Rekonstrukcija stadiona u BiH

rishovski
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la rishovski » 17 jun 2025, 13:39

macak_ je napisao/la:
17 jun 2025, 13:19
rishovski je napisao/la:
17 jun 2025, 11:44
macak_ je napisao/la:
17 jun 2025, 09:00
Ovo će biti praktično potpuno novi stadion, a od starog bi trebala ostati samo betonska konstrukcija zapada i teren, ostalo sve se ruši i mijenja.
Od starog stadion nece ostati ništa što se tiče tribina a i travnjak je upitan,jer je i on zreo za mijenjane. Ako se sve zavrsi za 4 godine morat ce se i teren da bi sve bilo ok..
travnjak svakako treba mijenjati, jer se on u normalnim ligama mijenja čak na godišnjem nivou, ili nakon odigranih 50 utakmica. Ali teren se neće mijenjati jer teren podrazumijeva i drenažu, sprinklere, grijače itd.

Ostat će konstrukcija zapada, i ona će se nadograđivati. Idejnim projektom će biti definisano šta će biti s krovom zapada. Ali, obzirom da se zapad radi zadnji, to će sigurno zavisiti i od finansija. Kako god, ostale se tribine ruše i idu od nule.
Pa i mislio sam na travnjak da ce se mijenjati samo.. jer urađeno je sve ranije.
Zapada sto se tiče ja sam čitao da se on zadnji ruši. E sad ako se ruši to valjda to znači do temelja... U suprotnom pisalo bi rekonstrukcija.
Ovaj trenutni zapad nema nikakvog sadržaja za navijače,nista ti ne pruža kad dođeš na utakmicu.. Zato vjerujem da ce ga rušiti,jer nista nema osim tih poslovnih prostora da pruži. A tamo stoji da će graditi i sobe na stadionu za igrače,pa cemo vidjeti..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 17 jun 2025, 13:58

na osnovu visine i nagiba zapada ce se raditi ostale tribine, najvjerovatnije, tako da nema potrebe da se rusi konstrukcija ako je funkcionalna. Tako da ce se vjerovatno ojacati, nadograditi i sl.
Ne znam da li si bio na platou zapada, ali ondje ima sve za navijace, samo to treba srediti i preurediti, naravno uz dodatno renoviranje.
Pravda za flash-a!!!

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 17 jun 2025, 14:13

macak_ je napisao/la:
17 jun 2025, 13:58
na osnovu visine i nagiba zapada ce se raditi ostale tribine, najvjerovatnije, tako da nema potrebe da se rusi konstrukcija ako je funkcionalna. Tako da ce se vjerovatno ojacati, nadograditi i sl.
Ne znam da li si bio na platou zapada, ali ondje ima sve za navijace, samo to treba srediti i preurediti, naravno uz dodatno renoviranje.
Ma znam bio sam na Zapadu x puta.. Zapad ima preko 6000 kapacitet,ne znam sad ako bi se islo na tu visinu to bi islo preko 20.000 a oni žele 17 ili maksimalno 18.000...Ja opet vjerujem da tek kad se jug ili sjever izgrade,da ce to biti visina i da ce se po tome ravnati,jer su rekli ista visina i sve pod krovom.Ali pitanje je samo koja ce tribina biti koristena za novinare,televiziju,lože.. Da li istok ili zapad,iako tamo piše da će i Zapad rušiti.. Dok ne pokazu glavni projekat mozemo samo nagađat😁

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 17 jun 2025, 14:24

zapad sada ima preko 7000 stolica. Svlačionice, loze, novinari i sve sto ima veze s tim ide na istok, a ta tribina se pravi druga i sa njenom izgradnjom će stadion već dobiti sve potrebne kategorije. Zato istok nece imati isti kapacitet kao zapad. Mislim da ce biti omjer: 7k zapad, 6k istok, 3,5k sjever jug sa zdenkama. Planirani kapacitet je oko 20k.
Pravda za flash-a!!!

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 17 jun 2025, 15:03

Znaci rusi se najbolji stadion u BiH da bi se napravio jos veci i moderniji na istom mjestu.
Bolje da se islo na varijantu rusenja nekog rugla kojem nema pomoci: Koseva ili Tusnja i da su tu napravi pravi fudbalski stadion za reprezentaciju i Sarajevo/Slobodu.
Postojece Bilino polje da se usminka i da se tu igraju neke manje utakmice reprezentacije.

Lijepo je za Zenicu sto ce dobiti novi stadion, ali steta starog Bilinog. Dok srusiti Kosevo ili Tusanj ne bi bilo steta.
Nacionalni stadion ce biti prevelik za Celik, Robijasi ce na novoj tribini izgledati kao zrno pijeska u Sahari. Za Sarajevo ne bio prevelik, mozda i taman.
Umjesto da BiH ima dva top stadiona u dva grada, imace samo jedan.

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 17 jun 2025, 15:38

Vorovus je napisao/la:
17 jun 2025, 15:03
Znaci rusi se najbolji stadion u BiH da bi se napravio jos veci i moderniji na istom mjestu.
Bolje da se islo na varijantu rusenja nekog rugla kojem nema pomoci: Koseva ili Tusnja i da su tu napravi pravi fudbalski stadion za reprezentaciju i Sarajevo/Slobodu.
Postojece Bilino polje da se usminka i da se tu igraju neke manje utakmice reprezentacije.

