Postavio to pitanje na prošloj stranici kao i koliko Adis igrača planira p9vesti u Kinu ako njih dvojica žele odigrati taj turnir, mada imam osjećaj da će ako ništa Alibegović doći na pripreme a Lazić će ja mislim dobiti dozvolu od Adisa da odigra turnir u Hong Kongu pa da se kasnije priključi pripremama. Svakako bi onda trebao poštediti Lazića da ne igra prijateljske u Kini.
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: BiH na Eurobasketu 2025
-
- Kontakt:
Iskreno jedva cekam eurobasket i nece mi niko pokvariti gušt, ni portali ni forumi pricama teeba ovaj ,nema ovog ,adis ne zna, treba ovo ,treba ono. Ubacimo se u mod podrske i pozitive i juris .

-
- Kontakt:
bordobijeli je napisao/la: ↑06 jul 2025, 16:52Iskreno jedva cekam eurobasket i nece mi niko pokvariti gušt, ni portali ni forumi pricama teeba ovaj ,nema ovog ,adis ne zna, treba ovo ,treba ono. Ubacimo se u mod podrske i pozitive i juris .![]()
![]()
![]()
Slazem se ali ponovo nekako grize kad vidis kakav roster pravo trebamo imati, ovako smo opasni a da se nebi neki odrekli a drugi za hrv pa bili bi medju favoritima za medalju
-
- Kontakt:
Ne mislim da bi bili favoriti za medalju sve i da su Garza i Sulejmanović tu. Puno je jakih reprezentacija u Evropi. Možda bismo mogli biti iznenađenje, ali favoriti nikako.
S tim rečenim, tu je ko je htio da bude tu (sem Garze). Koga god nema, bez njega se može. Pofajtat se sa svima i ganjati prolazak iz grupe pa shodno tom ishodu onda razmišljati dalje
S tim rečenim, tu je ko je htio da bude tu (sem Garze). Koga god nema, bez njega se može. Pofajtat se sa svima i ganjati prolazak iz grupe pa shodno tom ishodu onda razmišljati dalje

