BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Eurobasket 2025
Španci su sa skoro istim rosterom osvojili prošli Eurobasket, a niko ih nije vidio ni u borbi za medalju baš zbog smjene generacije. Velika je to sportska i košarkaška nacija i ne smije ih se otpisati.
Daleko od toga da su nepobjedivi, ali ne treba se zavaravati da smo tu negdje, ako ništa onda barem da ne pravimo takvu vrstu pritiska našim igračima da nešto moraju protiv jedne Španije pa u kakvom god da su sastavu.
Protiv Kipra se treba naravno postaviti kao izraziti favorit, sa Gruzijcima smo tu negdje ali su oni vjerovatno blagi favorit, a u preostala tri meča svakako treba ganjati neku pobjedu ali isključivo iz pozicije underdoga jer će tako biti lakše i igračima.
Daleko od toga da su nepobjedivi, ali ne treba se zavaravati da smo tu negdje, ako ništa onda barem da ne pravimo takvu vrstu pritiska našim igračima da nešto moraju protiv jedne Španije pa u kakvom god da su sastavu.
Protiv Kipra se treba naravno postaviti kao izraziti favorit, sa Gruzijcima smo tu negdje ali su oni vjerovatno blagi favorit, a u preostala tri meča svakako treba ganjati neku pobjedu ali isključivo iz pozicije underdoga jer će tako biti lakše i igračima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Odlična vijest da vidimo koga će Kipar dovesti kao naturalizovanog mada to nam ne treba biti nešto veoma bitno jer kao što kažeš riješiti krajem druge četvrtine, samo se nadam da neće biti onog Španskog ciganluka i navlačenja sudija (mada već vidim da će biti kao protiv Njemaca na prošlom EB) ma nek se pofajtaju sa svima pa nas valjda sreća napokon pogleda.DamirT je napisao/la: ↑02 jul 2025, 14:46Dobra stvar sto je Vezenkov pozvan za Bugarsku u prekvalifikacijama, tako da vjerovatno otpada da ga Kipar moze dovesti. Njih rijesiti u prvih 20 minuta i poslije odmarati glavne. Nadam se da nece Musi dozvoliti da igra skoro citav mec, kao u Mejdanu protiv njih.CAZIN je napisao/la: ↑02 jul 2025, 14:43Po njihovom spisku ne bi bilo čudo da imamo poslije 2 kola 2 pobjede a ne bi me čudilo da imamo 1pobjedu i 1 poraz, mada oni u prvom kolu igraju sa Gruzinima tako da će imati dosta teži zadatak. Samo nam je bitno da Adis pravi pravovremene zamjene i da malo produži klupu jer će trebati protiv Kipra priliku dati ovim igračima koji nisu u startnoj petorci da ih odmori za Špance, a ne da bude kao u kvalifikacijama prva utakmica protiv Kipra vodiš 30 razlike 3 minute do kraja i držiš Musu Lazića Alibegovića i ekipicu u igri da onda poslije 3 dana protiv Francuza nisu mogli ništa.

- NerminFatic
- Kontakt:
E svaka cast ako smjestaj nadjoste za 23 eura po noci. Pa toliko nije ni u Kalinoviku.

Mislio sam da je sve zajedno puno skuplje. Aferim.
Mislim da na EB nije bilo Aldame. Tad su braca bas dominirala, a i Brown je igrao strasno. Znam da ih je Aldama poslije na OI poremetio, jer je stariji brat imao bas limitiranu minutazu, a ni Lorenzo nije bio na nivou. Medjutim, iako su ispali u grupi, imali su 3 neizvjesne utakmice s Kanadom, Australijom i Grckom (koju su dobili). I onda mi dodjemo i kazemo, ma nisu oni nista posebno.Raonffa je napisao/la: ↑02 jul 2025, 15:49Španci su sa skoro istim rosterom osvojili prošli Eurobasket, a niko ih nije vidio ni u borbi za medalju baš zbog smjene generacije. Velika je to sportska i košarkaška nacija i ne smije ih se otpisati.

Spanci teoretski mogu izvesti petorku Brown-Abalde-J.Hernangomez-Aldama-W.Hernangomez, koja bi nas mogla pojesti i visinom i atletikom, ali tesko je to s papira pretociti u stvarnost.

Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 02 jul 2025, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.
Hahaha što me nasmija. Po osobi je, nas smo četvorica, mislim da je 800-810 eura cijena.NerminFatic je napisao/la: ↑02 jul 2025, 16:19E svaka cast ako smjestaj nadjoste za 23 eura po noci. Pa toliko nije ni u Kalinoviku.![]()
Mislio sam da je sve zajedno puno skuplje. Aferim.
-
- Kontakt:
Dvanaesti, prema kladionicama.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
1700€....Ali je smještaj jaci i karte ja ne plaćam

Realnost je da svi u grupi dobiju domaćine, nama će se sigurno pored te pobjede potrefit još jedna utakmica u kojoj će nam se otvoriti gdje ćemo imati odličan šut za 3 i sve će nas ići (kao protiv Slovenaca), nek oni u svakoj utakmici daju 100% svaki što bude igrao ne sumnjam da će uspjeti proći u drugi krug a onda sve zavisi sa kojim protivnikom ćemo se križat iz grupe D.
Da, Aldama nije igrao na EB, on je jedan od "novih" igrača u odnosu na prošli Eurobasket. Kao što kažeš svakako se možemo pofajtati sa njima ali nema potrebe da se stavljamo u neku poziciju približne kvalitete.Ghuraba je napisao/la: ↑02 jul 2025, 16:23Mislim da na EB nije bilo Aldame. Tad su braca bas dominirala, a i Brown je igrao strasno. Znam da ih je Aldama poslije na OI poremetio, jer je stariji brat imao bas limitiranu minutazu, a ni Lorenzo nije bio na nivou. Medjutim, iako su ispali u grupi, imali su 3 neizvjesne utakmice s Kanadom, Australijom i Grckom (koju su dobili). I onda mi dodjemo i kazemo, ma nisu oni nista posebno.Raonffa je napisao/la: ↑02 jul 2025, 15:49Španci su sa skoro istim rosterom osvojili prošli Eurobasket, a niko ih nije vidio ni u borbi za medalju baš zbog smjene generacije. Velika je to sportska i košarkaška nacija i ne smije ih se otpisati.
Protiv Kipra se treba naravno postaviti kao izraziti favorit, sa Gruzijcima smo tu negdje ali su oni vjerovatno blagi favorit, a u preostala tri meča svakako treba ganjati neku pobjedu ali isključivo iz pozicije underdoga jer će tako biti lakše i igračima.Naravno da ih ne treba ni precjenjivati, itekako mi mozemo igrati sa svima, ali opet je to preozbiljna reprezentacija.
Spanci teoretski mogu izvesti petorku Brown-Abalde-J.Hernangomez-Aldama-W.Hernangomez, koja bi nas mogla pojesti i visinom i atletikom, ali tesko je to s papira pretociti u stvarnost.![]()
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Evo i Kiprana:
Antreas Christodoulou, Ioannis Giannaras, Charis Giannaras, Aeneas Jung, Zayd Muosa, Stefanos Iliadis, Viktor Ieronymidis, Michalis Koumis, Christos Loizides, Simon Michail, Ioannis Pasiali, Konstantinos Simitzis, Nikos Stylianou, Stefanos Tigkas, Filippos Tigkas, Giorgos Tretiakov
-
- Kontakt:
Mislim da je jasno do sada da im je Adis usadio taj mentalitet, što po izjavama koje daju, što po pristupu utakmicama na terenu.
Cime se bave inace u zivotuGhuraba je napisao/la: ↑02 jul 2025, 18:00Evo i Kiprana:
Antreas Christodoulou, Ioannis Giannaras, Charis Giannaras, Aeneas Jung, Zayd Muosa, Stefanos Iliadis, Viktor Ieronymidis, Michalis Koumis, Christos Loizides, Simon Michail, Ioannis Pasiali, Konstantinos Simitzis, Nikos Stylianou, Stefanos Tigkas, Filippos Tigkas, Giorgos Tretiakov

