FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
45
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 191

visokohz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la visokohz » 25 jul 2025, 22:52

junioR je napisao/la:
25 jul 2025, 22:41
johntravolta123 je napisao/la:
25 jul 2025, 22:30
junioR je napisao/la:
25 jul 2025, 22:28

Kao sto sam najavljivao i prije 15 dana, 2+ igrača će najverovatnije doći.
Za ove Afro sto se priča, to nisu igraci za prvog tima.
Kakve su tvoje informacije za ovog Slovaka ?
Ista je situacija kao i prije 4,5 dana. Sa njim se sve usmeno dogovorilo . Como zateže i pravi probleme oko otkupa ugovora. Zbog toga nije dobro sto neke informacije izađu u javnost i objave gotovo svi portali, diže se cijena igračima i prave problemi oko transfera...
A ta 2 što bi trebali doći domaći ili stranci?

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 25 jul 2025, 23:02

kanarinac je napisao/la:
25 jul 2025, 22:40
H8Z7 je napisao/la:
25 jul 2025, 22:02
Ne znam kakve su bile Moraine instrukcije, ali na kraju se povukao i igrao desnog beka.
Sistem je postao jedan sa 4 defanzivca, u tom trenutku Sarajevo više nije moglo prodirati između linija.

I doveli su vrijedne igrače. Taj Đorđević je Sarajevov broj 1. On je defanzivni vezni koji postiže 10-15 golova po sezoni. Taj Elezi je bio velika nada u Budesligi. Bilo im je teže u drugom poluvremenu.

Trebali bismo igrati sa 4 defanzivca u revanšu. Idealno bi bilo da ne primimo gol. A ovdje će igrati sa dva zatvarača.

Ako su u Sarajevu igrali sa 2 koordinatora, Milnarićem i Kyremehom, jedan 19-godišnji zatvarač koji je jeo ugalj, nije samodostatan kao drugi. U Craiovi će igrati sa dva zatvarača. Promijenit će sistem, igrat će malo defanzivnije i fokusirati se na kontranapade. I imaju igrače za kontranapade, sa brzinom i brzom igrom s jednim dodirom. Biće teško ne postići gol.

U napadu, Baiaram i Assad... Ne vjerujem da mogu kvalifikovati tim, :dim:ali da ste imali Mitritu...

A Assad nije mogao da prođe pored slabog Turde, Jovan je pravio haos od Turde, nisu mogli da mu odvežu noge nakon utakmice...
Daj jos tog materijala heh
Možeš uvijek kopirati link posta sa twittera, fb, instagrama i ubaciti ga u chatgpt da ti učita, analizira i prevede sve komentare.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 25 jul 2025, 23:12

kanarinac je napisao/la:
H8Z7 je napisao/la:
Ne znam kakve su bile Moraine instrukcije, ali na kraju se povukao i igrao desnog beka.
Sistem je postao jedan sa 4 defanzivca, u tom trenutku Sarajevo više nije moglo prodirati između linija.

I doveli su vrijedne igrače. Taj Đorđević je Sarajevov broj 1. On je defanzivni vezni koji postiže 10-15 golova po sezoni. Taj Elezi je bio velika nada u Budesligi. Bilo im je teže u drugom poluvremenu.

Trebali bismo igrati sa 4 defanzivca u revanšu. Idealno bi bilo da ne primimo gol. A ovdje će igrati sa dva zatvarača.

Ako su u Sarajevu igrali sa 2 koordinatora, Milnarićem i Kyremehom, jedan 19-godišnji zatvarač koji je jeo ugalj, nije samodostatan kao drugi. U Craiovi će igrati sa dva zatvarača. Promijenit će sistem, igrat će malo defanzivnije i fokusirati se na kontranapade. I imaju igrače za kontranapade, sa brzinom i brzom igrom s jednim dodirom. Biće teško ne postići gol.

U napadu, Baiaram i Assad... Ne vjerujem da mogu kvalifikovati tim, :dim:ali da ste imali Mitritu...

