BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Eurobasket 2025
Ja bih ovu temu iskoristio da se pise o nasoj reprezentaciji i o protivnicima iz grupe. Nek Filip napravi novu temu na predvidjenom mjestu, pa da se tu lijepe rosteri ostalih reprezentacija. 

Zanimljivo, u timu Turske igraju četvorica košarkaša koji ako bi se striktno poštovali propisi FIBA-e ne bi imali pravo nastupa kao nenaturalizovani igrači. Niti su rođeni u Turskoj, niti im roditelji vuku porijeklo iz Turske. Adem Bona (pravim imenom Ikečukvu Stenli Okoro) je rođen u Nigeriji, nije etnički Turčin, Kenan Sipahi je rođen u Prištini, etnički Albanac, Ercan Osmani je rođen u jednom selu u Albaniji, etnički Albanac, Omer Jurtseven je rođen u Taškentu, etnički Uzbek. Jedino eto nisu uspjeli "progurati" Tarika Biberovića kao Turčina, no to bi bilo baš previše.
Šta da se radi, birokrate FIBA-e se drže Orvelove poduke, svi košarkaši su jednaki, samo su neki više jednaki od drugih.
Šta da se radi, birokrate FIBA-e se drže Orvelove poduke, svi košarkaši su jednaki, samo su neki više jednaki od drugih.
A sto najstariji da se bavi otvaranjem nove teme?
Šalim se, i mislio sam to uraditi
Šalim se, i mislio sam to uraditi
Može neko samo da preimenuje ovu temu u BiH na Eurobasketu 2025 da nemamo dvije teme istog imena.
Predložio sam ja to na ovoj temi prije dva mjeseca al' ne yebe niko

Ili ovu temu prebaciti na podforum evropske košarke pa ovdje otvoriti novu temu ili ovu temu preimenovati u BiH na Eurobasketu a na podforumu košarke otvorito temo općenito za EB.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Četvorica najboljih igrača Gruzije su centri i krilni centri. Ne može nas niko pobijediti tako što će njihovi centri i krilni centri odnijeti pobjedu nad našim. Nemamo ISO bekove, nemamo beka koji će ući da promijeni ritam i sa klupe da ubaci 15, utakmice koje izgubimo izgubiti će bekovi. To neće biti Gruzija jer od njih smo čak i na bekovima jači.
-
- Kontakt:
Castaneda je doduše pokazao neke obrise izolacijske igre. Samo ne znam koliko će to efektivno biti na ovom nivou.
Divos je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:09Zanimljivo, u timu Turske igraju četvorica košarkaša koji ako bi se striktno poštovali propisi FIBA-e ne bi imali pravo nastupa kao nenaturalizovani igrači. Niti su rođeni u Turskoj, niti im roditelji vuku porijeklo iz Turske. Adem Bona (pravim imenom Ikečukvu Stenli Okoro) je rođen u Nigeriji, nije etnički Turčin, Kenan Sipahi je rođen u Prištini, etnički Albanac, Ercan Osmani je rođen u jednom selu u Albaniji, etnički Albanac, Omer Jurtseven je rođen u Taškentu, etnički Uzbek. Jedino eto nisu uspjeli "progurati" Tarika Biberovića kao Turčina, no to bi bilo baš previše.
bitno je kada su dobili TR putovnice ;)svi su bili 14-16 godina.Slicno nesto kao Srb/Hrvatski iz Bosne.
Turci jedino što znaju je ukrasti igrača, a tolike novce ulažu u košarku.Divos je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:09Zanimljivo, u timu Turske igraju četvorica košarkaša koji ako bi se striktno poštovali propisi FIBA-e ne bi imali pravo nastupa kao nenaturalizovani igrači. Niti su rođeni u Turskoj, niti im roditelji vuku porijeklo iz Turske. Adem Bona (pravim imenom Ikečukvu Stenli Okoro) je rođen u Nigeriji, nije etnički Turčin, Kenan Sipahi je rođen u Prištini, etnički Albanac, Ercan Osmani je rođen u jednom selu u Albaniji, etnički Albanac, Omer Jurtseven je rođen u Taškentu, etnički Uzbek. Jedino eto nisu uspjeli "progurati" Tarika Biberovića kao Turčina, no to bi bilo baš previše.
