FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

AVNOJ
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AVNOJ » 28 jun 2025, 07:47

Rogić se "razbranio" posljednju polusezonu i tek kad smo malo utegli odbranu a ako ćemo još konkretnije kad su se iz te odbrane makeli Čelik i Đuričković.
Rogić je dobar, prosječan golman koji po meni ne odiše nekom sigurnošču, nekih izleta i bravura je imao svako malo na njegovu sreču i našu naravno to nije uticalo na rezultat. Hvala i sretno.

@mosarajvosa dobro piše Banić je dobar golman, prošlu sezonu HNL-u na maxsportu Kelava ga je u par navrata hvalio i Hrvoje u jednoj od emisija. Tad me nije interesovao pa se tačno ne mogu sjetiti šta i kako ali znam sigurno da su svi komentatori imali pozitivno mišljenje.
Banić je pojačanje a ne samo novi igrrač.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 28 jun 2025, 07:59

tuitamo je napisao/la:
27 jun 2025, 23:32
Neko rece da se odvijaju neki radovi da se omoguci i trece pretkolo na Kosevu? Zna li iko sta se radi tacno?
Ide se u tom pravcu, da li će se stići teško je znati.
Bitno je naglasiti da nama za igranje na Koševu u kvalifikacijama pa čak i grupnoj fazo ne trebaju nikakvi miloni, ta cifra je manja od 100.000, sano eto tako se predstavlja da bi se valjda na osnovu našeg neigranja dobile neke pare za ozbilknu rekonstrukciju.
Trenutno se je našao netko pametan (ne bi da se hvalim) i pitao šta to one ruševine pod Bijelim Brijegom ili na Grbavici imaju a nema na Koševu pa imaju cat3 ili mogu igrati kvali. ili grupe.
Ispostavilo se ništa značajno, jednu prostoriju i đalo bolje uslove za novinare i sitnice koje se riješavaju sa par hiljda KM i to u fazonu ofarbaj, okreči.
Sad pred Uefom nastupamo sa zahtjevom "kako mogu oni a mi ne"
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 28 jun 2025, 08:10

AVNOJ je napisao/la:
28 jun 2025, 07:59
tuitamo je napisao/la:
Neko rece da se odvijaju neki radovi da se omoguci i trece pretkolo na Kosevu? Zna li iko sta se radi tacno?
Bitno je naglasiti da nama za igranje na Koševu u kvalifikacijama pa čak i grupnoj fazo ne trebaju nikakvi miloni, ta cifra je manja od 100.000, sano eto tako se predstavlja da bi se valjda na osnovu našeg neigranja dobile neke pare za ozbilknu rekonstrukciju.
Trenutno se je našao netko pametan (ne bi da se hvalim) i pitao šta to one ruševine pod Bijelim Brijegom ili na Grbavici imaju a nema na Koševu pa imaju cat3 ili mogu igrati kvali. ili grupe.
Ispostavilo se ništa značajno, jednu prostoriju i đalo bolje uslove za novinare i sitnice koje se riješavaju sa par hiljda KM i to u fazonu ofarbaj, okreči.
Samo pogledajte kako novi pazar radi i u noci da stignu.
A nasi samo raskidaju ugovore i umjesto da plate tu siću

Herson

Post Postao/la Herson » 28 jun 2025, 08:56

EastMadness je napisao/la:
28 jun 2025, 08:10
AVNOJ je napisao/la:
28 jun 2025, 07:59
tuitamo je napisao/la:
Samo pogledajte kako novi pazar radi i u noci da stignu.
A nasi samo raskidaju ugovore i umjesto da plate tu siću
Nisi u stanju sastaviti dvije smislene složene rečenice. Kakve veze imaju raskidi ugovora sa radovima na Koševu?

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 28 jun 2025, 09:02

MSOZ101 je napisao/la:
28 jun 2025, 00:28
Kyle88 je napisao/la:
28 jun 2025, 00:16
MSOZ101 je napisao/la:
28 jun 2025, 00:00

Ne znam vala ni što gledaš džaba. Mujkić i Paskalev kao i svi stoperi loši, formacija ti se ne sviđa, bekove guramo džaba naprijed, a nemaju doprinos u G/A. Guliashviliju bi nakon 20+ golova mijenjao poziciju, vraćao ga nazad da glumi neku desetku ili kreativca šta li već. Mlinarića, najboljeg strijelca sa pozicije špica gurao na krilo, Kuprešak na krilo, nije ovo fifa jbt.

