KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

lumani
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la lumani » 17 jun 2025, 19:25

Surreal je napisao/la:
17 jun 2025, 19:22
@lumani zapali temu i reci nam da Prepelič dolazi :D
Zapalio sam ja Dzenana Podb.....neki dan :mrgreen: rekoh mu >druze,ti da nemas stolica ne bi mogao odraditi svoj trening :rol:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jun 2025, 19:26

Hardzavi je napisao/la:
17 jun 2025, 19:24
Zašto svi ignorišu činjenicu da je KK Bosna ugašen klub?
Ugašena je i CZ, misliš da je to koga danas briga?
Koševo Zapad

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 17 jun 2025, 19:27

Koji cirkus od države i društva jbt
I found freedom. Losing all hope was freedom.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 17 jun 2025, 19:36

Shategabri je napisao/la:
17 jun 2025, 19:21
bosnas_ je napisao/la:
17 jun 2025, 19:18
17 jun 2025, 19:13
Idemo puniti Zetru!
Mogu li se do utakmica ABA lige nabaviti bar nove teleskopske tribine u Zetri? Da to lici na nesto, a ne drvene tribine, to je davno prevazidjeno..
Vidjećemo, dolaze velika imena, treba nešto i uložiti, pa će se vratiti.
Nadam se da ce nabaviti bar nove teleskopske tribine. Elanove bi extra legle, da se napravi pravi kosarkaski ambijent kao u pravim arenama..

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 17 jun 2025, 19:43

Surreal je napisao/la:
17 jun 2025, 18:41
KK Bosna i BC Dubai potpisali Sporazum o razumijevanju
Šta ovo znači uopće?
Da ce im i Dubai davati stogod love kroz 4 godine 😀
Pricalo je se o ne bas maloj cifri

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 17 jun 2025, 19:54

2sb1996 je napisao/la:
17 jun 2025, 19:43
Surreal je napisao/la:
KK Bosna i BC Dubai potpisali Sporazum o razumijevanju
Šta ovo znači uopće?
Ne kontam, sto bi oni davali pare Bosni? Da im razvijaju igrace?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 17 jun 2025, 19:57

19vendetta87 je napisao/la:
17 jun 2025, 19:54
2sb1996 je napisao/la:
Surreal je napisao/la:

Šta ovo znači uopće?
Zato sto je Dubai vjestacka tvorevina i treba im pomoc nekog kluba. Oko razvoja omladinskih sekcija, nekih konkretnih stvari u Europi itd. Na kraju krajeva Jasarevic mali je bio tamo igrao za njihov U18.

Dobra je to stvar za Bosnu.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 17 jun 2025, 20:01

17 jun 2025, 19:19
Zutti je napisao/la:
17 jun 2025, 18:27
Kao što rekoh jučer. Vršili posljednji pritisak da im se poklone pare. Tužno što je jeftini trik uspio.
Zapravo i nije, ispalo je odlično.
Tužno što se mora zaprijetiti istupanjem da se obezbjede sredstva.
Ma ako nisi sposoban bar većinu budžeta stvoriti sam onda ne zaslužuješ da postojiš, a ne da igraš neka ozbiljna takmičenja i to mišljenje imam taman da je u pitanju i Sarajevo. Na ovaj način kako oni planiraju i ja mogu voditi Bosnu.

Da dobiju određene pare od države - da.
Da im država riješi većinu budžeta - ne.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jun 2025, 20:06

Zutti je napisao/la:
17 jun 2025, 20:01
17 jun 2025, 19:19
Zutti je napisao/la:
17 jun 2025, 18:27
Kao što rekoh jučer. Vršili posljednji pritisak da im se poklone pare. Tužno što je jeftini trik uspio.
Zapravo i nije, ispalo je odlično.
Tužno što se mora zaprijetiti istupanjem da se obezbjede sredstva.
Ma ako nisi sposoban bar većinu budžeta stvoriti sam onda ne zaslužuješ da postojiš, a ne da igraš neka ozbiljna takmičenja i to mišljenje imam taman da je u pitanju i Sarajevo. Na ovaj način kako oni planiraju i ja mogu voditi Bosnu.