A Assad nije mogao da prođe pored slabog Turde, Jovan je pravio haos od Turde, nisu mogli da mu odvežu noge nakon utakmice...
Njihov forum, tjeraju trenera, ne žele da odgode utakmicu, hvale Jattu itd.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 25 jul 2025, 23:14

H8Z7 je napisao/la:

Evo kako povrsno prate,Turda je igrao u ekipi koja je ispala i nije imao pored sebe Ristovskog,Jatu.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 25 jul 2025, 23:43

H8Z7 je napisao/la:
25 jul 2025, 23:12
kanarinac je napisao/la:
H8Z7 je napisao/la:
:rol: :rol: :rol: :rol:
Jes' im se Jatta urezao u mozak, sanjace nasu crnu gazelu, sta kazu , sto je jeo ugalj... :urnebes: :urnebes:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 25 jul 2025, 23:45

RISTOVSKI I JATTA :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 25 jul 2025, 23:47

Ali ja kako sam.skontao bas Turdu podcjenjuju,kao bas alabog igraca
Samo Sarajevo

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 25 jul 2025, 23:54

slika

Na temi Dinama sinoć :D

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 26 jul 2025, 00:02

GalileoGalilei je napisao/la:
25 jul 2025, 23:54
slika

Jos kad bi ga Mirva dao za sicu :D
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 26 jul 2025, 00:09

GalileoGalilei je napisao/la:
25 jul 2025, 23:54
slika

Vidi ovo :D
Piše momak i na ovom forumu
Mocvara1991 je napisao/la:
24 jul 2025, 21:15
Ja ne vidim kako Borac na tabeli moze zavrsiti ispred ovog Sarajeva,jos plus kad se kompletiraju. Trojac Turda-Gojkovic-Ristovski je nesto najbolje sto je neki nas klub ikad imao,kao i naprijed Guliashvili-Mlinaric-Renan. Vico i ust4se ce se morati dobro oznojiti da zavrse ispred Sarajeva. Ne sumnjam da ce biti otimanja od prvog kola. I da, j3bem mater jos jednom usput balijama u savezu, Duric,Jabandzic, Colpa,Rascic,Sarajcic.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 26 jul 2025, 00:25

junioR je napisao/la:
junioR je napisao/la:
25 jul 2025, 22:28

Kao sto sam najavljivao i prije 15 dana, 2+ igrača će najverovatnije doći.
Za ove Afro sto se priča, to nisu igraci za prvog tima.
Ista je situacija kao i prije 4,5 dana. Sa njim se sve usmeno dogovorilo . Como zateže i pravi probleme oko otkupa ugovora. Zbog toga nije dobro sto neke informacije izađu u javnost i objave gotovo svi portali, diže se cijena igračima i prave problemi oko transfera...
Ima li istine za Cimirota ?
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

riki46
Kontakt:

Post Postao/la riki46 » 26 jul 2025, 00:27

NazorUso je napisao/la:
26 jul 2025, 00:25
junioR je napisao/la:

Ima li istine za Cimirota ?
Danas Edo Isanović kod Marijana poručio posebno nama forumašima da zaboravimo Cimirota i da nema nista od toga.
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 26 jul 2025, 00:34

Odlicno rade ljudi zaduzeni za igrace,nema fula kao orije mada su fule bormalne,neki odlicni igraci se tesko prilagode odredjenom sistemu,tacno smo ciljano dovodili,brzog stopera,onda jednog stopera tj beka iskusnog,ratnika i vodju,Jattu pripremili i oslobodili mu ciljano mjesto jer su predvidjali odlazak Bubanje,vezni red pojacali sa agresivnim igracima,radilicama vrh vrhova,Laterme radi odlican posao.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 26 jul 2025, 00:48

Jao

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 26 jul 2025, 01:05

bvsic je napisao/la:
26 jul 2025, 00:48
Jao
Zavidim Rumunu sa brojem 19, imao je najbolje mjesto za odgledati gol.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 26 jul 2025, 01:26

Vanja8 je napisao/la:
25 jul 2025, 23:43
H8Z7 je napisao/la:
25 jul 2025, 23:12
kanarinac je napisao/la:

:rol: :rol: :rol: :rol:
Jes' im se Jatta urezao u mozak, sanjace nasu crnu gazelu, sta kazu , sto je jeo ugalj... :urnebes: :urnebes:
Mega tim lavova od 25 miliona eura koje drži u šahu 19-godišnji klinac (Jatta).
:kafa: lijepo je ovo čitati
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 26 jul 2025, 02:29

bvsic je napisao/la:
26 jul 2025, 00:48
Jao
Ajme meni nije mi dobro
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 26 jul 2025, 05:06

mnon46 je napisao/la:
25 jul 2025, 17:32
Ne znam je li neko primijetio, ali njihov golman dosta stvari radi napamet, kad se treba uputiit centaršut, on napravi korak-dva ka petercu da mu bude lakše i tako ostavi prazan gol. Ok, u dosta situacija to ne bi rezultiralo golom što zbog daljine što iz razloga jer to treba pogoditi. Ali mislim da je bilo prostora za takvo nešto u drugom poluvremenu, da je Beganović vidio, mislim da je mogao zabiti.

