FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
59
31%
Darko Milanič
32
17%
Miodrag Božović
2
1%
Fedja Dudić
29
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
17
9%
Samo stranac
49
26%

Ukupno glasova: 188

jurisicduska
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la jurisicduska » 26 jun 2025, 01:00

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
26 jun 2025, 00:53
jurisicduska je napisao/la:
26 jun 2025, 00:43
Ide mi na živce i ovaj pretjerani optimizam i pretjerana depresija.

Ima li sredine.

Čuj Ivan Banić najbolji golman HNLa
Zlomislic
Zelenika
Lučić
Sušak
Malenica
Nevistic

Sve redom bolji golmani. Ali bolji 100% a u HNLu ima 10 ekipa. Ima 6-7 boljih golmana.
Ok sve, ali gdje Lučića nađe :rol:
Ako bi jednog čovjeka okrivio za izgubljenu titulu Hajduka, to bi bio on.
Užasnih je reakcija imao tokom sezone.
Zelenika, Sušak - u pet deka.
Malenica, Zlomislić i Nevistić, kvalitetnija imena.
Suma sumarum, dobili smo boljeg golmana nego do sad.
Nije neki prevelik upgrade, ali je malo bolji golman Banić, po meni.
Lučić je imao loših odbrana slažem se. U karijeri je dogurao i do Bayern Minhena nije tek tako sigurno. Losa sezona u Hajduku nije mjerilo kvalitete. Hajduk je klub gdje bi Mesi zaboravio igrat i bio na nivou Sevkije Resica u prajmu dok je u zelji igro. Naravno ulica mu sjela malo na kosti i sve to skupa dobiješ kikseve. Nikakav sud ja ne bih tu donio na osnovu Hajduka. Hajduk je klub koji od ekstra igrača pravi Sunjevarice. Mi na stereoidima.

Ne mislim da je ikakav napredak. To mi je počelo smetat sto nam ekipa stagnira. Očekivao sam dosta vise ali hajd. Mislim sva ova imena sto su se pominjala : Begovic, Maric, Cican, Hidaje svi oni su bolji golmani od Ivana Banića. Ali na kraju ti on dođe. Pa nije valjda majku mu **** da nam uvijek dođe ta peta opcija od tih pet ponuđenih.

Je li nam ikad bar došla 3. Opcija

Koljic, Prevljak…. bub Butic
Begovic Cican Maric bub Banić
Rahmanović, Cimirot bub Marokanac iz druge holandske

Nekako je postalo malo frustrirajuće Il nije ja serem jedem **** ?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 jun 2025, 01:05

Lucic je nesto najgore sto sam gledao od jednog golmana
Da su uzeli Zekica i da im je doveo Rogica ili nekog od navedeni golmana ja sam ubjedjen da bi glat osvojili titulu ali glat znaci.

Hadzikic bi bio pofin downgrade,Banic je nivo Marica i za jedno 15% bolji od Roge.Ozbiljan golman,necete gledati budalastinje i trcanje na protivnicki sensesterac.I da je ostao Roga ne bi se bunio ali ko zna mozda je sam trazio da ide.

Meni je veci problem sto mislim da ce nam opet dosta manjkati kreativnosti u veznom redu jer ne posjedujemo trenutno kvalitetnog kreativca.Ovaj jedan sto ga imas je povrijedjen.Ne znam sto se pobjeglo od Mate Stanica.Provjeren igrac,9 golova i 7 asistencija u ovakvom Sirokom kao veznjak za sezonu.Da li je El Bouchataoui kvalitetniji nisam siguran a i da jeste fali nam jos jedan
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 26 jun 2025, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 26 jun 2025, 01:05

26 jun 2025, 01:00

Ima li sredine.

Zlomislic
Zelenika
Lučić
Sušak
Malenica
Nevistic

Sve redom bolji golmani. Ali bolji 100% a u HNLu ima 10 ekipa. Ima 6-7 boljih golmana.
Lučić je imao loših odbrana slažem se. U karijeri je dogurao i do Bayern Minhena nije tek tako sigurno. Losa sezona u Hajduku nije mjerilo kvalitete. Hajduk je klub gdje bi Mesi zaboravio igrat i bio na nivou Sevkije Resica u prajmu dok je u zelji igro. Naravno ulica mu sjela malo na kosti i sve to skupa dobiješ kikseve. Nikakav sud ja ne bih tu donio na osnovu Hajduka. Hajduk je klub koji od ekstra igrača pravi Sunjevarice. Mi na stereoidima.

