Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sljivo
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la sljivo » 16 jun 2025, 21:31

Caka je da znas sto ides, gdje ides i kolika je cijena. Nije te niko bacio iz svemira. A ako se nisi odmorio, i ne znas sto ides, a platio si, onda je logicno da ce ti i biti skupo. I ne placas samo za usluge koje su ti tamo, placas i to da budes tamo u odredjenom periodu godine. Kad je tako naplacuje se i ono sto se inace podrazumjeva. Mnogi misle platio sam relativno puno sace mi drugi gladit muda, al malo sutra, ako je pptraznja a jeste, ima koji ce platit vise pa ce se njemu gladit a ti ces dobiti sta ostane.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 16 jun 2025, 22:22

19vendetta87 je napisao/la:
16 jun 2025, 21:03
Mogli je napisao/la:
16 jun 2025, 20:28
kempes je napisao/la:
16 jun 2025, 20:24
slika
Ovo je navodno u bingu kalesija, jel ko vidjao u sarajevu da je dostupno?
Nisam vidio tebra. Ja poslao Janeltu poruku da pitam gdje je nabavio. :yawn:
Janelt je svoj preko OLX narucio :yawn:
Evo odgovori da mu je punica narucila i on pokupio kad je bio u Sa. :yawn:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 jun 2025, 22:38

Evo narandzasti mirotvorac udje u novi rat :D

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 16 jun 2025, 22:44

Lillard je napisao/la:
16 jun 2025, 20:49
sljivo je napisao/la:
16 jun 2025, 19:26
Ne razumijem da neko ode negdje turisticki, na odmor pa kuka kako je skupo. Isto kao da ga je neko natjero na silu pa sad mu muka sto mora potrositi. Ne razumijem. Ako nemam para necu ni ici, odem na Stojcevac, potrosim 50 KM i kuci. Ne poznajem osobu koja je bila negdje a da nije zakukala kako je sve skupo, pa onda razno razne prituzbe, vruce, nema hladnog soka, nema peskira, nema papuce, guzva, komarci...kao da ih je neko u logor poslo
Nije problem ako ides u neki grad europski ili neku top destinaciju platit cu koliko mogu tj koliko treba. Al da nadjem u Londonu ili Madridu hotel jednake cijene ko u jbenim Vodicama ili Biogradu, e to mi ide na qrac.
Meni je to normalno da hotel treba biti skuplji na moru, pa eto i biograd. Turisticka mjesta a ovi veliki gradovi su turisticki a i biznis gradovi. Imas puno hotela pa moraju biti jeftiniji rad konkurencije.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 jun 2025, 22:57

Ma narod odselio sa Balkana i onda sve zamrlo pa bacaju bombe da se mora ovako. Recimo ti cevapi sto su 14 KM, sto su kod Harija 10 i to bolji, zato sto Hari dere. Ovaj u Sarajevu ne moze naci mesara, ne moze naci radnika, a hoce da zivi na visokoj nozi pa izmisli da su cevapo 14 KM i govori da tako mora.

Isto tako i u Hrvatskoj imaju ova 3 mjeseca i sve to izgleda bajno. Dolaze stranci, puno sve. Rekao bi covjek top jel tako? A ustvari nemaju radnika, evo fale im doktori u Zagrebu. Zamisli u Zagrebu koji je jedini vitalni dio drzave im fale doktori. I onda dodje konobar bubne cifru, onaj sto namirnice dostavlja bubne cifru, vlasnik hoce da zivi vrhunski i onda izmisli cijenu koja u vitalnoj drzavi nema veze s mozgom.