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ima li ovdje promjena u odnosu na kvalifikacione mečeve protiv nas?L-Train je napisao/la: ↑02 jul 2025, 18:18Cime se bave inace u zivotuGhuraba je napisao/la: ↑02 jul 2025, 18:00Evo i Kiprana:
Antreas Christodoulou, Ioannis Giannaras, Charis Giannaras, Aeneas Jung, Zayd Muosa, Stefanos Iliadis, Viktor Ieronymidis, Michalis Koumis, Christos Loizides, Simon Michail, Ioannis Pasiali, Konstantinos Simitzis, Nikos Stylianou, Stefanos Tigkas, Filippos Tigkas, Giorgos Tretiakov![]()

Charis Giannaras, Zayd Muosa, Christos Loizides, Giorgos Tretiakov su novi na spisku u odnosu na februar. Ako sta znaci to

Ne znam jesu li inace na spisku, a tada samo bili povrijedjeni.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
U ekipi Španije je čak 8 igrača koji su uzeli Evrobasket prije tri godine. Ekipa koja ima kvalitet. Na Skariolovom spisku nema Aleksa Abrinjesa, jednog od najboljih španskih košarkaša, koji bi bio član startne petorke na bekovskoj poziciji, no on je sam izrazio želju da preskoči EP.
Veliko iznenađenje je izostavljanje Usmana Garube. Umjesto njega našao se na spisku Jankuba Sima, centar dobrih predispoziciuja i tehničpki jako limitiram. U završenoj sezoni tek četvrti centar u Đedovićevoj Unikahi, ne vjerujem da će se naći među 12.
Vjerovatan tim Španije, Braun ,Brizela, Abalde, Aldama, V.Ernangomes kao bolja petorka, te A.Diaz, Puerto, Arostegui, H.Ernangopmes, Pradilja, Justa, Para kao alternative. Mlađani De Larea, Ndiaje i Sima će uskočiti ako se neko povredi.
Dobra ekipa, popunjeni i na spoljnim i na unutrašnjim pozicijama, imaće na EP vjerujem samo jednog centra (ovaj Sima će teško uskočiti), starijeg Ernangomesa i tu će poziciju u nuždi pokrivati nekoliko minuta Aldama i Pradilja.
Španija je tim koji se ne smije potcijeniti, moguće ne djeluju moćno kao prethodnih godina ali igrači koji imaju kvalitet, koji igraju najzahtjevniju ligu u Evropi, koji su naučili na igru visokog intenziteta, jakog ritma, ovi nešto mlađi, Para i Pradilja baš fino napreduju. Uostalom i na prethodnom EP nisu bili prvi favoriti, pa su uzeli zlato.
Veliko iznenađenje je izostavljanje Usmana Garube. Umjesto njega našao se na spisku Jankuba Sima, centar dobrih predispoziciuja i tehničpki jako limitiram. U završenoj sezoni tek četvrti centar u Đedovićevoj Unikahi, ne vjerujem da će se naći među 12.
Vjerovatan tim Španije, Braun ,Brizela, Abalde, Aldama, V.Ernangomes kao bolja petorka, te A.Diaz, Puerto, Arostegui, H.Ernangopmes, Pradilja, Justa, Para kao alternative. Mlađani De Larea, Ndiaje i Sima će uskočiti ako se neko povredi.
Dobra ekipa, popunjeni i na spoljnim i na unutrašnjim pozicijama, imaće na EP vjerujem samo jednog centra (ovaj Sima će teško uskočiti), starijeg Ernangomesa i tu će poziciju u nuždi pokrivati nekoliko minuta Aldama i Pradilja.
Španija je tim koji se ne smije potcijeniti, moguće ne djeluju moćno kao prethodnih godina ali igrači koji imaju kvalitet, koji igraju najzahtjevniju ligu u Evropi, koji su naučili na igru visokog intenziteta, jakog ritma, ovi nešto mlađi, Para i Pradilja baš fino napreduju. Uostalom i na prethodnom EP nisu bili prvi favoriti, pa su uzeli zlato.
Apsolutno ne znači, ali kontao sam da možda nema kakav iz grčke lige ili slično, ali evo ova četiri sam izguglao i izgleda da svi igraju na Kipru. Doduše ovaj Zejd Musa je haman nekad bio u Olympiacosu, bacao peškire valjda šta li

Sastav Poljaka, krizamo se sa njihovom grupom.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, CAZIN, TripleThreat i 32 gosta.