Zapalio sam ja Dzenana Podb.....neki dan

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Nadam se da ce nabaviti bar nove teleskopske tribine. Elanove bi extra legle, da se napravi pravi kosarkaski ambijent kao u pravim arenama..Shategabri je napisao/la: ↑17 jun 2025, 19:21Vidjećemo, dolaze velika imena, treba nešto i uložiti, pa će se vratiti.
Ne kontam, sto bi oni davali pare Bosni? Da im razvijaju igrace?
Zato sto je Dubai vjestacka tvorevina i treba im pomoc nekog kluba. Oko razvoja omladinskih sekcija, nekih konkretnih stvari u Europi itd. Na kraju krajeva Jasarevic mali je bio tamo igrao za njihov U18.19vendetta87 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 19:54Ne kontam, sto bi oni davali pare Bosni? Da im razvijaju igrace?
Ma ako nisi sposoban bar većinu budžeta stvoriti sam onda ne zaslužuješ da postojiš, a ne da igraš neka ozbiljna takmičenja i to mišljenje imam taman da je u pitanju i Sarajevo. Na ovaj način kako oni planiraju i ja mogu voditi Bosnu.Shategabri je napisao/la: ↑17 jun 2025, 19:19Zapravo i nije, ispalo je odlično.
Tužno što se mora zaprijetiti istupanjem da se obezbjede sredstva.
Pa vidi, nisu ni Partizan niti CZ obezbijedili budžet.Zutti je napisao/la: ↑17 jun 2025, 20:01Ma ako nisi sposoban bar većinu budžeta stvoriti sam onda ne zaslužuješ da postojiš, a ne da igraš neka ozbiljna takmičenja i to mišljenje imam taman da je u pitanju i Sarajevo. Na ovaj način kako oni planiraju i ja mogu voditi Bosnu.Shategabri je napisao/la: ↑17 jun 2025, 19:19Zapravo i nije, ispalo je odlično.
Tužno što se mora zaprijetiti istupanjem da se obezbjede sredstva.
Da dobiju određene pare od države - da.
Da im država riješi većinu budžeta - ne.
Taman, oni imaju pare a mi talente.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑17 jun 2025, 19:57Zato sto je Dubai vjestacka tvorevina i treba im pomoc nekog kluba. Oko razvoja omladinskih sekcija, nekih konkretnih stvari u Europi itd. Na kraju krajeva Jasarevic mali je bio tamo igrao za njihov U18.19vendetta87 je napisao/la: ↑17 jun 2025, 19:54Ne kontam, sto bi oni davali pare Bosni? Da im razvijaju igrace?
Dobra je to stvar za Bosnu.
Shategabri je napisao/la: ↑17 jun 2025, 20:06Pa vidi, nisu ni Partizan niti CZ obezbijedili budžet.
Kao ni mnogi evropski kk, neki su recimo na sisi fudbalskih klubova kao dio sd.
Ovo je trenutno jedini način da se Bosna vrati na veliku scenu.
Treba kao u svakoj drzavi reci najjacim privrednicima ala hifa,bingo da sponzorisu ili ce drzava ih cesce cesljati tako se vraca jedan dio zarade u profesionalni sportVirtu4l je napisao/la: ↑17 jun 2025, 20:39Shategabri je napisao/la: ↑17 jun 2025, 20:06Pa vidi, nisu ni Partizan niti CZ obezbijedili budžet.
Kao ni mnogi evropski kk, neki su recimo na sisi fudbalskih klubova kao dio sd.
Ovo je trenutno jedini način da se Bosna vrati na veliku scenu.
Nema ozbiljnog košarkaškog kluba u regionu (a vjerovatno i šire) koji se sam finansira. Taj sport se kod nas jednostavno ne može sam finansirati.
Pričamo o državi, entitetu ili kantonu koji na mjesečnom nivou protraće desetine miliona na ko zna šta, ali eto problem je kad se par miliona na godišnjem nivou odvoji za jedan brend kakav je KK Bosna.