Da dobiju određene pare od države - da.
Da im država riješi većinu budžeta - ne.
Pa vidi, nisu ni Partizan niti CZ obezbijedili budžet.
Kao ni mnogi evropski kk, neki su recimo na sisi fudbalskih klubova kao dio sd.
Ovo je trenutno jedini način da se Bosna vrati na veliku scenu.
Koševo Zapad

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 jun 2025, 20:17

InatSilniBosanski je napisao/la:
17 jun 2025, 19:57
19vendetta87 je napisao/la:
17 jun 2025, 19:54
2sb1996 je napisao/la:

Zato sto je Dubai vjestacka tvorevina i treba im pomoc nekog kluba. Oko razvoja omladinskih sekcija, nekih konkretnih stvari u Europi itd. Na kraju krajeva Jasarevic mali je bio tamo igrao za njihov U18.

Dobra je to stvar za Bosnu.
Taman, oni imaju pare a mi talente. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 17 jun 2025, 20:30

Stvarno je red vise da se rusi skenderija i pravi nesto moderno, to da Bosna ne moze igrati tamo treba biti posljednji ekser. Koga briga vise za brutalisticku arhitekturu kad se sama raspada a toliki je potencijal
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jun 2025, 20:39

17 jun 2025, 20:06

Nema ozbiljnog košarkaškog kluba u regionu (a vjerovatno i šire) koji se sam finansira. Taj sport se kod nas jednostavno ne može sam finansirati.

Pričamo o državi, entitetu ili kantonu koji na mjesečnom nivou protraće desetine miliona na ko zna šta, ali eto problem je kad se par miliona na godišnjem nivou odvoji za jedan brend kakav je KK Bosna.

Na ovome ne treba stati, nego se treba angažovati da se dogodine ta cifra udvostruči. Svako od ovih vodećih federalnih i kantonalnih preduzeća bi mi odvajalo ozbiljan novac za KK Bosna, isto kao što ovi u Srbiji sponzorišu Zvezdu i Partizan, nema hoćeš-nećeš, moraš.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 17 jun 2025, 21:05

Virtu4l je napisao/la:
17 jun 2025, 20:39
17 jun 2025, 20:06

Nema ozbiljnog košarkaškog kluba u regionu (a vjerovatno i šire) koji se sam finansira. Taj sport se kod nas jednostavno ne može sam finansirati.

Pričamo o državi, entitetu ili kantonu koji na mjesečnom nivou protraće desetine miliona na ko zna šta, ali eto problem je kad se par miliona na godišnjem nivou odvoji za jedan brend kakav je KK Bosna.

Na ovome ne treba stati, nego se treba angažovati da se dogodine ta cifra udvostruči. Svako od ovih vodećih federalnih i kantonalnih preduzeća bi mi odvajalo ozbiljan novac za KK Bosna, isto kao što ovi u Srbiji sponzorišu Zvezdu i Partizan, nema hoćeš-nećeš, moraš.
Treba kao u svakoj drzavi reci najjacim privrednicima ala hifa,bingo da sponzorisu ili ce drzava ih cesce cesljati tako se vraca jedan dio zarade u profesionalni sport

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jun 2025, 23:38

TefalTava je napisao/la:
17 jun 2025, 21:05

Treba kao u svakoj drzavi reci najjacim privrednicima ala hifa,bingo da sponzorisu ili ce drzava ih cesce cesljati tako se vraca jedan dio zarade u profesionalni sport
Upravo. Mora se naći neki model da se veliki igrači bar malo uključe u sport, neka dobiju poreske olakšice, neka izmisle nešto. Samo mi nemamo neki sportski kolektiv koji je državni projekat.

KK Bosna je idealan za to. Tu se niko neće buniti i žaliti, ni navijači Želje ni Sarajeva.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 17 jun 2025, 23:57

Virtu4l je napisao/la:
17 jun 2025, 23:38
TefalTava je napisao/la:

Upravo. Mora se naći neki model da se veliki igrači bar malo uključe u sport, neka dobiju poreske olakšice, neka izmisle nešto. Samo mi nemamo neki sportski kolektiv koji je državni projekat.

KK Bosna je idealan za to. Tu se niko neće buniti i žaliti, ni navijači Želje ni Sarajeva.
Pritisce njih politika da ulazu odnosno vracaju zaradjen novac "drzavi", samo sto ih vracaju ulazuci u izborne kampanje, u stranacke aktivnosti.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 18 jun 2025, 00:51

klasik je napisao/la:
17 jun 2025, 23:57
Virtu4l je napisao/la:
17 jun 2025, 23:38
TefalTava je napisao/la:

Pritisce njih politika da ulazu odnosno vracaju zaradjen novac "drzavi", samo sto ih vracaju ulazuci u izborne kampanje, u stranacke aktivnosti.
Bas tako, pogledajte malo ko su vlasnici tih firmi, procesljajte im malo biografiju i sve ce vam biti jasno.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 18 jun 2025, 00:59

Spartak treba biti model kojim ce se voditi KK Bosna, rade jako pametno, za kratko vrijeme dostigli su zavidan organizacijski nivo. Nakon prvo sezone u ABA 1, postali su ucesnici FIBA Lige Sampiona. Vec u ovoj sezoni su bili ozbiljan protivnik svima sa par dokazanih igraca na ovom nivou.

