FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

Sazg
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sazg » 06 jul 2025, 22:36

Maloprije pricam sa jaranom koji je dobar sa Ismirom, kaže da je Vrban novi projekat kluba. Kako čuo tako prenio. Vrbanu puno sreće želim, da nas obraduje štoviše i što češće. Ako bude istina znaci da Akademija ipak nešto radi.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 jul 2025, 22:40

Sazg je napisao/la:
06 jul 2025, 22:36
Maloprije pricam sa jaranom koji je dobar sa Ismirom, kaže da je Vrban novi projekat kluba. Kako čuo tako prenio. Vrbanu puno sreće želim, da nas obraduje štoviše i što češće. Ako bude istina znaci da Akademija ipak nešto radi.
Nejaki, ljudi ih raznose kao slamu. Jedino Jatta može proći.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 06 jul 2025, 22:49

Sazg je napisao/la:
Lako je nama za projekte, trebao si ga za pojacanja pitati :mrgreen:
You are someone else I am still right here

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 06 jul 2025, 22:55

Jest i šega bila ona traka protiv Pazara... :roll:

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 06 jul 2025, 23:05

UEFA je u međuvremenu odabrala i sudijsku postavu koja će dijeliti pravdu na ovom meču.

Dmytro Panchyshyn iz Ukrajine imat će ulogu glavnog suca, a pomoćnici će mu biti sunarodnici Oleksii Myronov i Volodymyr Vysotskyi.

Četvrti sudac je Dmytro Kubriak, također iz Ukrajine.

Poznate su sudije i za revanš meč koji se igra sedam dana kasnije (31. jula op.a.) u Rumuniji.

Povjerenje UEFA-e dobila je kazahstanska postava na čelu sa Daniyarom Sakhijem, kome će pomoćnici biti Samat Tergeussizov i Evgeni Belski.

Uloga četvrtog suca pripala je Georgiju Chekhovskom.
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 06 jul 2025, 23:23

Sazg je napisao/la:
Moramo minimalno jednog akademca gurati, a nece svake godine ni uspjeti.
Mada do sada otkad je dosao Ismir ide jedan minimalno svake godine
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 06 jul 2025, 23:26

pjankesarajevo je napisao/la:
06 jul 2025, 18:56
Vanja8 je napisao/la:
06 jul 2025, 18:50
OsmanhodzicBuco je napisao/la:
06 jul 2025, 17:11
Skupo je sigurno, a vrlo moguce i nepotrebno, u situaciji kada mozemo slati mlade talente u Radnik. Ali ako se planira da se dovode mladi igraci sa strane i razvijaju preko tog B tima, moze biti jako isplativo. Laicki govorim. Vjerovatno ima forumasa koji bolje razumiju materiju, pa bi volio procitati dobru analizu.
Mislim da bi ti to najbolje objasnio Pantelija, ali jbga, stalno neke svadje po temi pa rijetko pise...
Ali da bi te uveo u materiju, bi sigurno najbolje...
Ne znam nista nisam siguran, samo da preserem onako, a nek mi neko objasni jer ja ne znam guglat
Pjanke brate moj, idi se malo plakni u moru u ove kasne sate, možda se smanji ta tvoja ogranicenost.
Guglati definiciju B tima zna svako, ali razumjeti šta to znaci za FK Sarajevo, tu vec treba malo više od sarkazma iz plicaka

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 06 jul 2025, 23:34

06 jul 2025, 23:26
Vanja8 je napisao/la:

Mislim da bi ti to najbolje objasnio Pantelija, ali jbga, stalno neke svadje po temi pa rijetko pise...
Ne znam nista nisam siguran, samo da preserem onako, a nek mi neko objasni jer ja ne znam guglat
Pjanke brate moj, idi se malo plakni u moru u ove kasne sate, možda se smanji ta tvoja ogranicenost.
Guglati definiciju B tima zna svako, ali razumjeti šta to znaci za FK Sarajevo, tu vec treba malo više od sarkazma iz plicaka
Ti ocito imas neki problem, molio bih te da preskaces moje komentare.

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 06 jul 2025, 23:38

Ne znam koliko znate podatak, da jedan klub ne može poslat više od 6 igrača na posudbu, pa vjerujem da je to jedan od glavnih razloga ovog B tima,...

Dali mi zna neko reč, dal su utakmice u Rogli zatvorenog tipa, odnosno dal ima neko neku info otišao bi jednu pogledat. Hvala na odgovoru

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 07 jul 2025, 00:06

fera je napisao/la:
06 jul 2025, 22:49
Sazg je napisao/la:
Lako je nama za projekte, trebao si ga za pojacanja pitati :mrgreen:
To sam prvo pitao, šatro ne zna 🤔🤔🤔.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 07 jul 2025, 00:10

amkeivke je napisao/la:
06 jul 2025, 23:38
Ne znam koliko znate podatak, da jedan klub ne može poslat više od 6 igrača na posudbu, pa vjerujem da je to jedan od glavnih razloga ovog B tima,...

