Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DamirT
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la DamirT » 01 jul 2025, 12:31

Nakon incidenta sa turistom: U Mostaru postavljena ploča sa upozorenjem zabrane skoka bez dozvole.
Sto se skakalo, skakalo se :yawn:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Rauber33
Kontakt:

Post Postao/la Rauber33 » 01 jul 2025, 12:36

Varijantas8 je napisao/la:
01 jul 2025, 12:03
Virtu4l je napisao/la:
01 jul 2025, 11:03
bob je napisao/la:
01 jul 2025, 07:06

ma realno sto se tice tramvaja se poboljsalo idem ujutru istim i tu nemam prob prije god znalo se cesce desiti da stane samo al sad je bolje … cak app koju su izbacili mi je super par puta nigdje upalim je izbaci info kad ce doci i bude .. al ne mozes staviti 2.2 za **** prevoz javni neke pakete napravi pa u zg je lazem oko 0,5 do 0.7 mislim ovo prvo ke 15 min drugo sat ili 0.7 1 euro nisam sig al nije preko .. nesto slicno si trebali staviti marka 15 min / 2 km sat …

Treba vremena da sve to profunkcioniše, kao što rekoh, ne mogu se tri decenije javašluka, kriminala i korupcije ispraviti u svega tri godine.

Mnogo ozbiljnije države od naše su te sisteme gradile decenijama.

Kod nas su i dalje najveći problem zeleni kriminalci od kojih se ne može disati, tu su, ne prestaju sa lažima i podmetanjima. Teško je raditi u takvom okruženju. Oni veoma dobro znaju da ne mogu apsolutno ništa, da nemaju kadrove za portire a kamoli za ozbiljnije funkcije. Knjiga koja je spala na nekog Zahiragića i Diu.
Da li ima trodnevna karta za javni prijevoz, ne vozim se javnim prevozom pa ne znam. Znam po evropi da imaju trodnevne karte za sve prevoze. Tipa staviti 5-6 KM da su te karte.
Dnevna je sad 7,10
Sumnjam iako ima trodnevna da je ispod 20

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 jul 2025, 12:54

Ma nemoguce da je dnevna 7 maraka. To je fakat previše za onu uslugu i kvalitet.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 01 jul 2025, 13:02

i ja se nadam da je ovo neka zaj3bancija, čuj 7 KM lol

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 01 jul 2025, 13:05

Bit će i 10 km dnevna ,samo dok se zaduze u augusta za nova vozila

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 01 jul 2025, 13:07

jasmin10 je napisao/la:
01 jul 2025, 12:54
Ma nemoguce da je dnevna 7 maraka. To je fakat previše za onu uslugu i kvalitet.
Evo danas npr. udes kod BBi i čitav dan tramvaji ne rade, što ti samo pokazuje o kakvom se nepouzdanom prevoznom sredstvu radi i ti treba da plaćaš kartu po tim cijenama kojih se ne bi postidio ni Beč npr.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 jul 2025, 13:17

U Minchenu, dnevna karta za zonu M, tj. centar košta 9,7 eura.

Za M-1 zonu oko 11 eura, pa sve do npr. M-5 zone koja pokriva aerodrom i košta cca 16 eura. Znači područje od preko 40 km.

Naravno mjesečna zakon, 58 eura po cijeloj Švabiji, a na raspolaganju U-Bahn, S-Bahn, regio, bus itd.

BiH mora ulagati u željeznice. Nemoguće da je vrhunac javnog prevoza onih 10ak km tramvajske pruge u Sarajevu, te ljetna linija Sarajevo - Ploče.

Kad poprave i prošire uslugu nek dižu cijene. Do tada, država mora intervenisati.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 jul 2025, 13:23

JayCatwright je napisao/la:
01 jul 2025, 13:07
jasmin10 je napisao/la:
Evo danas npr. udes kod BBi i čitav dan tramvaji ne rade, što ti samo pokazuje o kakvom se nepouzdanom prevoznom sredstvu radi i ti treba da plaćaš kartu po tim cijenama kojih se ne bi postidio ni Beč npr.
Pa Beč ima najbolji javni prevoz na svijetu, a dnevna karta je mislim 8 eura (tramvaj, metro, bus).
Znaci platiš kartu i opet ne znaš da li će raditi tramvaj. :rol:
Mislio sam da nema gluplje sorte od SDA članova i SDA borova, ali izgleda da sam se prevario.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 01 jul 2025, 13:33

Asteriks je napisao/la:
01 jul 2025, 13:17

Za M-1 zonu oko 11 eura, pa sve do npr. M-5 zone koja pokriva aerodrom i košta cca 16 eura. Znači područje od preko 40 km.

Naravno mjesečna zakon, 58 eura po cijeloj Švabiji, a na raspolaganju U-Bahn, S-Bahn, regio, bus itd.

BiH mora ulagati u željeznice. Nemoguće da je vrhunac javnog prevoza onih 10ak km tramvajske pruge u Sarajevu, te ljetna linija Sarajevo - Ploče.