Ne znam samo kako im se zalomio Sengun.
Valjda jedan u 20 godina.
Sad vidim kreću otimati i atletičare, misle tako postat sportska velesila.
Ne, to nije tačno. To važi ' u slučaju Džedija Osmana koji je rođen u Ohridu, Makedoinija, kojem je otac Turčin (majka je iz Novog Pazara) gdje je preduslov da bi igrao za Tursku kao nenaturalizovani igrač taj da je imao turski pasoš prije šesnaestog rođendana.lumani je napisao/la: ↑03 jul 2025, 03:07Divos je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:09Zanimljivo, u timu Turske igraju četvorica košarkaša koji ako bi se striktno poštovali propisi FIBA-e ne bi imali pravo nastupa kao nenaturalizovani igrači. Niti su rođeni u Turskoj, niti im roditelji vuku porijeklo iz Turske. Adem Bona (pravim imenom Ikečukvu Stenli Okoro) je rođen u Nigeriji, nije etnički Turčin, Kenan Sipahi je rođen u Prištini, etnički Albanac, Ercan Osmani je rođen u jednom selu u Albaniji, etnički Albanac, Omer Jurtseven je rođen u Taškentu, etnički Uzbek. Jedino eto nisu uspjeli "progurati" Tarika Biberovića kao Turčina, no to bi bilo baš previše.
bitno je kada su dobili TR putovnice ;)svi su bili 14-16 godina.Slicno nesto kao Srb/Hrvatski iz Bosne.
Propisi FIBA-e su jasni. Igrač može nastupati za neku zemlju kao nenaturalizovani igrač po osnovu rođenja, da je roođen u toj zemlji, ili po osnovu porijekla roditelja (prevedeno da po ocu ili majci etnički pripada narodu koji nastanjuje tu zemlju). Preduslov je da je imao pasoš te zemlje prije šesnaestog rođendana i da nije nastupao za neku drugiu nacionalnu selekciju nakon sedamnaestog rođendana.
Ovdje ovi igrači niti su rođeni u Turskoj niti su po porijeklu roditelja Turci.
Istina postoji klauzula da GS FIBA-e može učiniti izuzeće u posebnim okolnostima (u cilju razvoja košarke i tako to), no nedosljednosti su prevršile svaku mjeru
Zadnja izmjena: Divos, dana/u 03 jul 2025, 07:45, ukupno mijenjano 1 put.
otvorio sam sinoć temu o prvenstvu na pdf europska košarkaRaonffa je napisao/la: ↑02 jul 2025, 21:43Predložio sam ja to na ovoj temi prije dva mjeseca al' ne yebe nikoA fakat bi trebalo jer je ovo podforum košarkaške reprezentacije BiH.
Ili ovu temu prebaciti na podforum evropske košarke pa ovdje otvoriti novu temu ili ovu temu preimenovati u BiH na Eurobasketu a na podforumu košarke otvorito temo općenito za EB.
Omer je rodjen u Uzbekistanu ,ali je Turcin...ostali su bili kao djeca vec u TR ,ja kako znam tada vec imas pravo igrati .Divos je napisao/la: ↑03 jul 2025, 07:43Ne, to nije tačno. To važi ' u slučaju Džedija Osmana koji je rođen u Ohridu, Makedoinija, kojem je otac Turčin (majka je iz Novog Pazara) gdje je preduslov da bi igrao za Tursku kao nenaturalizovani igrač taj da je imao turski pasoš prije šesnaestog rođendana.lumani je napisao/la: ↑03 jul 2025, 03:07Divos je napisao/la: ↑02 jul 2025, 20:09Zanimljivo, u timu Turske igraju četvorica košarkaša koji ako bi se striktno poštovali propisi FIBA-e ne bi imali pravo nastupa kao nenaturalizovani igrači. Niti su rođeni u Turskoj, niti im roditelji vuku porijeklo iz Turske. Adem Bona (pravim imenom Ikečukvu Stenli Okoro) je rođen u Nigeriji, nije etnički Turčin, Kenan Sipahi je rođen u Prištini, etnički Albanac, Ercan Osmani je rođen u jednom selu u Albaniji, etnički Albanac, Omer Jurtseven je rođen u Taškentu, etnički Uzbek. Jedino eto nisu uspjeli "progurati" Tarika Biberovića kao Turčina, no to bi bilo baš previše.