Lijepo je za Zenicu sto ce dobiti novi stadion, ali steta starog Bilinog. Dok srusiti Kosevo ili Tusanj ne bi bilo steta.
Nacionalni stadion ce biti prevelik za Celik, Robijasi ce na novoj tribini izgledati kao zrno pijeska u Sahari. Za Sarajevo ne bio prevelik, mozda i taman.
Umjesto da BiH ima dva top stadiona u dva grada, imace samo jedan.
Trenutno ce tako izgkedat ali akB kad se ustabilimo u udzemo u PL imacemo sta da pokazemo ,sigurno uz Zelju da cemo imat najbolji prosjek

tuitamo
Kontakt:

Post Postao/la tuitamo » 19 jun 2025, 17:45

Danas je u Federalnom ministarstvu kulture i športa upriličeno svečano potpisivanje ugovora s korisnicima Kapitalnog transfera – Izgradnja športske infrastrukture, a među njima je i ugovor o sufinanciranju projekta „Unapređenje športske infrastrukture nadogradnjom južne tribine stadiona Mokri Dolac“. Potpisan ugovor u vrijednosti od 350.000,00 KM za natkrivanje južne tribine stadiona Mokri Dolac

slika

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 20 jun 2025, 08:15

tuitamo je napisao/la:
19 jun 2025, 17:45
Danas je u Federalnom ministarstvu kulture i športa upriličeno svečano potpisivanje ugovora s korisnicima Kapitalnog transfera – Izgradnja športske infrastrukture, a među njima je i ugovor o sufinanciranju projekta „Unapređenje športske infrastrukture nadogradnjom južne tribine stadiona Mokri Dolac“. Potpisan ugovor u vrijednosti od 350.000,00 KM za natkrivanje južne tribine stadiona Mokri Dolac

slika
Šta će natkriti za 350.000Km bgt?, mogu betonski dio stupove i to oslonce, ali krov nema šanse
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

tuitamo
Kontakt:

Post Postao/la tuitamo » 20 jun 2025, 18:23

LavoviGabela je napisao/la:
20 jun 2025, 08:15
tuitamo je napisao/la:
19 jun 2025, 17:45

slika
Šta će natkriti za 350.000Km bgt?, mogu betonski dio stupove i to oslonce, ali krov nema šanse
Ja bih rekao da je u pitanju "poticaj" a da bi ostalo mozda trebala opcina/klub? Nesto slicno kao kod nas na Kosevu, dobilii milion, sto je jedan sa naseg foruma rekao, ne moze se ni asfalt oko stadiona za to uradit, ali eto, bolje ista nego nista. :bih:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 20 jun 2025, 18:33

Znaci idu prema ovome :mrgreen:

slika

Evo i Borac najavljuje neke radove sto se tice istocne i juzne tribine
btw jel ovaj neki braco od Vice :kafa:
Don't believe the hype.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 jun 2025, 18:40

akisarajevo92 je napisao/la:
20 jun 2025, 18:33
Znaci idu prema ovome :mrgreen:

slika

Evo i Borac najavljuje neke radove sto se tice istocne i juzne tribine
btw jel ovaj neki braco od Vice :kafa:
Mislim da je brat ili rodjak od naseg Vicka :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 20 jun 2025, 18:42

DamirT je napisao/la:
20 jun 2025, 18:40
Mislim da je brat ili rodjak od naseg Vicka :mrgreen:
Bice da je brat, haman isti glas i faca :mrgreen:

bosnas_ je napisao/la:
17 jun 2025, 08:12
Sta sve podrazumjeva izgradnja juzne tribine na Grbavici, je li se odmah postavlja i krov i grade li se u sklopu toga odmah i zdenke?
Hvala.

U ovoj fazi ce se graditi tribina sa zdenkama i stolicama, nece se raditi krov niti stavljati stubovi, to ce ici u nekoj iducoj fazi te ce trebati nove financije

Mozda ga budu radili sljedece godine a a mozda za 3-4 godine, ko zna
Don't believe the hype.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 04 jul 2025, 14:16

Dokle je u Mostaru , radil se ista u vrapcicima ? Kad izlazi detaljan plan za Bilino ?Fudo onda rece u toku Slijedeće sedmice bit ce te detaljnije obavješteni i nestao :D

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 09 jul 2025, 18:51

HeraklitMracni je napisao/la:
04 jul 2025, 14:16
Dokle je u Mostaru , radil se ista u vrapcicima ? Kad izlazi detaljan plan za Bilino ?Fudo onda rece u toku Slijedeće sedmice bit ce te detaljnije obavješteni i nestao :D
slika
[/quote]

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 10 jul 2025, 16:35

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 11 jul 2025, 12:53

rishovski je napisao/la:
10 jul 2025, 16:35
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Krova i nakarade kao u Gabeli. Još nisu ni cinčali čelik, što znači za dvije godine korozija će udarit.
Ne može kod nas nista kako treba.
Nova tribina, umjesto da se lijepo stupovi isprojektiraju i na njih nosači, oni prave ovu skalameriju. Sutra problem i ravnog krova i izolacije jer oslanjaju i na krov resetku.
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 13 jul 2025, 15:53

@gabela, hoce li i u Goska biti stubovi na sred tribine kao u zelje istok? Ono je nevjerovatno prave se krovovi sa stubovima kao u engleskoj 1974..gdje se pola utakmice ne vidi u 2025 godini.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 13 jul 2025, 19:29

Imaju li u planu iz Veleža postavljati stolice na RA tribinu? Red je vala, meni tribina bez stolica ispade isto neka polutribina
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 13 jul 2025, 19:44

Lynx je napisao/la:
13 jul 2025, 19:29
Imaju li u planu iz Veleža postavljati stolice na RA tribinu? Red je vala, meni tribina bez stolica ispade isto neka polutribina
Ide spajanje dvije tribine sa zdenkom, tako da nema smisla trenutno stavljati stolice dok radovi ne završe.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 14 jul 2025, 12:05

Nema stajanja , bageri na Grbavici!

slika
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.