Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sljivo
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la sljivo » 12 jul 2025, 18:01

Kakav ba speed i prirodne i historijske ljepote. Treba li su ga na šišu odvest, mozda i u nekog napucanog golfa, to im je mjera, i speedu i ovim njegovim fanovima.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 12 jul 2025, 18:23

Nikad cuo ni za nunija i speedasa do prije koji dan. Ali mislim da bi ga jedan Nedo Turkovic bolje ugostio. Gradski momak, mangup, za razliku od ovog (gledao 30 sekundi) hajvaneskua iz Visokog.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 12 jul 2025, 18:58

ASD je napisao/la:
12 jul 2025, 17:47
19vendetta87 je napisao/la:
12 jul 2025, 17:09
ASD je napisao/la:
12 jul 2025, 16:58

Ma vala, bolje da ga je i kod Brajlovića odveo, nego u ove nebitne objekte od jarana.
To je i bilo u prvobitnom planu. Trebao jos glumiti Franza Ferdinanda i voziti se u onom njegovom autu.
Speed je trazio da mu vodic u Bosni bude opet onaj Choda iz Srbije, ali mu glupo da on iz druge drzave vodi njega kroz Sarajevo i on predlozio momka iz Bosne.
E onda noc prije uletio EDMC Network i oni preuzeli obaveze oko Speedovog doceka.
Zato su Jala, Buba i Sajfer imali prisustvo i jos ugurali havera Nunija da bude vodic.
To gore je i dobra ideja.

Ma mislim, kod nas bi debakl bio u svakom slučaju upravo zbog toga jer se svi hoće ugraditi. Siguran sam da pola onih stvari nisu imali veze s Nunijem. Recimo, odlazak u piceriju. To je neko naredio sekuritima. Trener konja nebitni se isto hoće ugraditi reklamom. Te stvari su nečuvene i kod nas bi bile ko god da je vodič.
Koji je konjički klub u pitanju ? Kakav debil , nemoguće ....
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 12 jul 2025, 18:59

sljivo je napisao/la:
12 jul 2025, 18:01
Kakav ba speed i prirodne i historijske ljepote. Treba li su ga na šišu odvest, mozda i u nekog napucanog golfa, to im je mjera, i speedu i ovim njegovim fanovima.
:D :thumbup:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jul 2025, 19:08

VensanKasel je napisao/la:
12 jul 2025, 18:58

Koji je konjički klub u pitanju ? Kakav debil , nemoguće ....
Mislim da je Hidalgo ime.

Speed hoće da ide, jer mu nije puno vremena preostalo. Ovi mu ne daju da ide, navratiše ga da se vrati i uvališe mu majicu neke firme. :puke:

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 12 jul 2025, 19:32

Ne znam sjećate li se kad sam spominjao da me hvataju jaki panični napadi, kod psihologa sam bio, dosta mi je lakše. Psiholog je utvrdio da je kod mene slučaj teške anksioznosti, sad se sve rješava kroz razgovor.
I dalje imam manje napade panike ali ništa se ne rješava preko noći, sada ih mogu i kontrolirati
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 jul 2025, 19:44

Put ka tome su česta briga i negativne misli.

To nastaje kada čovjek nesvjesno nauči svoj organizam da tokom dana prepoznaje i naglašava ono što je loše, dok pozitivne stvari ostaju u sjeni, kao nešto nevažno.

Negativne misli su rezultat česte brige. Mozak se uvježba da stalno očekuje opasnost ili neki loš ishod, čak iako nema valjanog razloga.

Vremenom, to stanje počinje da se doživljava kao "normalno", te živiš u iščekivanju nečega što se vjerovatno nikada neće dogoditi.

Okidač može biti u tome da osoba previše plani buduće obaveze, pokušavajući da pobjedi strah od nepoznatog.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 12 jul 2025, 20:01

Tako je većinom bilo kod mene. Gledam TV i odjednom me uhvati napadaj, to je stvarno nevjerojatno. Baš je ljudsko tijelo za izučavanje

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 12 jul 2025, 20:02

Sve to imam i sam, i jos kamaru drugih poremcaja i sindroma. A znam i zbog cega, odredjene traume u djetinjstvu. Bukvalno jedan pogled, zvuk, misao aktivira napad i stres. Sad sam svjesniji toga i sad pravim blokade misli, radim disanje, hodanje, par vjezbi kad se to okine, i bude bolje, i napredujem, cak sam sebe iznanadim. Uglavnom pokusavam bez doktora i tableta.

JackW
Kontakt:

Post Postao/la JackW » 12 jul 2025, 20:02

Rođak Nenada Nešića imenovan za šefa odsjeka NCB Interpola Sarajevo
Kad pročitam ovakve stvari, i ja dobijam panični napad. Šta rade od države, tobejarabbi. Ovo nema ni u 3pm :yawn:

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 12 jul 2025, 20:02

Kritikuju ljudi Nunija zbog lokacija i predlažu kod Seje da ga vodi, pa valjda ovaj grad ima sta drugo ponuditi osim hrane i niskih strasti. Kao sto neko vec reče same lokacije nisu bitne jer je Speed debil nivoa nunija, praseta, i sličnih tako da njemu priča o historiji ne treba. Lik je Amerikanac i vjerovatno i ne zna da je uopće bio 1.sv.rat, sta ce mu priča o Ferdinandu.

