FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Đe su pojačanja, đe su kapitalci?
1. Potpuno nemoguce drzati se tog pravila 100%. Npr. Mozete li zabraniti da se psuje s istoka? Je li smatrate da tim navijacima treba zabraniti da navijaju za klub? Mislite li da ste veci navijaci od njih? Mislite li da niko od njih nije na forumu? Mislite li da bih ja koji nisam navijac trebao njima zabraniti da pisu o svom klubu? Ja ne mislim.edgarallanpoe04 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 19:07Sa svime se slazem osim sa prvim pravilom. Ja sam izrazito protiv velike moderacije, da moram pazit sta pisem da ne bi neku tratincicu uvrijedio i zbog tog pokupio ban. Nismo ovdje da drzimo politicke i naucne debate vec da se druzimo. Svi dobro znaju sta zasluzuje ban, da moras bit bas retard, da ne navodim sad primjere, a ima ih puno. Evo recimo ja cu se vrlo rado porjeckat sa @osam al obojica smo ovdje iz istog razloga zato sto zivimo za bordo, stvar je vrlo jednostavna i jasna.DadoElazar je napisao/la: ↑30 jun 2025, 18:53Žao mi je što se kao nenavijac petljam u interne stvari oko moderacije ali mogu dati par savjeta kako se regulise javni prostor u komentarima pogotovo na ovakvom i sličnim pdf-ovima:
1. KULTURA KOMUNIKACIJE
Ne psovati i ne vrijđati druge korisnike, ni direktno ni kroz aluzije.
Izraziti neslaganje, ali bez vrijeđanja – kritika je poželjna, ali neka bude argumentovana.
Ne koristiti govor mržnje – zabranjeno je vrijeđanje po osnovu nacionalnosti, vjere, rase, spola, seksualne orijentacije ili bilo čega ličnog.
Bez vulgarnih nadimaka za klubove, igrače ili članove – “žvaljo”, “govedo”, “seljačina” i sl. nije poželjno.
2. TEMATSKI RED
Držati se teme – razgovor o FK Sarajevo treba da ostane u fokusu.
Za off-topic postoji posebno mjesto – ne zatrpavati raspravu ličnim anegdotama ili politikom.
Ako želiš pokrenuti novu temu (npr. historija kluba, navijači, transferi) – koristiti za to odgovarajući podforum ili temu.
3. NAVIJAČKE RASPRAVE
PDF FK Sarajevo je prvenstveno za navijače Sarajeva – svi su dobrodošli, ali provokacije se ne tolerišu.
Gosti iz drugih tabora (Želje, Zrinjskog, Borca, itd.) su dobrodošli ako se ponašaju kulturno. Trolanje = brisanje.
4. ZABRANITI
Objavljivanje lažnih informacija, teorija zavjere, izmišljenih transfera i "imam info iz svlačionice" bez izvora.
Spam, reklame i ponavljanje istih poruka.
Korištenje više korisničkih naloga ("multici") radi provociranja ili podrške samom sebi.
Postavljanje slika, gifova i videa koji nemaju veze sa temom ili su uvredljivi.
Imajte u vidu da se radi o tematskom forumu, a ne o pijaci. Koliko sam mogao uočiti, vi ne diskutujete nego se svađate većinom. Sve rasprave van okvira kluba treba odmah sankcionisati. To je zloupotreba pdf-a.
Ovo se ne odnosi samo na ovaj pdf, nego je više poruka adminima temeljena iz iskustva medijacije.
Ako mislite da imate nekog takvog, imenujte ga na svakom pdf-u, osobito na premier liga aktualno, jer je ono sramota šta se iznosi.
Da čovjek ima vremena pa da pokrene prijave za iznošenje neistina, ondje bi svaki korisnik do sada imao najmanje pola godine odgojne jedinice miljacka.
Izvinite još jednom na upadu, neće se ponoviti.
2. Nemoguce. Prvi primjer imas od danas sto je lik poludio jer sam obrisao post o deblokadi Mostara na temi PLBIH sa kojom ti nema nikakve veze. Previse je siprepletenih tema da bi se takav rez mogao praviti. Ako vagaš (a ja vagam) uvijek si se o nekog ogrijesio i neko smatra da (namjerno) nisi dobro izvagao.
3. I tu je nemoguce odrediti granicu koja svima odgovara. Potpuno nemoguce. Imas ljude kojim ne odgovara da vide grb Želje na avataru na ovoj temi. A imas i one koji sasvim normalno mogu diskutovati s navijacima drugih klubova. Ja ne vidim sebe kao nekog ko moze postaviti tu granicu, pogotovo ne nekog od vas koji u svemu imate mnogo vise emocija.
