Kad ti uposlenik dodje sav naboostan i pun samopouzdanja bez znanja i kaze da je master i da ima vise skole i znanja od tebe kao diplomiranog sa 30god radnog staza i odmah hoce platu strucnjaka, haj ti fino sine u Njemacku pa pametuj. I ode strucnjak u Njemacku i vec 3 posao promjenio, a ne dobacuje dalje od staziste. Radim i po Njemackoj i to sto si rekao je potpuna laz. Svi poslovni partneri istu muku muce sa Gen Z i idu masovna otpustanja. Cak je partner presao na kolumbijce da mu online rade, sve je otpustio u uredu. Ta prica o postovanju i zaposlenost mladih, je laz...idu masovni rezovi cak i do 50% jer su nepodnosljivi, neefikasni i neproduktivni. Mene su 2 god unazadili i samo trosak bili, a imali su najvece plate i redovne. Poginuo sam da im to obezbjedim, al nisam vise mogao vuci za njih...nisam firmu otvorio da radim za njih vec oni za mene. Vecina mojih kolega takodjer u sirokom luku pocela izbjegavati tu generaciju. Ima i dobrih cura i momaka, ostalo je 4 da radi. Prihvatili pravila i ritam, zadovoljni su. Ovih 9 je otpusteno. O jadu su me zabavili, tesko sam isplivao, strasne novce investirao, potrosio, izdravao, marke nisam zaradio. Kad Gen Z shvati da mora min.koef. 3 imati, da bi bio isplativ radnik, da mu od master rada i diplome nema nista, da moze dupe obrisati i da plata od 2500KM ne pada a neba i da mora donijeti 7500 da bi dobio 2500 a ne da mi donosi 500-700 i sepuri se egomanijacki kao da je ekspert, tad ce biti meni kao seljacko/kabadahijskom dzukcu prihvatljiv. Ti otvori svoje pa ih pozaposljavaj i dokazi da nisam u pravu. Pozzh1a2s3o4 je napisao/la: ↑20 jul 2025, 08:57Najjaci su ovi sto za njihovo kabadahijsko/seljacko ponasanje optuzuju mladje generacije i kao mladji imaju ego. Kao sto se ljudis dok te ponizavam?! Mentalno zaostale osobe.
U Njemackoj/Austriji u vecini velikih firmi i univerziteta uglavnom su zaposleni mladji ljudi (sto mi je personalno bilo zanimljivo za vidjeti) i ne vidim da im opada produktivnost ili da propadaju. Mozda jer ih tretiraju sa postovanjem?
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Kad se igra prva utakmica u Kini i u koliko sati?
Raspored utakmica:
Prva utakmica: nedjelja, 27. juli 2025. u 19:30 po lokalnom vremenu u Kini (13:30 po vremenu u Sarajevu) .
Druga utakmica: utorak, 29. juli 2025. u 19:30 po lokalnom vremenu u Kini (13:30 po vremenu u Sarajevu) .
Prvo Sulejmanović nije Gen Z nego milenijalac po toj američkoj nomenklaturi. Drugo, ja baš vidim mnogo dobrih osobina kod mladih ljudi 18-30, ne vole da ih driblaju i ne boje se reći šta misle, ali isto tako imaju radan mentalitet koji su usvojili iz američke pop-kulture i sklonost da rade i više poslova ako treba. A odgajale su ih generacije kojima je pojam rada od 9 do 3, po mogućnosti da se popije koja kafa i podigne slušalica na telefonu da ih niko ne "pegla".hz1987 je napisao/la: ↑21 jul 2025, 11:20Kad ti uposlenik dodje sav naboostan i pun samopouzdanja bez znanja i kaze da je master i da ima vise skole i znanja od tebe kao diplomiranog sa 30god radnog staza i odmah hoce platu strucnjaka, haj ti fino sine u Njemacku pa pametuj. I ode strucnjak u Njemacku i vec 3 posao promjenio, a ne dobacuje dalje od staziste. Radim i po Njemackoj i to sto si rekao je potpuna laz. Svi poslovni partneri istu muku muce sa Gen Z i idu masovna otpustanja. Cak je partner presao na kolumbijce da mu online rade, sve je otpustio u uredu. Ta prica o postovanju i zaposlenost mladih, je laz...idu masovni rezovi cak i do 50% jer su nepodnosljivi, neefikasni i neproduktivni. Mene su 2 god