Samo mi Zeničani ne znamo iskoristiti ekstremno potencijalnu turističku lokaciju. Medjutim kako vidim i to se mijenja kako se zatvara prljava crna metalurgija, rudnici itd.
Hvala Bogu.

Veliki Rade Šerbedžija

Samo mi Zeničani ne znamo iskoristiti ekstremno potencijalnu turističku lokaciju. Medjutim kako vidim i to se mijenja kako se zatvara prljava crna metalurgija, rudnici itd.
Ma za'ebi to. Nista bez barem cvaje.rishovski je napisao/la: ↑10 jun 2025, 03:51Kako je neisplativa kad nam ni glavni grad nema stadion na kojem možeš igrati grupe nekog europskog takmičenja.. To sto Uefa zažmiri kad naši klubovi igraju u Europi je nešto drugo ali je realnost da ce ti doci dan kad ce ti lijepo reci nemaš stadion,ne možeš ni igrati.FliX je napisao/la: ↑10 jun 2025, 02:07Ja jos ne mogu pojmit da ce se rusit sve tribine da bi se "izravnale" i povecao kapacitet za tri ipo hiljade.
Nista nismo dobili. Opet ce olako biti rasprodan stadion, ista kategorija stadiona. Po mom misljenju totalno neisplativa zapravo bezpotrebna investicija.
Koševo se raspada..Grbavica se neće završiti ni za 20 godina...
Ako je Sloveniji dovoljan stadioni od 12 ili 16 hiljada,ne vidim zasto nama ne bi bio. Na njemu normalno igra reprezentacija,igrala se grupna faza lige prvaka.
Treba biti realan i znati da mi nemamo love da održavamo neki veliki stadion koji ce se napunit jednom godisnje ili ni jednom.
Koševo je bilo puno protiv Danske i jednom Željo protiv Newcastle-a napunio i to je to.
Maksimir i Poljud su ti najbolji pokazatelj kad se ne održava kako treba na što stadioni liče...
I Hrvatska je igrala sinoc protiv Češke na stadionu od 13.000...
Šta ti ne ide u glavu...Zapad je tribina koja nema nikakav sadržaj,osim onih poslovnih prostora... Sve sto utiče na kategorizaciju stadiona strpano je na istočnu tribinu.. Gradit ce se i sobe za odmor igrača... Stadion je star preko 50 godina,zapadna tribina je otvorena sa svih strana,kisne,mrzne..konstrukcija ima svoj vijek trajanja.. Sutra da se nešto desi morao bi neko odgovarat,a vrlo je moguće da dođe do toga s obzirom kako se održava Bilino...
znam ja kakav je zapad i sta nosi kategorizaciju BP, gledam ga svaki dan:-)rishovski je napisao/la: ↑11 jun 2025, 01:31Šta ti ne ide u glavu...Zapad je tribina koja nema nikakav sadržaj,osim onih poslovnih prostora... Sve sto utiče na kategorizaciju stadiona strpano je na istočnu tribinu.. Gradit ce se i sobe za odmor igrača... Stadion je star preko 50 godina,zapadna tribina je otvorena sa svih strana,kisne,mrzne..konstrukcija ima svoj vijek trajanja.. Sutra da se nešto desi morao bi neko odgovarat,a vrlo je moguće da dođe do toga s obzirom kako se održava Bilino...
Da ti brat tvoj kaže, najvece ulaganje u Bilino Polje ikada i najskuplje je upravo konstrukcija i novi krov zapada prije 13 godina otprilike kada je konstrukcija sredjena i zamijenjen potpuno krov koji je bio od betona i siporeksa i 400 puta teži nego danasnji novi krov koji ima garanciju 100 godina. Radila ga je firma RM-LH. Nemam puno vremena o detaljima da pisem nego samo me čudi da ti to ne znas. Tribina je kao nova, kap kiše ne pada na nju, ni okolo, ni na podest iza..rishovski je napisao/la: ↑11 jun 2025, 01:31Šta ti ne ide u glavu...Zapad je tribina koja nema nikakav sadržaj,osim onih poslovnih prostora... Sve sto utiče na kategorizaciju stadiona strpano je na istočnu tribinu.. Gradit ce se i sobe za odmor igrača... Stadion je star preko 50 godina,zapadna tribina je otvorena sa svih strana,kisne,mrzne..konstrukcija ima svoj vijek trajanja.. Sutra da se nešto desi morao bi neko odgovarat,a vrlo je moguće da dođe do toga s obzirom kako se održava Bilino...
