FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
81
36%

Ukupno glasova: 228

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 jun 2025, 00:20

jurisicduska je napisao/la:
21 jun 2025, 23:56
Ma ima i u nasoj ligi vrhunskih igrača.
Samo nema volje da se dovede.
Imaš nekih igrača koji su protiv tebe direktno pravili razliku.

Bubanja se znalo da će bit dobar. Doveo si ga na vakat. Ima HNL još takvih igrača koje bi mogao dovest.

Ostaje nada da su ove izrovili kao Jattu sto su izrovili niotkud.

Mada sumnjam ja da je ovo iko ikad pogledao. Vjerovatno menadžer nekakav preporučio oni pogledali 4 snimka , 18 izdvojenih akcija i zaključili da je dobar.

Dosta je sve u ovoj državi na amaterskom nivou. Konto sam da ova liga ide naprijed i onda sam vidio šta su sve klubovi u ovoj ligi u stanju dovest kao pojačanje i malo je reci da sam razočaran.
Vjeruj mi da se svakodnevno gledaju videi, analiziraju igrači i šalju dalje Letermeu.
Kako on odluči, ja ne znam, ali ovo ti je 101% tačno.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 22 jun 2025, 00:23

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
22 jun 2025, 00:20
21 jun 2025, 23:56
Ma ima i u nasoj ligi vrhunskih igrača.
Samo nema volje da se dovede.
Imaš nekih igrača koji su protiv tebe direktno pravili razliku.

Bubanja se znalo da će bit dobar. Doveo si ga na vakat. Ima HNL još takvih igrača koje bi mogao dovest.

Ostaje nada da su ove izrovili kao Jattu sto su izrovili niotkud.

Mada sumnjam ja da je ovo iko ikad pogledao. Vjerovatno menadžer nekakav preporučio oni pogledali 4 snimka , 18 izdvojenih akcija i zaključili da je dobar.

Dosta je sve u ovoj državi na amaterskom nivou. Konto sam da ova liga ide naprijed i onda sam vidio šta su sve klubovi u ovoj ligi u stanju dovest kao pojačanje i malo je reci da sam razočaran.
Vjeruj mi da se svakodnevno gledaju videi, analiziraju igrači i šalju dalje Letermeu.
Kako on odluči, ja ne znam, ali ovo ti je 101% tačno.
Sto Pitar kaze Latermane samo ovako nastavi

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 22 jun 2025, 00:30

MaroonBjelave je napisao/la:
21 jun 2025, 23:54
osam je napisao/la:
21 jun 2025, 23:46
21 jun 2025, 23:06

Kako mu se prezime izgovara tobejarabi :D
Otkud ja znam, nisam ja hafiz
Pa ti si ga i najavljivao, yebo mu ti strinu. Samo, jesi li mislio za prošli ili za ovaj sad što dolazi utorak? :mrgreen:
Sad u utorak. Izgovara se aŠaraf Bušituki

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 22 jun 2025, 00:49

21 jun 2025, 23:08
Očigledno se nešto pokušava sa dovođenjem igrača koji su bili mega talenti.

Recimo ovaj Achraf El Bouchataoui je bio kapiten holandije do 17 i do 18 i predvidjali su mu top level i nestao je sa scene.

Isti slučaj sa onim peruancem i on je bio mega talenat i potonuo.

Esmir Bajraktarević ne može meda u ovoj ligi a ovaj je do ovog “naglog prestanka” igranja bio jedan od najboljih igrača.

Ja nisam pobornik dovođenja neprovjerenih igrača , radije bih iz naše lige uzeo dva igrača i završio priču ali Jbga ne znamo dok ne vidimo.
Ja sam bas pobornik da se dovode mladi talenti iz evrope koji tek treba da se izbore vise nego da dovodimo “provjerene igrace” iz nase lige.
Evo uzmi Gulija za primjer, lik je doveden ko stranac bez da zna jezik, ligu i na kraju je prekucao i vjerovatno ce nam donijeti ogroman novac. Ti satro provjereni igraci u ovoj nasoj ligu je upravo i ovo njihov maximum jer da su sta valjalu otisli bi vani da igraju makar u azerbejzdan. Mladi evropski “talenti” bar znaju osnove i takticki su nebo i zemlja poredjenju sa nasim mladim igracima. A i mnogo lakse se mogu prodati u lige petice dalje ako se pokazu kroz sezonu ili 2 jer se nece voditi kao stranci sto u slucaju nasih talenta je veliki problem. Uz to i nemas bas nekih provjerenih igraca koji bi htjeli doci kod nas vise, uzeli smo Mlinarica koji je najbolji strijac lige i to je to sto bi ja dovodio iz nase lige. Ovo ostalo iz borca i zrinjskog vecinom ganjaju vani negdje isto ko sto nasi neki igraci prije bi nasli neki inostrani angazman prije nego se u ovoj ligi vucarali od kluba do kluba.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 jun 2025, 00:52