Kad poprave i prošire uslugu nek dižu cijene. Do tada, država mora intervenisati.
Jedno 100 puta se reklo da su zeljeznice i putnicki transport finansijski nemoguce kod nas
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 jul 2025, 13:49

StevieG8 je napisao/la:
01 jul 2025, 13:33
Asteriks je napisao/la:
01 jul 2025, 13:17

Jedno 100 puta se reklo da su zeljeznice i putnicki transport finansijski nemoguce kod nas
Prema EU propisima, potrebno je blizu 30 % cestovnog prometa prebaciti na željeznički i vodeni.

Tu se naravno misli i na teretne vozove.

Potrebna je modernizacija postojeće linije Sarajevo - Ploče te remont i
elektrifikacije pruge Doboj-Tuzla-Zvornik.

Ogromna sredstva preko različitih fondova su na raspolaganju.

BiH mora donijeti dugoročnu strategiju razvoja željezničke infrastrukture, sa jasno definisanim prioritetima i glavnim pravcima.

Nakon toga se izrađuju tehničke studije, uključujući studije izvodljivosti i glavne projekte koji detaljno prikazuju opravdanost ulaganja, tehničke specifikacije i sl.

S pripremljenom dokumentacijom, država podnosi aplikacije međunarodnim fondovima i institucijama, poput WBIF-a itd.

Kada su projekti kvalitetno pripremljeni i usklađeni s evropskim prioritetima, sredstva se odobravaju te započinje konkretna realizacija.

Sve je moguće.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 01 jul 2025, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 01 jul 2025, 13:57

Nek naprave koji autoput, yebena 2025 godina nema normalnog autoputa u Federaciji, Dodik je tata za njih sto se tice autoputeva. DaBogda ih stigla kazna, za svaku marku koju su pokrali, svim politicarima u Fedraciji. Go.vna usmrdjela, a jos veca su ovi sto ih zaokruzuju na izborima.

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 01 jul 2025, 14:42

Gdje se u Sarajevu ima kupiti grcki jogurt, znace ne grcki TIP jogurta, nego pravi!?

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 01 jul 2025, 14:59

U zadnjih mjesec dana sam imao niz paničnih napada, počne mi lupati srce, znoje mi se ruke, imam osjećaj kao da gubim dah. Odem na hitnu, tamo EKG pokaže da je sve u redu, samo mi dadnu injekciju radi smirenja. Posljednji put mi je doktor preporučio psihologa jer je to sve u glavi kako je on rekao. Jel itko imao slična iskustva, što mi je činiti? Jel pravi psiholog pomogne ili...
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 01 jul 2025, 15:05

RobertHrkac555 je napisao/la:
01 jul 2025, 14:59
U zadnjih mjesec dana sam imao niz paničnih napada, počne mi lupati srce, znoje mi se ruke, imam osjećaj kao da gubim dah. Odem na hitnu, tamo EKG pokaže da je sve u redu, samo mi dadnu injekciju radi smirenja. Posljednji put mi je doktor preporučio psihologa jer je to sve u glavi kako je on rekao. Jel itko imao slična iskustva, što mi je činiti? Jel pravi psiholog pomogne ili...
Brate imao sam isti problem nekad sa 18-19 godina.
Jedan odlazak kod psihologa je sve riješio, slobodno otiđi.
U biti pokušaj se borit sam, ne smiješ bježati kad te uhvati, ubaci slušalice skreni pažnju i biće dubro ako Bog da ..
MNON

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 01 jul 2025, 15:10

Ono sto je potrebno za fizicko i mentalno zdravlje ne smije da bude 'sramota'. Glava cuda cini, kako dobre, tako i lose stvari. Sretno.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 01 jul 2025, 15:13

Da li imaš ružne snove? Da li te napadi hvataju vise navečer nego ujutro? Psiholog bi svakako trebao bit prva stanica

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 jul 2025, 15:20

Za sada nije razvijena efikasna farmakološka terapija za liječenje stresa. Liječenje ovog ozbiljnog zdravstvenog problema ograničeno je na liječenje simptoma ili bolesti povezanih sa stanjem. Jedine efikasne mjere za ublažavanje stresa su promjene načina života i bihevioralna terapija. Posjeti stručnjaka.

Ono što sam možeš, bilo da se koristiš znanjima vedske ili druge tradicije, jeste promjena ishrane, dijela dosadašnjih ustaljenih navika, te posmatraj dešavanja u prirodi, nekih satak vremena, barem jednom sedmicno.

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 01 jul 2025, 15:33

Minimalno što mozes je da vjezbas, šetaš, odlazak u prirodu, hodaj bos po travi/zemlji tzv. grounding. Stres je je zajebana stvar, tiho te jede. Ja imam hašimoto, saznao tek nedavno. Promjenio ishranu, poceo trenirati, voziti biciklo bolje se osjecam za 60%, a tek poceo mjenjati navike. Cjeloviti obroci, bez brze i prerađene hrane i adekvatni suplementi. To je minimum sto mozes za sebe uraditi.

Rauber33
Kontakt:

Post Postao/la Rauber33 » 01 jul 2025, 15:41

jasmin10 je napisao/la:

slika

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 01 jul 2025, 16:15

Setnja, meditacija. Mozak je cudo. Pazi na ishranu, omega-3, crna cokolada, kiwi, orasi, vitamin d i magnezijum.
Sport je dobar, dizi tegove, radi sklekove.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.