FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
23%
2. Borbu za Evropu
72
50%
3. Sredinu tabele
24
17%
4. Borbu za opstanak
15
10%

Ukupno glasova: 145

Grbavac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Grbavac » 02 jul 2025, 22:28

Poslije dugo vremena odgledam pripremnu,jer unazad 20tak godina iste smo gubili od koga smo stigli,ova je za pojedinacne ocjene:
Mufta-jedna cini mi se dobra intervencija,dva losa ispucavanja,ostalo solidno,zabetoniran na jedinici
Troupee-nezainteresovan,beskrvan,spor,nije za prvih 11 nikako
Alic-Ogroman upgrade u odnosu na debelog Markana i neuvjerljivog Radina,jos kad podesi ljevicu
Karamarko-dobar na zemlji,u zraku jos bolji,nas najbolji stoper trenutno
Seedorf-Siguran,dobre duge rezane lopte,u zraku sjajan
Erik-Moze proci kao zadnji vezni,siguran na lopti i u poprecnim dodavanjima,dat ce ruke,malo spor
Sosana-Talentom iznad svih u ekipi,potez viska i nedodavanja u kljucnim trenucima ce ga kostat jos bolje karijere
Pejic-citaj Troupee,anemican,mrlja,brlja,nece biti u prvoj postavi
Cvetan-U prvom potezi viska,ali ubjedljivo najokomitiji,najopasniji,najbrzi
Krpa-Standardni Krpa,martinela,skok igra,zadrzi je,isporucice on svojih 7 8 komada
Lagumdzija-Fali brzine,al tehnicki jako dobar,jos uvijek mi je nepoznanica
Odinaka-Mada je neinteligentan,strasno jak i zasad prvi izbor na desnom beku
Saba-Kupio nas derbijem na Kosevu,onda nestao,po meni za prvih 11 na desnom krilu da ulazi u sredinu
Ostali malo igrali za ocjenu!
Protiv Kopera:
Mufta,Odinaka,Alic,Seedorf,Karamarko,Erick,Dan,Sosa,Saba,Cvetan,Krpa.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 02 jul 2025, 22:30

Kako vi gledate utakmicu pa kazete Sulje ne moze igrati ovaj presing?
Pa covjek je prvi koji krene u trk u tom presingu i onaj koji najvise u tome istrci. Ne shvatam kakve su to predrasude prema 34 godine zivota
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 jul 2025, 22:31

maldini3 je napisao/la:
02 jul 2025, 22:30
Pa covjek je prvi koji krene u trk u tom presingu i onaj koji najvise u tome istrci. Ne shvatam kakve su to predrasude prema 34 godine zivota
Meni je bio dobar ovu utakmicu
Ne moze igrati 90 minuta, ali je dobar i potreban za dugu sezonu koja je pred nama
Imao nekih sjajnih poteza i mogao je zabiti uz malo srece
Da nije bio umoran, zabio bi onaj dupli pas i plasiranje
Ako nam dodje taj Ilievski sigurno ce to uticati na Krpica i Jaganjca da vise daju od sebe
Duga je sezona, svaki igrac ce biti potreban
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 02 jul 2025, 22:35, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

KORRO
Kontakt:

Post Postao/la KORRO » 02 jul 2025, 22:34

maldini3 je napisao/la:
02 jul 2025, 22:30
Tako je pasa

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 02 jul 2025, 22:35

Sve ok sve super!

Treba se spustiti, pohvaliti ekipu na dobroj tekmi, sutra novi dan za dokazivanje!

