FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
82
52%
Prolazak u Play off
30
19%
Grupnu fazu
45
29%

Ukupno glasova: 157

GalileoGalilei
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GalileoGalilei » 15 jul 2025, 00:08

Glup potez je ovoliko povećanje i negativno će se odraziti. Nije mi logično da nešto što je bilo 120 KM sada bude 200 KM. Razumio bih da je skočilo na 160 KM, ali ovako je ovo nigdje veze potez. Ja ću zapad opet kupiti, ali razumijem i ljude koji neće i koji nemaju.

Da ne govorim o porodici koja ide, koja bi dresove, nešto iz fan shopa, pa sad i sezonske. Košta to sve, a to običan čovjek koji radi ne može priuštiti za svoju porodicu. Neću ni spominjati ljude koji dolaze iz drugih mjesta - od goriva, hrane, vremena, cimanja za prevoz itd.

Trebalo se to bolje izvesti, ne kažem da karte trebaju biti džabe, ali neke porodične pakete, akcije i ostale stvari su se morale ubaciti.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 15 jul 2025, 00:09

Agon Elezi, 𝐓𝐢𝐦𝐞 𝐭𝐨 𝐒𝐢𝐠𝐧 with #Sarajevo 🔏

He's set to arrive in Sarajevo on Tuesday, with medical tests scheduled for Wednesday. He’ll join on a free transfer and will sign a three-year deal.

Exclusive story — confirmation expected soon.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 15 jul 2025, 00:10

Elezi tri godine ugovor :D
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu.“

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 15 jul 2025, 00:12

Ja ne znam kako cu ja opet priustiti sezonsku sebi, ja kao srednjoskolac moram na crno naci kakav posao i iskesirati 20% plate da gledam domaće utakmice, samo me zanima hoce li dici i pojedinacne karte, kontam se svercati na junior ako raja fakat kaze da to niko ne gleda na ulazu.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 15 jul 2025, 00:13

guadalupe je napisao/la:
14 jul 2025, 23:46
Zutti je napisao/la:
14 jul 2025, 23:30
guadalupe je napisao/la:
14 jul 2025, 23:23

Imamo jedan od najgorih stadiona u Evropi, koji se raspada i ne smije ovolika cijena biti nikako.
Bilo bi lijepo kad bi se moglo za petaka u galeriju, al jbg i kutija cigara je minimalno 7 maraka, eto ako ćemo neke "luksuze" uzimati, ulaznica na bilo koji koncert nije ispod cvaje, a ni na tom koncertu nemaš nikakve pretjerane uslove za uživanje. Sjever za 80 maraka kad podijeliš s nekih 20ak domaćih utakmica koliko ćeš odigrati izađe oko 4 marke po utakmici što je smiješno. Za istok malo skuplje, izađe oko cenera pojedinačna, možda malo jeftinije jer će ako bog da biti više od 20 domaćih. Sve ide gore, tako i ovo.

I konačno da će sezonske imati smisla jer će očigledno pojedinačne karte ove sezone biti dosta skuplje.
Sve je to divno krasno kad ti imas normalan stadion, za ovo sto mi imamo je bruka i sramota staviti ovolike cijene. Svaki stadion ide gore, nesta se pravi, ulaze, kod nas pliva svaki ulaz od fekalija, lokve po tribinama, vc u raspadu ... i kao neko ce ovo uzeti , how yes no.
Okej. Hoćemo li u bojkot potpuni? To je jedini način borbe protiv ovog.

Svi grade? Zanimljivo. Jesu li ti svi oni što im kanton plaća izgradnju stadiona? Nažalost morate se pomiriti da nikad nećemo biti takvi miljenici režima da sve dobijemo na gotovo, a da je naše da dođemo na natkriven istok za 100 maraka godišnje.

Na kraju krajeva, niko nikog ne tjera na sezonske. Ja prvi nemam sezonsku nego uzimam pojedinačne ulaznice zbog kolekcionarstva i tako će vjerovatno biti i u narednoj sezoni, samo se spremite na malo skuplje pojedinačne i to je to. Ko nije u mogućnosti nek se javi, pa ako ima još zainteresovanih forumaša da organizujemo neku akciju i nekog počastimo sezonskom ulaznicom, a ko ne želi nikako nego bojkotuje klub zbog ovog - ima Arena ili MYTV svaku našu utakmicu u ponudi i to je rješenje. Ne znam stvarno šta drugo da ti kažem.