4. Ovo je posebno nemoguce. Otkud ja znam sta je tacna a sta lažna informacija?? Da me neko pitao da li je moguce prodati Viverosa za 2 miliona rekao bih da nema sanse. Pa se pojavi info na forumu. Pa se pojavi I zvanicna objava. Sta sam ja trebao, obrisati to s foruma jer eto ja (koji pojma nemam) mislim da je to lazni info??
Ja sam misljenja da je rjesenje skroz na drugoj strani. Ovdje je velika vecina forumasa da iskrenim namjerama, da zeljom da nesto kaze i procita o klubu za koji navija… Pa pisite i citajte ono sto vas zanima. Logicno da ce biti trolova i sa milion moderatora. Ne treba tome da se bavite, dovoljno je samo debile i provokatore ignorisati, ne trebam vam ja da vam odredim ko je debil a ko nije.
Popusi ti nama kurrac. Svoje frustracije i komplekse lijeci negdje drugdje a ne ovdje da nama zagadjujes tebu ovim gadostima koje si ispisao. Jebbo te vicoDadoElazar je napisao/la: ↑30 jun 2025, 18:53Žao mi je što se kao nenavijac petljam u interne stvari oko moderacije ali mogu dati par savjeta kako se regulise javni prostor u komentarima pogotovo na ovakvom i sličnim pdf-ovima:
1. KULTURA KOMUNIKACIJE
Ne psovati i ne vrijđati druge korisnike, ni direktno ni kroz aluzije.
Izraziti neslaganje, ali bez vrijeđanja – kritika je poželjna, ali neka bude argumentovana.
Ne koristiti govor mržnje – zabranjeno je vrijeđanje po osnovu nacionalnosti, vjere, rase, spola, seksualne orijentacije ili bilo čega ličnog.
Bez vulgarnih nadimaka za klubove, igrače ili članove – “žvaljo”, “govedo”, “seljačina” i sl. nije poželjno.
2. TEMATSKI RED
Držati se teme – razgovor o FK Sarajevo treba da ostane u fokusu.
Za off-topic postoji posebno mjesto – ne zatrpavati raspravu ličnim anegdotama ili politikom.
Ako želiš pokrenuti novu temu (npr. historija kluba, navijači, transferi) – koristiti za to odgovarajući podforum ili temu.
3. NAVIJAČKE RASPRAVE
PDF FK Sarajevo je prvenstveno za navijače Sarajeva – svi su dobrodošli, ali provokacije se ne tolerišu.
Gosti iz drugih tabora (Želje, Zrinjskog, Borca, itd.) su dobrodošli ako se ponašaju kulturno. Trolanje = brisanje.
4. ZABRANITI
Objavljivanje lažnih informacija, teorija zavjere, izmišljenih transfera i "imam info iz svlačionice" bez izvora.
Spam, reklame i ponavljanje istih poruka.
Korištenje više korisničkih naloga ("multici") radi provociranja ili podrške samom sebi.
Postavljanje slika, gifova i videa koji nemaju veze sa temom ili su uvredljivi.
Imajte u vidu da se radi o tematskom forumu, a ne o pijaci. Koliko sam mogao uočiti, vi ne diskutujete nego se svađate većinom. Sve rasprave van okvira kluba treba odmah sankcionisati. To je zloupotreba pdf-a.
Ovo se ne odnosi samo na ovaj pdf, nego je više poruka adminima temeljena iz iskustva medijacije.
Ako mislite da imate nekog takvog, imenujte ga na svakom pdf-u, osobito na premier liga aktualno, jer je ono sramota šta se iznosi.
Da čovjek ima vremena pa da pokrene prijave za iznošenje neistina, ondje bi svaki korisnik do sada imao najmanje pola godine odgojne jedinice miljacka.
Izvinite još jednom na upadu, neće se ponoviti.
Prvi ces biti banovan ako pobjedim na izborima.

I jos bih dodao da muderator treba i mora biti kapitalac.
Evo sad sam ovog banovao jer namjerno hoce da pokaže kako treba psovati i vrijedjati i da mu niko nista ne moze. Da on obori svaku pozitivnu inicijativu i razvali bilo kakav pokušaj reda? I to ne prvi, nego deseti put. Kakav je to nivo diskusije, jel to treba tolerisati ili ne? Ili da njemu tolerisem, a ostalima da zabranim jer je on kao neki faktor, a ovaj drugi nije? Da stavimo moderatore koji će odrediti ko kome smije j***bavati majku?
