FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
48
29%

Ukupno glasova: 168

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 20 jul 2025, 21:10

rimljanin90 je napisao/la:
20 jul 2025, 20:53
fks74 je napisao/la:
20 jul 2025, 20:49
20 jul 2025, 20:14

A tako ti je to kod nas, ali mislim ako su izdrzali pritisak od kupa da mogu sve. Pravi navijaci znaju da pljuvanje u slucaju ispadanja nije nacin
A zašto bi psovali Crajova je jači tim od nas po svemu i imaju veće šanse za prolaz. Jača je i liga u kojoj igraju, ako prođemo biće to veliki uspjeh.
Necemo mi, ali hoce pola istoka i 90% komentara na drustvenim mrezama
Zbog aplauza nakon ispadanja kao prvaci od mrtvog Batea i Bresta smo dobro nazadovali a tu smo imali priliku da prvi pobjegnemo ovoj ligi i vjerovatno sada biti evropski klub.

Samo nek oni misle na igru,pokazu pobjednicki mentalitet,stvore dovoljan broj sansi,preoru teren i ne moraju brinuti za reakciju istoka koji je najobjektivnija i najrealnije tribina uvijek.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 20 jul 2025, 21:15

NajvecaRadosti je napisao/la:
20 jul 2025, 21:10
fks74 je napisao/la:
20 jul 2025, 20:49

A zašto bi psovali Crajova je jači tim od nas po svemu i imaju veće šanse za prolaz. Jača je i liga u kojoj igraju, ako prođemo biće to veliki uspjeh.
Zbog aplauza nakon ispadanja kao prvaci od mrtvog Batea i Bresta smo dobro nazadovali a tu smo imali priliku da prvi pobjegnemo ovoj ligi i vjerovatno sada biti evropski klub.

Samo nek oni misle na igru,pokazu pobjednicki mentalitet,stvore dovoljan broj sansi,preoru teren i ne moraju brinuti za reakciju istoka koji je najobjektivnija i najrealnije tribina uvijek.
Nit je u taj vakat bio "mrtvi" BATE, a protiv Bresta smo na oci prevareni za cist pogodak i momci su odigrali ekstra utakmicu. Ne znam sta pricas Bgm.

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 20 jul 2025, 21:20

50 50
Obicno u ovakvim utakmica prolazi ekipa koja je autsajder tj. koja je vise nalozena.
Igrali smo bara bara s Clujom kad je najjaci bio, a mi se jedva skupimo, zasto sad ne bi dobro odigrali i prosli dalje.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 20 jul 2025, 21:23

keli je napisao/la:
20 jul 2025, 21:15

Nit je u taj vakat bio "mrtvi" BATE, a protiv Bresta smo na oci prevareni za cist pogodak i momci su odigrali ekstra utakmicu. Ne znam sta pricas Bgm.
Sta li si ti gledao tada da mi je znati.
Druze kakav Bate yebeni.Prvak si,hoces iskorak,dovedi igrace i gazi to.Astana ih u play offu 3-0 otresla.Nemojte praviti ljude budalama i ubjedjivati da je dobro gubiti kuci od tih ekipa.Ti si taj rok natrpao Milanovica i Guzina.Nismo sanse kako treba stvorili kuci.

Brest tacno da smo pokradeni ali isto ko Cluj.To bi bio gol za 2-2,poslije ko zna sta bi bilo.Mozda bi primili jos dva,mozda bi zabili.Odbrana je bila kriminalna.

Mi nikog ne mozemo izbaciti jarane,ne znamo igrati Evropu.Bili najjaci ili bili 4.Pa ne moras izbaciti Atalantu i Celtic,izbaci barem ove osrednje ekipe,izgradi neki mentalitet.Za sta igras citavu sezonu.Zadnji respektabilan klub sto smo izbacili Atromitos.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 20 jul 2025, 21:27

Ljudi dragi nije bare bare.
Zanima me što to radite , odakle to dolazi ?
Iz nepoznavanja njih, nas, precjenjivanja nas , podcjenjivanja njih ?
Kako će bit bare bare.
Pa oni imaju duplo bolju ekipu od naše.
Mi možemo proći samo uz fokus 180 minuta, sreću i jako jako discipliniranu igru. Nemojte to raditi bezveze, jer biće smak svijeta ako ne prođemo.

Europa će bit bitna kad osvojimo titulu. Onda imamo neke objektivne šanse da se domognemo grupa. Ovako je skoro pa nemoguća misija.

