FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Beli98
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Beli98 » 06 jul 2025, 22:03

FCBLAUGRANA1987 je napisao/la:
06 jul 2025, 21:51
MoodyReboot je napisao/la:
06 jul 2025, 21:40
06 jul 2025, 20:03
Iskreno mislim da Barcelona nikad nije ozbiljno zagrizla za Williamsa, da je htjela on bi i dosao. Ono bilo je interesa ali nedovoljno da se uvjeri Williams da dodje... Barcelona sigurno nije ponudila veliku platu a i sigurno mu nije garantovala prvu postavu... a i zasto bi jer je postigao samo 4 gola u LaLigi prosle godine... Sigurno je bilo ako se dokazes onda ces preci u prvu postavu a i vremenom ce plata rasti... A on je na kraju odlucio da igra na sigurnu kartu i produzio ugovor sa Bilbaom... Ne moze se ni on ni Barcelona kriviti, jednostavo se nisu mogli dogovoriti...
Izgleda da si ti upućeniji od insajdera iz Barcelone, oni su pisali da je klub jako zagrijan i da su sve ugovorili s Nicom, ali ipak su trebali tebe pitati, da im opovrgneš sve to.
Procitaj opet prve dvije rijeci teksta, evo da opet napisem i to velikim slovima "ISKRENO MISLIM", ili si corav ili si glup...
Ako je istina sto su prenosili, da je trazio klauzulu koja bi mu omogucila da ode besplatno ako ga Klub ne uspije registrovati, da li bi ti pristao na to?

Ja ne bih.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 jul 2025, 22:05

Olmo ima tu klauzulu, tako da je logično da je on tražio isto.

Razlika je jedino u tome što je Deco jaran sa Olmovim agentom, a sa ovim nije.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 06 jul 2025, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 06 jul 2025, 22:09

Beli98 je napisao/la:
06 jul 2025, 22:03
MoodyReboot je napisao/la:
06 jul 2025, 21:40

Izgleda da si ti upućeniji od insajdera iz Barcelone, oni su pisali da je klub jako zagrijan i da su sve ugovorili s Nicom, ali ipak su trebali tebe pitati, da im opovrgneš sve to.
Procitaj opet prve dvije rijeci teksta, evo da opet napisem i to velikim slovima "ISKRENO MISLIM", ili si corav ili si glup...
Ako je istina sto su prenosili, da je trazio klauzulu koja bi mu omogucila da ode besplatno ako ga Klub ne uspije registrovati, da li bi ti pristao na to?

Ja ne bih.
A bi li ti potpisao za Barcelonu ako nisi siguran dal ce te moci registrovati sto znaci da bi mogao biti na tribinama minimalno godinu dana?

Ja ne bih.

Jednostavno pregovori nisu uspjeli... Isto kao kad apliciras za posao i ides na razgovor u dvije razlicite firme, neces ni jednu odbiti dok dobijes ugovor od firme za koju si odlucio potpisati...bez ljutnje ali to nacin pregovaranja...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 jul 2025, 22:19

06 jul 2025, 22:09

A bi li ti potpisao za Barcelonu ako nisi siguran dal ce te moci registrovati sto znaci da bi mogao biti na tribinama minimalno godinu dana?

Ja ne bih.
Mozda ti ne bi, ali Dani Olmo bi :mrgreen:
Sjeti se - i njemu su se smijesile tribine, mogao je otici besplatno. Ali je ostao jer ocito voli Barcu i vjerovao klubu da ce rijesiti problem. Za to mu svaka cast.

Da se razumijemo, ne bi ni ja potpisao u takvim uslovima :mrgreen:

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 06 jul 2025, 22:23

Beli98 je napisao/la:

Ja ne bih.

Ja ne bih.

Jednostavno pregovori nisu uspjeli... Isto kao kad apliciras za posao i ides na razgovor u dvije razlicite firme, neces ni jednu odbiti dok dobijes ugovor od firme za koju si odlucio potpisati...bez ljutnje ali to nacin pregovaranja...
Let ti je odgovorio.

Isto tako, klub je garantovao registraciju, trebalo je malo imati i vjere.

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 06 jul 2025, 22:25

let3 je napisao/la:
06 jul 2025, 22:19

Ja ne bih.
Mozda ti ne bi, ali Dani Olmo bi :mrgreen:
Sjeti se - i njemu su se smijesile tribine, mogao je otici besplatno. Ali je ostao jer ocito voli Barcu i vjerovao klubu da ce rijesiti problem. Za to mu svaka cast.

