Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Uzitak je taj, sto je ukupni nagradni fond MILIJARDA dolara, a pobjednik ce uzet 125 miliona dolara, et.
Nije problem u igračima sa posudbe problem je što se ne gradi kostur već se kamionima dovoze i odvoze igrači.Napapijri je napisao/la: ↑15 jun 2025, 11:16Ne mozemo odlazak igraca s posudbe smatrati neuspjehom kluba. Plus, mislim da je odlazak Pavicica samo trenutan jer mu je ocito tek sada istekla posudba i on se svakako mora vratiti u svoj klub. Tek sada bi trebalo da predstoje razgovori oko eventualne kupovine ili ponovne posudbe.
Mozda se Pavicicu i Lulicu vise ne igra u Bosni?SamoDaKazeem je napisao/la: ↑15 jun 2025, 19:08Nije problem u igračima sa posudbe problem je što se ne gradi kostur već se kamionima dovoze i odvoze igrači.Napapijri je napisao/la: ↑15 jun 2025, 11:16Ne mozemo odlazak igraca s posudbe smatrati neuspjehom kluba. Plus, mislim da je odlazak Pavicica samo trenutan jer mu je ocito tek sada istekla posudba i on se svakako mora vratiti u svoj klub. Tek sada bi trebalo da predstoje razgovori oko eventualne kupovine ili ponovne posudbe.
Evo imali su opcije da se otkupe igrači koji su na posudbi,sad ćeš ti reći bili skupi.Ok ali oni su unaprijed već znali koja je cijena tih igrača i na vrijeme su se trebale tražiti zamjene.
Ovi latinosi i Kiprani što se dovlače nisu i nikad neće činiti kostur ekipe.
Kostur su domaći igrači i igrači iz regije,Srbija,Hrvatska.I te igrače čuvaš što duže i na njih kalemiš 2-3 stranca koji su klasa i koje masno plačaš.
A gledaj šta mi radimo,čim neki naš igrač malo stasa prodaja,čim se neki igrač iz susjedstva pokaže kao npr Bubanja prodaja.
Ok mi je da se proda Guli,Oliviera,Paskalev...ali ne možeš svake godine dovoditi strance,a prodavati kostur.To je amaterizam čisti,da se ne izrazim još gore.
SamoDaKazeem je napisao/la: ↑15 jun 2025, 19:08Nije problem u igračima sa posudbe problem je što se ne gradi kostur već se kamionima dovoze i odvoze igrači.Napapijri je napisao/la: ↑15 jun 2025, 11:16Ne mozemo odlazak igraca s posudbe smatrati neuspjehom kluba. Plus, mislim da je odlazak Pavicica samo trenutan jer mu je ocito tek sada istekla posudba i on se svakako mora vratiti u svoj klub. Tek sada bi trebalo da predstoje razgovori oko eventualne kupovine ili ponovne posudbe.
Evo imali su opcije da se otkupe igrači koji su na posudbi,sad ćeš ti reći bili skupi.Ok ali oni su unaprijed već znali koja je cijena tih igrača i na vrijeme su se trebale tražiti zamjene.
Ovi latinosi i Kiprani što se dovlače nisu i nikad neće činiti kostur ekipe.
Kostur su domaći igrači i igrači iz regije,Srbija,Hrvatska.I te igrače čuvaš što duže i na njih kalemiš 2-3 stranca koji su klasa i koje masno plačaš.
A gledaj šta mi radimo,čim neki naš igrač malo stasa prodaja,čim se neki igrač iz susjedstva pokaže kao npr Bubanja prodaja.
Ok mi je da se proda Guli,Oliviera,Paskalev...ali ne možeš svake godine dovoditi strance,a prodavati kostur.To je amaterizam čisti,da se ne izrazim još gore.
Napraviš ga ti lojalnim kao što si napravio Krstu,Mersu ili sada Beganovića,Gojkovića.
Kakv si ti serator to je čudo, da su ostali svi rekao bi da smo **** jer se nismo pojacaliSamoDaKazeem je napisao/la: ↑15 jun 2025, 19:53Napraviš ga ti lojalnim kao što si napravio Krstu,Mersu ili sada Beganovića,Gojkovića.
Mujkić je lojalan,svako naše dijete je lojalno al je pitanje hoćeš li u njega uložiti i težiti rezultatu ili ćeš ga prodati u Hatajspor.Ili kao Zrinjski Bilbiju,Jakovljevića...Pogledaj u regionu klubove koji imaju kontinuitet kako drže kostur ne prodaje se baš na prvu i nema merhametluka kaže izašlo se igraču u susret tipa Čataković,ili sada Mujkić.