Ja ne pričam o krovu da propušta... A sjecam se toga kad su padale one ploče sa krova na same stolice i sreća nije bila tekma,neko bi pogin'o. Ja ti govorim o tome da je tribina otvorena sa vanjske strane,dakle ne mozes nista napravit iznad poslovnih prostora da bi pomoglo kategorizaciji.. Cisto imas kao terasu i wc... A ovako ako se sve uradi na novo imat ces više prostora i za ono sto Uefa trazi a i za nove poslovne prostore,samim tim i više love jer ces izdavat više kvadrata...avenija je napisao/la: ↑11 jun 2025, 09:59Da ti brat tvoj kaže, najvece ulaganje u Bilino Polje ikada i najskuplje je upravo konstrukcija i novi krov zapada prije 13 godina otprilike kada je konstrukcija sredjena i zamijenjen potpuno krov koji je bio od betona i siporeksa i 400 puta teži nego danasnji novi krov koji ima garanciju 100 godina. Radila ga je firma RM-LH. Nemam puno vremena o detaljima da pisem nego samo me čudi da ti to ne znas. Tribina je kao nova, kap kiše ne pada na nju, ni okolo, ni na podest iza..rishovski je napisao/la: ↑11 jun 2025, 01:31Šta ti ne ide u glavu...Zapad je tribina koja nema nikakav sadržaj,osim onih poslovnih prostora... Sve sto utiče na kategorizaciju stadiona strpano je na istočnu tribinu.. Gradit ce se i sobe za odmor igrača... Stadion je star preko 50 godina,zapadna tribina je otvorena sa svih strana,kisne,mrzne..konstrukcija ima svoj vijek trajanja.. Sutra da se nešto desi morao bi neko odgovarat,a vrlo je moguće da dođe do toga s obzirom kako se održava Bilino...
![]()
Ma ne znam kad ce biti ali vjerujem i optimistican sam zbog Arene,atletskog stadiona,kampa reprezentacije pa eto i taj zatvoreni bazen dobro ide... Znaci sve sto se počelo i završilo se bez obzira ko je bio na vlasti... Tako da vjerujem da i ovo može uz podršku grada i kantona...babino je napisao/la: ↑11 jun 2025, 07:16znam ja kakav je zapad i sta nosi kategorizaciju BP, gledam ga svaki dan:-)rishovski je napisao/la: ↑11 jun 2025, 01:31Šta ti ne ide u glavu...Zapad je tribina koja nema nikakav sadržaj,osim onih poslovnih prostora... Sve sto utiče na kategorizaciju stadiona strpano je na istočnu tribinu.. Gradit ce se i sobe za odmor igrača... Stadion je star preko 50 godina,zapadna tribina je otvorena sa svih strana,kisne,mrzne..konstrukcija ima svoj vijek trajanja.. Sutra da se nešto desi morao bi neko odgovarat,a vrlo je moguće da dođe do toga s obzirom kako se održava Bilino...
samo, preoptimistican si mi, ovo je bosna, fudo, vicko...pa sami potpis tog nekakvog 'sporazuma' nije prosao bez trzavica na relaciji fudo-sda.
Iz milion razloga me strah da ja i ti necemo docekati to sto ti zamisljas, a siguran sam da to nece biti za te 3-4 godine koje spominjete. Pred nama je...