Ono što mene ljuti jeste da smo ispali prave balije i idioti prvo među balkancima a šire da ne govorim.
Prvi teški promašaj je Nuni ali ne što je debil, jer je i speed isti, vec zato što ne zna engleski. Ne može biti vodič lik koji nabada engleski hau jes nou aj em. Sta god da ga je sped pitao ovaj nije znao objasniti ili se pravio da priča na telefon.
Drugi promašaj su ove reklame, pokušali smo lika iskoristiti za đabnu reklamu, još to lik skontao smije se sam sebi gdje je došao. Oni silni pokloni naročiti sajferov je teški blam, mene bilo stid, daje mu za poklon svoju nagradu :damn:
Pita ga sped sta da radim sa ovim :rol:
Recept je bio jednostavan odvedes na žutu tabiju, ako treba tu mu doneseš ćevape, Burek, baklavu i kafu, on to proba, uživa u pogledu, uradi Beck flip, a iza grad, ostane ti reklama za grad sa tim njegovim folom, još malo ga provozas i eto dobre priče. Ali umjesto dobre priče morali su se likovi pokušati ugraditi pa makar i u reklamu.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 12 jul 2025, 20:03

RobertHrkac555 je napisao/la:
12 jul 2025, 19:32
Ne znam sjećate li se kad sam spominjao da me hvataju jaki panični napadi, kod psihologa sam bio, dosta mi je lakše. Psiholog je utvrdio da je kod mene slučaj teške anksioznosti, sad se sve rješava kroz razgovor.
I dalje imam manje napade panike ali ništa se ne rješava preko noći, sada ih mogu i kontrolirati
Vise izlazi u prirodu, planinarenje i sl. :thumbup: Sretno

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 12 jul 2025, 20:08

Mene tipa napadaj panike uhvati kad zapnem autom u prometu, imam osjećaj da ću zapeti i neću se pomaknuti. To sam i doktoru rekao, podijelio je neke savjeta sa mnom. Ma ovo je sve u glavi i mozgu, treba se boriti ali znam sada neke metode pa je lakše

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 jul 2025, 20:19

12 jul 2025, 20:01
Tako je većinom bilo kod mene. Gledam TV i odjednom me uhvati napadaj, to je stvarno nevjerojatno. Baš je ljudsko tijelo za izučavanje
Mozak se istrenira na gluposti, kada se svakodnevno puni raznim ishodima. Desi se jer čovjek previše planira naredne korake.

Planira jer se boji nepoznatog, te da situacija neće teći onako kako je zamislio. Sad, je li zbog straha da podbaci, ili da ga neko ismije, odnosno nešto pogriješi te bude javno kritikovan.

Vitalna poveznica s navedenim jeste strah od gubitka kontrole.

Moj ti je savjet da ne ideš radikalno u borbu protiv trenutnog stanja, već step by step. Ono pozitivno sto se desi, zabilježi te zahvali se Bogu, hrastu, Marksu il kome se već moliš.

Neka negativnog, ono neće otići preko noći, ali ovaj put koncentriši se na te male pomake barem pola sata dnevno, i na svaki životni poen reaguj ko Nadal.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 12 jul 2025, 20:21

Pa i idem korak po korak. Nema preskakanja stepenica

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 12 jul 2025, 20:23

Meni mnogo znači što sam ovo podijelio ovdje s vama. Hvala svima na pomoći, mnogo mi znači

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 12 jul 2025, 20:25

12 jul 2025, 20:08
Mene tipa napadaj panike uhvati kad zapnem autom u prometu, imam osjećaj da ću zapeti i neću se pomaknuti. To sam i doktoru rekao, podijelio je neke savjeta sa mnom. Ma ovo je sve u glavi i mozgu, treba se boriti ali znam sada neke metode pa je lakše
Prestani čitati smeće od kliksa i slične portale , prestani gledati g.ovna kao N1 i slične kanale , deinstaliraj antidruštvene mreže kao Instaqrac i slično , što više prirode , čitaj knjige , kupi Đerdan ili Skandi , izlazi sa rajom i djevojkama pojačaj to , teretna obavezno i termini ...

Muzika kad god možeš , putovanja naravno koliko finansije dozvoljavaju .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 12 jul 2025, 20:59

VensanKasel je napisao/la:
12 jul 2025, 20:25
12 jul 2025, 20:08
Prestani čitati smeće od kliksa i slične portale , prestani gledati g.ovna kao N1 i slične kanale , deinstaliraj antidruštvene mreže kao Instaqrac i slično , što više prirode , čitaj knjige , kupi Đerdan ili Skandi , izlazi sa rajom i djevojkama pojačaj to , teretna obavezno i termini ...

Muzika kad god možeš , putovanja naravno koliko finansije dozvoljavaju .
Isusa ti boga, opet klix :rol: :rol:

Zna on to sve, vidi se da nije klinjo. Problem je dublje prirode i samo on zna kroz šta je prošao i šta mu je ostalo kao trauma.
Sa problemom bilo koje prirode se najbolje odmah suočiti. Ništa ostavljati po strani pa onda razmišljati kad i kako. Onda ti dođe svaki dan kao da se spremaš za Olimpijadu.
To je veliko opterećenje i pritisak. Pobjedi strahove jedan za drugim, ili se barem suoči sa istim. Odlaganje vodi u depresiju ili u još gore bolesti.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 12 jul 2025, 21:02

12 jul 2025, 20:23
Meni mnogo znači što sam ovo podijelio ovdje s vama. Hvala svima na pomoći, mnogo mi znači
Pronadji djevojku. :yawn:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 12 jul 2025, 21:03

Kako vozi. :tokralju:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.