BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Ghuraba
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la Ghuraba » 19 jul 2025, 01:45

lumani je napisao/la:
19 jul 2025, 00:50
MElloo je napisao/la:
18 jul 2025, 21:45
Zasto se ranije ovog Pjanica nije zvalo.Prije 2g je imao 10 ppg sezonu u njemackoj ligi i niko ga nije zvao??Pa protiv Hrvatske je mogao pomoci u prvoj kad pola ekipa nije igralo
Nije mogao igrati za BIH.brz ,skocan ,borben .
Pa onda ni sad ne moze, ako nije imao nas pasos prije 16. godine.

Davno se on spominjao ovdje. Mislim da ga je forumas Ethel prvi spomenuo prije nekih 5 godina. Sjecam se da je on tad redovno lijepo statse svih aktivnih i potencijalnih reprezentetivaca i da je ovaj konstantno bio na nekih 8-9 poena u prosjeku. Od tad ga se nikad niko nije sjetio, a nema kakav se skart nije pozivao. Btw, na netu pise da je 202 cm visok, a meni na slikama djeluje da je bar 5 cm nizi od Vrabca. Ne znam kakav je s loptom, ali bi bilo dobro ako se moze nekako ugurati na dvojku i da nam tu pokrije bar 10-15 minuta u kvalifikacijama za SP.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 jul 2025, 03:19

Ghuraba je napisao/la:
19 jul 2025, 01:45
lumani je napisao/la:
19 jul 2025, 00:50
MElloo je napisao/la:
18 jul 2025, 21:45
Zasto se ranije ovog Pjanica nije zvalo.Prije 2g je imao 10 ppg sezonu u njemackoj ligi i niko ga nije zvao??Pa protiv Hrvatske je mogao pomoci u prvoj kad pola ekipa nije igralo
Nije mogao igrati za BIH.brz ,skocan ,borben .
Pa onda ni sad ne moze, ako nije imao nas pasos prije 16. godine.

Davno se on spominjao ovdje. Mislim da ga je forumas Ethel prvi spomenuo prije nekih 5 godina. Sjecam se da je on tad redovno lijepo statse svih aktivnih i potencijalnih reprezentetivaca i da je ovaj konstantno bio na nekih 8-9 poena u prosjeku. Od tad ga se nikad niko nije sjetio, a nema kakav se skart nije pozivao. Btw, na netu pise da je 202 cm visok, a meni na slikama djeluje da je bar 5 cm nizi od Vrabca. Ne znam kakav je s loptom, ali bi bilo dobro ako se moze nekako ugurati na dvojku i da nam tu pokrije bar 10-15 minuta u kvalifikacijama za SP.
On se vodi kao Njemacki igrac a dvojno je tesko mogao imati prije 5-6 godina.Nije za SG ,vise 3/4 tu ga je barem Drijencic forsirao.Gledao sam ga jednom dok je igrao za Gießen !!sta reci >Njemacki mentalitet ,ne trosi mnogo loptu i radi samo ono sto zna.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 19 jul 2025, 11:03

Alibegović je došao od prvog dana iako je dogovorio da ni on neće putovati u Kinu.

slika

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jul 2025, 11:44

Press konferencija uoči početka prirpema za Euorbasket na kojoj se medijima obratio selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić, izazvala je dosta pažnje.

Jedno od pitanja za selektora je i bilo vezano za Nihada Đedovića košarkaša Unicaje kojeg nema na spisku, a selektor je dao opširan i detaljan odgovor.

"Prije dvije godine sam pričao o tome kada je trebao dobiti dvojno državljanstvo i pitali su me da li ću ga zvat. Naravno, da ću ga zvat ako dobije državljanstvo. To traje već dvije godine i prije četiri mjeseca privatnim kanalima meni je javljeno da je jedini način da on dobije državljanstvo je da ja tražim da dobije to. To je neprovjereno i nisam siguran jer sam privatnim kanalima to saznao", rekao je Bećiragić i nastavio:

"Ali, recimo da je jedini način da dobije državljanstvo taj da ja to tražim i stao sam prije četiri mjeseca ispred sebe i rekao: 'Adise šta su principi kada se za nekog traži državljanstvo. Prva stvar je da neko bude talentovan, mlad i da dugoročno služi reprezentaciji"..