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 02 jul 2025, 22:49

Ovo večeras itekako raduje...
Ima tu dosta stvari koje treba popraviti, ali, raduje zalaganje, trka, vic u igri..
Sve ono što nismo odavno imali.
Kakav crni Pejić, Šabić treba igrati od prve.
Mali Gojak potencijal, polako ga gurati u vatru.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 02 jul 2025, 22:52

pripremna je i ne treba pretjerivati sa pohvalama, bilo je i losih stvari, ali ipak je generalka protiv prvaka drzave tako da ipak nesto znaci. lose smo otvorili utakmicu, ali kasnije vrhunski. dobro su se spremili, cim nakon teskih priprema i po nenormalnoj vrucini mogu igrati onakav presing. na momente se zrinjski patio da izadje iz 16, a govorimo o ekipi koja nam je strpala peticu nedavno. to je za svaku pohvalu i to je adin rukopis.

osjetan je porast kvaliteta u ekipi. puno smo mi ozbiljniji nego prosle sezone. od novih igraca bi izvdvojio sedorfa, koji je bio fantastican, tako hladan i skolovan stoper. erick mi se isto svidio. nisam bio siguran kakav ce biti, ali pokazuje da ce isporuciti tu trku i igru u oba pravca koju trebamo odlaskom al jabera.

da ne duzim i ne analiziram igrace jednog po jednog, jako dobro je ovo bilo. fali taj spic i nigdje vise nam ne gori. sad treba podrzati klub i da prodjemo koper, pa onda sta bude lagano u sezonu.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 02 jul 2025, 23:01

I Osim je gubio prijateljske 😁

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 02 jul 2025, 23:11

Ne znam za vas, ali ja i kada igram termin volim pobijediti i želim pobijediti. Neka je prijateljska, ali pobjeda u generalci je odlična stvar, i svaka čast Adžemu i igračima na pobjedi. Zalaganje na vrlo visokom nivou, i ova ekipa ima potencijal. Jedva čekam 10. juli i da zagrmi Grbavica!!!!!
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

19fkz21
Kontakt:

Post Postao/la 19fkz21 » 02 jul 2025, 23:53

Ovo sto smo imali priliku vidjeti veceras daje razlog za optimizam :thumbup:

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 03 jul 2025, 00:09

Kakav je bio Troupee? Nisam uspio pogledati ni citavo prvo poluvrijeme, to malo sto sam odgledao nije me nesto odusevio. Je li se popravljao kako je utakmica tekla?

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 03 jul 2025, 00:12

tiagofaria25 je napisao/la:
03 jul 2025, 00:09
Kakav je bio Troupee? Nisam uspio pogledati ni citavo prvo poluvrijeme, to malo sto sam odgledao nije me nesto odusevio. Je li se popravljao kako je utakmica tekla?
po meni prolazna ocjena, ali vidi se da mu treba jos vremena da se navikne. meni bi svakako poceo ispred odinake protiv kopera, dosta mirniji u defanzivi.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 03 jul 2025, 00:16

Bit će nešto od nas. Pejić nije za prvih 11, Troupee na granici. Madžid daleko najbolji, Šaba :salut:
Ovih 7 dana se osvježiti, da prođe bez povreda i idemo slaviti, prvo na Grbavici pa u Sloveniji :kafa:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 03 jul 2025, 00:22

Po meni je Troupe = skuplji Galic.
Zato je Sedorf bas ono sto je trebalo Karamarku da izgleda vrhunski. Obojica dobri s lopotom,jaki, brzi za svoju poziciju.. Odusevljen sam Sedorfom.
Od Alica nisam ocekivao da konstantno moze spartati gore dole, i da je koristan u oba smjera.. nije li Bog dao da smo konacno nasli kvalitetnog lijevog beka.

Najbitnija stvar sto mi je zapala za oko, jeste brzo rjesavanje lopte, bez puno dodira svi se krecu naprijed i otvaraju.. ma milina za gledat.
Cvetanovski je najvise dobio promjenom trenera i promjenom ritma igre.. mislim da ce ove godine eksplodirati.
Ali zato stvarno ne znam sta ce biti sa Boljevicem.. ne znam kako se on moze uklopiti u ovaj ritam igre. Pejic isto tako.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 03 jul 2025, 00:27

avalPacidoroP je napisao/la:
03 jul 2025, 00:22
Po meni je Troupe = skuplji Galic.
Tako se i meni ucinilo, ali dobro, mozda mu treba vremena, steta bi bilo ako smo se iskesirali na platu da je u pet deka sa Galom.