Da je rahmetli Smaljovic gradonacelnik ja bi vjerovao,ovom vakufskom lazovu nista nevjerujem,taj kad oci otvori ujutru odma pocbe lagatrishovski je napisao/la: ↑11 jun 2025, 12:58Ma ne znam kad ce biti ali vjerujem i optimistican sam zbog Arene,atletskog stadiona,kampa reprezentacije pa eto i taj zatvoreni bazen dobro ide... Znaci sve sto se počelo i završilo se bez obzira ko je bio na vlasti... Tako da vjerujem da i ovo može uz podršku grada i kantona...babino je napisao/la: ↑11 jun 2025, 07:16znam ja kakav je zapad i sta nosi kategorizaciju BP, gledam ga svaki dan:-)rishovski je napisao/la: ↑11 jun 2025, 01:31
Šta ti ne ide u glavu...Zapad je tribina koja nema nikakav sadržaj,osim onih poslovnih prostora... Sve sto utiče na kategorizaciju stadiona strpano je na istočnu tribinu.. Gradit ce se i sobe za odmor igrača... Stadion je star preko 50 godina,zapadna tribina je otvorena sa svih strana,kisne,mrzne..konstrukcija ima svoj vijek trajanja.. Sutra da se nešto desi morao bi neko odgovarat,a vrlo je moguće da dođe do toga s obzirom kako se održava Bilino...
samo, preoptimistican si mi, ovo je bosna, fudo, vicko...pa sami potpis tog nekakvog 'sporazuma' nije prosao bez trzavica na relaciji fudo-sda.
Iz milion razloga me strah da ja i ti necemo docekati to sto ti zamisljas, a siguran sam da to nece biti za te 3-4 godine koje spominjete. Pred nama je...
Ma ja mislim da ce nastat belaj kad se bude odlucivalo o upravljanju stadionom i koja ce biti pozicija Čelika u svemu tome... Mislim neminovno je da će Čelik igrati na Bilinom ali kako ce se rastalit po pitanju poslovnih prostora,uzimanje love za izdavanje istih... Da ne bude da neki klub preskače Čelik i pita Fudu da im renta stadion ko Mušija za Mladost,pa na kraju noga iz lige...avenija je napisao/la: ↑11 jun 2025, 13:38Ako si gledao ugovor vidio si da već postoje novci za sjever i jug. Ovaj bolesnik Fudo nije dao da premijer Kantona prisustvuje potpisivanju sporazuma iako će kanton odmah iduce godine odvojiti sam sredstva za jednu tribinu. Bit će potpisivanje ugovora posebno do kraja godine i izmedju kantona i saveza. Sredstva imaju za obje tribine iza golova odmah i bit će čudo ako gradnja ne krene kada se usvoje budzeti za 2026.
Nema se tu sta odlucivat. Stadion ostaje kao i sad u vlasnistvu grada. Reprezentacija ima prioritet u koristenju stadiona, a potom Celik. Poslovni prostori kao i stadion ostaju u vlasnostvu grada.rishovski je napisao/la: ↑11 jun 2025, 13:44Ma ja mislim da ce nastat belaj kad se bude odlucivalo o upravljanju stadionom i koja ce biti pozicija Čelika u svemu tome... Mislim neminovno je da će Čelik igrati na Bilinom ali kako ce se rastalit po pitanju poslovnih prostora,uzimanje love za izdavanje istih... Da ne bude da neki klub preskače Čelik i pita Fudu da im renta stadion ko Mušija za Mladost,pa na kraju noga iz lige...avenija je napisao/la: ↑11 jun 2025, 13:38Ako si gledao ugovor vidio si da već postoje novci za sjever i jug. Ovaj bolesnik Fudo nije dao da premijer Kantona prisustvuje potpisivanju sporazuma iako će kanton odmah iduce godine odvojiti sam sredstva za jednu tribinu. Bit će potpisivanje ugovora posebno do kraja godine i izmedju kantona i saveza. Sredstva imaju za obje tribine iza golova odmah i bit će čudo ako gradnja ne krene kada se usvoje budzeti za 2026.