Za Paskaleva nista nisam napisao, Mujkic ne zna procjeniti let lopte u zraku, sirok prostor isto 0 ( pogledaj gol listica sto nam je dala u uzvratu kupa) u krajnjoj liniji da valja bila bi ponuda 1.5+ mil € ili vise na nasoj adresi, bekovi nam trebaju doci do izrazaja a imaju bubam 5 asistencija i 3 gola od njih od njih 3-4. Mlinaric nije spic to je valjda svima jasno osim tebi, Kupresak je se i prodao na krilu u SB dok je bio, pa je protiv Borca u kupu odigrao top kao i protiv SB u finalu kupa na slicnoj poziciji.
Za Paskaleva si napisao da se nije adaptirao, Mujkić široki prostor problem to sam napisao. Mlinarić je najbolji strijelac sa koje pozicije? Nismo ga sigurno kao takvog doveli da igra krilo ili 10 pa da zabije do 10g i da ga prodamo za duple pare, nego da nastavi raditi ono što je radio. Igrati krilo u Širokom i Sarajevu nije isto. Oni se brane, tranzicija ovo ono, mi kreiramo na malom prostoru uglavnom. Zbog tranzicije je Kuprešak i igrao u BL, ako to može igrati protiv Posušja na Koševu onda si mag veći od Zekića iako uopšte ne ostavljaš takav trag, ovo što pišeš je površno gledanje nogometa i tjt.
Kad vec citas sve moje napisano onda mozes vidjeti da sam rekao da bi ovo mogla biti varijanta B a kasnije mozda i A u tom slucaju bi prodali neke igrace a novi bi dosli. Drugs stvar je sto si kontradiktoran a treca mozda ne ostavljam trag no nije tvoje da sudiš. I izgleda da nisi gledao Velez ove godine pa samo da te uputim da je Mlinaric igrao vecinu prvenstva i da je njegov X faktor snalazenje u kaznenom prostoru na tim odbijenim loptama i sl + penali. U tandemu sa 2 spica on bi mogao zaigrati sa nekim dok sa 1 ako igramo to nema smisla, no posto smo imali varijante 3421 u nekim utakmicama naravno da ima smisla njegovo dovodjenje jer smo kubirili sa zavrsnicom i sl. Ne da mi se dalje, idemo široko jer sam napadnut zato što ne volim Mujkica i jer mi se ne svidja sto igramo isto dvije godine a protivnici nam bjeze po 15 bodova u sezoni.

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 28 jun 2025, 09:56

Večeras igra Sarajevo ooooo :njanjanja: :ljepota:

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 28 jun 2025, 09:59

Ekipa je mozda i za trecinu jača nego prošle godine. Prvi razlog jer je zadržana večina bitnih igrača plus SŠ. Drugi razlog je što smo se ciljano nadogradili na onim pozicijama gdje nam je falilo kvaliteta. Golman je svakako upgrade jer iako je Roga bio dobar golman Ivan ima vece kvalitete u svakom segmentu. Koliko sam vidio Ivan skida penale dobro a obzirom koliko su protiv nas svirali penala moze biti vrlo bitno. Pa protiv Borca nam je penal zagarantovan u skoro svakoj tekmi.
Sredini fali jos jedan igrac obzirom da Esraf nije prosao. Mora se pronaci slican igrac koji ce to popuniti jer Sale je i dalje upitan. Krdzalic je oporavljen i on bi mogao biti veliko pojacanje. Jatta je dosta sazrio tako da i njega vidim da ce polako postajati neizostavan dio tima.
Jedini dio tima gdje nisam siguran da smo napredovali je zadnja linija. Ne kazem da rumun nije dobar ali nisam siguran da je nivo Gojkovica i da moze zatvoriti zadnju liniju do povratka Renata. Mada vjerujem da je bar nivo Solde a inace smo uspjeli da zategnemo tu zadnju liniju i bez Renata.
Mlinaric ce sigurno biti pojacanje u napadu kao igrac koji zna iskoristiti druge lopte i pucati penal sigurno. Turkes je pred kraj sezone pokatao kvalitet i mislim da ce sada nastaviti. Prosla je adaptacija i vrijeme je da pokaze je li samo izgledom slican Ahmi ili ima i igracke slicnosti.
Ne treba zaboraviti da smo mi proslu sezonu dugo vremena bili prvi i da su nas sudije skinule sa prvog mjesta. Bodovna razlika je nastala kada smo odustali od trke i posvetili se kupu. Naravno da to nasi navijaci znaju ali ovi prikriveni štrumfovi koji se zaborave logovati na pravi nick nam pokušavaju to podmetnuti pa im ovako napominjem. Mi smo bili i zavrsili ispred njih iako smo na kraju igrali sa 30% snage. A oni su zapeli kao sivonje da nas prestignu. Samo da bi imali bilo kakav razlog za srecu.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 28 jun 2025, 10:13

Danas igra Sarajevo!

