Poslije sinoć su mi pomiješane emocije. Po svemu trebali smo dobiti 2,3 razlike. a s druge strane gol u 96 za izjednačenje je uvijek dobar.
Ovo ima smisla sve itekako. visoki presing, puno trke, bez dizelaša....
Krenuću od odbrane:
ono što je bilo prošle godine sad je sve kontra. Linija se drži jako dobro, izlaze visoko, kvalitetniji su igrači nego lani.
Muftić- čestitke za ono što je izvadio u drugom poluvremenu. Nije imao nekog haman posla
Troupee - imao je možda i najteži zadatak sinoć. Ono što ga nismo vidjeli je prema naprijed. U odbrani dobar. Pasove ne griješi... Nadam se da će biti još bolji
Alić- Zuji ko pčela. slobodnjak, probijanja, ubačaji, ima još prostora da se uigra.
Seedorf- Po mom ukusu stoper, brz, odlično čita igru, čak nije ni inferioran u skoku zbog manjka visine,. Jednu grešku imao, al sastavni dio igre su greške. Kad se sjetim Cavnića i Šukilovića
Karamarko- predobro sinoć, možda i najbolji
Eric- greška kod gola, ali je po meni najveće pojačanje. ono što mu nedostaje je pas u prostor. siguran u duelu, brz..
Lagumdžija- vrlo dobra utakmica. biće to još bolje.
Cvetanovski- Uz Karamarka najbolji sinoć sigurno. Probojan, hitar...
Pejić- gledao sam ga protiv Posušja i Zrinjskog i nije me baš oduševio. Sinoć više nego korektno odigrao. Malo, po meni, sdlabije predviđa stvari.
Šošić- sigurno najtalentovaniji, po meni jako dobra partija sinoć. Jeste malo izgorio u želji, trebaće još malo vremena da se sve posloži. Šteta za konflikt (ali Bašić je govorio o tome već)
Krpić- Nemamo boljeg, a treba nam. Tukao se, koliko je mogao imao šansu onu na odbijenu, koju je ovaj slovenski Oliver Kahn skinuo čudom.
Jaganjac- Ima predispozicije, i nadam se da će se dozvati (treba nam u21 za prvenstvo). ali je lošija opcija od Krpića
Boljević- Najveći majstor u ekipi, meni lično jedan od dražih. Opet gol u sudijskoj...
Šabić- Moram priznati da me iznenadio, ne samo sinoć za ovih 10-tak minuta, nego mi djeluje življi u odnosu na prošlu sezonu. Mogao bi biti Joker s klupe.
Sve u svemu brži smo, jači, bolje taktički stojimo. ali je klupa poprilično tanka. dovesti Amera Gojaka, Bajića (ili nekog približnih kvaliteta), te još jednog zadnjeg veznog (ako je istina za Radovca).
Subjektivno!