Da ti imas uredjeno drustvo i pokriven izvoz uvozom, cevapi 5 KM.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 jun 2025, 23:27

sljivo je napisao/la:
16 jun 2025, 21:31
Caka je da znas sto ides, gdje ides i kolika je cijena. Nije te niko bacio iz svemira. A ako se nisi odmorio, i ne znas sto ides, a platio si, onda je logicno da ce ti i biti skupo. I ne placas samo za usluge koje su ti tamo, placas i to da budes tamo u odredjenom periodu godine. Kad je tako naplacuje se i ono sto se inace podrazumjeva. Mnogi misle platio sam relativno puno sace mi drugi gladit muda, al malo sutra, ako je pptraznja a jeste, ima koji ce platit vise pa ce se njemu gladit a ti ces dobiti sta ostane.
Nije tebe Bundesliga skontao.

On piše o kugli sladoleda, a ti pišeš da u elitnom mjestu poput Dubrovnika sat vremena parkinga platis 10 Eura. Znaš da je 10 Eura i opet se čudiš kako je skupo. Ideš u najskuplje mjesto u Hrvatskoj i znaš da je sve žara, a ti ponio 500 Eura i kontas ostati 5 dana i dobro se provesti.

Mlad je Bundesliga, ja mu ne zamjeram, skontat ce kad odraste.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 jun 2025, 23:37

tuzlak1987 je napisao/la:
16 jun 2025, 22:57
Ma narod odselio sa Balkana i onda sve zamrlo pa bacaju bombe da se mora ovako. Recimo ti cevapi sto su 14 KM, sto su kod Harija 10 i to bolji, zato sto Hari dere. Ovaj u Sarajevu ne moze naci mesara, ne moze naci radnika, a hoce da zivi na visokoj nozi pa izmisli da su cevapo 14 KM i govori da tako mora.
Čim niko ne zatvara "ćevaparu" znaci da neko dolazi i plaća cevape 14 KM.

Dzaba sto su kod Harija bolji cevapi, strancima kad pričaš, pričaš o cevapima na Bascarsiji, ne pričaš o onima u Travniku...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 16 jun 2025, 23:59

soko je napisao/la:
16 jun 2025, 22:44
Lillard je napisao/la:
sljivo je napisao/la:
16 jun 2025, 19:26
Ne razumijem da neko ode negdje turisticki, na odmor pa kuka kako je skupo. Isto kao da ga je neko natjero na silu pa sad mu muka sto mora potrositi. Ne razumijem. Ako nemam para necu ni ici, odem na Stojcevac, potrosim 50 KM i kuci. Ne poznajem osobu koja je bila negdje a da nije zakukala kako je sve skupo, pa onda razno razne prituzbe, vruce, nema hladnog soka, nema peskira, nema papuce, guzva, komarci...kao da ih je neko u logor poslo
Nije problem ako ides u neki grad europski ili neku top destinaciju platit cu koliko mogu tj koliko treba. Al da nadjem u Londonu ili Madridu hotel jednake cijene ko u jbenim Vodicama ili Biogradu, e to mi ide na qrac.
Meni je to normalno da hotel treba biti skuplji na moru, pa eto i biograd. Turisticka mjesta a ovi veliki gradovi su turisticki a i biznis gradovi. Imas puno hotela pa moraju biti jeftiniji rad konkurencije.
Kralju jesi bio u Biogradu? Pa to ne da nije gradic to je selendra mrtva. Sve sta u ponudi imaju je more. Nije to sad neko atraktivno mjesto pa pa ajd.
Al svejedno se ne slazem s tobom. London je bas luksuzan grad, da te hotel u centru izadje ko i onaj negdje po Jadranu, ma to nije normalno.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 jun 2025, 00:05