"On ima 35 godina i može igrati još dvije-tri godine i to je to. Bile su dvije opcije, a prvu ne ispunjava jer nije mlad. Druga je bila da ga zovem samo da nam pomogne na Eurobasketu i onda sam sjeo i počeo sabirati ko koliko minuta igra u reprezentaciji. Morao bih izbaciti nekog iz rotacije jer kada dam nekom pasoš taj momak ne može igrati pet minuta nego 20 i moram nekog izbaciti iz reprezentacije koji me doveo ovdje. To ne želim da uradim zbog momka od 35 godina i da se Gegić i Lazić naljute zbog toga".

Nakon pomenutih izjava selektor Bećiragića, oglasio se i Nihad Đedović te iznio svoju stranu priče.

"Povodom izjava selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, gospodina Adisa Bećiragića, želim se kratko osvrnuti na navode koji se odnose na mene lično.

U drugoj epizodi svog podcasta sam govorio o procesu povratka bh. državljanstva i jasno istakao da u toj proceduri ključnu ulogu imaju nadležne institucije i košarkaški savez BiH, a ne lična želja igrača. Izjava selektora sada to i potvrđuje", rekao je Đedović i nastavio:

"Također, već ranije sam istakao da u ovom trenutku, sa 35 godina, moja eventualna uloga u reprezentaciji ne zavisi od minutaže, već od iskustva koje mogu prenijeti mlađim igračima. U vrhunskom sportu, a pogotovo u današnjoj košarci, uloga u timu nije uvijek mjerena minutama, već vrijednošću doprinosa cijelom kolektivu na terenu i van njega.

Do danas, nisam kontaktiran ni od strane selektora ni Saveza."

"Na raspolaganju sam reprezentaciji kao i uvijek, neovisno o godinama, pod uslovom da postoji potreba i volja da budem dio tog tima."

je li se on ovo zajebava?? Uvijek je kao bio na raspolaganju,pa što decenijiu već nema nase drzavljanstvo? je li i dalje sve druge pravi budalama?

iz ovoga se vidi da on još uvijek nema naše državljanstvo. mjesec dana do eurobasketa bi se sve trebalo posvetiti tome da se eventualno uspije njemu vratiti nase drzavljanstvo, a on je valjda to mogao sam u zadnjih boga pitaj koliko mjeseci.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jul 2025, 11:55

Selektor bh. tima Adis Bećiragić obratio se danas bh. javnosti na press konferenciji koja je održana pred odlazak naše selekcije u Kinu gdje će odigrati nekoliko pripremnih mečeva za Eurobasket.

Bećiragić u Kini ne može računati na većinu reprezentativaca koji su otkazali igranje na tim mečevima, ali će se nakon toga priključiti pripremama za nastup na Eurobasketu.

Naravno, nezaobilazna tema bili su i košarkaši kojih nema na spisku Bećiragića, a prije svega tu se izdvajaju Emir Sulejmanović, Nihad Đedović i Nemanja Gordić.

Bećiragić je dosta emotivno odgovorio na pitanje zbog čega njih nema na spisku, te čini se konačno riješio sve dileme oko statusa navedenih košarkaša.

Ipak, kada je Đedović u pitanju svoj stav o iskusnom košarkašu Malage otkrio je i v.d. generalnog sekretara KSBiH, Dževad Alihodžić, koji nije štedio iskusnog košarkaša.

"Poštujem Nihada Đedovića, dao je doprinos veliki na svim prvenstvima na kojima je sudjelovao. Da li smo mu mi uzeli pasoš? On je u jednom momentu svoje karijere sam vratio pasoš BiH da bi uzeo njemački i da bi u karijeri mogao zaraditi bolje novce i sigurno da je to uspio", počeo je Alihodžić i nastavio.

"Puno igrača je otišlo iz bh. reprezentacije poput Biberovića u Tursku. Kao igrač nikome od njih ne zamjeram, profesionalna karijera je vrlo kratka i ako neki momak ima priliku da zaradi novac tako što će uzeti drugo državljanstvo stojim iza toga jer ti momci imaju obitelj".

"No, nekorektno je od Košarkaškog saveza, iako nisam dio te priče jer sam došao tek prije godinu dana, ali ako je on sam odlučio se na taj korak morao je biti svjestan posljedica. Nekorektno možda i njegove strane je da se stavlja pritisak sada da mu neko vraća pasoš koji je on sam vratio. To je moje mišljenje, pozdravljam i volim NIhada Đedovića, ali neke stvari treba da se kažu jasno i glasno i to je moj stav".