Ado_77 je napisao/la:
14 jul 2025, 23:45
Zutti je napisao/la:
14 jul 2025, 23:20
HyperOS je napisao/la:
14 jul 2025, 23:15
slika
Očigledno povećanje i cijena pojedinačnih ulaznica. Ništa posebno protiv nemam. Imamo ubjedljivo najjeftinije karte u Evropi, a ako se hoće ozbiljan klub red je da i mi podržimo. Jedina zamjerka je što nisu uključili i finale kupa u cijenu sezonskih, to bi bila neka zahvala, al dobro - tako je svake godine.

@JurisicDuska - aferim :clap:
Druze da li imamo standard kao u evropi i da li imamo stadion koji zadovoljava uslove,raste trava beton se komi i opada. :crazy:
Standard nemamo kao u Evropi pa se za hot dog na onom Food Festu na Vilsu plaća 9 maraka. U kino ne možeš otići sa nekim bez 50 maraka. Da ne idemo dalje, jasno ti je o čemu govorim.

Za stadion stoji u potpunosti, neuslovan, raspada se, znam sve kao i svi, al znaš i ti kao i ja, da je full natkriveno Koševo opet bi se sralo o ovim cijenama. Eto prošle godine su bile jeftinije sezonske i pojedinačne pa nisam baš nešto vidio da se raja otimala za mjesto na tribini već su se dešavale utakmice gdje si 10 minuta prije početka na svakoj tribini pojedinačno mogao izbrojati koliko ljudi ima, a sad odjednom cijene sezonskih spriječile ludnicu u gradu, redove ispred shopa u Ferhadiji i najveću prosječnu posjetu na Balkanu. Manite šuplje.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 15 jul 2025, 00:15

GalileoGalilei je napisao/la:
15 jul 2025, 00:08
Glup potez je ovoliko povećanje i negativno će se odraziti. Nije mi logično da nešto što je bilo 120 KM sada bude 200 KM. Razumio bih da je skočilo na 160 KM, ali ovako je ovo nigdje veze potez. Ja ću zapad opet kupiti, ali razumijem i ljude koji neće i koji nemaju.

Da ne govorim o porodici koja ide, koja bi dresove, nešto iz fan shopa, pa sad i sezonske. Košta to sve, a to običan čovjek koji radi ne može priuštiti za svoju porodicu. Neću ni spominjati ljude koji dolaze iz drugih mjesta - od goriva, hrane, vremena, cimanja za prevoz itd.

Trebalo se to bolje izvesti, ne kažem da karte trebaju biti džabe, ali neke porodične pakete, akcije i ostale stvari su se morale ubaciti.
Ko ima 120-150 ima i 200 da plati, nije u tome stvar, neće ljudi iz nekog principa. Ja prvi, pričao sa svojim prijateljima, nakon godina i godina neće ni oni kupiti sezonske. Birat će se i pojedinacne ligaske, generalno nam je muka kisnuti (i ne, ne trazimo grijace u sjedista i neka cuda, 2025 godina, Zeljo zavrsava stadion kao kutija, Velez gradi, BL se gradi navodno, Posusje mozda isto? ) Vidim na fb u komentarima i Sema se usprotivio

Ne trazimo puno, nisu se udostojili saprati stolice, blato na ulazu u tribinu i sl.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 15 jul 2025, 00:18

JavierBosnia je napisao/la:
15 jul 2025, 00:15

Ko ima 120-150 ima i 200 da plati, nije u tome stvar, neće ljudi iz nekog principa. Ja prvi, pričao sa svojim prijateljima, nakon godina i godina neće ni oni kupiti sezonske. Birat će se i pojedinacne ligaske, generalno nam je muka kisnuti (i ne, ne trazimo grijace u sjedista i neka cuda, 2025 godina, Zeljo zavrsava stadion kao kutija, Velez gradi, BL se gradi navodno, Posusje mozda isto? ) Vidim na fb u komentarima i Sema se usprotivio

Ne trazimo puno, nisu se udostojili saprati stolice, blato na ulazu u tribinu i sl.
Nije druže poenta u tim parama, naravno da ima i tih 200 KM. Evo prvi ja ću ih dati, hvala Bogu pa imam mogućnost, ali gledam iz perspektive ljudi koji nemaju, koji neće toliko da daju. Meni nije nimalo logično da nešto poskupi za 80 KM, jer je to jako poskupljenje.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 15 jul 2025, 00:23

Premuntat Ruse nekako da Bubanja ostane protiv Craiove. Mamas je rovit a Jatta zelen. Ne možemo se tako kockati protiv realno zajebanog protivnika.