Ma ja sanjam puno Koševo i trofeje i grupnu fazu a ko će se gdje prodati i za koliko me apsolutno ku.rac boli , ja od tog ništa nemam.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 22 jun 2025, 00:53

22 jun 2025, 00:52
Ma ja sanjam puno Koševo i trofeje i grupnu fazu a ko će se gdje prodati i za koliko me apsolutno ku.rac boli , ja od tog ništa nemam.
2026 ce ti se svi ti snovi ostvariti

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 22 jun 2025, 01:49

22 jun 2025, 00:52

slika

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 22 jun 2025, 02:27

Rumun je i meni od danas omiljeni, Đurićkovića pljuvali (platio se crnogorac 150k) pa čovjek vam svima žačepio usta, najborbeniji igrač, kapiten, totalno mi nejasno bilo i ostalo do sada zašto je otjeran umjesto Solde koji je bio toliko dosadan štoper za gledati, ništa ga specifično nije krasilo sem tih nekih važnih golova iz kornera kao i Aničić, isti profili igrača.

Drugo, i trebaju nam stranci - sigurno da peruanac više razumije taktičke zamisli Zekića nego npr Nurković bez obzira što je možda Nurković kao naše dijete i tehnički kvalitetniji igrač i veći talenat. Nije više ovo naše vrijeme kad smo okupljali najveće talente države pa je san svakog dječaka bilo sa igra za Sarajevo iako su navijali za prosjački klub sa Grbavice i to govorim provjereno za mnogu djecu koja su prolazila našu akademiju pa se ispucala u inostranstvo prije tog koraka seniorskog.

Stalno sam na vezi s našim ljudima koji rade u najjačim klubovima na svijetu, Škoro je do nedavno sjedio s Džakom u kampu, pitajte čovjeka šta misli isto će vam reći, isto i Memić, Čaušević i mnogi drugi. Ne pljujte nikoga, sačekajte da ga vidimo pred punim Koševom aBd protiv rumuna.

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 22 jun 2025, 02:48

Pogledajte malo prijasnje prelazne rokove kad smo dovodili brazilce iz Mijanmara gdje su tri kornera - penal. Dovodili nekakve estonce, Liivaka sto je jednom bacio na usta Inijestu ovde ovi naši svršavali kad je dolazio poslije tog usao na debiju izgubio se negdje kod istoka kad je primio loptu nije znao na koju stranu napadamo, Ahmad Kalasi i raznorazni migranti sto su ovde dolazili realno nisu bili gledani za razliku od ovih novijih "pojačanja", nismo puno griješili sa balkancima, vidjet cemo rumuna sigurno da će se uklopiti u mentalitet samo mu treba objasniti da tramvaj ne vodi direkt do Butmira.

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 22 jun 2025, 02:58

Svakako mi je draže bilo slušati istok kako nudi pivu Hodžiću, barem su se trofeji osvajali, igrao se fudbal lijep za oko iako se trčalo po onim oranicama, pa me malo podsjeti i na onu Mirzinu izjavu kad je igrao sa Olimpikom. Ovo vrijeme je jedino dobro za razvoj naših mladih domaćih igrača iako im nabijamo mnogo pritiska, a to ne bi trebali. Malog Buljubašića nikad neću prežaliti, kakvu lakoću je imao u pasu, dribling da baci na usta igrača 10 godina iskusnijeg, to su sve djeca što su dovođena prije 8-9 godina u klub iz nekog sela, tako se i gradi klub i budućnost.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 22 jun 2025, 03:54

adoado je napisao/la:
22 jun 2025, 02:58
Svakako mi je draže bilo slušati istok kako nudi pivu Hodžiću, barem su se trofeji osvajali, igrao se fudbal lijep za oko iako se trčalo po onim oranicama, pa me malo podsjeti i na onu Mirzinu izjavu kad je igrao sa Olimpikom. Ovo vrijeme je jedino dobro za razvoj naših mladih domaćih igrača iako im nabijamo mnogo pritiska, a to ne bi trebali. Malog Buljubašića nikad neću prežaliti, kakvu lakoću je imao u pasu, dribling da baci na usta igrača 10 godina iskusnijeg, to su sve djeca što su dovođena prije 8-9 godina u klub iz nekog sela, tako se i gradi klub i budućnost.
Vidiš, i meni je jako žao što smo se riješili Buljubašića. On bi u ovoj ekipi bio novi Cimirot. Mislim, riješili. Prodali ga za fine pare. Ali mislim da bi nakon još jedne do dvije godine napravio mnogo veći transfer.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 22 jun 2025, 07:14

osam je napisao/la:
22 jun 2025, 00:30
21 jun 2025, 23:54
osam je napisao/la:
21 jun 2025, 23:46

