Pena je napisao/la: ↑20 jul 2025, 21:38
jurisicduska je napisao/la: ↑20 jul 2025, 21:27
Ljudi dragi nije bare bare.
Zanima me što to radite , odakle to dolazi ?
Iz nepoznavanja njih, nas, precjenjivanja nas , podcjenjivanja njih ?
Kako će bit bare bare.
Pa oni imaju duplo bolju ekipu od naše.
Mi možemo proći samo uz fokus 180 minuta, sreću i jako jako discipliniranu igru. Nemojte to raditi bezveze, jer biće smak svijeta ako ne prođemo.
Europa će bit bitna kad osvojimo titulu. Onda imamo neke objektivne šanse da se domognemo grupa. Ovako je skoro pa nemoguća misija.
Nije da ja ne vjerujem u nas i nas prolaz, ali nije bare bare. To je ko da navijači Gosa izjave da je s nama bare bare. Jednostavno nije.
Zbog tog mentaliteta i ne uradimo nista u europi.
Ako cemo protiv Rumuna skidat gace najbolje da se i ne plasiramo u europu.
Borac se i protiv jacih ekipa fajto.
Osijek PSVa izbaci.
Nije istina.
To je anomalija. To sto je Osijek izbacio PSV-a.
Također izbacivali smo i mi jače ekipe od nas.
Ali stvarat narativ da smo mi bare bare s ekipom koja je recimo 2 puta sigurno jaca je suludo. Nismo bare bare necemo vjerovatno nikad ni bit bare bare. Možemo probat pokusat borit se , možemo ih proći , sve ok, al od 20 tekmi oni bi 15 dobili sigurno. Na dvije je sve moguće.
Ta priča “ako ćemo skidat gace” potječe iz nepoznavanja i nerazumijevanja ovog sto ja pišem. Ko je to gdje rekao ? Niko. Idemo muški potući se pa šta bude ali pričati da smo bare bare je ludost i stvaranje pogrešne slike. Jer nismo, nažalost. Dinamo Zagreb ne može tvrditi sa sigurnošću da će proći ove Rumune. Čuj skidati gace pred Rumunima Ko da je to nekakav San Marino. Pogledaj uslove u kojim rade ti “Rumuni” pogledaj im igrački kadar pogledaj im plate i onda ćeš shvatiti koliko je to levela iznad nas.
Usput da igramo s Realom ja bih se nadao prolazu ali ne bih govorio da smo bare bare.
Uzmi i taj Borac i vidi im sve europske rezultate i to je realna slika a ova prošla sezona je anomalija. Uzmi i Osijek, uzmi koju hoćeš ekipu. Anomalije se desavaju jednom u 10 godina. Ali govorit da imaš podjednaku ekipu sa ekipom čiji jedan igrač ima platu ko tvojih 5 najboljih je suludo.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.