Izvini, ali ono što pričaš su nebuloze. Svi klubovi sa jakim organizovanim navijačkim grupama karte za gostujuće sektore distribuiraju prvenstveno tim grupama. Neki na ovaj a neki na onaj naćin ali velika većina tih karata završi kod članova tih grupa a ujedno i najvatrenijih navijača. Evo neko je spomijao BVB prije par stranica pa nek nam kaže kako doći do ulaznice za gostujući sektor.Argentina je napisao/la: ↑03 jul 2025, 22:03Ne palamudim, ja klub podrzavam itekako. Nisam jedini, a kao takav ocekujem da se napravi sistem po zaslugama, kao npr kupovina karata za domacu tekmu.
Mi zivimo i dalje da je skupina klub i ogledalo kluba, pogledaj malo evropske ekipe i njihove sve navijace i sastav, a onda se zapitaj gdje su oni, a gdje mi.
Sve dok mislimo da je klosar koji navija, ide na gostovanje, pali baklje bitniji nego navijac u srednjim godinama koji je isto tako redovan, ali ne navija, a s druge strane podrzava klub kroz kanale koji su doatupni, mi smo nula i daleko od ozbiljnog kluba.
Normalno je da se do domaćih karata lako dođe, stadion BVB prima 80 hiljada ali evo možda je neko bolje upoznat pa nek nam kaže kako do gostujućih sektora. Koliko ja znam vrlo teško, bio ti član i imao ili nemao sezonsku kartu. Nek me neko ispravi ako griješim.
Jedini ispravan način distribucije karata za gostujuće utakmice je taj da se te karte distribuiraju prvo Grupi a za ostale šta ostane. Uostalom imaju i ostale tribine.