Propisi FIBA-e su jasni. Igrač može nastupati za neku zemlju kao nenaturalizovani igrač po osnovu rođenja, da je roođen u toj zemlji, ili po osnovu porijekla roditelja (prevedeno da po ocu ili majci etnički pripada narodu koji nastanjuje tu zemlju). Preduslov je da je imao pasoš te zemlje prije šesnaestog rođendana i da nije nastupao za neku drugiu nacionalnu selekciju nakon sedamnaestog rođendana.
Istina postoji klauzula da GS FIBA-e može učiniti izuzeće u posebnim okolnostima (u cilju razvoja košarke i tako to), no nedosljednosti su prevršile svaku mjeru
Mogu igrati i za mlađe nacionalne selekcije kao naturalizovani igrači. Takvih je puno koji su preselili iz matične zemlje, odrasli u nekoj zemlji i igrali za mlađe nacionalne selekcije te zemlje (Ibaka, Mirotić, Ilmane Diop u Španiji, Rizvić, Begić, Omić u Sloveniji, puno je primjera) no svi oni se vode, bez obzira što su igrali za mlađe nacionalne selekcije te zemlje, kao naturalizovani igrači.lumani je napisao/la: ↑03 jul 2025, 10:39Omer je rodjen u Uzbekistanu ,ali je Turcin...ostali su bili kao djeca vec u TR ,ja kako znam tada vec imas pravo igrati .Divos je napisao/la: ↑03 jul 2025, 07:43Ne, to nije tačno. To važi ' u slučaju Džedija Osmana koji je rođen u Ohridu, Makedoinija, kojem je otac Turčin (majka je iz Novog Pazara) gdje je preduslov da bi igrao za Tursku kao nenaturalizovani igrač taj da je imao turski pasoš prije šesnaestog rođendana.
Za Jurtsevena si moguće u pravu, mada je kod njega situacija zamršena.
Još samo da raja pohvata koja je koja i dobro smofilip13 je napisao/la: ↑03 jul 2025, 07:44otvorio sam sinoć temu o prvenstvu na pdf europska košarkaRaonffa je napisao/la: ↑02 jul 2025, 21:43Predložio sam ja to na ovoj temi prije dva mjeseca al' ne yebe nikoA fakat bi trebalo jer je ovo podforum košarkaške reprezentacije BiH.

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Nije vala teško skontati koja je kojaRaonffa je napisao/la: ↑03 jul 2025, 17:19Još samo da raja pohvata koja je koja i dobro smofilip13 je napisao/la: ↑03 jul 2025, 07:44otvorio sam sinoć temu o prvenstvu na pdf europska košarkaRaonffa je napisao/la: ↑02 jul 2025, 21:43
Predložio sam ja to na ovoj temi prije dva mjeseca al' ne yebe nikoA fakat bi trebalo jer je ovo podforum košarkaške reprezentacije BiH.
Ili ovu temu prebaciti na podforum evropske košarke pa ovdje otvoriti novu temu ili ovu temu preimenovati u BiH na Eurobasketu a na podforumu košarke otvorito temo općenito za EB.Šalu na stranu, dalje je do moderatora da ovu preimenuju u "BiH na Eurobasketu..."
-
- Kontakt:
Nije, samo su im identični naslovi...
Dovoljno je pogledati na kojem su pdf.
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Eto BiH na Eurobasketu ahbabu moj
Ostali halalite nisam vidio gurabe mi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Eto sad više nije, hvala svima na združenoj akciji