Da se razumijemo, ne bi ni ja potpisao u takvim uslovima :mrgreen:
Donnie Darko je napisao da Olmo ima to u ugovoru da moze otici besplatno... Tako da nije ni Olmo dosao samo zbog ljubavi... izgleda da se osigurao...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 jul 2025, 22:32

06 jul 2025, 22:25

Donnie Darko je napisao da Olmo ima to u ugovoru da moze otici besplatno... Tako da nije ni Olmo dosao samo zbog ljubavi... izgleda da se osigurao...
Naravo da niko ne dolazi samo zbog ljubavi, pa nismo bas toliko naivni.

Ali je pokazao ljubav prema Barci i vjeru u taj klub. Na kraju, on je katalonac, dijete Barce koje se vratilo nazad nekim zaobilaznim putem :mrgreen:
Nico Williams to nije pokazao, niti se moglo to ocekivati od njega. Lik je baskijac.

Potpisao na 10 godina za Bilbao, nema ljutnje - Barca ide dalje. Imat ce se kad kajati ;)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 jul 2025, 09:59

‼️ Luis Díaz ne traži nikakve garancije od Barcelone?

✍️ Fernando Polo piše da su se posljednjih dana obnovili razgovori između sportskog direktora Deca i agenta Kolumbijca. Navodno je 28-godišnjak izuzetno otvoren po pitanju prelaska u katalonsku prijestolnicu i ako se Liverpool i Barcelona dogovore oko njegovog transfera, on neće tražiti nikakve garancije po pitanju registracije.

🤝 Jasno je da pregovori neće krenuti odmah, s obzirom na to da je i dalje svježa rana od smrti Dioga Jote koja je potresla svijet. No, dosadašnje informacije govore da će Díaz od Liverpoola tražiti izlazni transfer.

Yebo ti on mater.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 07 jul 2025, 12:29

Bild prenosi da je Bayern zainteresovan za Diaza.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 07 jul 2025, 13:39

Beli98 je napisao/la:

Ja ne bih.

Ja ne bih.

A kojeg to igraca Barca nije registrovala pa je sjedio cijelu sezonu? Olmo 3,4 utakmice za ostale primjere ne znam. I on kao ima zelju preci u Barcu, a nece da saceka da se sredi formalnost. Eto sigurno bi Barca dala 60mil i onda ga cijelu sezonu dala na tribine. Valjda znaju da ga mogu registrovati pa su zato i poslali ponudu. Nego lik sebi vec evo drugu sezonu preko Barce dize platu u Bilbau. Pametan, kad ima kod nas budala u upravi koji nemaju pojma o svom poslu.

Ali ne bi ga ja sad ni dzabe. Jer nam netrebaju igraci bez karaktera. Bilo ih se je prije nakotilo pa smo dobili blamaže i brukanja za sva vremena. Hvala Bogu evo i Diaz izgleda ode u Bayern, pa bi Deco mozda i mogao skontati, da ima tu jos igraca koji igraju lijevo krilo, a ne samo Williams i Diaz.

Mada da se mene pita prvo bi rjesi odbranu jer smo tu suplji. Jedan dobar desni bek bi popravio odbranu za 20% uz vec dovedenog golmana moze to i na 50% bolju odbranu. Da nam nezabijaju golove svakakve ekipe koje jednom predju centar.

Vise bi se obradovao recimo dolasku Dumfriesa nego Williamsa i Diaza zajedno.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 07 jul 2025, 16:29

Beli98 je napisao/la:
07 jul 2025, 12:29
Bild prenosi da je Bayern zainteresovan za Diaza.
Na stranu da li Barcelona ima taj novac ili ne, Luis Diaz je sjajan igrač, napadač, krilo, ali ne vrijedi 80 mil evra.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 jul 2025, 18:28

U istom danu naslov da Diaz ne traži nikakve garancije za registraciju, i da nije zadovoljan platom u Liverpoolu. Lik hoće da se uhljebi u prajmu i da drka qurac i to prilično ofirno

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 07 jul 2025, 22:19

Luis Diaz na prvu bolji igrac od Wiliamsa.Iskusniji i ima taj neki nezgodni stil igranja,lagan na nogama i nepredvidiv.Al po meni igrac koji previse solira i gleda u pod.Mislim da ima odlican workrate zato se Flick ne bi bunio.Sta znam,prije Rashforda nego njega,mada ne bi ni jednog.Radije onog tulipana crnog iz Atalante.