Nije da ja ne vjerujem u nas i nas prolaz, ali nije bare bare. To je ko da navijači Gosa izjave da je s nama bare bare. Jednostavno nije.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 20 jul 2025, 21:29

poslusam desetak minuta podcast Sportplus Cast gostovo Ica bivsi vodja BHF i ovako povremeni komentator dedsvanja u bh nogometu
ok znamo da Ica voli prosrat po FKS i u oravu je kad kaze da je u zadnje 3-4 godine proslo kroz klub 50 i vise igraca. da smo mijenjali trenere svako pola godine, ali nikad da pohvali da je od svog zla u bh nogometu jedinon Sarajevo koje radi izlazne transfere i naplacuje iste.
Ali presto sam slusat kad ovaj sto vodi podcast neki Pajdo rece da je sramota za Sarajevobda zavrse 3. a imaju dobar status u NSBiH imaju stalne pogurance od sudija, a jebote iznevjerovah pa kontam pajdo gdje ti ligu pratis **** te otac ludi

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 jul 2025, 21:31

Nekad pobjedis nekad izgubis ljubav prema klubu je nesto drugo .

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 20 jul 2025, 21:37

SHZ82 je napisao/la:
20 jul 2025, 21:29
poslusam desetak minuta podcast Sportplus Cast gostovo Ica bivsi vodja BHF i ovako povremeni komentator dedsvanja u bh nogometu
ok znamo da Ica voli prosrat po FKS i u oravu je kad kaze da je u zadnje 3-4 godine proslo kroz klub 50 i vise igraca. da smo mijenjali trenere svako pola godine, ali nikad da pohvali da je od svog zla u bh nogometu jedinon Sarajevo koje radi izlazne transfere i naplacuje iste.
Ali presto sam slusat kad ovaj sto vodi podcast neki Pajdo rece da je sramota za Sarajevobda zavrse 3. a imaju dobar status u NSBiH imaju stalne pogurance od sudija, a jebote iznevjerovah pa kontam pajdo gdje ti ligu pratis **** te otac ludi
Šupci!

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 20 jul 2025, 21:38

jurisicduska je napisao/la:
20 jul 2025, 21:27
Kako će bit bare bare.
Mi možemo proći samo uz fokus 180 minuta, sreću i jako jako discipliniranu igru. Nemojte to raditi bezveze, jer biće smak svijeta ako ne prođemo.

Europa će bit bitna kad osvojimo titulu. Onda imamo neke objektivne šanse da se domognemo grupa. Ovako je skoro pa nemoguća misija.

Nije da ja ne vjerujem u nas i nas prolaz, ali nije bare bare. To je ko da navijači Gosa izjave da je s nama bare bare. Jednostavno nije.
Zbog tog mentaliteta i ne uradimo nista u europi.
Ako cemo protiv Rumuna skidat gace najbolje da se i ne plasiramo u europu.
Borac se i protiv jacih ekipa fajto.
Osijek PSVa izbaci.

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 20 jul 2025, 21:38

SHZ82 je napisao/la:
Koga interesuje šta dušmani pišu. Valja sakriti svoju sramotu a to je najlakše kada komentarises tudje "neuspjehe". Kada neko bar pokusa biti realan onda se i moze komentarisati. Ovakve glupane koji su i zlobni samo preskočiti

Maroon99
Kontakt:

Post Postao/la Maroon99 » 20 jul 2025, 21:41

SHZ82 je napisao/la:
Kako se zove emisija
Do smrti odani!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 20 jul 2025, 21:44

Pena je napisao/la:
20 jul 2025, 21:38
Kako će bit bare bare.

Osijek PSVa izbaci.
Nije istina.
To je anomalija. To sto je Osijek izbacio PSV-a.
Također izbacivali smo i mi jače ekipe od nas.

Ali stvarat narativ da smo mi bare bare s ekipom koja je recimo 2 puta sigurno jaca je suludo. Nismo bare bare necemo vjerovatno nikad ni bit bare bare. Možemo probat pokusat borit se , možemo ih proći , sve ok, al od 20 tekmi oni bi 15 dobili sigurno. Na dvije je sve moguće.

Ta priča “ako ćemo skidat gace” potječe iz nepoznavanja i nerazumijevanja ovog sto ja pišem. Ko je to gdje rekao ? Niko. Idemo muški potući se pa šta bude ali pričati da smo bare bare je ludost i stvaranje pogrešne slike. Jer nismo, nažalost. Dinamo Zagreb ne može tvrditi sa sigurnošću da će proći ove Rumune. Čuj skidati gace pred Rumunima Ko da je to nekakav San Marino. Pogledaj uslove u kojim rade ti “Rumuni” pogledaj im igrački kadar pogledaj im plate i onda ćeš shvatiti koliko je to levela iznad nas.

