Mogu imati manje turista pa i manje noćenja al da više zarade, jer očito idu na taj koncept, cijenama će i dalje biti u plusu jer će nadoknaditi gubitak nekih turista sa većim cijenama koje će te cijene odbiti pa će otići u Albaniju i sl.napoleon72 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 08:12Ma znam ja sve, al Hrvati su uspjeli "prodat maglu", imaju gostiju uvijek, te samim tim sto konstantno dizu cijene znaci da su puni uvijek i da im se isplati. Nasi mediji godinama unazad pisu o padu turizma u Hrvatskoj a tamo svake godine sve skuplje. Pa yebemu mater, da je pad turizma valjda bi i cijene padale da navuku nekog, kao u koroni?Bundesliga je napisao/la: ↑17 jun 2025, 01:25Ma nije problem i platit brate, ako valja. Rim je ipak metropola, a opet i tamo je uglavnom jeftinije nego u Hrvatskoj. Nije isto Zadar i Rim. A cijene vece u Zadru nego u Rimu, e to nema smisla. Lupaju ona dvojica placas lokaciju, Hrvatska nije ni Grčka, ni Španija, ni Italija, ma ni blizu. A cijene im vece, pa gdje to ima. Isto neki dan prica za cevape, kao da pricaju o odresku jbt.
U mom selu je jedan sarajevski politicar kupio komadic zemlje, napravio neke satore, drvene stolove i stolice, i renta noc za dvoje za 180 KM. Za mene i sve koje poznajem je on ekstremno lud, jer je selo u unutrasnjosti ni po cemu specificno, pogled s tog "resorta" gleda na sljivike i livade, al on ako proda pricu i dovede tu nekog, svaka mu cast.
Ako Hrvati mogu u taj Biograd dovest turiste i naplatit im noc 150 eura, kuglu sladoleda 4 eura il koliko vec, ja im skidam kapu. Mozda nije moj cup of tea, al nekom ocito jest.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ima Grčka vrlo slično, razuđenost, otoke, čak i različita mora u ponudi, i plus historiju jaču, jedino što su Grci veći neradniciadmin je napisao/la: ↑17 jun 2025, 07:28Prilično je glupo porediti Vodice i Biograd sa Londonom i Madridom. To nije isti koncept odmora i nema nikakvih dodirnih tačaka koje bi se mogle upoređivati. Biograd i Vodice su inače među najgorim destinacijama na Jadranu, ima milion boljih mjesta, ne znam zašto bi iko ta mjesta uzeo kao reprezentativna.
Međutim, ako poredimo hrvatski jadran sa drugim sličnim destinacijama - more, plaža, isl... Nema ljepšeg i boljeg mora na svijetu. Nivo čistoće, civilizacije, sigurnosti, kvalitet plaža u borovini uz opet odličnu ugostiteljsku ponudu kakvih ima u nekim lijepim, ali necivilizovanim krajevima, tradicija turizma, istorijska ponuda, razrađenost charter ponude, saobraćajna uvezanost, a opet velika razuđenost koja obalu čini zanimljivom... To nema nigdje na svijetu. I nije čudo da su Hrvati to skontali i žele da naplate. A po strukturi gostiju koja raste svake godine, očigledno imaju i kome to prodavati.
E sad što je to skupo, pa i nedostižno za prosječnog Bosanca i što mnogi od nas sebi mogu da priušte da vide samo najniži kraj te ponude i što taj dostižni kraj svake godine pada sve niže i niže... to je već naš problem a ne njihov.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Zato sto su navikli da idu po cijenama koje su nize od onih koje imaju kuci. Ko kad mi odemo u Indiju pa nam sve dzabe. Ili ko kad Nijemac dodje kod nas. Medjutim, objektivno, hrvatski jadran je bolji i ljepsi od španije, od amalfi obale, od grcke kod koje je pola otoka sa crnim vulkanskim plazama, o turskoj šikari da ne govorimo… normalno je da bude skuplje.GG3 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 08:37Ma sve stoji, samo sto ta skupoca nije samo problem „Bosanaca“ nego i Austrijanci i Njemci Kukaju na skupocu i sve manje posjecuju Hrvatsku, ili gledaju da umjesto sto su nekad isli 10 dana sad idu samo na produzeni vikend 3-4 dana.admin je napisao/la: ↑17 jun 2025, 07:28Prilično je glupo porediti Vodice i Biograd sa Londonom i Madridom. To nije isti koncept odmora i nema nikakvih dodirnih tačaka koje bi se mogle upoređivati. Biograd i Vodice su inače među najgorim destinacijama na Jadranu, ima milion boljih mjesta, ne znam zašto bi iko ta mjesta uzeo kao reprezentativna.
