FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
95
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 233

tabba77
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la tabba77 » 20 jun 2025, 21:24

Hajdeee je napisao/la:
20 jun 2025, 21:09
https://www.facebook.com/share/v/12MiUbrkYsG/

Koga ovo Zekic zeza sto se ofarbao :mrgreen:
Turkeš se izblajhao. :mrgreen:

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 20 jun 2025, 21:30

jurisicduska je napisao/la:
20 jun 2025, 20:21
strahmeipomisliti je napisao/la:
20 jun 2025, 20:13
Golmani: Emil Rockov, Faris Mehić, Sanin Mušija.
Defanzivci: Amar Beganović, Martin Paskalev, Nermin Mujkić, Nikola Đurić, Elvir Duraković, Bruno Unušić, Filip Jović, Mihael Kuprešak, Tarik Kapetanović, Faruk Šetić i Renato Gojković
Vezni red: Momodou Jatta, Aleksandar Đorđević, Anes Krdžalić, Francis Kyeremeh, Kenan Vrban, Anes Mehmedović, Bakir Koso, Amar Cerić, Muamer Hamzić, Vladan Bubanja, Rafail Mamas, Bakir Nurković i Giorgi Guliashvili.
Napad: Ristić, Tiro, Turkeš, Butić, Oliveira i Mlinarić.

Evo ne znam kako mozete ovo pogledati i mene nazvati pljuvacem i strumfom,zato sto mi ne ide u glavu kako sa ovim igrackim kadrom i ovako mizernim imenima koje se spominju za pojacanja mi mozemo biti konkuretni za titulu,da ne govorim za evropu u kojoj najavljuju iskorak
Oduzmite Saleta i Gojkovica jer Bog zna kad ce se ljudi vratiti
Golmana ćeš dovesti
Beganović najbolji desni bek lige
Kuprešak jedan od najboljih lijevih bekova lige
Doveo si štopera i dovest ćeš još jednog a Gojković kad se oporavi najbolji ili jedan od najboljih štopera lige a imaš i Mujkića pretalentovan, Jovića, Paskaleva
Bubanja najbolji zadnji vezni lige
Jatta najveći talenat u veznom redu u ligi
doveo si i masno platio Mamaisa
Dovest ćeš najmanje još jednog kreativnog veznog a imaš Krdžalića Đorđevića potencijallno koja su obojica dobri igrači
imaš dva najbolja napadača lige i na to Renana i Turkeša i Butića

Šta hoćeš više ? ovo je sad najbolji roster u ligi da ne kažemo kakav će bit kad dođe još 3-4 igrača
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Liku je ukupna TM cijena 375 hiljada eura :mrgreen:
Znaci malo skuplji od vrece brasna :urnebes: :urnebes:
I ostale procjene igraca ( takozvanih igraca ) su urnebesno smijesne :urnebes: :urnebes:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 20 jun 2025, 21:33

strahmeipomisliti je napisao/la:
20 jun 2025, 20:13
Golmani: Emil Rockov, Faris Mehić, Sanin Mušija.
Defanzivci: Amar Beganović, Martin Paskalev, Nermin Mujkić, Nikola Đurić, Elvir Duraković, Bruno Unušić, Filip Jović, Mihael Kuprešak, Tarik Kapetanović, Faruk Šetić i Renato Gojković
Vezni red: Momodou Jatta, Aleksandar Đorđević, Anes Krdžalić, Francis Kyeremeh, Kenan Vrban, Anes Mehmedović, Bakir Koso, Amar Cerić, Muamer Hamzić, Vladan Bubanja, Rafail Mamas, Bakir Nurković i Giorgi Guliashvili.
Napad: Ristić, Tiro, Turkeš, Butić, Oliveira i Mlinarić.