Otkud ja znam, nisam ja hafiz
Pa ti si ga i najavljivao, yebo mu ti strinu. Samo, jesi li mislio za prošli ili za ovaj sad što dolazi utorak? :mrgreen:
Sad u utorak. Izgovara se aŠaraf Bušituki
Bice on Ešref el Bahati

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 22 jun 2025, 08:30

Slabija verzija Pavičića

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 22 jun 2025, 09:28

slika

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 22 jun 2025, 09:35

Eto vam željkan, oni dovode provjerene igrače. :salut:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 jun 2025, 09:54

fks74 je napisao/la:
22 jun 2025, 09:35
Eto vam željkan, oni dovode provjerene igrače. :salut:
:rol: :rol: :rol:

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 22 jun 2025, 09:56

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 22 jun 2025, 10:15

Propali talenti koji dolaze sa nadom da će možda proraditi ili u narodu poznato dohafizati.
Neko je dobro napisao, oslobodio si se 15,16 plata uradio si dva dobra transfera i opet ti je ostalo hrpa igrača kako za prvi tim tako i za rotaciju i razvoj.
Ako ne planiraš razvijati golmana za idući transfer onda izvali lovu daj Mariću koji se nudi svakom i doći će tamo gdje mu najviše daju, dovodiš iskusnog, dokazanog golmana i riješavaš tu poziciju naredne 3 godine.
Stoper, treba ti klasa kao Gojković kojeg ne trebaš čekati, odmah od prve minute vidiš da je to to, daj Bičakčiću lovu i riješio si i to.
Fali ti veznjak, trenutno imaš Bubanju kao iskusnog, dobrog, zatim imaš i Đorđevića koji bi se mogao vratiti koji je jako koristan, Krdžalića, Vrbana kojeg razvijaš, šta ti još treba jedan klasni veznjak kojeg trebaš platiti. Skokneš do Zagreba i daš Ademiju sve što traži i riješio si vezni red.
Napad imaš dosta opcija, doveo si najboljeg strijelca lige, odlično. To je to.
Dobru ekipu nadogradiš sa još 3-4 dobra, dokazana igrača, koji će biti za prvi tim a ne za rotacije.
Hrpa igrača koje treba čekati, nije da nismo navikli.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 22 jun 2025, 10:18

AVNOJ je napisao/la:
22 jun 2025, 10:15
Propali talenti koji dolaze sa nadom da će možda proraditi ili u narodu poznato dohafizati.
Neko je dobro napisao, oslobodio si se 15,16 plata uradio si dva dobra transfera i opet ti je ostalo hrpa igrača kako za prvi tim tako i za rotaciju i razvoj.
Ako ne planiraš razvijati golmana za idući transfer onda izvali lovu daj Mariću koji se nudi svakom i doći će tamo gdje mu najviše daju, dovodiš iskusnog, dokazanog golmana i riješavaš tu poziciju naredne 3 godine.
Stoper, treba ti klasa kao Gojković kojeg ne trebaš čekati, odmah od prve minute vidiš da je to to, daj Bičakčiću lovu i riješio si i to.
Fali ti veznjak, trenutno imaš Bubanju kao iskusnog, dobrog, zatim imaš i Đorđevića koji bi se mogao vratiti koji je jako koristan, Krdžalića, Vrbana kojeg razvijaš, šta ti još treba jedan klasni veznjak kojeg trebaš platiti. Skokneš do Zagreba i daš Ademiju sve što traži i riješio si vezni red.
Napad imaš dosta opcija, doveo si najboljeg strijelca lige, odlično. To je to.
Dobru ekipu nadogradiš sa još 3-4 dobra, dokazana igrača, koji će biti za prvi tim a ne za rotacije.
Hrpa igrača koje treba čekati, nije da nismo navikli.
Svi trce da dodju u ovu ligu.

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 22 jun 2025, 10:20

Turo je napisao/la:
22 jun 2025, 09:56
Ako ga tamo prodamo, nek se ugasimo.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: addi93, Aduka87, nedimmmm1337, Pablo11, riki46, TefalTava, Vanja8 i 116 gostiju.