Alibegovic nije prijavljen za Hong Kong, a Lazic jeste. Hangzhou je u svom rosteru koristio trojicu Srba, po jednog Crnogorca i Kineza + Lazica, tako da komotno mogu igrati turnire i bez njega. Ako mu Beciragic dopusti da odigra taj turnir, onda nek ih ni ne okuplja prije 15. augusta i nek ni ne igra pripremne utakmice (zbog kojih je zadnji put negodovao). Gora stvar je da nemas igrace na okupu, jer sta imas od pripremnih utakmica ako ces na njima koristiti neke igrace koje neces ni voditi/koristiti. Lazic je prijavljen i na turnir u Indoneziji 7 dana kasnije. Nadam se da je to samo onako stavljeno i da ce se ipak pojaviti 18. na okupljanju.
-
- Kontakt:
Ova tema je vise smorila ali haj zadnji put ovako imamo soldian roster cak bez nihada ( da se nelazemo dosta koristan, ali se usrao) sule,biberovica, i dosta tih pokvareni dusa kosto su kondic i pola hrvatske repkeTripleThreat je napisao/la: ↑06 jul 2025, 17:23Ne mislim da bi bili favoriti za medalju sve i da su Garza i Sulejmanović tu. Puno je jakih reprezentacija u Evropi. Možda bismo mogli biti iznenađenje, ali favoriti nikako.
S tim rečenim, tu je ko je htio da bude tu (sem Garze). Koga god nema, bez njega se može. Pofajtat se sa svima i ganjati prolazak iz grupe pa shodno tom ishodu onda razmišljati dalje![]()
kakve pola hrvatske repke ima veze sa namaDjaniTarik je napisao/la: ↑06 jul 2025, 17:52Ova tema je vise smorila ali haj zadnji put ovako imamo soldian roster cak bez nihada ( da se nelazemo dosta koristan, ali se usrao) sule,biberovica, i dosta tih pokvareni dusa kosto su kondic i pola hrvatske repkeTripleThreat je napisao/la: ↑06 jul 2025, 17:23Ne mislim da bi bili favoriti za medalju sve i da su Garza i Sulejmanović tu. Puno je jakih reprezentacija u Evropi. Možda bismo mogli biti iznenađenje, ali favoriti nikako.
S tim rečenim, tu je ko je htio da bude tu (sem Garze). Koga god nema, bez njega se može. Pofajtat se sa svima i ganjati prolazak iz grupe pa shodno tom ishodu onda razmišljati dalje![]()
-
- Kontakt:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Virtus želi da vrati Alibegovića, Trapani želi da ih kao kapiten predvodi u narednoj sezoni. Nisam nešto pratio kako igra ali po ovome dolazi na eurobasket poslije dobre sezone.
Gledajuci brojke jedan od vodja ekipe, jbt kad ga pogledas ko bi rekao da momak ima 30 godina.
Nego šta kažu forumaši kakve su nam šanse ako bi se križali sa Slovenijom
Slovenci su sa Dragicem na zalasku pokazali slabosti. Dzaba Doncic, Dragic je njima bio mnogo vazan, napad i odbrana.
Drugi Dragic, Muric i Prepelic su vec odavno dali sve od sebe. Cancar ni nalik sebi nakon povrede. Ostalo vehto.
Dodajmo jos selektora na to sve. Mozda i najslabija karika, al ih i dalje vodi. Ja mislim da ovo prvenstvo nece daleko.
Ni Castaneda nece biti tu od pocetka na pripremama. Prikljucuje se otprilike kad i ona trojica...
Odakle taj info, ako je istina veliki minus jer će trebati njih 4 uigrat sa ostatkom u augustu mada sreća jedino što propuštaju 2 utakmice protiv Kine, imal kakav info za Lazića i Alibegovića?
Adis rekao danas u intervjuu s Delibasicem za bht. Mora otici na pregled u Malagu krajem mjeseca. Navodno je zdrav i formalnosti su u pitanju, ali dzaba kad ga nece biti na pripremama.
Nije ga nista pitao za njih dvojicu. Mislim da Alibegovic 99.9% nece ici na taj 3x3 turnir, a Lazic mozda i ode. Po meni, 60-40 da nece otici, ali ko zna. Ako i njega pusti, to je gotovo prva petorka koja nece biti tu od starta priprema.
Mi u rosteru imamo igrace koji mjesecima nisu igrali kosarku: Gegic od novembra, Castaneda od februara, Halilovic od februara, Atic od februara (odigrao je par utakmica poslije, ali kao da nije), Nurkic od aprila (iako mu je i cijela sezona bila kilava), Lazic cijelu godinu ne igra kosarku, plus eventualno Kondic, kojeg nema od marta. Na njih dodas Vrabca, Penavu i Camparu, koji ionako nece imati neku ulogu na prvenstvu (ako neki uopste budu na njemu). 25 dana je malo za neke ozbiljnije pripreme, pogotovo za Nurkica koji ce doci traljav kao i uvijek, mada je poznato da on ni ne moze trenirati s ekipom duze od 4 sedmice. Jedino su Musa, Alibegovic i Kamenjas odigrali sezonu kako treba, a da ce imati neku vecu ulogu u reprezentaciji.
Au ovo zadnje što si napisao imamo nekakve igrače dobre za ovaj nivo a na kraju ispadosmo neka rekreativna reprezentacija gdje pola igrača što bi trebalo igrati na EB nije igrala nekih 4-5 mjeseci, idu najave za historijski uspjeh dao Bog samo da prođemo grupu a dalje šta bude bit će.Ghuraba je napisao/la: ↑08 jul 2025, 13:35Adis rekao danas u intervjuu s Delibasicem za bht. Mora otici na pregled u Malagu krajem mjeseca. Navodno je zdrav i formalnosti su u pitanju, ali dzaba kad ga nece biti na pripremama.
Nije ga nista pitao za njih dvojicu. Mislim da Alibegovic 99.9% nece ici na taj 3x3 turnir, a Lazic mozda i ode. Po meni, 60-40 da nece otici, ali ko zna. Ako i njega pusti, to je gotovo prva petorka koja nece biti tu od starta priprema.
Mi u rosteru imamo igrace koji mjesecima nisu igrali kosarku: Gegic od novembra, Castaneda od februara, Halilovic od februara, Atic od februara (odigrao je par utakmica poslije, ali kao da nije), Nurkic od aprila (iako mu je i cijela sezona bila kilava), Lazic cijelu godinu ne igra kosarku, plus eventualno Kondic, kojeg nema od marta. Na njih dodas Vrabca, Penavu i Camparu, koji ionako nece imati neku ulogu na prvenstvu (ako neki uopste budu na njemu). 25 dana je malo za neke ozbiljnije pripreme, pogotovo za Nurkica koji ce doci traljav kao i uvijek, mada je poznato da on ni ne moze trenirati s ekipom duze od 4 sedmice. Jedino su Musa, Alibegovic i Kamenjas odigrali sezonu kako treba, a da ce imati neku vecu ulogu u reprezentaciji.
Hajde ako ovih 5 igrača ne ode u Kinu mislim da neće biti u smislu uigravanja ali će biti veliki problem što ti igrači neće biti fizički spremni, Castaneda će na EB morati igrati sigurno 25-30 minuta, a ne vjerujem da će se stići fizički spremiti u 20-tak dana mislim da se sad igra da bi mogao dati ruke jedno 15-tak minuta, Nurkić će isto imati minutažu oko 25 minuta što on može isporučiti, Kameni može jedno 15-tak minuta maksimalno (ako dođe Garza još će se minutaža smanjiti), Miki isto 15-tak minuta, a što se tiče bekova Gegić će imati minutažu jedno 10-tak minuta na playu i po potrebi na dvici dok će Atić vjerujem igrati više na pozicijama 2 i 3.
Naravno ovo pišem gledajući trenutno stanje i podatak da nam se igrači koji mogu napraviti jednu kvalitetnu petorku vraćaju iz povreda i pauze od 4-5 mjeseci tako da nadam se da će se što bolje spremiti za EB pa da budemo svima tvrd orah.
Jedino ispada da Lazić dolazi na pripreme spreman