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jul 2025, 12:01

Sto se nije stavio na raspolaganje u kvalifikacijama? Lako je sada kad se otislo na prvenstvo. Gospodin hoce da ga zovu, a da on nekome uzima minute bez ikakve zasluge.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 19 jul 2025, 12:02

Adis Aziz je sam sebi zagorcao naredne utakmice,
Toliko igrača nije pozvano sa toliko posvadjano da se pitam da li smo mi kvalitete kao Litvanija pa možemo safatat igrača gdje god da se okrenemo.

Zbog ovakvih izjava i stava, ljudi i ocekuju lagan prolaz grupe i neko iznenađenje, kao da idemo na euru u najjacem sastavu ikad.

A Gordic Ilic Djedovic Sulejmanovic i Garza bi bili bara bara sa našom prvom postavom izuzev Nurkica

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 jul 2025, 12:26

relativizam je napisao/la:
19 jul 2025, 12:02

A Gordic Ilic Djedovic Sulejmanovic i Garza bi bili bara bara sa našom prvom postavom izuzev Nurkica
Druze, ako ne pratis kosarku, nemoj onda lupati gluposti.
Gordic i Sulejmanovic NE ZELE da igraju za reprezentaciju.
Djedovic je sad nepotreban, sjetio se igrati kad treba ici na Eurobasket.
Garza nema sportsko drzavljanstvo i nepotreban nam je jos jedan igrac na centarskoh poziciji kad muku mucimo na poziciji playmakera.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jul 2025, 12:33

slika
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 19 jul 2025, 12:44

Kao sto neko rece, sve su price vec prezvakane, vrijeme da se okrenemo samo pumpanju pozitivne energije oko izabrane ekipe i selektora.

Imam svoje misljenje o svakom igracu koji je izvisio, ali nema svrhe mlatit praznu slamu ( i recimo hvatat Beciragica u kontradiktornostima). Eto i taj Djedovic kojeg sam najmanje spominjao...kad na kraju skontas, ipak je to jos jedan bek bez suta. Ima on mjesta medju 12 sto se tice kvalitete (iskustvo koje ima u pobjednickoj kosarci je dragocjeno), ali ako ce pokvarit atmosferu, jer ce biti nezadovoljnih igraca, onda je bolje sto ga nema...

O Sulji je sve receno...Momak neki dan na podkastu kaze kako je danas pametniji nego prije deset godina i da bi u nekim situacijama postupio drugacije. Nazalost nema dovoljno pameti da skonta koliko se danas zajebo u vezi reprezentacije i da ce ga ova greska kasnije proganjati...Ko ga je.be kad je glupan.

Meni je najveca zal sto nema Biberovica.. i mislim da bi sa njim bili ekipa za polufinale. Ali i njega ko j.ebe.

Nadam se da ce momci pravilno tempirati formu, da budu najbolji kad je najbitnije (u knock out fazi :kafa: ) tako da se ne treba uzbudjivati na neke poraze. Bitno je da se niko ne povrijedi....i strasno je bitno da Castaneda bude tu. Da ne smisle neku mandzu u Malagi da se ne odazove.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jul 2025, 12:52

DamirT je napisao/la:
19 jul 2025, 12:01
Sto se nije stavio na raspolaganje u kvalifikacijama? Lako je sada kad se otislo na prvenstvo. Gospodin hoce da ga zovu, a da on nekome uzima minute bez ikakve zasluge.
a i da svi drugi se zauzmu da on dobije nase drzavljanstvo, halooo, pa šta si čekao mjesecima unazad

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 jul 2025, 13:03

Kakav je usljo Djedovic,nema ga nigdje i odjednom se pojavi da narusi atmosferu pred prvenstvo..

Gori od njega su samo oni sto ga podrzavaju,do jucer ga se nisu sjetili,a sada ga prizivaju kao i Gordica kojeg nema godinama,odigra dobro sezonu u Srbiji i daj ga vam,p.isaj po momcima koji su ostvarili odlazak na prvenstvo .
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 19 jul 2025, 13:21

Kao po obicaju, svi seru, pametuju i filozofiraju - i na kraju pojede vuk magarca i zavrsimo u situaciji koju smo imali protiv Hrvatske u Zagrebu...

Pozivati Djedovica sada na EB, pa da makar uzme i sekund Vrabcu - bio bi zlocin...

Ali je li sejh Aziz razmislja uopce sa kakvim igrackim kadrom ce biti na raspolaganju u novembru za QWB?

Adis mudruje bespotrebno...trebao je vec sada iskoristiti priliku i sa Aidom preko politike vidjeti koji je proces za vracanje tog **** pasosa Nihadu, je li to diplomatski ili obicni civilni...