Bosna uz ABA 1 mora poceti gledati na neko Europsko takmicenje na duze staze, nadam se da je ova tema zavrsena i da nam slijedi ozbiljna kosarka. Igranje domaceg prvenstva nema smisla i u ovoj sezoni se moze reci da smo bili dominantni. Ima dovoljno vremena, da se maksimalno i organizacijski i igracki udje u novu sezonu. Sto prije treba imenovati trenera i krenuti sa dovodjenjem igraca. Ovaj put bez prava na kiks.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 18 jun 2025, 01:17

InatSilniBosanski je napisao/la:
17 jun 2025, 19:01
Ma igrat ce **** ABA 1 99%. Njima je ovo smjesna cifra za platiti, od one strasne ere CSKA ne pamtim kad se neko ovako razbacivao sa parama. Njima jedini zahtjev je bio da igraju domace utakmice u “izraelu” sad po trenutnom stanju to nikako nije moguce, tako da oni fakticki i nemaju realne prepreke.
Ja ih iskreno ne bih volio u aba ligi, ili ako vec budu tu - da ne upadnu u grupu s Bosnom. Kad bih birao, izabrao bih Partizan od prvih i Dubai (zbog Kamenog i vjerovatno Muse) od drugih nosioca. Jos bih volio Zadar. Ostalo mi je manje-vise nebitno.

Nego, Bosnic pronasao novi klub, a i Beciragic ostaje na Kosovu, tako da njih dvojica definitivno nece u Bosnu. Ako otpadne i Neno, onda... Nadam se da ce njega sto prije zavrsiti i da ce on odmah krenuti sa sklapanjem rostera.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 18 jun 2025, 01:43

Razvrstavanje u grupe, ako ga bude, će biti po kvalitetu, ali i po državama (da se ne desi da srbijanski klubovi igraju ligu u malom i sl.). Tako da, otprilike parovi neki za razvsravanje:
Partizan-Zvezda
Dubai-Olimpija
SC Derby-Budućnost
Vienna-Cluj
Mega-Spartak
FMP-Borac
Bosna-Igokea
Ilirija-Krka
Split-Zadar

Šta god bude, to će biti ok opcija. Taman i da je neka "manje atraktivna opcija", opet je dovoljno dobro. U biti, šta god bude, Bosna treba biti na nivou protiv Splita/Zadra, Ilirije/Krke, FMP/Borca, Mege/Spartaka igrati 4-4, te još gore nekome nauditi nekad (tipa Derby ako bude, Vienna i sl.). To je sasvim ok.

Mada, mislim da neće razdvajati ako ne nahvataju još 2 kluba da bude 20. Pretpostavljam da će tu Hrvati gurati da se Cibona spasi i ostane i da je to jedina šansa za ligu sa 20. Inače, 18 ekipa i 34 kola me ne bi čudilo sekunde :D

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 jun 2025, 02:15

zaostrog je napisao/la:
18 jun 2025, 01:43
Razvrstavanje u grupe, ako ga bude, će biti po kvalitetu, ali i po državama (da se ne desi da srbijanski klubovi igraju ligu u malom i sl.). Tako da, otprilike parovi neki za razvsravanje:
Partizan-Zvezda
Dubai-Olimpija
SC Derby-Budućnost
Vienna-Cluj
Mega-Spartak
FMP-Borac
Bosna-Igokea
Ilirija-Krka
Split-Zadar

Šta god bude, to će biti ok opcija. Taman i da je neka "manje atraktivna opcija", opet je dovoljno dobro. U biti, šta god bude, Bosna treba biti na nivou protiv Splita/Zadra, Ilirije/Krke, FMP/Borca, Mege/Spartaka igrati 4-4, te još gore nekome nauditi nekad (tipa Derby ako bude, Vienna i sl.). To je sasvim ok.

Mada, mislim da neće razdvajati ako ne nahvataju još 2 kluba da bude 20. Pretpostavljam da će tu Hrvati gurati da se Cibona spasi i ostane i da je to jedina šansa za ligu sa 20. Inače, 18 ekipa i 34 kola me ne bi čudilo sekunde :D
gdje ti je Cibona :mrgreen:ahh dole si ih naveo .

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.