U spoiler ću staviti sličnu situaciju
Kažem ti evo kao neko ko je prošao omladinske kategorije klubova kod nas i branio veći broj tekmi na omladinskom nivou, jednostavno mi golmani imamo neki osjećaj koji ne bih povezivao s refleksima, a to je onaj sto se kaze da zažmiriš i zamisliš gdje će lopta, mnogo penala, šuteva i svega sam tako "žmireći" vadio iz mreže, izlijetio tako pa sklopis oči pomoliš se Bogu a opet vjeruješ u svoje vještine. Da budeš golman moraš biti veliki egoista i moraš misliti za sebe da si najbolji od svih 22 igrača na terenu i to te vuče dalje kroz utakmicu, pomaže ti jednostavno, zavoliš taj pritisak. Golmanski treninzi su inače bar meni bili bezpotrebni, nikad nećeš doći u slične situacije koje te uči na treningu sve dok se ne lopta zarola na meču.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 26 jul 2025, 07:02

Strasnih prvih 50-60 min. Logican pad, em zbog propustenih prilika em je prva takmičarska utakmica.
Njima je ovo treća, i to je bilo vidljivo.
Jatta daleko, ali daleko najbolji ukupno gledano, keremeh odmah iza. Mislim da je zekic trebao vaditi Gulia umjesto Oliveire. Guli nakon 50-60 min vise nije mogao skoro nista.

Mlinaric je igrac koji je falio prosle godine, ima osjecaj za fudbal, loptu, meni jako slicanntip igraca nekako bilbije... Sve ce pokriti i špica i veznog i zabiti i dodati i kreirati.

Ristovski klasa i to se vidi iz aviona. Postavljanje, kontrola, pravovremena reakcija.
E sad, vidim mnogi hvale Turda, meni je bio daleko najlosiji u ekipi (jovic nije bio daleko jer je mislim izgubio skoro 80% duela).
A zasto (moje misljenje). Turda je sinoc imao par jako losih intervencija, sam gol je pao nakon njegovog loswg izbacivanja lopte u aut (malo poslije) gdje je imao golmana i dva igraca nasa i samo jednog njihovog igraca na ledjima, imao je dvije opcije, golmanu i bila je poprilicno lagana i da je zapuca na vrh istoka ako nije siguran (a stoper njegovih godina i iskustva je to morao lagano rijeesiti) a on je samo gurne malo preko linije i tu pravi čist zuti karton koji nije dobio i stvara paniku.
Imao je jos nekoliko situacija gdje je nabijao loptu po meni bespotrebno, u dva tri navrata bolje pozicioniran je gubio skok itd. Svako ima pravo na svoje misljenje ali ja iskreno u njemu ne vidim neki ekstra kvalitet, i mislim da je zato i doveden jos jedan stoper do povratka onog najboljeg od povrede.

Pohvalio bih igru nogom golmana, jako dobre duge lopte uvijek na mjesto (sem jednog ispucavanja). .
U revansu mislim da ce nama biti lakse, jer cemo moci igrati na kontre, a tu smo najjaci (samo da realizacija bude ok).
Svidio mi se s klupe elezi, jako "živ" igrac, trazi prostor, zna lopte. I da, Olivera se bas fino vratio u zivot. Iznenadjen sam, koliko je samo spustio lopti, otvorio prostor ostalim igracima, strasno.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 26 jul 2025, 08:37

Ja sa kim sam god pricao prvo je spomenuo Jattu, pa Turdu i Ristovskog. Turda je odigrao fantasticnu utakmicu i bio vise nego siguran tokom 90 minuta. Jedini malo nesigurniji je bio Jovic.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amkeivke, ErosViverosViv, ubipara i 25 gostiju.