Međutim, ako poredimo hrvatski jadran sa drugim sličnim destinacijama - more, plaža, isl... Nema ljepšeg i boljeg mora na svijetu. Nivo čistoće, civilizacije, sigurnosti, kvalitet plaža u borovini uz opet odličnu ugostiteljsku ponudu kakvih ima u nekim lijepim, ali necivilizovanim krajevima, tradicija turizma, istorijska ponuda, razrađenost charter ponude, saobraćajna uvezanost, a opet velika razuđenost koja obalu čini zanimljivom... To nema nigdje na svijetu. I nije čudo da su Hrvati to skontali i žele da naplate. A po strukturi gostiju koja raste svake godine, očigledno imaju i kome to prodavati.
E sad što je to skupo, pa i nedostižno za prosječnog Bosanca i što mnogi od nas sebi mogu da priušte da vide samo najniži kraj te ponude i što taj dostižni kraj svake godine pada sve niže i niže... to je već naš problem a ne njihov.
Ja sam "primoran" na Pelješcu ljetovat, svake godine...i tačno, nigdje obale i mora ko u Cro. Plus postaviš peškir maltene gdje hoćeš i u vodu.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Previše fanova zemlje koja ne pokazuje ni malo gostoprimstva prema gostima koji dolaze najviše iz naše države, još su uz to preskupi. Za manje para se dobije troduplo bolja usluga, gostoprimstvo i ugođaj u bilo kojoj drugoj zemlji. Nije stvar ni para, ni obale koje su u pet deka, nego principa. Turska, Španija, bilo koje drugo ljetovalište 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nije baš pola grčkih otoka, ima ih par, al jedini oni se i mogu porediti sa Hrvatskom ponudom i razuđenosti, samo što naši ljudi ne idu jer im je dalje od Hrvatske, a ponuda se ne bazira na AI sadržaju kao što je slučaj u Turskoj, plus što je teže stići do većine tih mjesta za razliku od Antalije i Hrvatske.admin je napisao/la: ↑17 jun 2025, 08:47Zato sto su navikli da idu po cijenama koje su nize od onih koje imaju kuci. Ko kad mi odemo u Indiju pa nam sve dzabe. Ili ko kad Nijemac dodje kod nas. Medjutim, objektivno, hrvatski jadran je bolji i ljepsi od španije, od amalfi obale, od grcke kod koje je pola otoka sa crnim vulkanskim plazama, o turskoj šikari da ne govorimo… normalno je da bude skuplje.GG3 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 08:37Ma sve stoji, samo sto ta skupoca nije samo problem „Bosanaca“ nego i Austrijanci i Njemci Kukaju na skupocu i sve manje posjecuju Hrvatsku, ili gledaju da umjesto sto su nekad isli 10 dana sad idu samo na produzeni vikend 3-4 dana.admin je napisao/la: ↑17 jun 2025, 07:28Prilično je glupo porediti Vodice i Biograd sa Londonom i Madridom. To nije isti koncept odmora i nema nikakvih dodirnih tačaka koje bi se mogle upoređivati. Biograd i Vodice su inače među najgorim destinacijama na Jadranu, ima milion boljih mjesta, ne znam zašto bi iko ta mjesta uzeo kao reprezentativna.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Šta znam, meni daju popust uvijek kad sjednem negdje tipa Hvar ili Dubrovnik ili Korčula jer me računaju kao domaćeg, dovoljno da naručiš na našem piće i hranu i na računu ide popust kao za lokalce. Ne trebam sad da igraju oko mene niti to tražim, al svakako lijepa gesta, i normalno da ću zbog toga opet doći i sjesti tubaboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 09:58Previše fanova zemlje koja ne pokazuje ni malo gostoprimstva prema gostima koji dolaze najviše iz naše države, još su uz to preskupi. Za manje para se dobije troduplo bolja usluga, gostoprimstvo i ugođaj u bilo kojoj drugoj zemlji. Nije stvar ni para, ni obale koje su u pet deka, nego principa. Turska, Španija, bilo koje drugo ljetovalište![]()

