Vukovar, petak.robertkosar je napisao/la: ↑02 jul 2025, 19:35Pozdrav za drustvo u cosku. Mozel jedno pitanje? Kada igramo sljedecu prijateljsku utakmicu
![]()
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
-
- Kontakt:
Mislim da je velika glupost ovako skup dres prodavati bez slike.
Ako već daješ tolike pare, uopšte nije interesantno da poslije saznaš da ti je ljepša neka druga garnitura.
Ako već daješ tolike pare, uopšte nije interesantno da poslije saznaš da ti je ljepša neka druga garnitura.
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Da, ali sačekaj koji dan, bit će još pre order, a znat ćeš dizajn.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 19:40Mislim da je velika glupost ovako skup dres prodavati bez slike.
Eventualno treća garnitura dođe naknadno, ali ybg.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Subotahazarder je napisao/la: ↑02 jul 2025, 19:37Vukovar, petak.robertkosar je napisao/la: ↑02 jul 2025, 19:35Pozdrav za drustvo u cosku. Mozel jedno pitanje? Kada igramo sljedecu prijateljsku utakmicu
![]()
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Subota protiv Vukovararobertkosar je napisao/la: ↑02 jul 2025, 19:35Pozdrav za drustvo u cosku. Mozel jedno pitanje? Kada igramo sljedecu prijateljsku utakmicu
![]()
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Ko bi bolan gdje bio? Za sta?
Prvo si neposmen da bi mogao nekoga u zatvor da strpas, a drugo, nisam se ja bacao Sabrini na auto.

A to ko je sta krao, uzimao, talio se, valjda klub i takvi kao ti imate dokaze... https://av.az.ba/sport/nogomet/738102/i ... ne-prijave
"Prethodna uprava i menadžment su imali odlične sportske rezultate, ali su ispod tepiha gurali sve probleme s kojima se klub suočavao, zarađivali novce za sebe na račun kluba i to niko nije primjetio sve dok klub zamalo nije bankrotirao.", između ostalog je za Klix istakla Ajla Alimanović.
E to vam je ona sto se vrzmala po klubu iako je ismir u oci govorio neistinu da ne radi vise u klubu dok su navijaci u rukama drzali njenu platnu listu (e to je tek prica za sebe

E sad, nikad niko ne kaze da sve sto sada rade je pogresno, daleko od toga. Promasili su sepet trenera, promasili su autobus igraca, evo pogodili su s trenerom, valjsa nekad ubodu i igrace, ali price da smo najbolji i da nam samo sudije stoje na putu titule je smijesna, pa gledamo svi utakmice nase.
U svakoj situaciji igrac opcija ABC mi dovedemo u 90% slucajeva opciju C.
Pricamo o tome kako su se pokazali vrhunski ovi dovedeni igraci Jovic, Đorđević, i golma koji je prikovan za klupu. Jovic nidta vise nego solidan, dosta dobrih tekmi ali i slabih, nikakva prevaga, đorđevića nema i bog zna kada će biti on je eksplodirao i on to sam kaze i to se desava i to je normalno i drago mi je da je tako jer je momak za 10 ali nakon ovih problema daj boze. Za Jattu nisam nista rekao, sem da je nepoznanica, gledao ga u akademiji i vidio jako dobru motoriku ali sirov, ali je momak napredovao strasno radeći sa prvim timom (to odvaja juniore/seniore, da li ce uspjeti ili ne) i pokazao se fenomenalnim pogotkom.
Mujkica sam pljuvao samo i samo zato jer je otjeran iz akademije jer mu je otac udarao trenera iz akademije i receno je da takvi nemaju mjesta u Sarajevu. Nikakve veze to nema sa njegovim igrama i igranjem. I da, mislim da ima problem slican kao i Trako, visina i skok, i tesko da ce to nadoknaditi iako ima dosta vrlina ali mu je pozicija nedefinisana i stoper moze samo kao treci u 352 ali u formaciji sa dva stopera jako jako tesko.
Na kraju, za 4 godine mi ni jednom nismo napravili ekipu koja je igrala odlican fudbal vise od dva mjeseca, do mozemo reci ove sezone ali i tada smo na zimu kada smo trebali pojačati ekipu opet napravili lose transfere dovodeci igrace koji su C opcija.
U savezu 4 godine nismo uspjeli instalirati svog čovjeka, o ovome sada sto se desavalo ne zelim ni pricati oko fsks.
Pozitivne stvari su da se pravi fina ekipa oko kluba sto se tice skautinga, sto se vidjelo ko zna raditi a ko prodaje ublehe.