Asteriks je napisao/la:
16 jun 2025, 19:41
slika

Kila 8,9 eura.
Sad ce u beerencafeu u Feldmochingu i Unterhachingu branje tresanja, pet eura ulaz i jedi cijeli dan. :)
slika

slika

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 jun 2025, 01:03

kraljttbvb je napisao/la:
16 jun 2025, 23:27
Skontao sam ja sve. Ti nisi skontao da je svijet vise od Konjica i cevapa. Ne mozes meni prodavati pricu i pricati gluposti. Ti pricas o Dubrovniku, a na Jadranu ti je svako mjesto preskupo za uslugu koju nudi. Nebitno bila neka vukojebina ili Dubrovnik. Dubrovnik, Istra i tako ta mjesta ok, i razumijem donekle. Ali u Hrvatskoj na Jadranu ti je svaka vukojebina postavila cijene kao da su Maldivi. Nista ne nude sem mora, a uzimali bi sakom i kapom. Nemoj meni pametovati bgt, bio sam 2 puta tamo na ljetovanju, znam o cemu pricam. Bolje ti je ostavi se toga malogradjanskog mentaliteta i precjenjivanja nekvaliteta.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 17 jun 2025, 01:15, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 jun 2025, 01:14

Ma skupo jest, al realno i raja se nag.uzi pa se zali kad ih neki zayebe. Ne mogu rec da sam nesto aman svijeta proputovao al nigdje nisam bio zavaljen za bilo sta. Znam citat, znam istrazit gdje putujem, gledat Roberta il koga vec, nac savjete. Neko je mozda u Rimu sjeo u neki roof bar kod fontane Di Trevi i platio kafu 30 eura, ja sam sjedio u nekom malom kaficu ispod i platio je 4 eura. Jbg, ne mogu ocekivat da odem na najelitnije mjesto i prodjem s racunom od 10 eura. Valjda svako zna gdje ide i koliko para mu treba. Al sad ce krenut one objave gdje neko sjede nasred Straduna i uzme lignje sa zara, pomfrit, 7 piva, 2 soka i 5 sladoleda pa slika racun i salje medijima da objave. Pa jbg jarane.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 jun 2025, 01:25

Ma nije problem i platit brate, ako valja. Rim je ipak metropola, a opet i tamo je uglavnom jeftinije nego u Hrvatskoj. Nije isto Zadar i Rim. A cijene vece u Zadru nego u Rimu, e to nema smisla. Lupaju ona dvojica placas lokaciju, Hrvatska nije ni Grčka, ni Španija, ni Italija, ma ni blizu. A cijene im vece, pa gdje to ima. Isto neki dan prica za cevape, kao da pricaju o odresku jbt.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 17 jun 2025, 01:30

Lillard je napisao/la:
16 jun 2025, 23:59
soko je napisao/la:
16 jun 2025, 22:44
Lillard je napisao/la:

Kralju jesi bio u Biogradu? Pa to ne da nije gradic to je selendra mrtva. Sve sta u ponudi imaju je more. Nije to sad neko atraktivno mjesto pa pa ajd.
Al svejedno se ne slazem s tobom. London je bas luksuzan grad, da te hotel u centru izadje ko i onaj negdje po Jadranu, ma to nije normalno.
Bio sam vise puta. Meni je ok odmoris se.
Jb imas jeftini hotel u NYC ili Chicagu nego u Iowi nekom malom gradu, gdje ljudi idu da pecaju ribu.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 17 jun 2025, 05:16

napoleon72 je napisao/la:
17 jun 2025, 01:14
Ma skupo jest, al realno i raja se nag.uzi pa se zali kad ih neki zayebe. Ne mogu rec da sam nesto aman svijeta proputovao al nigdje nisam bio zavaljen za bilo sta. Znam citat, znam istrazit gdje putujem, gledat Roberta il koga vec, nac savjete. Neko je mozda u Rimu sjeo u neki roof bar kod fontane Di Trevi i platio kafu 30 eura, ja sam sjedio u nekom malom kaficu ispod i platio je 4 eura. Jbg, ne mogu ocekivat da odem na najelitnije mjesto i prodjem s racunom od 10 eura. Valjda svako zna gdje ide i koliko para mu treba. Al sad ce krenut one objave gdje neko sjede nasred Straduna i uzme lignje sa zara, pomfrit, 7 piva, 2 soka i 5 sladoleda pa slika racun i salje medijima da objave. Pa jbg jarane.
Možemo ja i ti ovo boldirano skontati, ali ne mogu svi.

