FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Mirviću, odriješi kesu za ofanzivnog veznog.
- luckystrike
- Kontakt:
Elhamdulillah! Ja bih volio da smo pobjedili, zbog pobjedničkog duha koji moramo graditi, ali Bože moj...
Najviše sam zadovoljan dobrom spremom, igrači mi djeluju rastrčani. Osim toga, djeluje mi da se bolje kreću nego ranije te da je u završnici više igrača, mada je to sasvim sigurno i do veoma ofanzivne postavke. Naziru se i određeni automatizmi.
Po večeras viđenom napad nam je najbolji dio, veza solidna ali je odbrana potanka. Ne morate mi govoriti da se ove zadnje linije neće više ponoviti. Uz Bubanju i eventualno Đorđevića te Paskaleva u zadnjoj liniji, sve i da ne dođe više niko - moglo bi se dobro igrati kroz sezonu. Ipak nadam se još jednom ofanzivnijem veznom a poželjan bi bio i jedan super kvalitetan stoper.
Ukratko o pojedincima, Duraković je prema nazad razočaravajući, Unušić isto tanak. Turkeš ima kvalitet ali za ovaj način igre, mislim da je on nama nepotreban. Butić nije bio na nivou ali nemam sumnje da će biti koristi od njega. Mamas mi je u ovih pola sata izgledao kao kombinacija Gatuza i Lamparda - od njega jako puno očekujem. Jattu i Kuprešaka sam već pohvalio tokom utakmice a i Renan zaslužuje pohvale. Istakao bih i Anesa i majstorski potez i asistenciju.
Zadovoljavajuće u konačnici za prvu pripremnu - prijateljsku, mislim da možemo biti optimistični.
Najviše sam zadovoljan dobrom spremom, igrači mi djeluju rastrčani. Osim toga, djeluje mi da se bolje kreću nego ranije te da je u završnici više igrača, mada je to sasvim sigurno i do veoma ofanzivne postavke. Naziru se i određeni automatizmi.
Po večeras viđenom napad nam je najbolji dio, veza solidna ali je odbrana potanka. Ne morate mi govoriti da se ove zadnje linije neće više ponoviti. Uz Bubanju i eventualno Đorđevića te Paskaleva u zadnjoj liniji, sve i da ne dođe više niko - moglo bi se dobro igrati kroz sezonu. Ipak nadam se još jednom ofanzivnijem veznom a poželjan bi bio i jedan super kvalitetan stoper.
Ukratko o pojedincima, Duraković je prema nazad razočaravajući, Unušić isto tanak. Turkeš ima kvalitet ali za ovaj način igre, mislim da je on nama nepotreban. Butić nije bio na nivou ali nemam sumnje da će biti koristi od njega. Mamas mi je u ovih pola sata izgledao kao kombinacija Gatuza i Lamparda - od njega jako puno očekujem. Jattu i Kuprešaka sam već pohvalio tokom utakmice a i Renan zaslužuje pohvale. Istakao bih i Anesa i majstorski potez i asistenciju.
Zadovoljavajuće u konačnici za prvu pripremnu - prijateljsku, mislim da možemo biti optimistični.
Djeca ova sto su igrali IN, Unusici Durakovici out. Mislim da smo mogli boljeg stopera naci cak i jeftinijeg pa i domaceg igraca. Po meni Jovic Paskalev Rumun Mujkic fali tu visine kako god.
Ali tek je pocetak priprema tako da dobra provjera valjalo bi jos jedna ovakva do kraja priprema. Nadam se da ce Zekic to utegnuti i uz jos.BuBanju Gulija biti to na top nivou.
Ja bih Ticinovica zavrsio sto se sredine tice i to je to.
Ali tek je pocetak priprema tako da dobra provjera valjalo bi jos jedna ovakva do kraja priprema. Nadam se da ce Zekic to utegnuti i uz jos.BuBanju Gulija biti to na top nivou.
Ja bih Ticinovica zavrsio sto se sredine tice i to je to.
Znaci trebaju nam novi trener, ofanzivni vezni i spic 

-
- Kontakt:
Rano je za neki rezime ali onako na prvu treba nam samo taj AMF ili neka jaka 8ica da zavrsimo rok.Ostalo ne bi nista dirao,yebu nas pravo ove povrede svako malo.Sacekat da se svi vrate,uklope i to bi bilo to.Na tom playmakeru fkt ne bi stedio i potrudio bi se da to bude pravi kapitalac.Realno uzeli smo odlicne pare ovaj rok uzet ce se jos od Gulishe mozemo tu priustiti igraca koji ce biti prevaga
Banic ce se brzo uklopiti,s Rockovom probati dogovoriti raskid
Stoperski trio od danas znam da nikada vise nece igrati zajedno svakako.