Ovaj momak sto je postao sada glavni skaut je vrhunski čovjek, poznaje jako puno mladih igraca posebno iz hercegovine koji imaju hr pasoš i time odmah imaju i vecu vrijednost.
Nadam se da ce uskoro i zamjeniti podlogu u kampu, umjetnu, jer je ono beton postao i svaki igrac iz akademije ima otvoren put ka problemima sa tetivama, zglobovima i sl.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Nesto imam osjecaj da ce turci dati ovoKako Faktor nezvanično saznaje, Sarajevo je odredilo iznos novca za koji Beganović može da ide. Ukoliko bi se dogovorio transfer, kasa bordo kluba bi bila bogatija za milion KM.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
- Kontakt:
Vanja uz tebe smoVanja8 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 18:55Ja bih ipak sacekao kraj prelaznog roka pa onda kritikovao ili velicao rad Uprave...H8Z7 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 18:40Ne smije ništa biti! Ako se proda daj Bože da ikad budemo ozbiljan klub. Neću previše crnjak bacati ali zar ništa nismo naučili od Mujakića i Čatakovića?
Nismo u stanju dovesti veznjaka, a da možemo pronaći beka kvalitetom sličnog Amaru, bježi tamo.
P.S. čestitke novim moderatorima, uspješan posao im želim i mnogo uspjeha kluba nama svima. Uz što manje posla na temi u vezi ubačenih elemenata.
Hvala brate, ali gora su ova nasa djeca, nego leteci strumfovi, pardon medvjedi...

Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
-
- Kontakt:
Sve 100%Pitar6785 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 18:19Hoces da kazes da je interes HAMZIN ILI BILO KOJEG DRUGOG IGRACA U ZADNJIH 40 godina da brani interes kluba prije nego svoj vlastiti. Pito bite ja da se Hamzi ostalo duzno 60-70 k km, kako bi taj isti igrac zvao SINDIKAT uefu itd itd.Pantelija je napisao/la: ↑02 jul 2025, 12:55Kada nema nista se za reci, kreće na lični obračun hahaha
Da, Hamzi je rečeno tribine ili turska.
Sta je problem?
Jel to Hamza laže? Momak koji je htio da ostane u Sarajevu?
Ili cete da branite upravu i za ovo? Hahahaha
Sta kaze, pita se Zekic a odvedu hamzu i dovode slabije igrace (vise njih).... Zekic se ograničeno pita, onaj stoper mu dosao na trening i samo ga poslao dalje kad je vidio sta su doveli.
Cvilite ko kujice kakve, pokusavate prikazati da se sve radi kako treba al eto neko nam ne da.... Al u kur.cu
cuj Hamza otidao da se obezbjedi za dva zivota u drugu tursku ligu ....
Hamzu catakovica je neko doveo u klub i daomu ugovor 2-3-4 godine i za 3 godine koliko je bio nije bas da se pokazao posebno prve 2 godine. Prema tome dali ima pogreski ljudi u upravi ima, dali je ova uprava najbolja od 1995 jeste. U zadnjih 12 mjeseci (1 godina), je napravila ogroman posao.
Sa ljudima koji kazu zrinjski borac pobjegli FK SARAJEVU 17 bodova bla bla bla, netreba raspravljat.
Igrali smo 5 utakmica sa borcem 5 sa zrinjskijem izbacili ih iz kupa u dvije utakmice. Borac tukli u banja luci 2x izgubili od zrinjskog jednom izgubili 2x nerjeseno.
Andjusicu slomi igrac koljeno, (zuti karton NAKON GLEDANJA VARA)
Penal nad GULIJASHVILIJEM naravno dosudjen nije
Crveni karton nad LULICEM (djonom u koljeno) kod rezultatata 0-0 GLE CUDA LULIC ZUTI KARTON.
Plus situacija kod Grahovca kad je igrao rukom na kosevu u svom 16tercu
Plus situacija u mostaru gdje bio 100% penal gazenje Jovica po peti u 16 tercu covjek svira slobodan udarac
I na kraju go u utakmici kad je zrinjski pobjedio gdje ocito lopta u pokretu i gdje faul 100% neruglarno izveden i iz koje situacije smo primili go..
Pritom da nijedna jedina situacija u ovih 10 utakmica nije isla u korist FK SARAJEVA… dasmo recimo osvoili 1 u banjaluci i bod u mostaru STO BI SIGURNO OSVOILI DA SU SUDIJE SUDILE POSTENO..