Ljudi, nama ce u novembru biti potrebni i Djedovic, Sikiras, Nikola Maric...valjda neko od novinara ustane i ode u Malagu, kao sto je onaj zuco otisao Musi u Madrid i Sulejmanovica malo stisne i stavi pred kamere, te mu skrene paznju da ne jede **** dzabe ukoliko bas nema opravdan razlog...

Ali mene Adis nervira, svojim sufijskim filozofiranjem i izjavama...gdje hoce da bude pametan i zagonetan nazor, a ispadne problem - a vidi se u sustini nema losu namjeru...

Jebote vise i prica o EB 93 i kako ste ispod granata izlazili iz Sarajeva...nema vise tlni tog vremena, ni takvih ljudi, ni takvih razmisljanja...get over it i prihvati da su danas igraci razmazene pizde, koji gledaju svoj interes i postavi se tako...

Dosta ce reprezentacija imati na raspolaganju odredjene EL igrace, narocito one drzave koje imaju svoje timove u EL...Zvezda i Partizan ce biti prvi koje ce sutra posuditi Nakica i Dobrica u reprezentaciju...Turci isto tako...a ja cu gledati Camparu i Sejfica...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jul 2025, 13:33

Vaya je napisao/la:
19 jul 2025, 13:21
Kao po obicaju, svi seru, pametuju i filozofiraju - i na kraju pojede vuk magarca i zavrsimo u situaciji koju smo imali protiv Hrvatske u Zagrebu...

Pozivati Djedovica sada na EB, pa da makar uzme i sekund Vrabcu - bio bi zlocin...

Ali je li sejh Aziz razmislja uopce sa kakvim igrackim kadrom ce biti na raspolaganju u novembru za QWB?

Adis mudruje bespotrebno...trebao je vec sada iskoristiti priliku i sa Aidom preko politike vidjeti koji je proces za vracanje tog **** pasosa Nihadu, je li to diplomatski ili obicni civilni...

Ljudi, nama ce u novembru biti potrebni i Djedovic, Sikiras, Nikola Maric...valjda neko od novinara ustane i ode u Malagu, kao sto je onaj zuco otisao Musi u Madrid i Sulejmanovica malo stisne i stavi pred kamere, te mu skrene paznju da ne jede **** dzabe ukoliko bas nema opravdan razlog...

Ali mene Adis nervira, svojim sufijskim filozofiranjem i izjavama...gdje hoce da bude pametan i zagonetan nazor, a ispadne problem - a vidi se u sustini nema losu namjeru...

Jebote vise i prica o EB 93 i kako ste ispod granata izlazili iz Sarajeva...nema vise tlni tog vremena, ni takvih ljudi, ni takvih razmisljanja...get over it i prihvati da su danas igraci razmazene pizde, koji gledaju svoj interes i postavi se tako...

Dosta ce reprezentacija imati na raspolaganju odredjene EL igrace, narocito one drzave koje imaju svoje timove u EL...Zvezda i Partizan ce biti prvi koje ce sutra posuditi Nakica i Dobrica u reprezentaciju...Turci isto tako...a ja cu gledati Camparu i Sejfica...
Pa rekao je Beciragic za Djedovica da ce vidjeti sa savezom da rijese njega za ove kvalifikacije sto krecu uskoro. To je sasvim okej ako i on ima zelju. A ovako da odmah uleti na prvenstvo, ne bi bilo fer ni prema jednom igracu iz sastava.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 19 jul 2025, 13:35

Govorio je Djedovic jos da je mogao i protiv Hrvatske igrat al niko ga nije zvao,pa ovog Pjanica nismo tad zvali, nismo Amera bili rjesili, Nikolu Marica se nije zvalo dok su se gledale minute Loncara i Sejfica.Pravo je cudo jbt da smo se plasirali na ep koliko se ne brine ni o cemu

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 19 jul 2025, 13:45

Nama će veći problem u sljedećim kvalifikacijama biti manjak visokih igrača, imat ćemo Halilovića, Alibegovića i Lazića koji će vjerovatno morati uletiti nekoliko minuta kao 4. Ne računam naravno Sejfića i Lončara (zna se zašto). Veliki problem će nam biti odsutnost Kamenjaša (jedino ako ga Dubai pusti za neke utakmice mada sumnjam) tako da je njegova najkvalitetnija zamjena na poziciji 5 trenutno Nikola Marić kojeg Adis nije stavio ni na širi spisak. Tako da sam mišljenja da nam je potrebniji Sulejmanović od Ðedovića u sljedećim kvalifikacijama (pod uslovom da se selektoru i igračima izvine i kaže šta je istina i da pozove Adisa ili Mikija i kaže odlučio sam da želim igrati).