Ja se na temi (nijednoj vezanoj za klubove) svakako ne javljam jer šta god da napišem, biću navijac onih tamo. A onda kad se ne javljam, onda se ne javljam jer sam navijac onih tamo
kako god okrenem, neće valjati.
Ja se na temi (nijednoj vezanoj za klubove) svakako ne javljam jer šta god da napišem, biću navijac onih tamo. A onda kad se ne javljam, onda se ne javljam jer sam navijac onih tamo

-
- Kontakt:
E dojadio je bio i Bogu i narodu sa trolanjem ...
Ima li način da se ne dozvoljava ljudima da se prijavljuju sa iste IP adrese? Evo baš nedavno su se pojavila dvojica kojima je izletjelo i sa pogrešnog accounta komentarisali.admin je napisao/la: ↑30 jun 2025, 19:26Evo sad sam ovog banovao jer namjerno hoce da pokaže kako treba psovati i vrijedjati i da mu niko nista ne moze. Da on obori svaku pozitivnu inicijativu i razvali bilo kakav pokušaj reda? I to ne prvi, nego deseti put. Kakav je to nivo diskusije, jel to treba tolerisati ili ne? Ili da njemu tolerisem, a ostalima da zabranim jer je on kao neki faktor, a ovaj drugi nije? Da stavimo moderatore koji će odrediti ko kome smije j***bavati majku?
Isto tako može li se spriječiti da već banovani ljudi ne mogu napraviti 10 novih nickova i pisati uredno. Primjer ti je onaj lamine na općenito. Napravio novi nick, okrenuo redoslijed slova i nastavio po starom.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Nekad ima, a nekad nema. Svakako neću ovdje napisati šta mogu a šta ne mogu vidjeti i uraditi. To bi bilo suludo.
Ima ovdje jos puno potencijala za banovati. Iskreno ne interesuje me za koga navijas jer si admin i valjda treba da radis posao konkretno i nepristrano a sve u svrhu toga da ostali pravi navijaci ovdje mogu podjeliti svoje neko misljenje bez upada drugih navijaca i zamazivanja kako su oni navijaci ovog kluba. Prelistaj zadnih par stranica pa ces vidjeti koliko ovdje se je nakupilo trolova i navijaca drugih ekipa koji se prave da su nasi navijaci, a sve zbog toga sto nema nikog da ih skloni i banuje. Vec par mjeseci ovaj forum je izgubio svaki smisao, sa mortom je to bilo puno bolje i moglo se je nesto konkretno i procitat. Sad vec samo neke svadje, trolanje i namjerno ubacivanje neke negative a nema nikakvog razloga za to.admin je napisao/la: ↑30 jun 2025, 19:26Evo sad sam ovog banovao jer namjerno hoce da pokaže kako treba psovati i vrijedjati i da mu niko nista ne moze. Da on obori svaku pozitivnu inicijativu i razvali bilo kakav pokušaj reda? I to ne prvi, nego deseti put. Kakav je to nivo diskusije, jel to treba tolerisati ili ne? Ili da njemu tolerisem, a ostalima da zabranim jer je on kao neki faktor, a ovaj drugi nije? Da stavimo moderatore koji će odrediti ko kome smije j***bavati majku?
Ja se na temi svakako ne javljam jer šta god da napišem, biću navijac onih tamo. A onda kad se ne javljam, onda se ne javljam jer sam navijac onih tamokako god okrenem, neće valjati.
Lijep pozdrav i nadam se da cete odrediti i dati nekome moderatora sto prije, ako papu mogu izabrati u roku od 24h mozete vala i vi odluciti ko ce biti moderator
A ko su ti trolovi i navijači drugih klubova koji se predstavljaju kao navijači Sarajeva? Daj mi koji nick. Jutros rekoste Yokohama, kad sam ga banovao, eto nije on, kažu on je dobar momak, vrati ga.
Dajte da vidimo malo, ko su ti ubačeni elementi… ti misliš da bih ja trebao to znati, a vi ne znate. Sad daj tri nicka, garantujem da će se za nekog pokazati da si fulio. A sto vise o tome pišeš, sve im vise daješ ideje…
Ali eto, ako ima neko koga ja nisam skontao, a vi svi vidite da vas trola… dogovoricemo se i isključiti ih.