Hebite se negativci !
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 28 jun 2025, 10:38

Kyle88 je napisao/la:
28 jun 2025, 09:02
MSOZ101 je napisao/la:
Kyle88 je napisao/la:
28 jun 2025, 00:16

Za Paskaleva nista nisam napisao, Mujkic ne zna procjeniti let lopte u zraku, sirok prostor isto 0 ( pogledaj gol listica sto nam je dala u uzvratu kupa) u krajnjoj liniji da valja bila bi ponuda 1.5+ mil € ili vise na nasoj adresi, bekovi nam trebaju doci do izrazaja a imaju bubam 5 asistencija i 3 gola od njih od njih 3-4. Mlinaric nije spic to je valjda svima jasno osim tebi, Kupresak je se i prodao na krilu u SB dok je bio, pa je protiv Borca u kupu odigrao top kao i protiv SB u finalu kupa na slicnoj poziciji.
Za Paskaleva si napisao da se nije adaptirao, Mujkić široki prostor problem to sam napisao. Mlinarić je najbolji strijelac sa koje pozicije? Nismo ga sigurno kao takvog doveli da igra krilo ili 10 pa da zabije do 10g i da ga prodamo za duple pare, nego da nastavi raditi ono što je radio. Igrati krilo u Širokom i Sarajevu nije isto. Oni se brane, tranzicija ovo ono, mi kreiramo na malom prostoru uglavnom. Zbog tranzicije je Kuprešak i igrao u BL, ako to može igrati protiv Posušja na Koševu onda si mag veći od Zekića iako uopšte ne ostavljaš takav trag, ovo što pišeš je površno gledanje nogometa i tjt.
Kad vec citas sve moje napisano onda mozes vidjeti da sam rekao da bi ovo mogla biti varijanta B a kasnije mozda i A u tom slucaju bi prodali neke igrace a novi bi dosli. Drugs stvar je sto si kontradiktoran a treca mozda ne ostavljam trag no nije tvoje da sudiš. I izgleda da nisi gledao Velez ove godine pa samo da te uputim da je Mlinaric igrao vecinu prvenstva i da je njegov X faktor snalazenje u kaznenom prostoru na tim odbijenim loptama i sl + penali. U tandemu sa 2 spica on bi mogao zaigrati sa nekim dok sa 1 ako igramo to nema smisla, no posto smo imali varijante 3421 u nekim utakmicama naravno da ima smisla njegovo dovodjenje jer smo kubirili sa zavrsnicom i sl. Ne da mi se dalje, idemo široko jer sam napadnut zato što ne volim Mujkica i jer mi se ne svidja sto igramo isto dvije godine a protivnici nam bjeze po 15 bodova u sezoni.
Ja sa ovim završavam - Mlinarić nije špic, dobro se snalazi u 16m, najbolje bi bilo da ga stavimo na krilo ili na poziciju 10 pa jbg kad stigne do 16m neka se snalazi, to je neki kao tvoj zaključak. Ja sam impresioniran razmišljanjem. Umjesto da ga jednostavno uparimo sa Gulijem u formaciji 3-5-2 i jedan neka radi najbolje što zna, a to je da napada prostor, dubinu, kreira višak, puca, a drugi neka posprema te odbijene lopte.

Po 15 bodova zaostatka imamo jer imamo po 20 direktnih sudijskih pogreški protiv nas koji direktno ujteču na konačne rezultate. Ko je za to kriv Zekić, formacija, Mujkić ili korumpirani savez? Pitanje je retorično, sve znam. I u posljednjoj sezoni nas je bolila ona stvar koliko ćemo kasniti za kojom ekipom, realna priča.

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 28 jun 2025, 11:02

Najvece ovosezonsko pojacanje je RENAN OLIVEIRA!!!
Zivi bili pa vidili
F.K. SARAJEVO

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 28 jun 2025, 11:08

Slažem se samo ne znam kome, FKS ili sarajevskim kafanama.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 28 jun 2025, 11:13

MSOZ101 je napisao/la:
28 jun 2025, 10:38
Kyle88 je napisao/la:
28 jun 2025, 09:02
MSOZ101 je napisao/la:

Ja sa ovim završavam - Mlinarić nije špic, dobro se snalazi u 16m, najbolje bi bilo da ga stavimo na krilo ili na poziciju 10 pa jbg kad stigne do 16m neka se snalazi, to je neki kao tvoj zaključak. Ja sam impresioniran razmišljanjem. Umjesto da ga jednostavno uparimo sa Gulijem u formaciji 3-5-2 i jedan neka radi najbolje što zna, a to je da napada prostor, dubinu, kreira višak, puca, a drugi neka posprema te odbijene lopte.