Pa sad POSUSJE 4 boda
Pa sb u sb 2 boda
I poguranac zrinjskog na grbavici -2 penal
Pa poguranac protiv velez -2 ruka
Posusje crveni karton -2
Borac je poguran sa 7-8 bodova sa smjesnim penalima crvenim kartonima. Radnik sloga sb velez gosk
Naravno sace reci ovi kao eto zasto ti ljudi iz uprave nemaju nikog u savezu da bas zastiti. KAO PRVO STETU KOJU SMO PRETRPILI NIJE STETA KOJA JE 50/50 vec ja sam nabrojao katastrofalne stvari i savez kaze sve su odluke odlucne i ispravne ljudi u ns bh ako ljudi u savezu s i h kompononte kazu da je to sve ispravno ondaB komponenta bi trebala reagovat da se to preispita kroz uefa organe da zovnu evropske inspekcije a ne da eto zato sto je rekao BEUS i VICO I VALJIC to je relavantno a sto kaze kaljanac peljto (nor) to nije ispravno a taj VICO I BEUS NEMAJU NIKAKVO ISKUSTVO NITI SU RELAVANTNI.
Naravno HUSIC KEVELJ zeljin presjednik kaze to je uredu sto se krse pravila jer eto FK SARAJEVO zasluzuje da se na taj klub vrsi agresija i krsi spirtski zakon.
Sto se tice evrope, uspjesi u evropi su uzrokovani upravo prvo kroz prvenstvo, drugo evropa je uvela trecerazredno takmicenje (drugi sistem laksi nacin dolazenja u grupnu fazu lige konferencije)
Takodje borac jeste imao dobru igru u evropi al moramo bit posteni borac je odgodio 7 utakmica (dok se borio u prvenstvu) 7 utakmica u prvenstvuje sudiskim odlukama rijesio.. ali ovaj nivo igre koju je borac igrao u evropi FK SARAJEVO bi imali var 2x visi da smo imali raspored ko oni u prvenstvu i u evropi, da smo imali pravo pomjeranja utakmica, i da smo imali zastitu sudija u pl bh ko oni..
Netreba se zaboravit da ekipe kao sto je AIK ATROMITOS GENK PAUK HAJDUK itd da pocinju tek sa pripremama kad ove intertoto kup utakmice pocinju i da igraci takvih ekipa u to takmicenje i ne ulaze sa nekom motivacijom
SPAS OD BANKROTA
Od ekipe koja se raspala i u kojoj je nakbolji igrac krste velkoski bez trenera, za 4 godine
Travnjak
Finale kupa izgubljeno na penale
Kup osvojen
TRANSVERI KOJE TESKO MOZE NAPRAVIT RECIMO SADASNJI PRVAK HRVASKE PA CAK I PARTIZAN
RADI SPORTSKOG KRSENJA SVAKI NORMI NISMO PRVACI BAR 1 biki u zadnje 3 godine
Teretana akademija itd itd
4 godine imas ZORANA ZEKICA kojeg GARANTUJEM NIKO U BH NEMOZE IMAT NIT MOZE PLATIT,
2,5 m € nidal 100 k ulozeno
2,5 m€ vibaros 500 k € ulozeno
I pored ta dva igraca imas MUJKICA JATTU BUBANJU 1,2 do 1,5 m€ po glavi plus GULIJA 3-4 m€..
Hvala brudapjankesarajevo je napisao/la: ↑02 jul 2025, 19:57Vanja uz tebe smoVanja8 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 18:55Ja bih ipak sacekao kraj prelaznog roka pa onda kritikovao ili velicao rad Uprave...H8Z7 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 18:40
Ne smije ništa biti! Ako se proda daj Bože da ikad budemo ozbiljan klub. Neću previše crnjak bacati ali zar ništa nismo naučili od Mujakića i Čatakovića?
Nismo u stanju dovesti veznjaka, a da možemo pronaći beka kvalitetom sličnog Amaru, bježi tamo.
P.S. čestitke novim moderatorima, uspješan posao im želim i mnogo uspjeha kluba nama svima. Uz što manje posla na temi u vezi ubačenih elemenata.
Hvala brate, ali gora su ova nasa djeca, nego leteci strumfovi, pardon medvjedi...![]()

Ma šta rade ti ljudi???NajvecaRadosti je napisao/la: ↑02 jul 2025, 19:48Nesto imam osjecaj da ce turci dati ovoKako Faktor nezvanično saznaje, Sarajevo je odredilo iznos novca za koji Beganović može da ide. Ukoliko bi se dogovorio transfer, kasa bordo kluba bi bila bogatija za milion KM.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Jbg,cilj je profit a ne uspjeh.H8Z7 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:14Ma šta rade ti ljudi???NajvecaRadosti je napisao/la: ↑02 jul 2025, 19:48Nesto imam osjecaj da ce turci dati ovoKako Faktor nezvanično saznaje, Sarajevo je odredilo iznos novca za koji Beganović može da ide. Ukoliko bi se dogovorio transfer, kasa bordo kluba bi bila bogatija za milion KM.