Dajte da vidimo malo, ko su ti ubačeni elementi… ti misliš da bih ja trebao to znati, a vi ne znate. Sad daj tri nicka, garantujem da će se za nekog pokazati da si fulio. A sto vise o tome pišeš, sve im vise daješ ideje…
Ali eto, ako ima neko koga ja nisam skontao, a vi svi vidite da vas trola… dogovoricemo se i isključiti ih.
Umjesto pojacanja na terenu mi dobijamo pojacanje na forumu.
Vanja ako mu se da ili GiS sto se mene tice bi bili dobar izbor. Ne psuju nikom, dugo su tu, ako s nekim ulaze u rasprave rade to s argumentima.
Vanja ako mu se da ili GiS sto se mene tice bi bili dobar izbor. Ne psuju nikom, dugo su tu, ako s nekim ulaze u rasprave rade to s argumentima.
You are someone else I am still right here
eastmadnessadmin je napisao/la: ↑30 jun 2025, 19:45A ko su ti trolovi i navijači drugih klubova koji se predstavljaju kao navijači Sarajeva? Daj mi koji nick. Jutros rekoste Yokohama, kad sam ga banovao, eto nije on, kažu on je dobar momak, vrati ga.
SamoDaKazeem
Evo ti odma 2 iz glave
boki piše po željinoj temi sa nekog drugog nicka. Orden ti piše po našoj temi sa drugim nickom. Semper se predstavlja ko navijač oba kluba i dozvoljeno mu pisanje i tamo i ovamo iako je željin navijač i pljuje po FKS uredno.admin je napisao/la: ↑30 jun 2025, 19:45A ko su ti trolovi i navijači drugih klubova koji se predstavljaju kao navijači Sarajeva? Daj mi koji nick. Jutros rekoste Yokohama, kad sam ga banovao, eto nije on, kažu on je dobar momak, vrati ga.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
ovo potpisujem zivotom, pogotovo za samodakazem.ubipara je napisao/la: ↑30 jun 2025, 19:52eastmadnessadmin je napisao/la: ↑30 jun 2025, 19:45A ko su ti trolovi i navijači drugih klubova koji se predstavljaju kao navijači Sarajeva? Daj mi koji nick. Jutros rekoste Yokohama, kad sam ga banovao, eto nije on, kažu on je dobar momak, vrati ga.
SamoDaKazeem
Evo ti odma 2 iz glave
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
Čuj s nekog drugog nicka? Kojeg?mnon46 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 19:57boki piše po željinoj temi sa nekog drugog nicka. Orden ti piše po našoj temi sa drugim nickom. Semper se predstavlja ko navijač oba kluba i dozvoljeno mu pisanje i tamo i ovamo iako je željin navijač i pljuje po FKS uredno.admin je napisao/la: ↑30 jun 2025, 19:45A ko su ti trolovi i navijači drugih klubova koji se predstavljaju kao navijači Sarajeva? Daj mi koji nick. Jutros rekoste Yokohama, kad sam ga banovao, eto nije on, kažu on je dobar momak, vrati ga.
Semper je bio banovan bar 4-5 puta zbog pisanja na temi i upozoren da će biti trajno banovan. Morate i vi shvatiti da ne mogu ja svaki mogući post upratiti. Eto javite mi na pp kad se naredni put javi na ovoj temi i trajno će biti isključen.
Zanimljivo da vi mislite da se to tako može rijesti. Banujem lika, on se sutra vrati… ima ljudi na ovoj temi koje sam sigurno banovao preko 50 puta. Sve da imaš samo forumaše sa članskim kartama ima ljudi kojim nije skupo da plate da bi trolali. Zar ti nije bolje da znaš ko je trol i ignorises ga, nego da svaki put po pola godine razmišljaš jel to onaj ili neko drugi, dok ga skontas…
Dok god se traži anonimnost na forumu, a traži se uvijek… to ti je tako. Uvijek bilo i uvijek će biti. Jednostavno, to je cyber prostor, nije kafic u kojem ti sjediš sa svojom rajom. To ima svije prednosti i svoje mane.
Boki ne pise nigdje sa drugim nikom, da ne lajem na ovog goreadmin je napisao/la: ↑30 jun 2025, 20:08Čuj s nekog drugog nicka? Kojeg?mnon46 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 19:57boki piše po željinoj temi sa nekog drugog nicka. Orden ti piše po našoj temi sa drugim nickom. Semper se predstavlja ko navijač oba kluba i dozvoljeno mu pisanje i tamo i ovamo iako je željin navijač i pljuje po FKS uredno.admin je napisao/la: ↑30 jun 2025, 19:45A ko su ti trolovi i navijači drugih klubova koji se predstavljaju kao navijači Sarajeva? Daj mi koji nick. Jutros rekoste Yokohama, kad sam ga banovao, eto nije on, kažu on je dobar momak, vrati ga.