Dali mi zna neko reč, dal su utakmice u Rogli zatvorenog tipa, odnosno dal ima neko neku info otišao bi jednu pogledat. Hvala na odgovoru
Jaran i ja nijetimo ako Bog da ići u srijedu, javim ti kako smo prošli.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 jul 2025, 00:10

nokee je napisao/la:
06 jul 2025, 21:15
napoleon72 je napisao/la:
06 jul 2025, 10:52
nokee je napisao/la:
06 jul 2025, 08:54

E cuj. A ljepote male dosle da daju konstruktivnu kritiku jel? Hahah pa zar i ti sine napoleon.?
Jel vidis ti sta ovi idioti pisu, inace?ne samo za ovu PRIPREMNU utakmicu. Zamisli izgubili PRIPREMNU utakmicu, sa ko zna kojim sastavom. Naravno i ja se slazem da je to ocajno bilo ko god da je igrao ali zamisli isti nikovi se jave samo kad se izgubi ili je po srijedi neki blam da se blati klub. Nisi to skontao do sada.? A lazes..
Bilo je toga i u doba moderatora, ne pravi se lud. Gledaj samo otkad ovaj (anti)klocina orgija po temi, generalno otkad ko pise i sta pise. Takve se stvari nikad nisu sankcionisale. Shvati da moderatori sluze da prate pravila foruma opcenito, znaci da nema licnih prepucavanja, psovanja, da na temi nema ljudi koji nisu dio teme, da se ne izlazi iz okvira teme... msm boli me qrac, ja prvi bih platio da se banuju gore spomenuta klocina i slicni njemu, al ne radi to bas tako. Nisi od juce ovdje, znas kakvih je stvari bilo, ljudi jedni drugim identitete otkucavali, trazili se po gradu radi foruma, pola foruma ima 2-3 accounta. Nije to nista od juce, nego eto sad imamo moderaciju, hajmo na njih prebacit lopticu nek rjesavaju ovo.
Ma sve ok. Ja sam se referirao na to kao imaju ljudi pravo da iznesu "mišljenje". Kakvi ljudi i kakvo misljenje crno. Sto se moderatora tice, slazem se i prije je bilo toga ali evo nadam se da ce se nekad i to riješiti, realno i Mortem je tu blag bio, pitanje je i koliko je mogao..
Jbg, ja sam mislio na normalne ljude koji nisu bili zadovoljni rezultatom. A pojedine ni ne smatram ozbiljnim, npr kad vidim (anti)klocinu da nesta pise, preskocim cijelu tu stranicu. Ima ih jos par. Toga je bilo u svakoj sezoni u historiji ovog foruma, vrati postove na sezonu duple krune i vidjet ces da je i tu bilo par ser.onja kojim nista nije valjalo i koji su po zadatku pljuvali sve redom. Moderacija je tu realno nemocna, nista ne iskace iz okvira teme i ne krse se pravila.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 07 jul 2025, 01:15

Iskreno, vrlo pametna odluka za uigrati klupu pogotovo jer smo kroz proslu sezonu igrali preko klupe vecinu druge polusezone, vazda neki važan igrač je falio i nije to bilo to. Podržavam odluku kluba nadam se da ce i ostali klubovi u BiH uraditi isto pa da se napravi razvojna liga na uzoru na talijansku Primaveru.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 07 jul 2025, 06:06

07 jul 2025, 00:10
nokee je napisao/la:
06 jul 2025, 21:15
06 jul 2025, 10:52

Bilo je toga i u doba moderatora, ne pravi se lud. Gledaj samo otkad ovaj (anti)klocina orgija po temi, generalno otkad ko pise i sta pise. Takve se stvari nikad nisu sankcionisale. Shvati da moderatori sluze da prate pravila foruma opcenito, znaci da nema licnih prepucavanja, psovanja, da na temi nema ljudi koji nisu dio teme, da se ne izlazi iz okvira teme... msm boli me qrac, ja prvi bih platio da se banuju gore spomenuta klocina i slicni njemu, al ne radi to bas tako. Nisi od juce ovdje, znas kakvih je stvari bilo, ljudi jedni drugim identitete otkucavali, trazili se po gradu radi foruma, pola foruma ima 2-3 accounta. Nije to nista od juce, nego eto sad imamo moderaciju, hajmo na njih prebacit lopticu nek rjesavaju ovo.
Ma sve ok. Ja sam se referirao na to kao imaju ljudi pravo da iznesu "mišljenje". Kakvi ljudi i kakvo misljenje crno. Sto se moderatora tice, slazem se i prije je bilo toga ali evo nadam se da ce se nekad i to riješiti, realno i Mortem je tu blag bio, pitanje je i koliko je mogao..
Jbg, ja sam mislio na normalne ljude koji nisu bili zadovoljni rezultatom. A pojedine ni ne smatram ozbiljnim, npr kad vidim (anti)klocinu da nesta pise, preskocim cijelu tu stranicu. Ima ih jos par. Toga je bilo u svakoj sezoni u historiji ovog foruma, vrati postove na sezonu duple krune i vidjet ces da je i tu bilo par ser.onja kojim nista nije valjalo i koji su po zadatku pljuvali sve redom. Moderacija je tu realno nemocna, nista ne iskace iz okvira teme i ne krse se pravila.
Vidim ja ,štuca mi se juce cijeli dan. :mrgreen:
Opustite se. Enjoy Sarajevo :mrgreen:

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 07 jul 2025, 06:14

06 jul 2025, 23:26
Vanja8 je napisao/la:

A zna se sta znaci. Formiranje B ekipe je u interesu stvaranja profita. Sve u skladu sa Tanovim rijecima davne 2014e. Ulaganje u mlade igrace,u akademiju ,u razvoj. Ostvarivanje mogucnosti da sto vise akademaca i mladih igraca imaju mogucnosti da igraju i da napreduju. Sad ,neko ce reci da to nije lose. Pa i nije ,kada bi se ti mladi igraci ,ukljucivali u prvi tim,u cilju postizanja ,sto boljih sportskih rezultata. No,cilj je da se ti igraci sto brze i sto mladji prodaju ,da se sa minimalnim ulaganjima,ostvari sto veci profit.

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 07 jul 2025, 09:10

Je li iko primjetio na ovom videu evo Julardzije na treningu u Slo

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 07 jul 2025, 09:36

Prva pripremna je bila onako, opusteno za gol vise. Ova zadnja je bila (vjerujem) da se isprobaju svi igraci bez ikakvog rezultatskog znacaja, da se vidi individualno sta ko moze (ili ne moze u slucaju Turkesa i davanja golova i sl.).
Sad ce u Slo ostali trenirati a ovi koji su igrali i prosle sezone biti okosnica ekipe i uigravati se za Evropu.

Banic - Began, Paskalev, Turda, Jovic, Mujkic/Kupresak - Anes, Bubanja, Jatta - Gulas, Kerim.

Znaci DVA igraca nova (JEDAN ako se u polju gleda) sto znaci da se ova ekipa poznaje itekako i da je ovo dosad bilo davanje prilike nekim novim klincima i igracima.

Sretno i bez povreda aBda u Sloveniji!
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 07 jul 2025, 09:55

muhamedhulk je napisao/la:
07 jul 2025, 09:36
Prva pripremna je bila onako, opusteno za gol vise. Ova zadnja je bila (vjerujem) da se isprobaju svi igraci bez ikakvog rezultatskog znacaja, da se vidi individualno sta ko moze (ili ne moze u slucaju Turkesa i davanja golova i sl.).
Sad ce u Slo ostali trenirati a ovi koji su igrali i prosle sezone biti okosnica ekipe i uigravati se za Evropu.

Banic - Began, Paskalev, Turda, Jovic, Mujkic/Kupresak - Anes, Bubanja, Jatta - Gulas, Kerim.

Znaci DVA igraca nova (JEDAN ako se u polju gleda) sto znaci da se ova ekipa poznaje itekako i da je ovo dosad bilo davanje prilike nekim novim klincima i igracima.

Sretno i bez povreda aBda u Sloveniji!
Ovo je vrlo logicno. Ipak iscekujemo srijedu :opaopa:

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 07 jul 2025, 10:15

Zivo me interesuje hocemo li nastaviti u ovom 3-5-2 sistemu, ili kao juce sa 4 u zadnjoj liniji. Opet nekako nemamo krila za formaciju 4-2-3-1

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 07 jul 2025, 10:21

johntravolta123 je napisao/la:
07 jul 2025, 09:10
Je li iko primjetio na ovom videu evo Julardzije na treningu u Slo
Za muštuluka si :)

Nedavno sam za njega pisao;
luckystrike je napisao/la:
27 maj 2025, 17:08
  • Edin Julardžija - Njegov ugovor s nama važi do kraja iduće sezone, ali mislim da se na njega ne računa. Ja bih opet volio da Zekić proba Julardžiju. Mislim da Edin ima solidnu tehniku, rezonsko kretanje i može trčati za dvojicu.
Nešto mi govori da bi Edin pod Zoranom mogao dati dobar doprinos, naravno u rotaciji a ne kao okosnica ekipe.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”