Bekovi dobri danas narocito lijeva strana
Vezni red kao sto sam rekao samo teska budala moze dati Jattu sada na posudbu ali bas kloc.Medju 3 najbolja igraca FKS.U kreaciji fali taj igrac
Napad nista ne bi dirao,i bez Gulishe ide to fino jos dok neki ufate formu.Renan bi mogao ponovo eksplodirati aBd vec danas se vidjela puno veca volja,meni se cini da puca od zelje
Sve u svemu dobro je ovo za prvu utakmicu.Okolnosti,protivnik itd..vise nego zadovoljan
Vezni red kao sto sam rekao samo teska budala moze dati Jattu sada na posudbu ali bas kloc.Medju 3 najbolja igraca FKS.U kreaciji fali taj igrac
Napad nista ne bi dirao,i bez Gulishe ide to fino jos dok neki ufate formu.Renan bi mogao ponovo eksplodirati aBd vec danas se vidjela puno veca volja,meni se cini da puca od zelje
Sve u svemu dobro je ovo za prvu utakmicu.Okolnosti,protivnik itd..vise nego zadovoljan
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Solidno za pocetak priprema, samo lijeva strana nije prosao ko nije probao posebno u prvom poluvremenu. Vezni red i napad prolazna ocjena sa izuzetkom Turkesa. Zadnja linija vidi se da nije uigrana, losa kretnja po izgubljenoj lopti i markiranje igraca kada se stoji u bloku. Sa jos par pojacanja i vracanja standardnih igraca bit ce bolje za 40% u odnosu na proslu sezonu.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑29 jun 2025, 00:34Rano je za neki rezime ali onako na prvu treba nam samo taj AMF ili neka jaka 8ica da zavrsimo rok.Ostalo ne bi nista dirao,yebu nas pravo ove povrede svako malo.Sacekat da se svi vrate,uklope i to bi bilo to.Na tom playmakeru fkt ne bi stedio i potrudio bi se da to bude pravi kapitalac.Realno uzeli smo odlicne pare ovaj rok uzet ce se jos od Gulishe mozemo tu priustiti igraca koji ce biti prevaga
Vezni red kao sto sam rekao samo teska budala moze dati Jattu sada ne posudbu ali bas kloc,u kreaciji fali taj igrac
Napad nista ne bi dirao,i bez Gulishe ide to fino jos dok neki ufate formu.Renan bi mogao ponovo eksplodirati aBd vec danas se vidjela puno veca volja meni se cini da puca od zelje
Sve u svemu dobro je ovo za prvu utakmicu,i vise nego zadovoljan
- luckystrike
- Kontakt:
Nama bi možda najbolje bilo kada bi smo mogli pronaći nekog provjerenog igrača koji u svom klubu nema zadovoljavajuću minutažu, eventualno koji je hot prospect, i dovesti ga na posudbu dok Gojković "ne stane na noge", kao što je naprimjer bio slučaj sa Šerbečićem kojeg smo tada povukli iz Rosenborga.
A lagan si mi Allaham, de mi samo otkrij jesi ti neki inspektor sa foruma ili sta vec?MSOZ101 je napisao/la: ↑28 jun 2025, 23:45Ma i ovaj je ubačeni element ovde, šta god piše ništa mu ne odgovara u timu i klubu, a ima i pametne ideje da se sprijateljimo sa Durićem i krademo ostatak lige.
Btw Beganovic i ono iznosenje lopte kao Bastoni
Samo da ne bude sutra Renan out 3 sedmice zbog zadnje lože
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pa to je malo loš zaključak po meni.MokraKifla je napisao/la: ↑28 jun 2025, 21:24U konacnici 4 gola primiti je kriticno i daje ti do znanja da je zadnja linija klimava. Sredina slaba potrebno je pojacanja cim Mamas nije spreman da odigra 20 minuta a od njeg ocekujes neku prevagu stvara nam se problem. Napad kreativan ima ideja realizacija mora biti malo bolja. Sve u svemu potrebna je bolja koncentracija i odbrani vise sigurnosti i utegnosti.
Moraš biti svjestan da je Mamas preskočio dio priprema radi povrede, i da baš zato nije fizički spreman za više minuta nego ovo sad.
Ima još mjesec dana do meča, bit će i više nego spreman do tad.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Zekic je usao u dublji problem igre Sarajeva godinama, i zeli ga riješiti na vrijeme kroz pripreme. Puno jos otkriva igru Sarajeva dobre i lose strane, zato je njegov ostanak najveće pojacanje.