Najgore od svega je što sam htio da onu treću garnituru uzmem Bubanju al' ne dade nam se...

Iskreno i meni djeluje da je sezonska za istok previše poskupila, da nešto bi od onog krova pa hajd...

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 15 jul 2025, 00:24

Kad jedan Sema Zilic, onakav fanatik napise da nece kupiti, onda je sve jasno.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jul 2025, 00:33

Lucas je napisao/la:
15 jul 2025, 00:24
Kad jedan Sema Zilic, onakav fanatik napise da nece kupiti, onda je sve jasno.
Zato jer su bezobrazni. Fkt.
Eno momak postavi RB Leipzig sezonska karta 310 KM.
Ne poredeci uopste standarde naše zemlje i njihove njihov stadion kao da je sa druge planete u odnosu na nas a o uslugama koje te tamo očekuju da ne pričamo, samo sto nema prostitutka na poluvremenu da ti kitu ispusi a razmišljaju i to da uvedu.

Kod nas pogodnost godišnje karte upala pluća i srčani arest.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 15 jul 2025, 00:50

hazarder je napisao/la:
15 jul 2025, 00:23
Premuntat Ruse nekako da Bubanja ostane protiv Craiove. Mamas je rovit a Jatta zelen. Ne možemo se tako kockati protiv realno zajebanog protivnika.

Najgore od svega je što sam htio da onu treću garnituru uzmem Bubanju al' ne dade nam se...

Iskreno i meni djeluje da je sezonska za istok previše poskupila, da nešto bi od onog krova pa hajd...
Ma tesko je njega nadoknaditi,odlican fudbaler,visok,kao hobotnica na sredini.

laznokrilo
Kontakt:

Post Postao/la laznokrilo » 15 jul 2025, 01:01

Nemam svađu, kakvu bih svađu trebao imati? Skepticizam nije moja krivica, pokušavam biti razuman. Imate mnogo novih igrača, imate trenera koji pravi greške i gubi važne utakmice. Još nemate naprednog veznog igrača, Cicaldau je još uvijek u formi, Houri je mali, fizički slab, bez brzine. Imaju homogenost, također znaju nogomet. A tu je i tradicija... Crvena zvezda, Hajduk, Železničar, Pobeda, Beograd u juniorima.
Moja prognoza: U prvoj utakmici primamo poraz, a u drugoj možemo maksimalno neriješeno.
Evo jedna od poruka sa foruma Rumuna

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 15 jul 2025, 01:18

Bubanja je mozda i najbolji igrac lige, steta ako ga puste da ode.. Ostaviti ga bar do zime ako ikako moze..

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 15 jul 2025, 01:58

Malo je previše za Istok 200 KM, a pogotovo je glupo da košta isto koliko i zapad.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 15 jul 2025, 02:05

Ima li istine u ovome da se trazi lijevi bek?
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu.“

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 15 jul 2025, 02:16

nedimmmm1337 je napisao/la:
15 jul 2025, 02:05
Ima li istine u ovome da se trazi lijevi bek?
Odakle sad to?

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 jul 2025, 02:34

Netreba se puno zalijetat i od nasih igraca pravit Maradone, kad to bas nije tako.

Jatta dobar mlad al ima pofini mana, koncentracija popusta nakon 50 minute

Djordjevic covjek povrijdjen 8 mjeseci niko ziv nezna sta mu je tek sutni loptu

Bubanja obje ruke slomljene netrenira 1,5 mjesec

Renan nije dao na treningu go 6 mjeseci a kamoli na utakmici

Gulisa nije dao go 3 mjeseca u zadnje 3 mjeseca jedna asistencija

Plus mamas Turda

Znaci ovde mozes reci top igraci su

Rile banic began keremech mlin sto nije neka pljacka

Ako dodamo da nismo dali za 45 utakmica nijedan go kroz ubacaj i ulazak sa strane

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 15 jul 2025, 06:02

Danas u 16h prijateljska sa Al-Dhafra iz UAE njihovu Pro ligu igraju, zadnji bili pretprosle godine (gledam na Sofi nema 24/25 sezone, sega).