Semper je bio banovan bar 4-5 puta zbog pisanja na temi i upozoren da će biti trajno banovan. Morate i vi shvatiti da ne mogu ja svaki mogući post upratiti. Eto javite mi na pp kad se naredni put javi na ovoj temi i trajno će biti isključen.
Zanimljivo da vi mislite da se to tako može rijesti. Banujem lika, on se sutra vrati… ima ljudi na ovoj temi koje sam sigurno banovao preko 50 puta. Sve da imaš samo forumaše sa članskim kartama ima ljudi kojim nije skupo da plate da bi trolali. Zar ti nije bolje da znaš ko je trol i ignorises ga, nego da svaki put po pola godine razmišljaš jel to onaj ili neko drugi, dok ga skontas…
Dok god se traži anonimnost na forumu, a traži se uvijek… to ti je tako. Uvijek bilo i uvijek će biti. Jednostavno, to je cyber prostor, nije kafic u kojem ti sjediš sa svojom rajom. To ima svije prednosti i svoje mane.
@admine, imas eto ip adrese i druge metode pa provjeri.
Ja da znam da to radiš, ti bi vec bio banovan. Poenta je sto vi svi vrlo cesti mislite da znate ko šta radi, a u 95% slučajeva fulate, nego vas samo taj neki forumaš nervira i ne slažete se s njim.
Ne kažem da nema i trolova, navijača drugih klubova, uposlenika klubova, profesionalnih botova… na svim temama i forumima… ali u 95% slučajeva vi to fulate.
Ja sam do sad najbolje prepoznavao botove po tome sto ih mnogo interesuje moderacija. Prosječan forumaš je došao da piše o svom klubu, svjestan je da se neće slagati sa mnogima, često se upravo zato i registrovao, zaboli ga za admina i zaboli ga šta drugi forumaši rade. Botovi su tu s ciljem i njih ne zanima šta se piše, već ih zanima kako da oni dodju u situaciju da time upravljaju.
Ne kažem da nema i trolova, navijača drugih klubova, uposlenika klubova, profesionalnih botova… na svim temama i forumima… ali u 95% slučajeva vi to fulate.
Ja sam do sad najbolje prepoznavao botove po tome sto ih mnogo interesuje moderacija. Prosječan forumaš je došao da piše o svom klubu, svjestan je da se neće slagati sa mnogima, često se upravo zato i registrovao, zaboli ga za admina i zaboli ga šta drugi forumaši rade. Botovi su tu s ciljem i njih ne zanima šta se piše, već ih zanima kako da oni dodju u situaciju da time upravljaju.
- Varijantas8
- Kontakt:
Jbt kontam hajde bice nesto zanimljivo na temi za razliku od jutros, bice nekih spekulacija, odlazaka ,dolazaka, šuplje vake, šuplje nake, kad ono jos uvijek o *ebenim adminima i trolovima.
De malo..
De malo..
-
- Kontakt:
Bas ocmVarijantas8 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 20:24Jbt kontam hajde bice nesto zanimljivo na temi za razliku od jutros, bice nekih spekulacija, odlazaka ,dolazaka, šuplje vake, šuplje nake, kad ono jos uvijek o *ebenim adminima i trolovima.
De malo..
Taj konzilij moderatora nema sanse da bude bez Duske
Kao sto sam predlozio i Adminu
Napajpiri, GiS, Xavier, Fera...
Ali treba vratiti Yokohami, @Senad82 je naletio na to i znam da momak nije namjerno postavio, a vecina nas nije ni ulazila u sustinu jer smo dosta dugo bez Morte pa ko ono biva nema efekta...
Iskreno i mene je ono iznenadilo jer su svi postovi od @Yokohame uvijek bili za dobrobit kluba
Kao sto sam predlozio i Adminu
Napajpiri, GiS, Xavier, Fera...
Ali treba vratiti Yokohami, @Senad82 je naletio na to i znam da momak nije namjerno postavio, a vecina nas nije ni ulazila u sustinu jer smo dosta dugo bez Morte pa ko ono biva nema efekta...
Iskreno i mene je ono iznenadilo jer su svi postovi od @Yokohame uvijek bili za dobrobit kluba
Trenutno korisnika/ca: mire971, misstianopenaldo, mnon46, propoklopac, Proximic, Sazg i 101 gost.