djonla je napisao/la: ↑31 maj 2025, 16:51
Pozdrav, moze li se u par recenica objasniti procedura za kupi global?
Hvala
pa u biti jako je jednostavno. KG ima svoje skladies u americi. Kad se registrujes na njihov sajt, oni ti daju svoju adresu skladista. I ti onda kad kupujes, saljes paket na tu adresu. U medjuvremenu moras samo deklarisasti paket na njihovoj stranici, ali to radis kada posta preuzme paket i krene prema KG, jer tad dobijes tracking broj koji moras unijeti prilikom deklaracije.
I kad paket stigne u KG skladiste, platis dostavu i paket onda ide za BiH. Kad dodje u BiH/Sarajevo, onda ti oni jave da dodjes preuzeti paket. A imas opciju prilikom placanja dostave prema BiH, imas opciju odmah da platis dostavu unutar BiH ako zivis van Sarajeva, ili ako si u Sarajevu pa si gospoda i mrsko ti otici licno po paket. Mada to mozes i uraditi naknadno kad ti stigne paket, napises ovima iz KG i oni ti posalju na tvoju adresu.
Sad je dolar opao, i stvari su jos povoljnije. Neki dan na Reeboku je bilo sve u pola cijene, i ako se ne varam, dodatnih 20% preko kupona na checkoutu.
Morao sam se ubijediti da mi vise ne treba jer imam precih troskova
btw, najbolje ti je da vidis njihov kanal i tu da pratis upute, vizuelno ce ti biti dosta lakse sve ovo popratiti. a za sve ostalo, opet slobodno pisi, koliko mogu, pomocicu.
https://www.youtube.com/@kupiglobal3556
Prije je bio i Pesoto, ali su propali ili ne znam sta se desilo sad s njima. Ustedio sam bruku para uzimajuci na ovaj nacin iz amerike. Da sam u evropi uzimao, ne bi mi milion mogao biti.