Postao/la HeavyBassBlues » 21 jul 2025, 12:36
U četvrtak samo pametno i hladne glave. Ako ostvarimo povoljan rezultat, hajc ostaviti za Rumuniju.
Generalno mi se ne sviđa kad izvučemo ove balkanske, ili srednjoeuropske ekipe. To je otprilike ista škola fudbala i tu su međusobni kvalitet i ostali prateći parametri vazniji od famoznog hajca. Zato vjerujem da će Zekic iznaci pravu formulu gdje će svaki igrač, uključujući i zamjene, tačno znati šta radi u svakom momentu i šta mu je zadatak, a ne da odmah gubimo glavu ako nešto ne krene kako treba. Utakmica traje 90 i kusur minuta i samo hrabro, čvrsto i pametno.
Otud mislim da su i rezultati iz pripremnih tekmi bili onakvi, jer je Zekic radio na B,C, pa i D varijanti, a A čuvao za meč.
Da se razumijemo, oni su izraziti favoriti. Sve je na njihovoj strani. Međutim, najveća snaga favorita obično znači da je to i njihova najveca slabost..
Obzirom da su favoriti, na našoj strani mora biti hrabrost i fakinluk, pa i određena doza provokacije sa neotkrivanjem glavnog oružja na početku.
Iako je to, naravno, sa moje strane bezobrazno, a prije svega laički, ja bih išao na odmah na umrtvljenje utakmice. Zekic zna to gušenje igre dobro sprovoditi. Drzao bih Rumune u uvjerenju da su bolji, taman onoliko koliko i oni to misle i polako, na marginama utakmice, gradio konačni udar, čekajući priliku da se ukaže pravi momenat.
Sukladno pripremnim utakmicama, mislim da je Zekic bas radio na tome. Namjerno stvarajući pogresnu sliku i otvoreno pokazujući pravce kuda nas Craiova može napasti. Zekic, a to je samo moje misljenje, razmišlja najmanje 5 utakmica unaprijed.
Bilo kako bilo, nadam se pobjedi od 2:0, odnosno svakoj bez primljenog gola, i to bas zato sto su Rumuni izraziti favoriti.
SRETNO MOMCI!!!