Ne mislim da je ikakav napredak. To mi je počelo smetat sto nam ekipa stagnira. Očekivao sam dosta vise ali hajd. Mislim sva ova imena sto su se pominjala : Begovic, Maric, Cican, Hidaje svi oni su bolji golmani od Ivana Banića. Ali na kraju ti on dođe. Pa nije valjda majku mu **** da nam uvijek dođe ta peta opcija od tih pet ponuđenih.

A kako znas da Cican sa finim CVom ne bi bio promasaj? Dugo nije medju stativama ko zna kakav bi bio. Hankic takodjer vrhunac karijere Botev plovdiv i nakon odlaska u Rusiju mrka kapa. Maric bi bio dobra opcija ali ovih godina braniti u Zrinjskom i ne cini se kao pretjerano tezak zadatak. Mozda i ta statistika zavarava jer je primio premalo golova. Po meni su Maric i Banic u par deka a sve sto je kvalitetnije od toga je veoma tesko i dovesti. Ps drago mi je da je Hadzikic otpao ko opcija.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 26 jun 2025, 01:08

Bio je i Rogić kapitan Šibenika i došao nakon što je branio tri godine redovno.
Niko ne spori da je Banić malo kvalitetniji od Rogića no ipak bi sa dozom opreza uzeo i Banića pogotovo u utakmicama protiv Craiove. Lik nije imao ozbiljnu utakmicu i 20 hiljada ljudi da navija za njega ili protiv njega (osim Poljuda) u karijeri a ima 30 god.
I ovo sto duska kaze, trpamo svaki prelazni rok 16tu opciju i potpisemo ih na 2-3 god, pa jel ima iko da zna nesto u klubu da nam vrati neke igrace koji bi mogli biti pojacanja odmah u startu?
Evo npr sto se morao dovodit Mamas a moglo se poganjat Djokanovic neka posudba ili sl (ako mu se jos igra ozbiljan fudbal)
Moramo napraviti 2-3 senatora u ekipi na kljucnim pozicijama a svakako da bi “jedinica” valjala pouzdana ovaj ako ne do Bog krene u prve dvije utk da griješi on je do januara na klupi a mi bez golmana.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 26 jun 2025, 01:09

26 jun 2025, 01:00

Ima li sredine.

Zlomislic
Zelenika
Lučić
Sušak
Malenica
Nevistic

Lučić je imao loših odbrana slažem. U karijeri je dogurao i do Bayern Minhena nije tek tako sigurno. Losa sezona u Hajduku nije mjerilo kvalitete. Hajduk je klub gdje bi Mesi zaboravio igrat i bio na nivou Sevkije Resica u prajmu dok je u zelji igro.

Cican nije branio godinu dana, očekuj da bi ga morali istrpiti dok ne uđe u formu, a koliko smo strpljivi kao navijači onako generalno?
Pa sva imena su ta bila u opticaju, što ne znači da su realna. Nahrane te mediji raznim imenima, a dosta toga nije realno.
Eto Begović prvi, pa nije lud, šta mu to treba u životu? Da se sudije iživljavaju nad njegovim timom, a zna itekako kakav bi teror prolazio, jer su ga slični ljudi iz repke istjerali.
Marić je imao rok da javi hoće li ili neće, eto s obzirom da Banić dolazi, mislim da je jasno da je odgovor bio negativan.
Koljić je nesretan slučaj, objasnio je i sam situaciju, nije do nas.
Prevljak je 50.000€ mjesečno, pa ti vidi jel to ikad i bila realna opcija.
Nego je problem što se neko iz kluba raspita za nekog igrača, a mediji, a i mi forumaši, se zaletimo i brže bolje hajcamo narod da je to gotova stvar, potpisano, ha hu..
U realnosti, neko nazvao ljude bliske Prevljaku, raspitao se okvirno za uslove, jel bi bio zainteresovan, itd. I na tome priča vjerovatno i stala.
Pa vala, bolje i Marokanac nego taj čuveni Rahman kojem se evo ko Bogu klanjamo već koji prelazni rok po redu, a on te odyebe da igra za opstanak u Rusiji. Što je ok i legitimno, jer ima bolje uslove, ali da je i došao, ja garantujem da bi bio promašaj kao i većina povratnika od kojih očekujemo puno.
Cimirot bi bio dobar fit, ali isto tako nisam ja od tog ništa ni očekivao, nerealno je da on napusti Arabiju.
I onda kad te mediji napune informacijama sa Cimirotom, Begovićem i sličnim nerealnim opcijama, naravno da se razočaraš kad dođe tamo neki Banić, Marokanac i slični.
A evo ja vjerujem da će i Ivan i Achraf biti dobra pojačanja. Živi bili pa vidjeli.
Izvinjavam se za duži tekst, morao sam..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 26 jun 2025, 01:11

tabba77 je napisao/la:
25 jun 2025, 22:00
luckystrike je napisao/la:
25 jun 2025, 21:46
AVNOJ je napisao/la:
25 jun 2025, 18:50

Jesi to stigo.

