UEFA se oglasila i izdala saopštenje u kojem je objasnila zašto su kažnjeni pojedinačni klubovi među kojima je i Sarajevo
Evropska krovna fudbalska asocijacija UEFA objavila je danas finansijski izvještaj za sezonu 2024/2025.
UEFA je kaznila 12 klubova zbog nepoštovanja finansijskih pravila, a među njima je i FK Sarajevo.
"Prvostepeno vijeće CFCB-a utvrdilo je da su FK Bodø/Glimt (NOR) i FK Sarajevo (BIH) prijavili nepotpune parametre finansijskog izvještaja za 2023. fiskalnu godinu, što je rezultiralo podnošenjem nepotpunih finansijskih informacija. Takva je situacija odmah ispravljena u finansijskoj godini koja završava 2024.
Oba kluba pristala su na plaćanje kazne, Bodo/Glimt 0,5 miliona eura, odnosno Sarajevo 0,25 miliona eura. Ako se ovaj prekršaj ponovi u sljedeće 3 godine, oba kluba pristala su na isključenje iz sljedećeg UEFA-inog klupskog takmičenja za koje bi se inače kvalifikovali", stoji u saopštenju UEFA.
@Virto Jel to to što si im najavljivao
Ode 500 000 konv.maraka iz budžeta općine Centar
Ja budala
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
UEFA se oglasila i izdala saopštenje u kojem je objasnila zašto su kažnjeni pojedinačni klubovi među kojima je i Sarajevo
Evropska krovna fudbalska asocijacija UEFA objavila je danas finansijski izvještaj za sezonu 2024/2025.
UEFA je kaznila 12 klubova zbog nepoštovanja finansijskih pravila, a među njima je i FK Sarajevo.
"Prvostepeno vijeće CFCB-a utvrdilo je da su FK Bodø/Glimt (NOR) i FK Sarajevo (BIH) prijavili nepotpune parametre finansijskog izvještaja za 2023. fiskalnu godinu, što je rezultiralo podnošenjem nepotpunih finansijskih informacija. Takva je situacija odmah ispravljena u finansijskoj godini koja završava 2024.
Oba kluba pristala su na plaćanje kazne, Bodo/Glimt 0,5 miliona eura, odnosno Sarajevo 0,25 miliona eura. Ako se ovaj prekršaj ponovi u sljedeće 3 godine, oba kluba pristala su na isključenje iz sljedećeg UEFA-inog klupskog takmičenja za koje bi se inače kvalifikovali", stoji u saopštenju UEFA.
@Virto Jel to to što si im najavljivao
Ode 500 000 konv.maraka iz budžeta općine Centar
Ja budala
Zar nismo poklopili sve medije pa se čitav slučaj zataško.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
Vidi, žao mi je što ti moram ovo govoriti, ali nemoj padati na botovske priče. Vjerujem da si dobar lik, ali nemoj to sebi raditi. To su ljudi koji se prodaju za sendvič, siguran sam da ti nisi takav.
da je stanje u savezu pošteno meljo bi ispao iz lige ko fišek pretprošle sezone, umjesto što se Vicinim posredstvom nosilo 25k u Modriču, da se kupe bodovi od dobojske Sloge.
Pa vi žohari ste Vicinim posredstvom dobili na poklon i 2.kupa i korona titulu,a bulja boli od 8.komada u 2 tekme,vjerovatno bi bili dvocifreni sa trećom.
A tek sad ste na redaljci,jer vas je spasio gašenja
Ide Vicko ideeeeee
Zivotom bi je slavili da ste kojim slucajem vi bili prvi. Ni dvije pobjede u derbiju vam nisu bile dovoljne, toliko o vama. Crkni od muke
Vraćaj sve bando
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
Stvarno im treba uruciti ovu Megle kanticu, vrijeme je.
Nemojte vi o kanticama.
Jesu li vam botovi uprave pričali zašto vam je takav bio nadimak? Nisu, jel tako?