Na ovome ne treba stati, nego se treba angažovati da se dogodine ta cifra udvostruči. Svako od ovih vodećih federalnih i kantonalnih preduzeća bi mi odvajalo ozbiljan novac za KK Bosna, isto kao što ovi u Srbiji sponzorišu Zvezdu i Partizan, nema hoćeš-nećeš, moraš.
Upravo. Mora se naći neki model da se veliki igrači bar malo uključe u sport, neka dobiju poreske olakšice, neka izmisle nešto. Samo mi nemamo neki sportski kolektiv koji je državni projekat.
Pritisce njih politika da ulazu odnosno vracaju zaradjen novac "drzavi", samo sto ih vracaju ulazuci u izborne kampanje, u stranacke aktivnosti.Virtu4l je napisao/la: ↑17 jun 2025, 23:38Upravo. Mora se naći neki model da se veliki igrači bar malo uključe u sport, neka dobiju poreske olakšice, neka izmisle nešto. Samo mi nemamo neki sportski kolektiv koji je državni projekat.
KK Bosna je idealan za to. Tu se niko neće buniti i žaliti, ni navijači Želje ni Sarajeva.
Bas tako, pogledajte malo ko su vlasnici tih firmi, procesljajte im malo biografiju i sve ce vam biti jasno.klasik je napisao/la: ↑17 jun 2025, 23:57Pritisce njih politika da ulazu odnosno vracaju zaradjen novac "drzavi", samo sto ih vracaju ulazuci u izborne kampanje, u stranacke aktivnosti.Virtu4l je napisao/la: ↑17 jun 2025, 23:38Upravo. Mora se naći neki model da se veliki igrači bar malo uključe u sport, neka dobiju poreske olakšice, neka izmisle nešto. Samo mi nemamo neki sportski kolektiv koji je državni projekat.
KK Bosna je idealan za to. Tu se niko neće buniti i žaliti, ni navijači Želje ni Sarajeva.
Ja ih iskreno ne bih volio u aba ligi, ili ako vec budu tu - da ne upadnu u grupu s Bosnom. Kad bih birao, izabrao bih Partizan od prvih i Dubai (zbog Kamenog i vjerovatno Muse) od drugih nosioca. Jos bih volio Zadar. Ostalo mi je manje-vise nebitno.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑17 jun 2025, 19:01Ma igrat ce **** ABA 1 99%. Njima je ovo smjesna cifra za platiti, od one strasne ere CSKA ne pamtim kad se neko ovako razbacivao sa parama. Njima jedini zahtjev je bio da igraju domace utakmice u “izraelu” sad po trenutnom stanju to nikako nije moguce, tako da oni fakticki i nemaju realne prepreke.
gdje ti je Cibona :mrgreen:ahh dole si ih naveo .zaostrog je napisao/la: ↑18 jun 2025, 01:43Razvrstavanje u grupe, ako ga bude, će biti po kvalitetu, ali i po državama (da se ne desi da srbijanski klubovi igraju ligu u malom i sl.). Tako da, otprilike parovi neki za razvsravanje:
Partizan-Zvezda
Dubai-Olimpija
SC Derby-Budućnost
Vienna-Cluj
Mega-Spartak
FMP-Borac
Bosna-Igokea
Ilirija-Krka
Split-Zadar
Šta god bude, to će biti ok opcija. Taman i da je neka "manje atraktivna opcija", opet je dovoljno dobro. U biti, šta god bude, Bosna treba biti na nivou protiv Splita/Zadra, Ilirije/Krke, FMP/Borca, Mege/Spartaka igrati 4-4, te još gore nekome nauditi nekad (tipa Derby ako bude, Vienna i sl.). To je sasvim ok.
Mada, mislim da neće razdvajati ako ne nahvataju još 2 kluba da bude 20. Pretpostavljam da će tu Hrvati gurati da se Cibona spasi i ostane i da je to jedina šansa za ligu sa 20. Inače, 18 ekipa i 34 kola me ne bi čudilo sekunde![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.