Ubrzo, nekim članovima je već uručen poziv i preliminarni datum tj satnica.
Nisam znao da imaju članovi prvog i drugog reda, al' kakav nam je sekretar i ne iznenađuje me :kafa:
Nemoj nam AVNOJa, ko će preuzeti organizaciju…

Da se zna, ja još nisam dobio preliminarni datum/satnicu.
Čekao se info od pridruženog člana NO do večeras. Na žalost ovaj put neće moći prisustvovati jer sutra ide na put.
Može kad god do subote.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 jun 2025, 01:12

Ma dobro sve ok al nije jedan od boljih golmana HNLa jednostavno nije i to mi mozak ne može prihvatit. Eto kao jedan od najboljih golmana HNLa u najboljim godinama je htio da bude rezerva Toniju Silicu u svojim prvim seniorskim izletima. Nemojte ba.

Pratim i ja HNL ne ovlaš nego svako kolo.

I navodite uvijek prednosti.
Kapiten
Broj odbrana
Ovo ono

A mane
Gorica - nikakav pritisak moraš samo doći na utakmicu
Nikad borba za trofej
Karijera satkana od malih klubova
Nikad kući urakmicu nije odigrao pred vise od 3 hiljade ljudi
Statistički brani u timu koji je primio ponajviše golova u HNLu dakle ima posla pune ruke , za statistike ubilo se

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 26 jun 2025, 01:14

26 jun 2025, 01:12
Ma dobro sve ok al nije jedan od boljih golmana HNLa jednostavno nije i to mi mozak ne može prihvatit. Eto kao jedan od najboljih golmana HNLa u najboljim godinama je htio da bude rezerva Toniju Silicu u svojim prvim seniorskim izletima. Nemojte ba.

Kapiten
Broj odbrana
Ovo ono

A mane
Nikad borba za trofej
Statistički brani u timu koji je primio ponajviše golova u HNLu dakle ima posla pune ruke , za statistike ubilo se
Isto ko rogic. Dakle i ovaj ce biti godinu i adio. Bez ikakvog hejta samo realnost na osnovu dosadasnjih cinjenica.

VanDijk
Kontakt:

Post Postao/la VanDijk » 26 jun 2025, 01:15

Evo kako trenutno izgleda roster od 22 igraca.
Fale jos: Butic, Turkes, Hamzic, Nurkovic, Kapetanovic, Rockov, Djuric, Vrban i Ristic.

Po meni dobra ekipa ako se ovi stranci pokazu kao pojacanja, najslabija tacka trenutno bekovske pozicije, mada ni oni nisu slabi.
Ako se Gojkovic i Djordjevic uspiju vratiti i biti u punoj snazi onda smo vec jako opasna ekipa.

Sta vi kazete?

slika

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 26 jun 2025, 01:15

Kyle88 je napisao/la:
26 jun 2025, 01:08
Bio je i Rogić kapitan Šibenika i došao nakon što je branio tri godine redovno.
Niko ne spori da je Banić malo kvalitetniji od Rogića no ipak bi sa dozom opreza uzeo i Banića pogotovo u utakmicama protiv Craiove. Lik nije imao ozbiljnu utakmicu i 20 hiljada ljudi da navija za njega ili protiv njega (osim Poljuda) u karijeri a ima 30 god.
I ovo sto duska kaze, trpamo svaki prelazni rok 16tu opciju i potpisemo ih na 2-3 god, pa jel ima iko da zna nesto u klubu da nam vrati neke igrace koji bi mogli biti pojacanja odmah u startu?
Evo npr sto se morao dovodit Mamas a moglo se poganjat Djokanovic neka posudba ili sl (ako mu se jos igra ozbiljan fudbal)
Moramo napraviti 2-3 senatora u ekipi na kljucnim pozicijama a svakako da bi “jedinica” valjala pouzdana ovaj ako ne do Bog krene u prve dvije utk da griješi on je do januara na klupi a mi bez golmana.
Ljudino, Mamas je za Đokanovica Vitinha licno 😊

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 26 jun 2025, 01:18

Kapiten
Broj odbrana
Ovo ono

A mane
Nikad borba za trofej
Pa znaš kako kažu, statistika je kao bikini.
To ne mijenja činjenicu da je kvalitetno branio, i u ovom trenutku vjerovatno malo bolje riješenje od Roge, a pretpostavljam jeftinije.
Između ostalog, malo se pretjeruje s tim pritiskom, gdje su nama te neke velike brojke osim na Europskim utakmicama?
Šaka jada nas je bilo protiv Slobode i sličnih protivnika, a forum krcat stručnjaka.
Čast izuzetcima.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 jun 2025, 01:19

ErosViverosViv je napisao/la:
26 jun 2025, 01:14

Kapiten
Broj odbrana
Ovo ono

A mane
Nikad borba za trofej
Isto ko rogic. Dakle i ovaj ce biti godinu i adio. Bez ikakvog hejta samo realnost na osnovu dosadasnjih cinjenica.