Usput da igramo s Realom ja bih se nadao prolazu ali ne bih govorio da smo bare bare.

Uzmi i taj Borac i vidi im sve europske rezultate i to je realna slika a ova prošla sezona je anomalija. Uzmi i Osijek, uzmi koju hoćeš ekipu. Anomalije se desavaju jednom u 10 godina. Ali govorit da imaš podjednaku ekipu sa ekipom čiji jedan igrač ima platu ko tvojih 5 najboljih je suludo.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 jul 2025, 21:47

Maroon99 je napisao/la:
20 jul 2025, 21:41
SHZ82 je napisao/la:
Kako se zove emisija
Ma i ja se satrao jer je brat napisao pogresno,sportcast plus se zove. Inace mogu da nam puse samo ovi,nek nas spominju al smo svjesni mi situacije u savezu odlicno.

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 20 jul 2025, 21:47

20 jul 2025, 20:52
Uvijeknapravojstrani je napisao/la:
20 jul 2025, 20:35
Kako se javise odmah dva bota koja me napadaju jer sam spomenuo Mandica. To su ti navijaci kojima je politika bitnija od kluba.

Odmah ide standardno prebacivanje odgovornosti na ljude iz kluba koji su kao eto levati kao i Ismir a opcinska administracija je super samo mi ne znamo tražiti. Željina administracija zna tražiti i eno poceli sa jugom. Mi ne znamo šta hocemo a imamo tako dobrog načelnika. Kada smo nesposobni onda on mora organizovati koncert Merlina na hibridnoj travi. Na Grbavici ne smije niko ni spomenuti to, pitam se zašto. Kakva šuplja prica koja godinama se provlači. Vi ste navijaci politicara a ne kluba
Ne branim mandica, stvarno mi je znanje povrsno o njemu, niti sam glasao za njega. Samo kazem da je brate dosta te price istok koja se ne cita 90% forumu. Ali znam sigurno da mandic nije jedini krivac po tom pitanju. Nisu mogli ni prosli nacelnici realizovat ideje o kosevu. Sto se toliko prica o mandicu vise na ovom forumu? A grbavica i kosevo su dva svijeta razlicita zbog milion razloga ne samo zbog mandica.
Ne mozemo mi praviti Kosevo jer nije nase. Logicki onda zakljucis ko je odgovoran. O Mandicu se i ne prica na ovom forumu nesto puno, bar ja nisam upratio ali cemo morati svaki put kada krene prica o Koševu jer je najodgovorniji. Milion puta su nam najavili rekonstrukcije a nikada nista nismo vidjeli. Smradove u Općini Centar prezirem. Čast izuzecima koji su pokusavali progurati nas interes.
Grbavica je primjer kako se moze gurati kada se hoce. Znam jer živim u Novom Sarajevu. Koji god nacelnik je pokušao da im nesto ospori u sekundi bi bio takav pritisak da bi se povukao i udovoljili im na štetu svih nas gradjana. U Centru nije tako i to me strasno iritira.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 20 jul 2025, 21:56

Haj kad ispucate po 1.000.000.000-ti put pricu oko stadiona krenite malo sa cijenama sezonakih ulaznica. Koji vam je više kuvac yebalo vas više i Koševo i Mandić i Mirvić i sve. Tri dana do utakmice vi ovdje mlatite o Koševu i Madniću yebo vas on.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 20 jul 2025, 21:57

20 jul 2025, 21:23
keli je napisao/la:

Druze kakav Bate yebeni.Prvak si,hoces iskorak,dovedi igrace i gazi to.Astana ih u play offu 3-0 otresla.Nemojte praviti ljude budalama i ubjedjivati da je dobro gubiti kuci od tih ekipa.Ti si taj rok natrpao Milanovica i Guzina.Nismo sanse kako treba stvorili kuci.

Brest tacno da smo pokradeni ali isto ko Cluj.To bi bio gol za 2-2,poslije ko zna sta bi bilo.Mozda bi primili jos dva,mozda bi zabili.Odbrana je bila kriminalna.

Mi nikog ne mozemo izbaciti jarane,ne znamo igrati Evropu.Bili najjaci ili bili 4.Pa ne moras izbaciti Atalantu i Celtic,izbaci barem ove osrednje ekipe,izgradi neki mentalitet.Za sta igras citavu sezonu.Zadnji respektabilan klub sto smo izbacili Atromitos.
Ma ti pojma nemas Bgm.