Lijep dan u Novom Pazaru. Hvala braći na gostoprimstvu. 

- hordasDoboj
- Kontakt:
Krdzaliceva lopta u prostor Risticu je bila bolja i od asistencije. Nadam se da ce taj momak nastaviti gdje je stao u Olimpiji - rijesili bi dva goruca problema - kreativni veznjak i U21.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
-
- Kontakt:
Kako mislis preskocio dio priprema ? krenule pripreme prije 6 dana .GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑29 jun 2025, 01:38Pa to je malo loš zaključak po meni.MokraKifla je napisao/la: ↑28 jun 2025, 21:24U konacnici 4 gola primiti je kriticno i daje ti do znanja da je zadnja linija klimava. Sredina slaba potrebno je pojacanja cim Mamas nije spreman da odigra 20 minuta a od njeg ocekujes neku prevagu stvara nam se problem. Napad kreativan ima ideja realizacija mora biti malo bolja. Sve u svemu potrebna je bolja koncentracija i odbrani vise sigurnosti i utegnosti.
Moraš biti svjestan da je Mamas preskočio dio priprema radi povrede, i da baš zato nije fizički spreman za više minuta nego ovo sad.
Pripremne utakmice sluze upravo da trener moze nesto novo pokusat, taktiku, formaciju, neke pozicije za pojedine igrace (tako zvane ne prirodne pozicije) takodje da vidi karakter novo pridosli igraca takodje da se bolje upozna njihova kvaliteta mana..
Takodje dosta tih stvari da probas vidis, a da ujedno sacuvas igrace od povreda i da protivnicima (treneru rumina) sto manje odkrijes.
Steta sto imamo stvarno u zadnje vrijeme puno igraca koji imaju TESKE POVREDE, i jos gore ponas to su najbolji igraci.
Gojkovic
Krdzalic
Djordjevic
Mujakic
Plus lakse povrede
Renam
Jovic
Gulisa
Beganovic
Butic
Lulic
Bas puno igraca, nadam se da ce pripreme svi proc u fulu i da se niko nece povrijedit, ocito ako niko vise nebude otisao dovest stopra i visoku 8 koja zna lopte i koja moze dat taj pas izmedju dva igraca
Takodje dosta tih stvari da probas vidis, a da ujedno sacuvas igrace od povreda i da protivnicima (treneru rumina) sto manje odkrijes.
Steta sto imamo stvarno u zadnje vrijeme puno igraca koji imaju TESKE POVREDE, i jos gore ponas to su najbolji igraci.
Gojkovic
Krdzalic
Djordjevic
Mujakic
Plus lakse povrede
Renam
Jovic
Gulisa
Beganovic
Butic
Lulic
Bas puno igraca, nadam se da ce pripreme svi proc u fulu i da se niko nece povrijedit, ocito ako niko vise nebude otisao dovest stopra i visoku 8 koja zna lopte i koja moze dat taj pas izmedju dva igraca
-
- Kontakt:
Hoce li nam ovaj „moderator“ postaviti barem novu anketu bilo sta da se desi sa ovim pdfom??
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
Mamas bas izgleda dobro, bori se, jos nije spreman.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑29 jun 2025, 01:38Pa to je malo loš zaključak po meni.MokraKifla je napisao/la: ↑28 jun 2025, 21:24U konacnici 4 gola primiti je kriticno i daje ti do znanja da je zadnja linija klimava. Sredina slaba potrebno je pojacanja cim Mamas nije spreman da odigra 20 minuta a od njeg ocekujes neku prevagu stvara nam se problem. Napad kreativan ima ideja realizacija mora biti malo bolja. Sve u svemu potrebna je bolja koncentracija i odbrani vise sigurnosti i utegnosti.
Ma drugacije bi to izgledalo sa Bubanjom i Jattom u istom sastavu, jucer je bas falila vezna linija.
-
- Kontakt:
Jucerasnja tekma nije uopste pokazatelj naseg pravog fudbala. Opustite se i vjerujte ZZ. Ove sezone cemo napraviti vise nego prosle i uz kradju ako treba.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Nema medijskih bombardovanja u kojima ga sele iz jedne lige u drugu kao zimus, a nesto se desava. Gdje li nam se Gulisa izgubio?
Pa Zekić je rekao da je dobio 7 dana odmora više zbog reprezentacijeOsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑29 jun 2025, 09:16Nema medijskih bombardovanja u kojima ga sele iz jedne lige u drugu kao zimus, a nesto se desava. Gdje li nam se Gulisa izgubio?
- feniksptica
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.