Kad za 30 i kusur godina nismo u stanju novi stadion napraviti, mozda bi i mi trebali ovako nesto pokusati
rishovski je napisao/la: ↑11 jun 2025, 13:44Ma ja mislim da ce nastat belaj kad se bude odlucivalo o upravljanju stadionom i koja ce biti pozicija Čelika u svemu tome... Mislim neminovno je da će Čelik igrati na Bilinom ali kako ce se rastalit po pitanju poslovnih prostora,uzimanje love za izdavanje istih... Da ne bude da neki klub preskače Čelik i pita Fudu da im renta stadion ko Mušija za Mladost,pa na kraju noga iz lige...avenija je napisao/la: ↑11 jun 2025, 13:38Ako si gledao ugovor vidio si da već postoje novci za sjever i jug. Ovaj bolesnik Fudo nije dao da premijer Kantona prisustvuje potpisivanju sporazuma iako će kanton odmah iduce godine odvojiti sam sredstva za jednu tribinu. Bit će potpisivanje ugovora posebno do kraja godine i izmedju kantona i saveza. Sredstva imaju za obje tribine iza golova odmah i bit će čudo ako gradnja ne krene kada se usvoje budzeti za 2026.
Ljudi 100% rekli da se gradi sve iz temelja i pojedinci opet pisu o nekoj rekonstrukciji. To što se gradi tribina po tribina ne znaci da će se krpit i dograđivat. Ovaj stadion se i gradi zbog toga sto ne mozes nista dogradit na sadasnje tribine,jer sve osim istoka koji ispunjava jedva minimalne uslove,sve ostalo je zrelo za rušenje.To što nas Uefa godinama mazi i gleda kroz prste je neka druga priča..DeeWa je napisao/la: ↑17 jun 2025, 08:31rishovski je napisao/la: ↑11 jun 2025, 13:44Ma ja mislim da ce nastat belaj kad se bude odlucivalo o upravljanju stadionom i koja ce biti pozicija Čelika u svemu tome... Mislim neminovno je da će Čelik igrati na Bilinom ali kako ce se rastalit po pitanju poslovnih prostora,uzimanje love za izdavanje istih... Da ne bude da neki klub preskače Čelik i pita Fudu da im renta stadion ko Mušija za Mladost,pa na kraju noga iz lige...avenija je napisao/la: ↑11 jun 2025, 13:38Ako si gledao ugovor vidio si da već postoje novci za sjever i jug. Ovaj bolesnik Fudo nije dao da premijer Kantona prisustvuje potpisivanju sporazuma iako će kanton odmah iduce godine odvojiti sam sredstva za jednu tribinu. Bit će potpisivanje ugovora posebno do kraja godine i izmedju kantona i saveza. Sredstva imaju za obje tribine iza golova odmah i bit će čudo ako gradnja ne krene kada se usvoje budzeti za 2026.
Što bi nastao belaj? Ja mislim da neće biti velike razlike u odnosu na trenutni sistem rada. Ovo neće biti novi stadion nego će biti rekonstrukcija starog koji je i prije bio nacionalni, samo što će sada biti zvanično nacionalni. Uz to, koliko vidim, u ulaganju novca će savez samo jedan dio novca dati, ostalo će se sa drugih strana novac prikupljati, pretežno političkih. Tako da ne vidim ni razlog zašto bi savez preuzimao u nekoj većoj mjeri ulogu u svemu tome. Da je u pitanju novi stadion ili nešto tako, razumio bih.
Od starog stadion nece ostati ništa što se tiče tribina a i travnjak je upitan,jer je i on zreo za mijenjane. Ako se sve zavrsi za 4 godine morat ce se i teren da bi sve bilo ok..
Daj Boze za 4 godine. Travnjake, koji se mogu postaviti za 2 sedmice su radili 10 mjeseci. Ovo ocekujem makar 7 godina da rade...
travnjak svakako treba mijenjati, jer se on u normalnim ligama mijenja čak na godišnjem nivou, ili nakon odigranih 50 utakmica. Ali teren se neće mijenjati jer teren podrazumijeva i drenažu, sprinklere, grijače itd.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.