Po 15 bodova zaostatka imamo jer imamo po 20 direktnih sudijskih pogreški protiv nas koji direktno ujteču na konačne rezultate. Ko je za to kriv Zekić, formacija, Mujkić ili korumpirani savez? Pitanje je retorično, sve znam. I u posljednjoj sezoni nas je bolila ona stvar koliko ćemo kasniti za kojom ekipom, realna priča.
Ja sam u prijasnjoj objavi rekao za Mlinarica isto kao sto i ti, loše si izvukao moj kontekst. Isto tako sam napisao da Mlinaric moze biti u tandemu sa nekim ali ne moze biti sam i jos cu dodati da u kombinaciji sa Gulijem moze igrati u 70% utk izuzev na Kosevu protiv Zrinjskog i Borca jer oni imaju kvalitet da zatvore Gulija individualno ako su usko, ako ga duplaju. Samim tim smo mi primorani na trpanje lopte po stranama gdje mi u tim slucajima moramo centrirat loptu i protivnik nas je oslabio za 40%, zato sam rekao da formacija sa 4 kao backup plan ima smisla jer bi sa 433 Gulijem lijevo Mlinaricem desno i jednim klasicnim spicem dobio probojnost po bokovima jer bi onda oni morali spustit i krila i u nekim slucajima vezne.

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 28 jun 2025, 11:27

luckystrike je napisao/la:
28 jun 2025, 11:08
Ja vec u kafani nigdje jos utakmice sta je ovo :mrgreen:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 28 jun 2025, 11:41

f0rest1946 je napisao/la:
28 jun 2025, 11:27
U subotu je utakmicaa brt
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 28 jun 2025, 11:42

Aduka87 je napisao/la:
28 jun 2025, 11:41
f0rest1946 je napisao/la:
28 jun 2025, 11:27
U subotu je utakmicaa brt
Nikad je dočekat jbt :P

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 28 jun 2025, 12:03

Jel ima na kakvoj stranici pogledat ove rumune od 18;00?

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 28 jun 2025, 12:06

senad82 je napisao/la:
28 jun 2025, 11:02
Zivi bili pa vidili
Njega je sve naopako krenulo kako je poceo ekaperimentisati sa svojom frizurom, ne znam ko ga na ono nagovori..vise je mislio na umetke na glavi, hocel spasti ili nece tokom utakmice nego na svoju igru, i naravno rezultat toga, kao i nocnog zivota je pad forme, manjak samopouzdanja i slaba igra.. do tada je bio u top formi.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 28 jun 2025, 12:18

bosnas_ je napisao/la:
28 jun 2025, 12:06
senad82 je napisao/la:
Zivi bili pa vidili
Njega je sve naopako krenulo kako je poceo ekaperimentisati sa svojom frizurom, ne znam ko ga na ono nagovori..vise je mislio na umetke na glavi, hocel spasti ili nece tokom utakmice nego na svoju igru, i naravno rezultat toga, kao i nocnog zivota je pad forme, manjak samopouzdanja i slaba igra.. do tada je bio u top formi.
Renana je unazadio i unistio onaj degenerik Peneradna. Sa njim je zore docekivao po kafanama i klubovima, uz cuganje i ludilo.
Valjda se smiri i dozove. Mada je neku noc opet vidjen po kafanama i sl. Sam je sebi najveci neprijatelj. I nema u kome drugome traziti krivca ili zamjerku.
- FKS -

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 28 jun 2025, 12:18

bosnas_ je napisao/la:
28 jun 2025, 12:06
senad82 je napisao/la:
Zivi bili pa vidili
Puno ocekuju od igraca koji nije mogao biti standardan u najgoroj ekipi u Kolumbiji.
Ako se uzobilji druga prica ali da li ce se ikad i uozbiljit

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 28 jun 2025, 12:20

Viveros je sinoć zvanično potpisao.

2.260.000 eura + 138.000 eura za posudbu. Gotovo 2.400.000 eura za 9 minuta.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Kera1403, Proximic, rimljanin90 i 22 gosta.