Dečko u postu iznad tvog piše kako je u Hrvatskoj sve preskupo. Zna on jer je, kaze, bio dva puta.

Jesu cijene veće nego kod nas, ali i standard im je bolji (mislim da im je i minimalac duplo veci). Ja kad sam god isao, gledao bih gdje sta kupujem i po tome se ravnao (izbjegavas jet set mjesta u centru grada). Nije isto kupiti sladoled negdje u gradu i na plaži. Meni je logično da je kugla sladoleda na plaži bar duplo skuplja, ipak ti ljudi donijeli sladoled na noge i jedeš ga čim izadjes iz mora.

Tako je i za sve ostalo.

Ako ću se šugati i reci djeci nećete jesti sladoled dok smo na moru jer je skup, neću ni ići.
Za tri puta manje para mogu otići na Boracko jezero i iznajmiti vikendicu, pa odmor provesti na jezeru...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 jun 2025, 05:52

Ma ja, nisam ni sumnjao da ti znas bolje od Hrvata o njihovoj sopstvenoj zemlji. Ha ja, nece oni tebe ubjedjivati da je skupo, ha sta oni znaju, znas ti bolje u Konjicu pored rijeke od Hrvata koji zivi tamo.

Ne dipr, i raspali te cevape tamo u tavi :kafa:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jun 2025, 07:02

Bundesliga je napisao/la:
17 jun 2025, 01:03
kraljttbvb je napisao/la:
16 jun 2025, 23:27
Skontao sam ja sve. Ti nisi skontao da je svijet vise od Konjica i cevapa. Ne mozes meni prodavati pricu i pricati gluposti. Ti pricas o Dubrovniku, a na Jadranu ti je svako mjesto preskupo za uslugu koju nudi. Nebitno bila neka vukojebina ili Dubrovnik. Dubrovnik, Istra i tako ta mjesta ok, i razumijem donekle. Ali u Hrvatskoj na Jadranu ti je svaka vukojebina postavila cijene kao da su Maldivi. Nista ne nude sem mora, a uzimali bi sakom i kapom. Nemoj meni pametovati bgt, bio sam 2 puta tamo na ljetovanju, znam o cemu pricam. Bolje ti je ostavi se toga malogradjanskog mentaliteta i precjenjivanja nekvaliteta.
Čak 2 puta?
Koliko serešš čovjek bi rekao ideš sedmično.
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 jun 2025, 07:28

Prilično je glupo porediti Vodice i Biograd sa Londonom i Madridom. To nije isti koncept odmora i nema nikakvih dodirnih tačaka koje bi se mogle upoređivati. Biograd i Vodice su inače među najgorim destinacijama na Jadranu, ima milion boljih mjesta, ne znam zašto bi iko ta mjesta uzeo kao reprezentativna.

Međutim, ako poredimo hrvatski jadran sa drugim sličnim destinacijama - more, plaža, isl... Nema ljepšeg i boljeg mora na svijetu. Nivo čistoće, civilizacije, sigurnosti, kvalitet plaža u borovini uz opet odličnu ugostiteljsku ponudu kakvih ima u nekim lijepim, ali necivilizovanim krajevima, tradicija turizma, istorijska ponuda, razrađenost charter ponude, saobraćajna uvezanost, a opet velika razuđenost koja obalu čini zanimljivom... To nema nigdje na svijetu. I nije čudo da su Hrvati to skontali i žele da naplate. A po strukturi gostiju koja raste svake godine, očigledno imaju i kome to prodavati.

E sad što je to skupo, pa i nedostižno za prosječnog Bosanca i što mnogi od nas sebi mogu da priušte da vide samo najniži kraj te ponude i što taj dostižni kraj svake godine pada sve niže i niže... to je već naš problem a ne njihov.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 17 jun 2025, 07:41

Sheyi je napisao/la:
17 jun 2025, 00:05
Asteriks je napisao/la:
16 jun 2025, 19:41
slika

Kila 8,9 eura.
Sad ce u beerencafeu u Feldmochingu i Unterhachingu branje tresanja, pet eura ulaz i jedi cijeli dan. :)
slika

slika
Zanimljivo. Do Unterhachinga mi pola sata S-Bahnom.