unazadili i samo trosak bili, a imali su najvece plate i redovne. Poginuo sam da im to obezbjedim, al nisam vise mogao vuci za njih...nisam firmu otvorio da radim za njih vec oni za mene. Vecina mojih kolega takodjer u sirokom luku pocela izbjegavati tu generaciju. Ima i dobrih cura i momaka, ostalo je 4 da radi. Prihvatili pravila i ritam, zadovoljni su. Ovih 9 je otpusteno. O jadu su me zabavili, tesko sam isplivao, strasne novce investirao, potrosio, izdravao, marke nisam zaradio. Kad Gen Z shvati da mora min.koef. 3 imati, da bi bio isplativ radnik, da mu od master rada i diplome nema nista, da moze dupe obrisati i da plata od 2500KM ne pada a neba i da mora donijeti 7500 da bi dobio 2500 a ne da mi donosi 500-700 i sepuri se egomanijacki kao da je ekspert, tad ce biti meni kao seljacko/kabadahijskom dzukcu prihvatljiv. Ti otvori svoje pa ih pozaposljavaj i dokazi da nisam u pravu. Pozzh1a2s3o4 je napisao/la: ↑20 jul 2025, 08:57Najjaci su ovi sto za njihovo kabadahijsko/seljacko ponasanje optuzuju mladje generacije i kao mladji imaju ego. Kao sto se ljudis dok te ponizavam?! Mentalno zaostale osobe.
U Njemackoj/Austriji u vecini velikih firmi i univerziteta uglavnom su zaposleni mladji ljudi (sto mi je personalno bilo zanimljivo za vidjeti) i ne vidim da im opada produktivnost ili da propadaju. Mozda jer ih tretiraju sa postovanjem?
Ne znam kakve ovo veze ima s temom, ali eto da se nadovežem.

Ima, jer opisuje filozofiju razmišljanja i nadovezuje se na onaj post o egotripu i neće meni niko ovo...ono GENERACIJSKOG PROBLEMA i do činjenice da potpuno razumijem i podržavam Adisa i iz onog opravdanja iz posta, iako je toj generaciji ponašanje seljacko/kabadahijsko
Otkazi u Grčkoj. Eurobasket propuštaju Calathes, Rogkavopoulos, Papagiannis i naturalizovani Walkup(on i Dorsey su se mijenjali kao naturalizovan igrač u timu). Papapetrou se oprostio od reprezentacije.
-
- Kontakt:
Je li objektivno sad smatrati da su realne šanse da se može izboriti top 3 uz otkaze u Španiji i Grčkoj? Ispade da bi Italija vrlo lahko mogla biti prvoplasirana, u kontru od drugih, imali su više adicija nego otkaza.
Slabo pratim. Jesu li im ovo važni igrači? Znače li im kao nama npr. Atić i Lazić, ili kao Sani i Delalić?
Itekako vazni igraci. Jedino je Rogkavopoulos manje igrao, ali je sasvim dobar igrac.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Sve su to bitni igraci za njih i ta petorica bi bili dio rotacije. Kod zaustavljanja Grka nema puno pametovanja, moras neutralisati Kumpa i sto manje mu omoguciti da igra svoju igru. Ako iko ima igrace za to, onda smo to mi - sto ne znaci da ce do toga i doci. Kod njih ce na 1 i 2 glavnu rijec voditi Dorzi, Toliopulos i Slukas (ako se odazove, a vjerujem da hoce). Na 2 i 3 ce biti ovi iz Olija i Panate (gdje i nemaju neku ulogu), koji se vrte oko reprezentacije godinama: Larencakis, Kaleicakis, Moraitis + stari lisac Papanikolau (koji ce vjerovatno igrati i 3 i 4). Vjerujem da i tu imamo igrace koji ih mogu braniti, pogotovo sto niko od njih nije neki izraziti niti skorer niti suter. Na visokim pozicijama imaju Kumpa i Mitoglua, koji ce vjerovatno ponijeti najveci teret njihove unutrasnje linije. Znam da imaju jos onog jednog iz Andore (ili gdje vec igra u Spaniji) i nikog vise ne mogu da se sjetim. Vidjet cemo aBd uskoro kad im spisak izadje. Ima tu jos par igraca za dodati (Kacivelis, Caralampopulos itd), ali mislim da je ovo gore kostur. U svakom slucaju, svakako da su favoriti protiv nas, ali nema ni najmanjeg razloga da ih se plasimo - samo da mi aBd budemo kompletni...