Evo ne znam kako mozete ovo pogledati i mene nazvati pljuvacem i strumfom,zato sto mi ne ide u glavu kako sa ovim igrackim kadrom i ovako mizernim imenima koje se spominju za pojacanja mi mozemo biti konkuretni za titulu,da ne govorim za evropu u kojoj najavljuju iskorak
Oduzmite Saleta i Gojkovica jer Bog zna kad ce se ljudi vratiti
Golmana ćeš dovesti
Beganović najbolji desni bek lige
Kuprešak jedan od najboljih lijevih bekova lige
Doveo si štopera i dovest ćeš još jednog a Gojković kad se oporavi najbolji ili jedan od najboljih štopera lige a imaš i Mujkića pretalentovan, Jovića, Paskaleva
Bubanja najbolji zadnji vezni lige
Jatta najveći talenat u veznom redu u ligi
doveo si i masno platio Mamaisa
Dovest ćeš najmanje još jednog kreativnog veznog a imaš Krdžalića Đorđevića potencijallno koja su obojica dobri igrači
imaš dva najbolja napadača lige i na to Renana i Turkeša i Butića

Šta hoćeš više ? ovo je sad najbolji roster u ligi da ne kažemo kakav će bit kad dođe još 3-4 igrača
Strah me i pomisliti šta će biti. :rol:

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 20 jun 2025, 21:34

hazarder je napisao/la:
20 jun 2025, 21:11
johntravolta123 je napisao/la:
20 jun 2025, 21:08
hazarder je napisao/la:
20 jun 2025, 18:50
Tanki protivnici za pripremne, moglo se bolje probrat'. Vezni red nepostojeći, Bubanja, Mamas i Sale povrijeđeni, Mustafić, Mehmedović i Julardžija otpisani. Horor.
Gdje pise da je Mamas povrijeden ?
Na transfermarktu a i piše da je trenirao po posebnom režimu zajedno s Bubanjom i Đorđevićem.
Ja ga vidim na slikama trenira normalno i na ovom klipu na insta od ss trci sa renanom i turkesom

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 20 jun 2025, 21:49

Imamo ekipu za TOP 10 :kafa:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 jun 2025, 21:52

Paskalev jovic gulisa keremeh bubanja mujkic beganovic

(7 igraca koji su bili 100% standardni u predhodni 45 utakmica) to se nije desilo u zadnjih 20 godina

Plus ostao kompletan ss, ovo se nije dogodilo odkako je drugi svjetski rat stao.

Ako uzmemo olakotne okolnosti da GOLMANSKA POZICIJA NIJE TOLIKO BITNA za uigravanje, i da Rogic za 2 godine od mogucih 90 utakmica ima samo 32 utakmice (doveden da bude prvi golman i 0 utakmica preskocio radi povreda i radi kartona)

Druga Olaksica je GOJKOVIC I DJORDJEVIC, najbolja dva igraca u ekipi koje imamo al koji su tesko povrijdjeni, uz to da se Gojkovic vraca najvjerovatnije nekad oko 15 kola, a za Djirdjevica treba bacit grah mozda bude od prvog kola a mozda bude i kraj karijere. AKO SE desi da Djordjevic ozdravi penjemo se na 8 igraca.

E sad MLINARICA cu ja Racunat povoljna olaksica jeste AKO ON PROCEPI, ja vidim TITULU taman da je u savezu dragan dabic. Takodje ako i podbaci ako se Renan probudi opet smo dobra ekipa, nadam se da ce butic dobivat malu minutazu a Turkes nikakvu..

Losa neka stvar koja je potencijalno moguca jeste ako propadnemo na golmanu i klupa je po meni tanka

Srbska plavusa Rickov ova djeca muhic i onaj treci Zejic he danas rekao da to nije to

Jatta dobar
Taj novi stoper
Turkes
Butic
Kupresak
Krdzalic
Tiro
Kapwtanovic
Ristic

Nekako klupa je cundartis nadam se da ce dovest jos 3-4 igraca za stokrlje

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 20 jun 2025, 22:07

do prije par mjeseci nijednog spica, sad 4. Barem 1 ce ici, vjerovatno oliveira. Fali jos 3 igraca za oredjene pozicije po meni, ali i u ovom sastavu ova ekipa je individualno daleko ispred ostalih u ligi. Vidjet cemo koliko cemo ove sezone biti osteceni.