ISTINA ZA VEDRANA!
Najdublje se nadam da je ovo medijska izmišljotina, u suprotnom je teški amaterizam.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
-
- Kontakt:
Normalno da jesam,to bi bio debilan potez sportskog,sve sto treba kritikovati uvijek kritikujem,da ti opet ponovim klub mi je bitan samo,necu pljuvat eto reda radi i bez osnove. Da je normalno sudjenje i da nam bjeze ovi politicki projekti ja bih bio najglasniji.Pantelija je napisao/la: ↑02 jul 2025, 19:24Pa bas suprotno, zar nisi napisao da nam ne treba bolesnik u glavi i propalica kao on?mosarajvosa83 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 16:01Sta kazu mediji,Bockaju propao transfer u Sarsjevo zbog uslovne,sta na to kaze nas Pantelija? Nece sad reci svaka cast ljudima u klubu jer su zavrsili bili tog bolesnika i krimosa prije nekog Varazdina![]()
![]()
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Begu bih ostavio u klubu sve dok nas ne nabije na kurrac. Igracina sa karakterom.
-
- Kontakt:
Nije to bas tako lako,zabraniti nekom da ode ako on to hoce npr gdje mu nude 3 puta vise i pare za transfer,ja bih najsretniji bio da nam niko nece igrace. Odlazak Beganovica bi bila orava steta u svakom pogledu jbga al svi trce za parama na danasnjem vaktu. 500k eura je malo za njega al hajd.
-
- Kontakt:
Pa nismo mi Vrbanjusa druze.Imas ugovor koji si potpisao,ljuti se koliko hoces samo sebe mozes syebati.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:43Nije to bas tako lako,zabraniti nekom da ode ako on to hoce npr gdje mu nude 3 puta vise i pare za transfer,ja bih najsretniji bio da nam niko nece igrace. Odlazak Beganovica bi bila orava steta u svakom pogledu jbga al svi trce za parama na danasnjem vaktu. 500k eura je malo za njega al hajd.
Kad bi to tako lako bilo u fudbalu
Pustit ga sad za ove pare je kao sto kazu kolege amaterski.
Osim ako nemaju odma isti dan znaci isti sat spremnu zamjenu barem istog kvaliteta-a nemaju.
Ne radi se ovdje samo o njemu vec o kontinuitetu
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
- Kontakt:
Ja te lozim malo za Jattu i jos neke koje si kritikovao zato jer si poceo sve da kritikujes i sve ti smeta. Najbolji klubovi,menageri,skauti fule sa pojacanjima, Dinamo fuli sa ovim Ibanjez ili kako vec 1.5 mil, sa Kangom 3 mil napadac i traze novog,Maeom koji ima najvecu platu its itd a ne Sarajevo ili mi na forumu. Sto se saveza tice pojma nemam kako to ide,mozemo li da ostvarimo neki uticaj al ovo do sad bukvalno nemam rijeci da opisem i tu bi se slozio. Mada suludo je normalnom insanu nesto ocekivati u ovoj ligi,imas klub koji ima ukupno za cijelu sezonu manje kartona 5 puta od Sarajeva za faulove necemo ni pricati mada to je vec sve poznato.Pantelija je napisao/la: ↑02 jul 2025, 19:48Ko bi bolan gdje bio? Za sta?
Prvo si neposmen da bi mogao nekoga u zatvor da strpas, a drugo, nisam se ja bacao Sabrini na auto.
![]()
A to ko je sta krao, uzimao, talio se, valjda klub i takvi kao ti imate dokaze... https://av.az.ba/sport/nogomet/738102/i ... ne-prijave
"Prethodna uprava i menadžment su imali odlične sportske rezultate, ali su ispod tepiha gurali sve probleme s kojima se klub suočavao, zarađivali novce za sebe na račun kluba i to niko nije primjetio sve dok klub zamalo nije bankrotirao.", između ostalog je za Klix istakla Ajla Alimanović.
E to vam je ona sto se vrzmala po klubu iako je ismir u oci govorio neistinu da ne radi vise u klubu dok su navijaci u rukama drzali njenu platnu listu (e to je tek prica za sebe) koja kada su je poslije pitali sta je bilo s optuznicom, nema odgovora zato sto je nije ni bilo u ozbiljnom obliku vec samo predstava za javnost.