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 03 jul 2025, 00:51

Cvetanoski i Sosic su jedina 2 igraca koji sami mogu napraviti situaciju za pogodak u nasoj ekipi, ne treba ni Boljevica izostavit ako se vrati u formu

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 03 jul 2025, 04:12

Nelose, svidja mi se agresivnost u igri bez lopte, fino trcimo barem trenutno.

Eh sada, postoji nekoliko problema. Prvi problem je rezervni desni stoper, neka neko zamisli sta bi se desilo da se Seedorf povrijedi, padne u formi jer ga zena vara i tako ta desavanja i na teren istrci Suki :urnebes: Rezevnog lijevog beka nismo vidjeli na sta lici, to je isto, potencijalni, problemcic. Mada cim nismo ni trazili lijevog beka ocito je da Adzem misli da je neko od ove dvojice dobar ili mozda obojica pa da jedan ode na dvojnu registraciju.

Vidjecemo sredinu terena odnosno rezerve, trenutno to su Radovac i Gojak. Lea Adzem nesto ne mirise, bio je rezerva protov Sindikata ovo ostalo nije ni igrao. Mislim da je i Foco ispred njega. Jel' pametno ostati na dva djecaka i Samiru kao rezervama. Po meni tu nam fali jos jedan korpulentniji veznjak cisto zbog skok igre koja je bitan faktor u nasoj liZi. Takodjer je pitanje moze li Sabic biti zamjena za Madzida odnosno ko jeste adekvatna zamjena ako Saba to nije.

Ne moram ni spomenuti da nam fali napadac.

Sto se tice Pejica imam osjecaj da on igra jer je defanzivno odgovoran krilni igrac. Dobio je zuti karton sprijecivsi kontru nakon sto je neko sjebo stvar nakon naseg prekida. Igra odbranu i Adzem ocito nesto vidi u njemu. Vini se takodjer igrati jer se takodjer vraca i pomaze odbrani. Bice zanimljivo vidjeti kako ce se Boljevic uklopiti u cijelu pricu. Sa ovakvom postavkom Krpic ce biti koristan, problem je njegova (ne)efikasnost. Za presing je veoma bitan, jos da daje golove iz jedne, dvije sanse, ih :mrgreen:

Mislim da nam fali nekoliko igraca, desni stoper pogotovo. Vjerujem jos nekoliko igraca jer bice 40+ tekmi, bice povreda, kartona, svega, a u takvim situacijama, dovoljno kvalitetni, igraci sa klupe su jako bitan faktor.

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 03 jul 2025, 07:44

Sinoć odlična prijateljska utakmica i zaslužena pobjeda Želje nad Zrinjskim! Bilo je lijepo vidjeti da su momci shvatili ozbiljno i ovu pripremnu disciplina, pressing, želja i dosta dobrih kombinacija na momente. Posebno mi se svidjelo kako smo izlazili iz odbrane i koliko je sredina terena bila agresivna i organizovana.

Naravno, ima još tu posla, vidi se da fali uigranosti u nekim fazama i da treba popraviti završnicu, ali generalno ovo je jako dobar signal pred sezonu. Pobijediti ekipu poput Zrinjskog, bez obzira što je prijateljska, uvijek znači nešto i za atmosferu u svlačionici i za samopouzdanje.

Svaka čast stručnom štabu što nisu potcijenili meč i što su isprobali nekoliko varijanti. Ako ovako nastavimo, možemo se nadati puno stabilnijem i ozbiljnijem Želji u prvenstvu. Samo hrabro i zajedno Željo živi vječno! 🔵⚪

Mashke

Post Postao/la Mashke » 03 jul 2025, 07:51

Ima li neko ko mi može ovo provjereno odgovoriti što se tiče prodaje karata u petak,da li može jedna osoba ponijeti više sezonskih karata npr.dvije i kupiti 4 karte ili moraš lično doći sa sezonskom kartom i kupiti maksimalno dvije karte za utakmicu?
Unaprijed hvala na odgovoru
Ko ne voli Želju,ne voli ni ljude

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, sebalos i 54 gosta.