I da, sto se tice golmanske pozicije, ja bih prije ostavio rockova nego doveo novog kojem ce debi biti evropa i neki kiks.

hoce li biti dostupan stream za sve ove utakmice? Barem za clanove?
slika

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 20 jun 2025, 22:16

najveci uspjeh je da sezonu krecemo sa istim trenerom sto se zaista dugo nije desilo.
sto se tice igraca tesko cemo zadrzati Gulia, svi ostali ne vidim zasto bi otisli.
Sigurno ce doci jos 3-4 igraca.
Sto se tice trenutnih igraca, imamo tu par nadanja
da ce Oliveira vratiti formu, da ce Mlinaric ostati u golgeterskoj formi, da je Djordjevic zaista izlijecen
Vjerujem da ce Mujkic doci na jos vecu razinu jer me bas iznenadio prosle sezone, isto se odnosi i na Jattu koji mogao biti nas slijedeci veliki transfer.
Jovic,Kupresak,Beganovic godinu iskusniji oceluje se da budu bolji.
Sto se tice pojacanja treba nam dobar golman, stoper i vezni.
Takodjer ocekujem da se neko od akademaca nametne za ligu jer nam treba u21 igraca
Sto se tice Kyeremeha,Butica,Turkesa to su igraci koji ce imati bljeskove ali nisu konstantni
Ako ode Guli, a eto mozda i Bubanja mi opet ostajemo itekako jaki i poprilicno popumjeni sa igracima koji su nosili proslu sezonu
Nek se napokon krenulo za malo jace od mjesec krece Europa i liga i bit ce to vrelo ljeto na Kosevu sa posjetama od +15k

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 20 jun 2025, 22:17

ErosViverosViv je napisao/la:
20 jun 2025, 22:07
do prije par mjeseci nijednog spica, sad 4. Barem 1 ce ici, vjerovatno oliveira. Fali jos 3 igraca za oredjene pozicije po meni, ali i u ovom sastavu ova ekipa je individualno daleko ispred ostalih u ligi. Vidjet cemo koliko cemo ove sezone biti osteceni.

I da, sto se tice golmanske pozicije, ja bih prije ostavio rockova nego doveo novog kojem ce debi biti evropa i neki kiks.

slika
odlicni protivnici za pripremne utakmice

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 20 jun 2025, 22:21

SHZ82 je napisao/la:
20 jun 2025, 22:17
ErosViverosViv je napisao/la:
20 jun 2025, 22:07

slika
odlicni protivnici za pripremne utakmice
Top utakmice, svaka cast za pazar i vukovar ko god je dogovarao.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 20 jun 2025, 23:04

Utakmice sa Pazarom i Vukovarom, trebaju preci u tradiciju. Iz vise, opravdanih, razloga.
- FKS -

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 20 jun 2025, 23:22

Najveci uspjeh će biti privesti sezonu kraju ,ja mislim da će sljedeca sezona biti najgora ikad u rangu onih kad je modrica osvojila prvenstvo.
Ko dolazi i kakva je ekipe poslije europskih utakmica će biti nebitno

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 20 jun 2025, 23:30

20 jun 2025, 20:23
NazorUso je napisao/la:
20 jun 2025, 11:32

Mustafic je imao klauzulu u ugovoru ako skupi 20 nastupa u Premijer ligi da mu se automatski produžuje ugovor na još godinu. Skupio je 24.

Zekic je to znao. Znao ga je uvest 5 minuta u već izgubljenoj utakmici i 8 minuta u dobijenoj, u 95 protiv Zrinjskog isto. Dakle svjesno
I krovovi od mrmelade a zidovi od cokolade.
Kažem ti ako si čitao , 100% je bila takva klauzula jer je to informacija od prije 3 mjeseca od momka bliskog klubu, samo što vjerovatno Mustafić više neće da bude rezerva a objektivno nema mjesta pa on nije htio da produži, da je htio klub bi morao. Što na kraju ispade dobro po nas, jer je višak.
Kontradiktoran si. Ako postoji automatska klauzula, kako onda on nije htio da produži?