Vidio sam interesantnih situacija kad su recemo jagode u pitanju. Tu je kućica iz koje uzmeš košaru, nabereš i nešto simbolično platiš.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 jun 2025, 08:12

Bundesliga je napisao/la:
17 jun 2025, 01:25
Ma nije problem i platit brate, ako valja. Rim je ipak metropola, a opet i tamo je uglavnom jeftinije nego u Hrvatskoj. Nije isto Zadar i Rim. A cijene vece u Zadru nego u Rimu, e to nema smisla. Lupaju ona dvojica placas lokaciju, Hrvatska nije ni Grčka, ni Španija, ni Italija, ma ni blizu. A cijene im vece, pa gdje to ima. Isto neki dan prica za cevape, kao da pricaju o odresku jbt.
Ma znam ja sve, al Hrvati su uspjeli "prodat maglu", imaju gostiju uvijek, te samim tim sto konstantno dizu cijene znaci da su puni uvijek i da im se isplati. Nasi mediji godinama unazad pisu o padu turizma u Hrvatskoj a tamo svake godine sve skuplje. Pa yebemu mater, da je pad turizma valjda bi i cijene padale da navuku nekog, kao u koroni?
U mom selu je jedan sarajevski politicar kupio komadic zemlje, napravio neke satore, drvene stolove i stolice, i renta noc za dvoje za 180 KM. Za mene i sve koje poznajem je on ekstremno lud, jer je selo u unutrasnjosti ni po cemu specificno, pogled s tog "resorta" gleda na sljivike i livade, al on ako proda pricu i dovede tu nekog, svaka mu cast.
Ako Hrvati mogu u taj Biograd dovest turiste i naplatit im noc 150 eura, kuglu sladoleda 4 eura il koliko vec, ja im skidam kapu. Mozda nije moj cup of tea, al nekom ocito jest.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 17 jun 2025, 08:37

admin je napisao/la:
17 jun 2025, 07:28
Prilično je glupo porediti Vodice i Biograd sa Londonom i Madridom. To nije isti koncept odmora i nema nikakvih dodirnih tačaka koje bi se mogle upoređivati. Biograd i Vodice su inače među najgorim destinacijama na Jadranu, ima milion boljih mjesta, ne znam zašto bi iko ta mjesta uzeo kao reprezentativna.

Međutim, ako poredimo hrvatski jadran sa drugim sličnim destinacijama - more, plaža, isl... Nema ljepšeg i boljeg mora na svijetu. Nivo čistoće, civilizacije, sigurnosti, kvalitet plaža u borovini uz opet odličnu ugostiteljsku ponudu kakvih ima u nekim lijepim, ali necivilizovanim krajevima, tradicija turizma, istorijska ponuda, razrađenost charter ponude, saobraćajna uvezanost, a opet velika razuđenost koja obalu čini zanimljivom... To nema nigdje na svijetu. I nije čudo da su Hrvati to skontali i žele da naplate. A po strukturi gostiju koja raste svake godine, očigledno imaju i kome to prodavati.

E sad što je to skupo, pa i nedostižno za prosječnog Bosanca i što mnogi od nas sebi mogu da priušte da vide samo najniži kraj te ponude i što taj dostižni kraj svake godine pada sve niže i niže... to je već naš problem a ne njihov.
Ma sve stoji, samo sto ta skupoca nije samo problem „Bosanaca“ nego i Austrijanci i Njemci Kukaju na skupocu i sve manje posjecuju Hrvatsku, ili gledaju da umjesto sto su nekad isli 10 dana sad idu samo na produzeni vikend 3-4 dana.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.