Ma kakav hejt ja Kerimu Palicu tražio dobre stane. Jedini igrač kojem nisam u životu mogao naći dobru stranu je Rustemovic to fkt koliko se god trudio nije išlo.

Da Bog da on nama bio 5 godina i osvojili 8 trofeja i igrali grupe Lige prvaka s njim.

Odogovor na ovaj pritisak čuj gdje ti je pritisak psuje ti Pape taxista mrtve kako krocis na teren obješen go do pasa na ogradi.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 26 jun 2025, 01:23

26 jun 2025, 01:19
ErosViverosViv je napisao/la:
26 jun 2025, 01:14

Kapiten
Broj odbrana
Ovo ono

A mane
Nikad borba za trofej

Ma kakav hejt ja Kerimu Palicu tražio dobre stane. Jedini igrač kojem nisam u životu mogao naći dobru stranu je Rustemovic to fkt koliko se god trudio nije išlo.

Da Bog da on nama bio 5 godina i osvojili 8 trofeja i igrali grupe Lige prvaka s njim.

Odogovor na ovaj pritisak čuj gdje ti je pritisak psuje ti Pape taxista mrtve kako krocis na teren obješen go do pasa na ogradi.
A okej, ne kažem da nismo teški kao publika, ali isto tako nije to ni toliko ekstremno.
Realno, zaredaj 2 top utakmice ljudi ti se klanjaju, eto koliko je Roga kikseva imao, pa svaki put ga istok ispoštuje.
Ima pacijenata na istoku, nije upitno, tu se može uvijek vokabular dodatno proširiti :D

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 26 jun 2025, 01:27

@GiS on fire
Tacno od rijeci do rijeci evo ovi postovi sto pises

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 jun 2025, 01:29

VanDijk je napisao/la:
26 jun 2025, 01:15
Fale jos: Butic, Turkes, Hamzic, Nurkovic, Kapetanovic, Rockov, Djuric, Vrban i Ristic.

Po meni dobra ekipa ako se ovi stranci pokazu kao pojacanja, najslabija tacka trenutno bekovske pozicije, mada ni oni nisu slabi.
Ako se Gojkovic i Djordjevic uspiju vratiti i biti u punoj snazi onda smo vec jako opasna ekipa.

Sta vi kazete?

slika
Ima puno ako.
Ako niko vise ne ode
Ako ovi budu zdravi
Ako budu isti nakon povrede
Ako stranci budu dobri
Ako suđenje bude normalno
Ako Guli ne odluci da ode u Subhanekespor

Ma bolest ovo postaje. Počelo mi je zdravlje narušavat.

Gis i ti ste me malo smirili. Malo sam Ko živnuo kako predociste argumente.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 26 jun 2025, 01:31

Kud ne igramo od prvog pretkola, pobit cemo se do 24. jula 😂😂

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 26 jun 2025, 01:40

bvsic je napisao/la:
26 jun 2025, 01:27
@GiS on fire
Trudim se :mrgreen:
Vidiš da je Dušku malo na negativu prebacilo, pa je bio vakat da intervenišem :kafa:

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 26 jun 2025, 01:46

26 jun 2025, 01:40
bvsic je napisao/la:
26 jun 2025, 01:27
@GiS on fire
Trudim se :mrgreen:
Vidiš da je Dušku malo na negativu prebacilo, pa je bio vakat da intervenišem :kafa:
Sunce ga sprzilo i jos ovi potencijalni transferi, sve se sastalo i napalo ga

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 26 jun 2025, 03:11

VanDijk je napisao/la:
26 jun 2025, 01:15

Sta vi kazete?

slika
Gulas lijevo, kerim desno, mlinaric klupa

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 26 jun 2025, 04:07

MSOZ101 je napisao/la:
22 jun 2025, 12:39
Zekić je pred prvi trening rekao da se očekuje dolazak još po jednog igrača u svakoj liniji tima. Znači nakon ovog veznjaka dolazi neko krilo garant, stoper i golman. Tako da kad se sve sabere bit ćemo jači u odnosu na prošlu godinu. Što se mene tiče samo još kvalitetan golman da dođe bilo bi vrh, a mislim da bi Ivan Banić bio najbolja opcija ukoliko se ne dogodi preokret pa stvarno završi u Hajduku.
Skauting služba

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”