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 19 jul 2025, 13:49

DamirT je napisao/la:
19 jul 2025, 13:33
Vaya je napisao/la:
19 jul 2025, 13:21

Pa rekao je Beciragic za Djedovica da ce vidjeti sa savezom da rijese njega za ove kvalifikacije sto krecu uskoro. To je sasvim okej ako i on ima zelju. A ovako da odmah uleti na prvenstvo, ne bi bilo fer ni prema jednom igracu iz sastava.
Ma citavo komentarisanje o Nihadu je trebalo da se svede u 5 recenica maksimalno, a sva trojica su krenula da ga popljuju suptilno...najvise me nervira Adis kada krene da filozofira i mudruje bespotrebno...ne treba meni Adis da mi kaze kolika je pizda bio Nihad kada je na vrhuncu karijere se odrekao naseg pasosa, da bi bio povlasten u Bajernu za bolju placu i da se sada sjetio BiH i da se proba ugurati u ekipu pred EB, ne bi li izganjao sebi jos kakav ugovor...i poslije njihove pressice, samo je bilo pitanje vremena kada ce Nihad se oglasiti sa svojim "odgovorom"...

Previse pametovanja i palamudjenja, a konkretno nista...

Iako nam je svima jasno da mi dugorocno nemamo koristi od Nihada, te da je na zalasku karijere - to se ne govori direktno u kamere i tako otvoreno...nego u takvim situacijama pokazi malo da si namazan i upakuj to, a ne da budes tako ofiran...

Sada je kraj jula...avgust i septembar dok bude islo EB, niko se nece baviti pitanjem Nihadovih dokumenata...znaci ostaje ti da to rijesis u oktobru...ja ruku dajem da se uopce nece ni krenuti u taj proces, ni ti ce to doci u razmatranje...

Eto ja sam pricao sa Gegicem, rekao mu ako ces mu ti dati svoje minute, ja cu ga zovnuti...pa **** majku Adise, ne prica se to u kameru jbg ti....

Igranje na EB Nihada ne bi ni ja nikada prihvatio...

Ali de malo mozak ukljuciti...

Njih trojica jucer na pressici kao burek u svemiru...eto ne mogu oni da vjeruju kako ovaj se nije odazvao jer ide na vjencanje i kako su oni 93 iz tunela izlazili iz Sarajeva...

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 19 jul 2025, 13:56

Sto ne mogu demagogije , sta je ovo ba?

Potpisujem da bi svako od vas ostavio se BH pasosa da bi zaradio neke dobre pare ili ‘spasio’ svoju karijeru, svi vi sto glumite patriote!

Sta mi znaci BH PASOS? Vise cu voljeti svoju zemlju?
Taj pasos tehnicki omogucava ulazak u veliki broj zemalja, ali njegova vrijednost je za K.ur.ac , svidjelo se to vama ili ne

Blizu milion je napustilo ovu zemlju ovo 20ak godina, i mnogi su se odrekli bh pasosa, i svako bi to uradio ako mu to omogucava bolji i kvalitetniji zivot.

Btw onu bruku od saveza nikad necu zaboraviti.. kad je Nihad izvadio pare i platio …

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jul 2025, 13:58

:hmmmm:
MElloo je napisao/la:
19 jul 2025, 13:35
Govorio je Djedovic jos da je mogao i protiv Hrvatske igrat al niko ga nije zvao,pa ovog Pjanica nismo tad zvali, nismo Amera bili rjesili, Nikolu Marica se nije zvalo dok su se gledale minute Loncara i Sejfica.Pravo je cudo jbt da smo se plasirali na ep koliko se ne brine ni o cemu
kako je mogao igrati ako još uvijek nema nase drzavljanstvo?

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 19 jul 2025, 13:59

Ja se samo nadam da ce Dubaji nastaviti dalje da kamara igracevu ekipi...eno uveliko se spominje dolazak Darija Sarica...te da ce Dubaji sustinski imati neke 2 ekipe...ove glavnr koje ce se samo trositi u EL, a da ce neka druga postave imati fokus na ABA ligu, gdje bi mozda do izrazaja dolazili Kamenjas i Kondic...
U tom nekom scenariju vidim mozda neku nadu za Kamenjasa da bude dostupan u novembru, kao i to sada bude okruzen Musom i Kamenjasom, da se definitivno rijesi trakavica oko Kondica...

Izvinjavam se nije ovo tema ovdje...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.