Ako imamo golmana koji zna igrati nogom i 3 vezna ja mislim da bi mogli zaigrati 433 iz par razloga.jurisicduska je napisao/la: ↑26 jun 2025, 09:37Mislim super je sto ćemo dovest golmana sto igra nogom lijepo da se ne shvatim pogrešno ali nije ovo Bundesliga.
90% akcija u našoj ligi ide pravljenjem viska na strani, centaršut, povratna, prekid. Rijetko ima kombinatorike da nešto ide kroz sredinu mada sam vidio kod trenera Radnika da to pokušava implementirati(+ svakako , malo raznovrsnosti ne bi škodilo) , također procenat suteva van 16 je zanemariv i nikakav.
Zašto ovo pise. Nama je prije svega potreban fizički dominantan golman, dobar na istrčavanjima i dobrih refleksa. Takav profil visok npr obično ne zna igrat nogama, kad zna to je već golman zs veće domete. Mi ne gradimo igru od golmana, vjerovatno jer nismo imali tu mogućnost sa Rogom i Rockovom jer su limitirani u tim stvarima. Ali eto ako dovedemo njega nadam se da ćemo poput Sirokog kretati od iznošenja lopte na normalan način jer sam se malo i zasitio nabijanja lopte i tranzicija.
Super su tranzicije ali volio bih malo posjeda vidjeti vise i nadam se da je to slijedeća faza koju će Zekic implementirati.
Malo sam analizirao Mamasa , on nije samo destruktivac on itekako zna lopte igrat. Tako da nije bas nekreativan.
Bubanja Mamas - je odličan dole temelj za posjed i reposjed , znaju i lopte znaju i trčati i oduzimati lopte , to treba nadogradit sa fantazistom koji će to spojiti sa napadom. Nadam se da će jedan od Marokanac/Peruanac biti to u stanju.
Btw Banic ima odlicne izlaske sa gola, dobre reflekse.