80miliona je suludo uopste razmisljati platiti igraca kojeg Liverpool zeli prodati.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 07 jul 2025, 23:39

Luis Diaz ima platu 3mil evra što je smiješno malo za današnji fudbal.
Nešto ne vjerujem da bi se Liverpool kockao da uđe iduće ljeto u zadnju godinu ugovora (mada doduše to je tamo trend izgleda).
Tako da, postoji i ovdje velika vjerovatnoća nove nagazne mine sve s ciljem izvlačenja boljeg ugovora kod trenutnog poslodavca.
Što je najgore, Barcelona hladno ima 82mil koliko Liverpool traži. Registracija igrača i Tebas- to je lutrija.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 08 jul 2025, 12:13

“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 08 jul 2025, 15:14

"How Barcelona fell victim to Javier Tebas and La Liga’s meddling in the Nico Williams operation

According to a revelation made by Miguel Galan, Barcelona may have been the victim of a serious breach of trust by La Liga president Javier Tebas during a key phase of their pursuit of Nico Williams.
Just days before the player renewed his contract with Athletic Club, Tebas reportedly shared Barça’s confidential financial information with the Basque club’s board.
This sensitive data, which included interim financial statements and audit reports, was allegedly passed on by Athletic Club officials to Nico and his family in an attempt to stir doubt and create hesitation about a move to Camp Nou.
The intention was to disrupt Barcelona’s ongoing negotiations and retain the player at San Mamés.
Who is to blame here?
Barcelona were very close to finalising the signing of Nico Williams, who had become a top priority.
Everything pointed to an agreement until the player’s camp suddenly demanded guarantees: a clause ensuring his departure if he was not registered, and additional financial protections.
Barcelona, acting within their long-term planning and fair play commitments, refused these conditions.

What caused this sudden shift in tone from the player’s side?
According to the report, the confidential data provided by Tebas to Athletic Club and then exaggerated by Bilbao’s hierarchy caused unnecessary concern within Nico’s camp.

Where is confidentiality?

The move, clearly aimed at destabilising the operation, succeeded in generating mistrust and effectively collapsing the deal.
The blame lies not with Barcelona, who were moving forward with transparency, but rather with those who misused private financial information toalter the trajectory of a player’s transfer.
Barça maintained their stance of not giving in to pressure or setting risky precedents.
In the end, what could have been a major signing for the club fell apart not due to sporting reasons, but because of actions that many see as outside the spirit of fair competition."

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -119481995

Sistem je neprijatelj Barcelone, koji vodi LL, napravio tako, da mora vidjeti sve ugovore, sve financijske podatke, raditi revizije i davati dozvole o registraciji. Deklarirani navijač, koji to i ne krije, najvećeg suparnika.
Zamisli kad najžešći protivnik vidi sve tvoje poslovne tajne.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 jul 2025, 20:42

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 09 jul 2025, 00:16

let3 je napisao/la:
08 jul 2025, 20:42
Mlad, slava udarila u glavu. Druzenje s fejk jaranima. Kuravele koje jedva cekaju da ga iskoriste.
Bas favelaski/geto stil s parama.

Moglo bi mu ovo uticati na karijeru ako ovako nastavi svaki odmor koji dobije.

Naravno da treba da zega, ali ovi modeli i kojekavi reperi nikad ne zavrse dobro za razvoj igraca na ment nivou.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 jul 2025, 00:35

Torres_9 je napisao/la:
09 jul 2025, 00:16
let3 je napisao/la:
08 jul 2025, 20:42
Mlad, slava udarila u glavu. Druzenje s fejk jaranima. Kuravele koje jedva cekaju da ga iskoriste.
Bas favelaski/geto stil s parama.

Moglo bi mu ovo uticati na karijeru ako ovako nastavi svaki odmor koji dobije.

Naravno da treba da zega, ali ovi modeli i kojekavi reperi nikad ne zavrse dobro za razvoj igraca na ment nivou.
:thumbup:
Nemam nesto dodati, svi si rekao :salut:

Momak se mora podhitno normalizovati, inace cemo gledati jos jednu vec viđenu pricu o igracima koji su brzo pregorili.

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 09 jul 2025, 02:33

Propast ce on za dvije sezone ako vako nastavi.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.