Za razliku od Sarajeva i Bosne gdje nema nikakve razlike jesi li Arap ili domaći, cijene su uvijek iste

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Znam Rio da si ti, bez uvrede, njihov najveći fan i advokat, te da si prvi koji staje u njihove odbrane kada se god pokrene ova tema na forumu.
Uz dužno poštovanje, i dalje smatram i smatrat ću da se bolja usluga, gostoprimstvo, ugođaj i value for money dobije u Turskoj, Španiji ili na nekom drugom ljetovalištu nego u Hrvatskoj, nama kao turistima iz BiH.
Uz dužno poštovanje, i dalje smatram i smatrat ću da se bolja usluga, gostoprimstvo, ugođaj i value for money dobije u Turskoj, Španiji ili na nekom drugom ljetovalištu nego u Hrvatskoj, nama kao turistima iz BiH.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Pretjeruje se s ljepotom i ponudom koju nudi hrvatska obala.
po adminovom opisu dijele ih samo hurije do dženeta
po adminovom opisu dijele ih samo hurije do dženeta
Tačno tako.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- kraljttbvb
- Kontakt:
Prije 15-ak godina u Nedjeljom u 2 bio gost neki Goran Strok. Lik ima para i kupio hotel u Dubrovniku.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 08:42Mogu imati manje turista pa i manje noćenja al da više zarade, jer očito idu na taj koncept, cijenama će i dalje biti u plusu jer će nadoknaditi gubitak nekih turista sa većim cijenama koje će te cijene odbiti pa će otići u Albaniju i sl.
Pita ga Stankovic zašto je nakon renoviranja hotela cijene podigao duplo, hoce li tako otjerati goste.
Kaže covjek meni je bolje kad je nocenje 100 Eura i hotel je 50% popunjen, nego kad je noćenje 50 Eura, a hotel 100% pun. Isto para dobijem, ali mi troškovi duplo manji. Treba mi duplo manje sobarica, osoblja u kuhinji, čistačica...
Ne bih kaze da uvrijedim ljude, ali meni ne trebaju gosti koji malo trose. Ovi sto skuplje plaćaju noćenje, oni i više trose, ali hoće i bolju uslugu.
Ne mora značiti ako je veći promet i duplo vise gostiju, da je i veća zarada...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- VensanKasel
- Kontakt:
To je meni čudno , neki dan me lik pita za auto ja mu napišem cijenu , kaže dobro to je za arape a koja je cijena za nas domaće ?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 10:09Šta znam, meni daju popust uvijek kad sjednem negdje tipa Hvar ili Dubrovnik ili Korčula jer me računaju kao domaćeg, dovoljno da naručiš na našem piće i hranu i na računu ide popust kao za lokalce. Ne trebam sad da igraju oko mene niti to tražim, al svakako lijepa gesta, i normalno da ću zbog toga opet doći i sjesti tubaboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 09:58Previše fanova zemlje koja ne pokazuje ni malo gostoprimstva prema gostima koji dolaze najviše iz naše države, još su uz to preskupi. Za manje para se dobije troduplo bolja usluga, gostoprimstvo i ugođaj u bilo kojoj drugoj zemlji. Nije stvar ni para, ni obale koje su u pet deka, nego principa. Turska, Španija, bilo koje drugo ljetovalište![]()
![]()
Za razliku od Sarajeva i Bosne gdje nema nikakve razlike jesi li Arap ili domaći, cijene su uvijek iste![]()
Mada ima dosta raje što arapima poveća cijene , od auta , apartmana , restorana ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kod Atine ona plitka plaža, na Kreti se kupao na bazenu, jer je plaža zesca kriza. Grčka, što se mene tiče, hvala lijepo.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 08:45Ima Grčka vrlo slično, razuđenost, otoke, čak i različita mora u ponudi, i plus historiju jaču, jedino što su Grci veći neradnici![]()
Plus sve što uštedis na noćenju i hrani u Grčkoj u odnosu na Hrvatsku, izgubis na vremenu i gorivu.
Ovi oko mene što su išli u Tursku, otisli jednom i to je to.
Aqua park sa bazenima i toboganima imaš i na Ilizi, ne moraš ići u Tursku...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Zavisi šta tražiš i očekuješ, ja govorim iz svog iskustva gdje stvarno nisam imao nijedno loše dosad, mene recimo ne zanima AI i taj tip ljetovanja gdje ću samo ležati i žderati, nije mi to pojam odmora, i zato i ne idem na tursku obalu jer me ne privlači da se guram sa pijanim Rusima za svedskim stolovima i to ne tražim ni u Hrvatskoj ni bilo gdje, hotele općenito izbjegavam na odmoru čak i sa djetetom. Dok recimo uživam u kampovanju i prirodi, pa i dijete navikavam na to polahko.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 10:23Znam Rio da si ti, bez uvrede, njihov najveći fan i advokat, te da si prvi koji staje u njihove odbrane kada se god pokrene ova tema na forumu.
Lijepa je obala, al otoci su daleko ljepši i mirniji, al evo meni je Grčka rame uz rame sa njima (za razliku od Turske recimo), jer stvarno ogroman izbor imaju, plus historiju gdje se ima šta vidjeti i mimo plaža, i što na većini plaža naručiš piće ili jelo i dobiješ onda i ležaljke i suncobran na plaži uključeno.