Naša liga je slaba za nas ima u okruženju na izvoz igrača koji bi bili i lojalni,a istovremeno i pojačanja.
Samo je pitanje ko su menadzeri sa kojim se radi i šta je krajnji cilj.
Evo ti i ovih što plačeš za njimaSamoDaKazeem je napisao/la: ↑22 apr 2025, 22:39Gledaj ti kakav panj nosi 10 u Sarajevu![]()
Nikad mi nećemo proći više od 2 pretkola jad i bijeda od selekcije.
SamoDaKazeem je napisao/la: ↑27 mar 2025, 19:46Nama je prosijek na svakih dovedenih 10 igrača 1 valja.Igrači se preplačuju,a učinak na terenu 0.
Mjesecima se pravdaju po forumima ,jel neko uputio kritiku,odma se brigada aktivira ko biva gdje ćeš kritikovati plačenike, predsjednika ma ni slučajno...
E onda kad se oprostimo od svega odjednom vidiš kako nikom ne valja ni Mehmedović,ni Krđalić ni Pavičić,Unišić...a u stvari qurčine od prvog dana.
Svaki igrač koji u kontinuitetu ne može pružati vrhunske partije u najgoroj ligi svijeta je kqarina, pogotovo za platu koja se baca na njih.
Akademce treba trpiti ali kad vidim da se brani Rogić,Soldo,Kuprešak,Mustafić![]()
SamoDaKazeem je napisao/la: ↑02 mar 2025, 20:21Pripreme prošle niušta,doveli mu igrače na kraju pa ni on sam ne zna gdje koga da stavi.
Lulić je u nastavku loš i na svojoj poziciji sad mu je neku novu izmislio.Mustafića ili Mehmedovića kad vidim ospem se.
Pavićiću je svaka u nazad i prvom do sebe.
Treće mjesto nam je mjera onako realno.
SamoDaKazeem je napisao/la: ↑05 apr 2025, 23:01Pa ja zajebo se.Dakle nisu nikakvi profesionalci.fks74 je napisao/la: ↑05 apr 2025, 22:59Igrali su oni dobro, samo što ih sada boli qita. Čekaju da se sezona završi.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑05 apr 2025, 22:56
Jako sam zadovoljan sa dolaskom i Lulića i Pavičića. Siguran sam da će biti velika pojačanja. Očekujem da se vrlo brzo uklope, to su veliki profesionalci i pozitivci, s velikim međunarodnim iskustvom tako da ne sumnjam da će nam biti velika snaga - govorio je Zekić ljetos o Luliću i Pavičiću.
Zajebo se.
Inače, Pavičić je za mene kanta otkako je došao.
SamoDaKazeem je napisao/la: ↑02 apr 2025, 22:08Otišli po Prevljaka vratili se sa ovim krampama hahah
SamoDaKazeem je napisao/la: ↑29 mar 2025, 16:41Rockov,Unušić,Kuprešak,Krđalić,Bugar...sve menađerski igrači
Ko plače za njima tikvane,znaš li čitati?pitara je napisao/la: ↑15 jun 2025, 20:51Kakv si ti serator to je čudo, da su ostali svi rekao bi da smo **** jer se nismo pojacaliSamoDaKazeem je napisao/la: ↑15 jun 2025, 19:53Napraviš ga ti lojalnim kao što si napravio Krstu,Mersu ili sada Beganovića,Gojkovića.
Mujkić je lojalan,svako naše dijete je lojalno al je pitanje hoćeš li u njega uložiti i težiti rezultatu ili ćeš ga prodati u Hatajspor.Ili kao Zrinjski Bilbiju,Jakovljevića...Pogledaj u regionu klubove koji imaju kontinuitet kako drže kostur ne prodaje se baš na prvu i nema merhametluka kaže izašlo se igraču u susret tipa Čataković,ili sada Mujkić.
Naša liga je slaba za nas ima u okruženju na izvoz igrača koji bi bili i lojalni,a istovremeno i pojačanja.