Mislim da se sa pravom možemo nadati pobjedama u svim utakmicama, mada ne treba gledati toliko njihove otkaze nego da li ćemo mi doći kompletni, a ako budemo kompletni idemo po pobjedu protiv svakog jer to možemo samo da prije utakmice ne bude da su se prepali nekog protivnika. Naravno veoma bitno će biti i kako će Adis vršiti rotacije u utakmicama. Nek protiv Kipra riješe utakmicu u prvih 20 minuta pa drugo poluvrijeme nek ograju Čampara, Penava, Vrabac i ostali koji će imati manju minutažu.TripleThreat je napisao/la: ↑21 jul 2025, 18:30Je li objektivno sad smatrati da su realne šanse da se može izboriti top 3 uz otkaze u Španiji i Grčkoj? Ispade da bi Italija vrlo lahko mogla biti prvoplasirana, u kontru od drugih, imali su više adicija nego otkaza.
Ne treba previse dumati o otkazima kod drugih.
Neka nasi budu zdravi. Nama je velik minus samo jedan povrijeđen igrac ...
Neka nasi budu zdravi. Nama je velik minus samo jedan povrijeđen igrac ...
Opet su dosta jaki na vanjskim pozicijama, mi ako dođemo do svoje igre pod košem pored Giannisa i uspijemo preuzimati našim krakatim bekovima onda imamo šanse.Ghuraba je napisao/la: ↑21 jul 2025, 19:26Sve su to bitni igraci za njih i ta petorica bi bili dio rotacije. Kod zaustavljanja Grka nema puno pametovanja, moras neutralisati Kumpa i sto manje mu omoguciti da igra svoju igru. Ako iko ima igrace za to, onda smo to mi - sto ne znaci da ce do toga i doci. Kod njih ce na 1 i 2 glavnu rijec voditi Dorzi, Toliopulos i Slukas (ako se odazove, a vjerujem da hoce). Na 2 i 3 ce biti ovi iz Olija i Panate (gdje i nemaju neku ulogu), koji se vrte oko reprezentacije godinama: Larencakis, Kaleicakis, Moraitis + stari lisac Papanikolau (koji ce vjerovatno igrati i 3 i 4). Vjerujem da i tu imamo igrace koji ih mogu braniti, pogotovo sto niko od njih nije neki izraziti niti skorer niti suter. Na visokim pozicijama imaju Kumpa i Mitoglua, koji ce vjerovatno ponijeti najveci teret njihove unutrasnje linije. Znam da imaju jos onog jednog iz Andore (ili gdje vec igra u Spaniji) i nikog vise ne mogu da se sjetim. Vidjet cemo aBd uskoro kad im spisak izadje. Ima tu jos par igraca za dodati (Kacivelis, Caralampopulos itd), ali mislim da je ovo gore kostur. U svakom slucaju, svakako da su favoriti protiv nas, ali nema ni najmanjeg razloga da ih se plasimo - samo da mi aBd budemo kompletni...
Ali i Dorsey i Sloukas i Toli su nezgodni, Toli ih je vadio više puta u kvalifikacijama i sigurno će imati motiv da pokaže da nije samo trash time igrač.