Hrana im ne zaostaje ništa isto tako, od sireva, maslina, ribljih proizvoda do girosa i janjetine, za svakog ponešto

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Bolja su mi jezera u okolini Minchena već pola hrvatske obale.
Na Pagu rećemo kanalizacije pravac u more, bez pročiščivaća.
Rješenje za smrad iz septičkih jama npr. u općini Kolan je tako što uljem mažu okolo šahtova.
Samo što to nećete vidjeti u tamošnjim medijima.
Na Pagu rećemo kanalizacije pravac u more, bez pročiščivaća.
Rješenje za smrad iz septičkih jama npr. u općini Kolan je tako što uljem mažu okolo šahtova.
Samo što to nećete vidjeti u tamošnjim medijima.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 11:30Zavisi šta tražiš i očekuješ, ja govorim iz svog iskustva gdje stvarno nisam imao nijedno loše dosad, mene recimo ne zanima AI i taj tip ljetovanja gdje ću samo ležati i žderati, nije mi to pojam odmora, i zato i ne idem na tursku obalu jer me ne privlači da se guram sa pijanim Rusima za svedskim stolovima i to ne tražim ni u Hrvatskoj ni bilo gdje, hotele općenito izbjegavam na odmoru čak i sa djetetom. Dok recimo uživam u kampovanju i prirodi, pa i dijete navikavam na to polahko.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 10:23Znam Rio da si ti, bez uvrede, njihov najveći fan i advokat, te da si prvi koji staje u njihove odbrane kada se god pokrene ova tema na forumu.
Lijepa je obala, al otoci su daleko ljepši i mirniji, al evo meni je Grčka rame uz rame sa njima (za razliku od Turske recimo), jer stvarno ogroman izbor imaju, plus historiju gdje se ima šta vidjeti i mimo plaža, i što na većini plaža naručiš piće ili jelo i dobiješ onda i ležaljke i suncobran na plaži uključeno.![]()
Hrana im ne zaostaje ništa isto tako, od sireva, maslina, ribljih proizvoda do girosa i janjetine, za svakog ponešto![]()
Ne znam jesi li primjetio da u Turskoj,Tunisu i Egiptu za nekih 20e bakšiša u hotelima možeš imati privatnog roba tokom odmora

U Tunisu za 5e bakšiša ljudi te prate u rat dok u grčkoj ili hrvatskoj ako nisi ostavio neki bolji bakšiš gledaju te kao da si mu bubreg uzeo
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nisi valjda u Atinu išao da se kupaš, tu ideš radi obilaska, čudi me na Kreti da nisi našao plažu, jedino ako nisi imao auta, pa si primoran na plažu od hotela, jer je Kreta baš ogromna, imaju Elafonisi i Balos plaže koje su u rangu onih Maldivskih, jedino je pristup malo lošiji. A možeš obilaziti otok i 10-15 dana komotno jer ima se istraživati, historija, kultura posebno.kraljttbvb je napisao/la: ↑17 jun 2025, 11:24Kod Atine ona plitka plaža, na Kreti se kupao na bazenu, jer je plaža zesca kriza. Grčka, što se mene tiče, hvala lijepo.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 08:45Ima Grčka vrlo slično, razuđenost, otoke, čak i različita mora u ponudi, i plus historiju jaču, jedino što su Grci veći neradnici![]()
Plus sve što uštedis na noćenju i hrani u Grčkoj u odnosu na Hrvatsku, izgubis na vremenu i gorivu.
Ovi oko mene što su išli u Tursku, otisli jednom i to je to.
Aqua park sa bazenima i toboganima imaš i na Ilizi, ne moraš ići u Tursku...
Al recimo i ovaj dio oko planine Pilos, pa Krf, pa Naxos, Kos, sve top destinacije, jedino ih to zeza što su dosta nepristupačni za razliku od Hrvatske, put i prijevoz je to što dosta ljudi odma u startu odvraća.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
*ja dok gledam apartmane za Neum
*

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
-
- Kontakt:
Nisu nasi mediji u ovom slučaju. Sad izvještavaju njihovi mediji, RTL na dnevniku, Šprajc. Ima javno dostupno da su imali pad turista ove godine. U redu je da se naplaćuju apartmani masno, hoces mir, hoces da imaš sve i kuhinju i svoj dnevni i vise spavaćih i plazu na pragu, pa i plati brate. Hoteli, kako gdje. Problem je cijena usluga u restoranima, kafićima, onim obilascima otoka, ležaljke itd. To nema veze s vezom.napoleon72 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 08:12Nasi mediji godinama unazad pisu o padu turizma u Hrvatskoj a tamo svake godine sve skuplje. Pa yebemu mater, da je pad turizma valjda bi i cijene padale da navuku nekog, kao u koroni?
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 17 jun 2025, 11:56, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Kome treba more

Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.