Evo ti jednog lojalnog:Evo ti i ovih što plačeš za njimaSamoDaKazeem je napisao/la: ↑22 apr 2025, 22:39Gledaj ti kakav panj nosi 10 u Sarajevu![]()
Nikad mi nećemo proći više od 2 pretkola jad i bijeda od selekcije.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑27 mar 2025, 19:46Nama je prosijek na svakih dovedenih 10 igrača 1 valja.Igrači se preplačuju,a učinak na terenu 0.
Mjesecima se pravdaju po forumima ,jel neko uputio kritiku,odma se brigada aktivira ko biva gdje ćeš kritikovati plačenike, predsjednika ma ni slučajno...
E onda kad se oprostimo od svega odjednom vidiš kako nikom ne valja ni Mehmedović,ni Krđalić ni Pavičić,Unišić...a u stvari qurčine od prvog dana.
Svaki igrač koji u kontinuitetu ne može pružati vrhunske partije u najgoroj ligi svijeta je kqarina, pogotovo za platu koja se baca na njih.
Akademce treba trpiti ali kad vidim da se brani Rogić,Soldo,Kuprešak,Mustafić
SamoDaKazeem je napisao/la: ↑02 mar 2025, 20:21Pripreme prošle niušta,doveli mu igrače na kraju pa ni on sam ne zna gdje koga da stavi.
Lulić je u nastavku loš i na svojoj poziciji sad mu je neku novu izmislio.Mustafića ili Mehmedovića kad vidim ospem se.
Pavićiću je svaka u nazad i prvom do sebe.
Treće mjesto nam je mjera onako realno.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑05 apr 2025, 23:01Pa ja zajebo se.Dakle nisu nikakvi profesionalci.
Inače, Pavičić je za mene kanta otkako je došao.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑02 apr 2025, 22:08Otišli po Prevljaka vratili se sa ovim krampama hahahSamoDaKazeem je napisao/la: ↑29 mar 2025, 16:41Rockov,Unušić,Kuprešak,Krđalić,Bugar...sve menađerski igrači
Naravno da su lojalni igrali su srcem za klub,po tebi je lojalan ako ostane čitavu karijeru u Sarajevu.Pitar6785 je napisao/la: ↑15 jun 2025, 20:47Mujakic lojalan al u kurcu
Nidal lojalan al u kurcu
Catakovic lojalan al u kurcu
Kovacevic
Rahmanovic
Tatatar al u kurcu
Ahmetovic lojalan sa 37 godina radi 3 utakmice u igmanu napusto klub
Bilbija jeste lojalan on je cinimi se i bio u koreji al lojalan je jer ga niko nije htio platit kupit
Jakovljevic isto zrinjski je svakog prodo koga je mogo samo sto vecina igraca u zrinjskom sto vrijede i koji bi inaki ponudu nisu zrinjskijevi igraci vec rijekin dinamov ajdukov itd itd.
Al slazem se da tipove ko Ahmet bilbija gojkovic sa 31 godinu treba dovest dat im finu platu i pokusat ih koristit sto duz 7-8 godina
Beganovic keremeh jovic djordjevic paskalev kupresak gojkovuc butic SU KOSTUR EKIPE I BICE TU JOS e sad moje pitanje dalicemo sve ove igrace moci imat 6-7 godina i tu vidim problem
Ovdje pričamo o mladim, kvalitetnim igračima koji imaju potencijal za igranje na puno većem nivou za puno veće pare, poput Gulija i Bubanje. Ponude i interesovanje stranih klubova to potvrđuju. Ti navodiš Jakovljevića kao neki primjer kontinuiteta. Čovjek nije mrdnuo dalje od BiH i Srbije. Ne zato što nije htio i što je vezan za Mostar nego zato što niko nije lud platiti obeštećenje za takvog igrača, koji je pri tome u poznim godinama. Nisi pomenuo kako je Zrinski poslije osvojene titule prodao za siću dva projekta kluba Bašića i Savića, koji su bili i reprezentativci u to vrijeme. Ćuze isto otišao za mizernu cifru, Čorluka također. Prodaju i oni, itekako. Sve ono što mogu prodati - prodaju, ali za puno puno manje novce nego mi. Lahko je zadržati igrača kojeg niko ne traži. Zadržali smo i mi Hebibovića 6 sezona. Kako npr. zadržati Bubanju kada na adresu kluba stigne milionska ponuda, a njemu ponude godišnju platu od više stotina hiljada eura?SamoDaKazeem je napisao/la: ↑15 jun 2025, 19:53Napraviš ga ti lojalnim kao što si napravio Krstu,Mersu ili sada Beganovića,Gojkovića.