Za sezonske, sta da vam kazem, tako je kako je. Kupi ili nemoj, ima sluha klub za popuste, pa ako ima taj use-case sto Duska govori dobice popust za istu porodicu sigurno.

Ne moze klub praviti sada rjesenja za 300 razlicitih situacija, pa to objavljivati; ali ako im se posalje email, trebali bi reagovati.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 15 jul 2025, 06:34

15 jul 2025, 00:18

Nije druže poenta u tim parama, naravno da ima i tih 200 KM. Evo prvi ja ću ih dati, hvala Bogu pa imam mogućnost, ali gledam iz perspektive ljudi koji nemaju, koji neće toliko da daju. Meni nije nimalo logično da nešto poskupi za 80 KM, jer je to jako poskupljenje.
Drug, problem je humanitaran! Navikao bosnjo da je sve za džabe, da se donira. Hocemo kapitalne, hocemo Evropu, hocemo iskorak, a kada se mi kao navijači trebamo, malo, isprsuti. E, onda ide napadanje, bojkot i kuknjavija. Nema gorih navijaca i simpatizera, garantujem u Evropi od nas. Daj za 20 KM ili ako moze dzaba, onda bi bilo ok, dok ne bi nesto krenulo loše, pa bi isla prica da to valja ne bi bilo ovako jeftino ili džabe. Puno mi zahtjevamo, za ono što dajemo. Navikli kao narod da nam se sadaka daje i nikako to da iz mentaliteta izbacimo. Kada kupimo godišnju, tako ne pomažemo samo prvi tim, tako pomažemo i akademiju, možda bolje uslove gledanja utakmice, onog čiku koji nosa lopte i sta znam sta vec. De ba, završimo više sa kukanjem. Zar je 16.6KM mjesečno puno, za klub koji volimo i navijam, ej 16 maraka.
Evo i oni tebe selame!

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 15 jul 2025, 06:55

obrijanopile je napisao/la:
15 jul 2025, 06:34
15 jul 2025, 00:18

Drug, problem je humanitaran! Navikao bosnjo da je sve za džabe, da se donira. Hocemo kapitalne, hocemo Evropu, hocemo iskorak, a kada se mi kao navijači trebamo, malo, isprsuti. E, onda ide napadanje, bojkot i kuknjavija. Nema gorih navijaca i simpatizera, garantujem u Evropi od nas. Daj za 20 KM ili ako moze dzaba, onda bi bilo ok, dok ne bi nesto krenulo loše, pa bi isla prica da to valja ne bi bilo ovako jeftino ili džabe. Puno mi zahtjevamo, za ono što dajemo. Navikli kao narod da nam se sadaka daje i nikako to da iz mentaliteta izbacimo. Kada kupimo godišnju, tako ne pomažemo samo prvi tim, tako pomažemo i akademiju, možda bolje uslove gledanja utakmice, onog čiku koji nosa lopte i sta znam sta vec. De ba, završimo više sa kukanjem. Zar je 16.6KM mjesečno puno, za klub koji volimo i navijam, ej 16 maraka.
A tebe budale! Pa puno im je bolan 25KM clanarina za godinu dana, a kamoli 200KM za sezonsku! Da takvi nesto racunaju na mjesecnom nivou?? Smijesno!

Garantujem da 80% ovih sto piskaraju ovdje nemaju clansku kartu a redovno se nesto zale: cijene karata, dresovi, igraci u formi jesu/nisu, Ismir uzima lopatom a nista ne daje, ne valja stadion (nisu 2 tekme pogledali uzivo, prate rezultate online), pa ovi sto nas sa Grbavicom porede (?!?!).
Druze nema ovdje logike, ovo je sve samo daj da se pozalim jer sagledat situaciju u klubu i imati strpljenja kad se nesto pravi - neces to od vecine pitara dozivjeti.

Navijaci Hajduka i Borusije i Santosa se mogu zaliti, imaju pravo jer je vise od 20-30k uclanjeno u januaru u klub. Napune stadion igralo se ili ne igralo dobro. Onda hebi svima mater imas pravo!

Pitari se nemaju pravo ni na sta zaliti!!!
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Chony533, Google Adsense [Bot], Varijantas8 i 46 gostiju.