Također ja budala pitam šta su rekli novinari za Lazića i Alubegovića a sijeci mi glavu da oni ikako znaju da se Laza plasirao i da se taj turnir igra na početku priprema

-
- Kontakt:
Ma nama i jest plafon 25 dana priprema . Ako budu vise zajedno poubijat ce jedni druge i pojavit ce se hiljadu problema . 25 dana sasvim pristojno da se napravi atmosfera,odigra par kontrolnih i juris . Pesic selektor Srbije stalno potencira da jednostavno nema vise tih priprema 50 dana svi na okupu ubijanje trčanje,priprema, sad je to sve relax i podredjeno igracima .Ghuraba je napisao/la: ↑08 jul 2025, 13:35Adis rekao danas u intervjuu s Delibasicem za bht. Mora otici na pregled u Malagu krajem mjeseca. Navodno je zdrav i formalnosti su u pitanju, ali dzaba kad ga nece biti na pripremama.
-
- Kontakt:
Ne znam zašto bi se "poubijali" kad momci konstantno potenciraju da se odlično slažu na svakom okupljanju.
-
- Kontakt:
Ma nako sam to napisao iz zeze a malo i ozniljnoTripleThreat je napisao/la: ↑08 jul 2025, 18:30Ne znam zašto bi se "poubijali" kad momci konstantno potenciraju da se odlično slažu na svakom okupljanju.

Jel istina da je Kondic otkazao
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.