Bate bio 12 godina sampion svoje drzave u nizu. Igrao grupe LP i LE relativno cesto. Finansijski tad 10 nivoa iznad nas. Bgm ne vjerujem sta citam. Isto vrijedi za Astanu u taj vakat.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 20 jul 2025, 22:03

keli je napisao/la:
20 jul 2025, 21:57
20 jul 2025, 21:23
keli je napisao/la:

Ma ti pojma nemas Bgm.

Bate bio 12 godina sampion svoje drzave u nizu. Igrao grupe LP i LE relativno cesto. Finansijski tad 10 nivoa iznad nas. Bgm ne vjerujem sta citam. Isto vrijedi za Astanu u taj vakat.
Slab si ti s fudbalom skroz ili ne znas sta je Sarajevo
Ta Astana sljedece sezone ispali od Buducnosti kuci 1 utakmica,i sta s njihovim titulama u žnj ligama?
Hajde okej tebi je normalno da Sarajevo lagano ispada od ti ekipa citav zivot kao prvak meni nije i to je to.A naveo sam samo zadnje 2 sampionske generacije,ne do Bog da sam naveo i ostale blamaze mada ti bi i to nekako opravdao.

Kar.ina smo u Evropi vec 10 godina i to je jedna jedina istina.Ko god kaze da nije tako on nek promjeni sport jer veze sa fudbalom nema.Ka.rina smo jer smo prelose radili i Evropa je jedino kako treba mjerilo rada.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 20 jul 2025, 22:06, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 20 jul 2025, 22:05

20 jul 2025, 21:44
Pena je napisao/la:
20 jul 2025, 21:38
Kako će bit bare bare.

Osijek PSVa izbaci.
Nije istina.
To je anomalija. To sto je Osijek izbacio PSV-a.
Također izbacivali smo i mi jače ekipe od nas.

Ali stvarat narativ da smo mi bare bare s ekipom koja je recimo 2 puta sigurno jaca je suludo. Nismo bare bare necemo vjerovatno nikad ni bit bare bare. Možemo probat pokusat borit se , možemo ih proći , sve ok, al od 20 tekmi oni bi 15 dobili sigurno. Na dvije je sve moguće.

Ta priča “ako ćemo skidat gace” potječe iz nepoznavanja i nerazumijevanja ovog sto ja pišem. Ko je to gdje rekao ? Niko. Idemo muški potući se pa šta bude ali pričati da smo bare bare je ludost i stvaranje pogrešne slike. Jer nismo, nažalost. Dinamo Zagreb ne može tvrditi sa sigurnošću da će proći ove Rumune. Čuj skidati gace pred Rumunima Ko da je to nekakav San Marino. Pogledaj uslove u kojim rade ti “Rumuni” pogledaj im igrački kadar pogledaj im plate i onda ćeš shvatiti koliko je to levela iznad nas.

Usput da igramo s Realom ja bih se nadao prolazu ali ne bih govorio da smo bare bare.

Uzmi i taj Borac i vidi im sve europske rezultate i to je realna slika a ova prošla sezona je anomalija. Uzmi i Osijek, uzmi koju hoćeš ekipu. Anomalije se desavaju jednom u 10 godina. Ali govorit da imaš podjednaku ekipu sa ekipom čiji jedan igrač ima platu ko tvojih 5 najboljih je suludo.
Jeste zato ih Maribor izbaci prosle godine u drugom kolu, mislim da nema nista pogresno sto sam rekao da je 50 50, sve si objasnio, mi sa ozbiljnim pristupom ih mozemo izbaciti, ali nece biti smak svijeta i da se ispadne.
Steaua jedva izbaci Intera iz Andore neki dan.
Zadnja izmjena: Pena, dana/u 20 jul 2025, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 20 jul 2025, 22:08

Je li vrijeme za muziku sa zagrijavanja? :kafa:
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 20 jul 2025, 22:09

Hajde prebacite se na temu stadiona svega vam, perete na ruke sa Mandićem, rekonstrukcijom, novim stadionom i slično. Svaki put isto sve, iz šupljeg u prazno.

Što se tiče svih ovih protivnika u Evropi, nije ni čudo da imamo luzerski mentalitet kad vidiš pickasste navijače. Skinemo gaće pred svakog protivnika. Kad se sjetim prošle godine pred Aktobe, kolektivno plakanje, pa su se eto prošli. Isti slučaj i sa Trnavom, pa smo mogli imati finu zalihu pred revanš da smo imali završnicu, ali bože moj. Treba se pofajtati sa svakim, pa šta bude. Danas u fudbalu ima puno većih iznenađenja, a ta se iznenađenja nisu desila pickasstim pristupom.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, Google Adsense [Bot] i 10 gostiju.