na SP, dvije najbolje drugoplasirane idu u interkontinentalni playoff.

Ocekujem Panamu, Costa Ricu i Jamajku direktno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 13 jun 2025, 16:07

DamirT je napisao/la:
13 jun 2025, 15:17
slika

Grupe za finalnu rundu kvalifikacija u Concacafu. Prvi idu direktno na SP, dvije najbolje drugoplasirane idu u interkontinentalni playoff.

Pa ovdje bi mi sa Pokerasem na celu bili prvi favoriti. Treba povecati broj ucesnika iz evrope a smanjiti sa ostalih kontinenata. :yawn:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 jun 2025, 16:42

Mogli je napisao/la:
13 jun 2025, 16:07
DamirT je napisao/la:
13 jun 2025, 15:17
slika

Pa ovdje bi mi sa Pokerasem na celu bili prvi favoriti. Treba povecati broj ucesnika iz evrope a smanjiti sa ostalih kontinenata. :yawn:
Nije Jamajka za baciti, kao ni Costa Rica. Ali se slazem da bi bili prvi favoriti za prolaz ovdje. Odavno je EP mozda i kvalitetnije nego SP.

U Aziji ima mozda 4-5 dobre reprezentacije. Juzna Amerika standardno da ih ne nabrajam. Afrika onako, vise na snagu i trku igraju. Okeanija sramota da ima direktnog ucesnika. Svaka tamosnja repka ne bi opstala ni u Federalnoj ligi, osim Novog Zelanda, koji je jedini tamo na dobitku. Sjeverna i srednja Amerika zna se, SAD, Meksiko, Kanada najjaci.

Pola ovih osrednjih repki bi prepisalo skoro svake kvalifikacije u ovim regijama, osim mozda Juzne Amerike. Pa cak i mi ovakvi kakvi smo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 jun 2025, 11:14

grupa b samo karibi, izvrsno :mrgreen:

ok, bermuda nisu baš karibi, oni su usred atlantika ali skoro :D

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.