E sad, nikad niko ne kaze da sve sto sada rade je pogresno, daleko od toga. Promasili su sepet trenera, promasili su autobus igraca, evo pogodili su s trenerom, valjsa nekad ubodu i igrace, ali price da smo najbolji i da nam samo sudije stoje na putu titule je smijesna, pa gledamo svi utakmice nase.
U svakoj situaciji igrac opcija ABC mi dovedemo u 90% slucajeva opciju C.
Pricamo o tome kako su se pokazali vrhunski ovi dovedeni igraci Jovic, Đorđević, i golma koji je prikovan za klupu. Jovic nidta vise nego solidan, dosta dobrih tekmi ali i slabih, nikakva prevaga, đorđevića nema i bog zna kada će biti on je eksplodirao i on to sam kaze i to se desava i to je normalno i drago mi je da je tako jer je momak za 10 ali nakon ovih problema daj boze. Za Jattu nisam nista rekao, sem da je nepoznanica, gledao ga u akademiji i vidio jako dobru motoriku ali sirov, ali je momak napredovao strasno radeći sa prvim timom (to odvaja juniore/seniore, da li ce uspjeti ili ne) i pokazao se fenomenalnim pogotkom.
Mujkica sam pljuvao samo i samo zato jer je otjeran iz akademije jer mu je otac udarao trenera iz akademije i receno je da takvi nemaju mjesta u Sarajevu. Nikakve veze to nema sa njegovim igrama i igranjem. I da, mislim da ima problem slican kao i Trako, visina i skok, i tesko da ce to nadoknaditi iako ima dosta vrlina ali mu je pozicija nedefinisana i stoper moze samo kao treci u 352 ali u formaciji sa dva stopera jako jako tesko.
Na kraju, za 4 godine mi ni jednom nismo napravili ekipu koja je igrala odlican fudbal vise od dva mjeseca, do mozemo reci ove sezone ali i tada smo na zimu kada smo trebali pojačati ekipu opet napravili lose transfere dovodeci igrace koji su C opcija.
U savezu 4 godine nismo uspjeli instalirati svog čovjeka, o ovome sada sto se desavalo ne zelim ni pricati oko fsks.
Pozitivne stvari su da se pravi fina ekipa oko kluba sto se tice skautinga, sto se vidjelo ko zna raditi a ko prodaje ublehe.
Ovaj momak sto je postao sada glavni skaut je vrhunski čovjek, poznaje jako puno mladih igraca posebno iz hercegovine koji imaju hr pasoš i time odmah imaju i vecu vrijednost.
Nadam se da ce uskoro i zamjeniti podlogu u kampu, umjetnu, jer je ono beton postao i svaki igrac iz akademije ima otvoren put ka problemima sa tetivama, zglobovima i sl.
-
- Kontakt:
I ja isto razmisljam,medjutim svaki trener ili bilo ko ce ti reci gore ti je imati nezadovoljnog igraca u timu nego bilo sta drugo jbga. On se prilagodio na Zekicevu igru,odgovoran,zahvalan igrac bas.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:48Pa nismo mi Vrbanjusa druze.Imas ugovor koji si potpisao,ljuti se koliko hoces samo sebe mozes syebati.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:43Nije to bas tako lako,zabraniti nekom da ode ako on to hoce npr gdje mu nude 3 puta vise i pare za transfer,ja bih najsretniji bio da nam niko nece igrace. Odlazak Beganovica bi bila orava steta u svakom pogledu jbga al svi trce za parama na danasnjem vaktu. 500k eura je malo za njega al hajd.
Osim ako nemaju odma isti dan znaci isti sat spremnu zamjenu barem istog kvaliteta-a nemaju.
A ako covjek hoce da ide? Ne znam koliko kod nas ima platu, ali tamo ce sigurno imati 2,3 puta vise. Bolje ga prodati nego da ostane ovdje i bude nezadovoljan, to je joos goreNajvecaRadosti je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:48Pa nismo mi Vrbanjusa druze.Imas ugovor koji si potpisao,ljuti se koliko hoces samo sebe mozes syebati.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:43Nije to bas tako lako,zabraniti nekom da ode ako on to hoce npr gdje mu nude 3 puta vise i pare za transfer,ja bih najsretniji bio da nam niko nece igrace. Odlazak Beganovica bi bila orava steta u svakom pogledu jbga al svi trce za parama na danasnjem vaktu. 500k eura je malo za njega al hajd.
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 47 gostiju.