Nayebali smo ako se nafura da je Lillard opetNurkić pogodio osam uzastopnih trojki, potpuno je spreman za nastup na Eurobasketu
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Mislim da 10 boldiranih sigurno idu na prvenstvo. Ostane jos prostora za jednog ili vjerovatno dvojicu visokih. Vrlo moguce da ce Kumpo povesti brata i da je on jedan od njih.Giannis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Neoklis Avdalas, Nasos Bazinas, Nikos Chougkaz, Tyler Dorsey, Panagiotis Kalaitzakis, Antonios Karagiannidis, Dimitrios Katsivelis, Giannoulis Larentzakis, Lefteris Liotopoulos, Dinos Mitoglou, Omer Netzipoglou, Alexandros Nikolaidis, Kostas Papanikolaou, Alexandros Samodurov, Kostas Sloukas, Vasileios Toliopoulos, Vangelis Zougris
Čudno da nije brata Thanasisa proguro bar na širi spisakGhuraba je napisao/la: ↑22 jul 2025, 12:22Mislim da 10 boldiranih sigurno idu na prvenstvo. Ostane jos prostora za jednog ili vjerovatno dvojicu visokih. Vrlo moguce da ce Kumpo povesti brata i da je on jedan od njih.Giannis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Neoklis Avdalas, Nasos Bazinas, Nikos Chougkaz, Tyler Dorsey, Panagiotis Kalaitzakis, Antonios Karagiannidis, Dimitrios Katsivelis, Giannoulis Larentzakis, Lefteris Liotopoulos, Dinos Mitoglou, Omer Netzipoglou, Alexandros Nikolaidis, Kostas Papanikolaou, Alexandros Samodurov, Kostas Sloukas, Vasileios Toliopoulos, Vangelis Zougris

Grci imaju dosta problema izmedu sebe...Sloukas nije htio igrati ako je Walkup pozvan a 2-3 igraca nece zbog Spanulisa.CAZIN je napisao/la: ↑22 jul 2025, 12:24Čudno da nije brata Thanasisa proguro bar na širi spisakGhuraba je napisao/la: ↑22 jul 2025, 12:22Mislim da 10 boldiranih sigurno idu na prvenstvo. Ostane jos prostora za jednog ili vjerovatno dvojicu visokih. Vrlo moguce da ce Kumpo povesti brata i da je on jedan od njih.Giannis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Neoklis Avdalas, Nasos Bazinas, Nikos Chougkaz, Tyler Dorsey, Panagiotis Kalaitzakis, Antonios Karagiannidis, Dimitrios Katsivelis, Giannoulis Larentzakis, Lefteris Liotopoulos, Dinos Mitoglou, Omer Netzipoglou, Alexandros Nikolaidis, Kostas Papanikolaou, Alexandros Samodurov, Kostas Sloukas, Vasileios Toliopoulos, Vangelis Zougris![]()
nego, reci ti meni sta o Nurkicu trojkasu:-)Ghuraba je napisao/la: ↑22 jul 2025, 12:22Mislim da 10 boldiranih sigurno idu na prvenstvo. Ostane jos prostora za jednog ili vjerovatno dvojicu visokih. Vrlo moguce da ce Kumpo povesti brata i da je on jedan od njih.Giannis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Neoklis Avdalas, Nasos Bazinas, Nikos Chougkaz, Tyler Dorsey, Panagiotis Kalaitzakis, Antonios Karagiannidis, Dimitrios Katsivelis, Giannoulis Larentzakis, Lefteris Liotopoulos, Dinos Mitoglou, Omer Netzipoglou, Alexandros Nikolaidis, Kostas Papanikolaou, Alexandros Samodurov, Kostas Sloukas, Vasileios Toliopoulos, Vangelis Zougris
lik ne odustaje:-)
Hahaha, ovo mu je jedno 16. sezona po redu kako u pauzi sutira trojke do iznemoglosti, a onda u toku iste ne moze da prebaci 25% s distance.babino je napisao/la: ↑22 jul 2025, 16:30nego, reci ti meni sta o Nurkicu trojkasu:-)Ghuraba je napisao/la: ↑22 jul 2025, 12:22Mislim da 10 boldiranih sigurno idu na prvenstvo. Ostane jos prostora za jednog ili vjerovatno dvojicu visokih. Vrlo moguce da ce Kumpo povesti brata i da je on jedan od njih.Giannis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Neoklis Avdalas, Nasos Bazinas, Nikos Chougkaz, Tyler Dorsey, Panagiotis Kalaitzakis, Antonios Karagiannidis, Dimitrios Katsivelis, Giannoulis Larentzakis, Lefteris Liotopoulos, Dinos Mitoglou, Omer Netzipoglou, Alexandros Nikolaidis, Kostas Papanikolaou, Alexandros Samodurov, Kostas Sloukas, Vasileios Toliopoulos, Vangelis Zougris
lik ne odustaje:-)

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.