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 20 jun 2025, 23:30

relativizam je napisao/la:
20 jun 2025, 23:22
Najveci uspjeh će biti privesti sezonu kraju ,ja mislim da će sljedeca sezona biti najgora ikad u rangu onih kad je modrica osvojila prvenstvo.
Ko dolazi i kakva je ekipe poslije europskih utakmica će biti nebitno
Ma 100%. Meni je stalo do pojacanja samo zbog evrope, da probamo proci makar u trece pretkolo, a od lige nema nista.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 20 jun 2025, 23:46

BegovicRamiz je napisao/la:
20 jun 2025, 11:14
cuj Mustaficu opet produzenje majko draga
rodjo moj Begovic danas slavi rodjendan pa vam javim sta je odlucio
veceras dernek bicu ja bice Pickford, Coleman, Ndiaye, Gueye, Young i Lewin
evo nas jos mezimo
kaze prenesi raji yebo s.1 hajte vi bez mene
ne da mu se braniti kaze smorilo ga
nasi trazili da bude prvi golman al on trazio da bude rezerva oticu mu noge od duzeg stajanja
malo je popio pa sad istina izlazi iz njega
jos kaze da je navijao za Lester kad niko nije

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 21 jun 2025, 00:08

luckystrike je napisao/la:
20 jun 2025, 23:30
20 jun 2025, 20:23
NazorUso je napisao/la:

I krovovi od mrmelade a zidovi od cokolade.
Kažem ti ako si čitao , 100% je bila takva klauzula jer je to informacija od prije 3 mjeseca od momka bliskog klubu, samo što vjerovatno Mustafić više neće da bude rezerva a objektivno nema mjesta pa on nije htio da produži, da je htio klub bi morao. Što na kraju ispade dobro po nas, jer je višak.
Kontradiktoran si. Ako postoji automatska klauzula, kako onda on nije htio da produži?
Pa imaš takvih klauzula more
Zovu se Club option ili Player option ili both

Napraviš ugovor sa player option i kažeš ako skupi 20 nastupa može zahtjevat produženje ugovora. Vjerovatno tad neko nije bio u pregovaračkoj poziciji dobroj pa mu je to dao. Mislim samo prenosim jer se ta info pojavila puno prije ovog. Iskreno nisam mu gledao ugovor.

Pretpostavka je čim to nije aktivirano da on nije htio da produži. Sto je po meni po nas samo hajr.

Postoje i druge opcije da je to aktivirano automatski ali da su se odlučili razići sporazumno. Postoji more opcija. Ugl sumnjam da lik laže za ovo za nastupe. Jer nije bio ni blizu ovaj rok kad je to pisano i ne znam sto bi izmislio neko tako nešto.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 21 jun 2025, 00:14

Nebuloza mi je minimum appearance clause u korist igrača.

Kakogod, ako kojim slučajem ipak ostane - mislim da može poslužiti u rotaciji, u suprotnom mislim da neće nedostajati.

Kakva su vaša očekivanja od Nurkovića i Hamzića, mogu li se oni nametnuti u ekipi kao U-21 opcije?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 21 jun 2025, 00:32

luckystrike je napisao/la:
21 jun 2025, 00:14
Nebuloza mi je minimum appearance clause u korist igrača.

Kakogod, ako kojim slučajem ipak ostane - mislim da može poslužiti u rotaciji, u suprotnom mislim da neće nedostajati.

Kakva su vaša očekivanja od Nurkovića i Hamzića, mogu li se oni nametnuti u ekipi kao U-21 opcije?
Mujkic, Krdzalic, Vrban, Mehmedovic Anes, pa i ovaj desni bek Setic bolje da ulazi nego Unusic Hamzić Nurkovic Koso Tiro Ceric ima bas previše opcija i plus golman Mehic.

Kad pogledaš ovako najprije će Mujkic, Krdzalic i Vrban bit u21
U slijedecem redu vjejrovatno da je Hamzić
Ali nije pravilo da igra 1 nego 1 najmanje pa eto sto ne bi i 2 igrala ako se izbore.
Za Nurkovica mislim da neće nikad postat prvotimac Sarajeva osim u nekom naglom skoku koji bih volio a može se desit sto da ne.

A iskreno ovdje dva najtalentovanija djeteta od ovih svih su Mehmedovic i Vrban.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 21 jun 2025, 00:50

Ja ako budem ponovo morao gledati Mehmedovićevu kurcobolju i ono peljanje lopte pa ne vraćanje u odbranu nakon čega njegov igrač zabija gol, i to nakon što je Mehmedović ušao u igru 6 minuta ranije, raniću se.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”