IMResurrected je napisao/la: ↑02 jul 2025, 16:48
Javna tajna je da Velez ima probleme unutar kluba i da situacija sa finansijama nije bas najbolja nakon lutanja koje je pocelo sa prethodnom garniturom i samo se nastavilo prosle sezone, a kulminiralo borbom za opstanak.
U ovakvoj, nikad jacoj, konkurenciji ne treba imati visoka ocekivanja sa ovim kadrom i pojacanjima poput Nukica, Mesica, Karjasevica i slicnih ispod-prosjecnih premijerligaskih igraca.
Meni se cini da ljudi jos uvijek potcjenjuju koliko ce ova skracena liga biti jaka i teska za igrati. Klubovi koji to ne prepoznaju na vrijeme se nece dobro provesti, a cini mi se da Velez nazalost nije prepoznao.
Ko misli da je ovo dovoljno za Europu, zao mi je, ali on grijesi i nije rano o tome govoriti. Bolje sad nego kada bude kasno, jer se vrlo lako moze doci u veoma nezavidan polozaj.
Evo samo prvih pet kola: Velez ide Slogi, docekuje Borca, gostuje Sirokom, zatim Zeljeznicar pa Zrinjski. Ko ce tu igrati i sta, mozda Almedin Ziljkic i Edo Vehabovic da se pretvore u Robbena i Guttija?
Sablic nije los izbor. On je neko ko moze napraviti nezgodnu ekipu sa ogranicenim resursima, tako da tu postoji neka nada, ali treba svasta nesto da se poklopi i promijeni do starta prvenstva da bi se Velez mogao ravnopravno nositi sa top cetiri kluba i kupiti bodove na strani protiv ovih, uslovno receno, slabijih ekipa.
Sto se tice posudbi iz Sarajeva, to se zakomplikovalo jer osoba iz Sarajeva koja je posredovala u tim posudbama je nedavno otjerana iz tog kluba. Ja mislim da ce to biti rijeseno i da ce ipak doci neki igraci do pocetka sezone, sto bi moglo popraviti krvnu sliku ekipe.