English Premier League

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

TheMix
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la TheMix » 27 jul 2025, 01:08

Fuerza je napisao/la:
27 jul 2025, 00:43
Na šampionsku ekipu dodaš vjerovatno najboljeg lijevog beka u ligi Kerkeza, zatim ekspresno zamijeniš Arnolda Frimpongom, dovedeš najtraženijeg igrača Evrope i napadača za rotaciju u vidu Ekitikea i onda se nađe neko pametan da kaže da Liverpool nije odradio vrhunski posao ovo ljeto. A prelazni rok nije gotov i tek se očekuju odlasci i još po koji dolazak. A najjače što su se ovi iz Arsenala sad javili kad su konačno doveli napadača sa pričom kako imaju savršen prelazni rok, bolji od Liverpoola...
Ali meni lično je drago da je tako, da ne bude u toku sezone nekih priča. Prihvatate ulogu contendera i nosite se sa tim sledeće sezone kao što prethodne niste.
Niti je Arsenalov prijelazni rok savrsen, niti je Poolov za sada, a ako se nastavi kupovati onda mozemo o tome pricati.

Kad sam vidio da pratite Isaka onda sam reko jbg, bit ce sranje ako ga dovedete, al Ekitike mi ne predstavlja nesto posebno cega bi se itko pribojavao.

TAA ne mozete nikako nadomjestiti sa onim sto je on nudio kroz sve ove godine u ligi, iako je Frimpong dobra zamjena. Jedino sto je Kerkez upgrade na raspalog Robba to je istina.

E sad kad i ako dofurate jos te igrace za koje se zanimate prvi cu vam rec da ste opasni favorit za titulu, a do tada mozemo pricati o tome da se Ars, Che i City mogu bez beda potuci za naslov sa vama.

Problem kod vas navijaca Liverpoola je taj sto reagirate na bilo kakvu kritiku ko da vam netko psuje obitelj, a ljudi samo kazu svoje misljenje na situaciju koja je malo drugacija od vaseg stajalista.
ARSENAL4ever

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 27 jul 2025, 01:12

Problem je što ti misliš da je tvoje mišljenje i vidjenje situacije ovdje nekome bitno. :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

TheMix
Kontakt:

Post Postao/la TheMix » 27 jul 2025, 01:13

Pa sto ce ti onda forum ako se necemo raspravljati.

Zasto ti prvi vadis neke komentare jazavaca sa twitera koji veze nemaju sa navijackom bazom Arsenala na ovim prostorima i onih delulu likova sto hvale svaki potez naseg kluba dok mi ovdje zestoko kritiziramo odluke u nekim situacijama.
Zadnja izmjena: TheMix, dana/u 27 jul 2025, 01:17, ukupno mijenjano 1 put.
ARSENAL4ever

sarajevskiMarlboro
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiMarlboro » 27 jul 2025, 01:15

Arsenal napokon završio Gyokeresa. Nisam siguran sta da mislim o transferu.

Meni se na prvu čini kao jeftiniji Haland. Stvori mu šansu u 16-ercu i on će je iskoristiti. Mimo toga ne nudi puno.

Eh sad, Arsenal već godinama ne igra bez prave devetke. Veliki dio šansi koje su stvorili Saki prošle sezone je zahvaljujući tome što je Havertz i njegove zamjene igrao kao dodatni vezni uz Saku. Viktor to ne može. Jako je loš u build-up igri. Hoće li se Odegard prilagoditi i umjesto Sake kreirati šanse za Gyokeresa vidjet ćemo. Kako će se Saka tome prilagoditi.

Druga stvar, Arsenal stvara jako puno šansi iz prekida. Gyokeres je neobično loš u igri glavom. Ne znam tačnu statistiku, ali otprilike nerealno malo šansi je glavom iskoristio. U najmanju ruku vuče neki upitnik.

Sve u svemu poprilično zavisi od Artete. Hoće li prilagoditi igru svojoj novoj zvijezdi na račun defanzivne sigurnosti koji nudi Havertz, vidjet ćemo. Da ima potencijala, ima. Ali je u isto vrijeme i prilično luksuzan igrač. U odbrani je slab, u build-upu isto, ali u završnici brutalan. Ne sumnjam da će biti koristan igrač, ali ne mislim da je prevaga. Naprotiv, vjerujem da bi efikasno lijevo krilo uz Havertza na devetci bilo daleko značajniji upgrade
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 27 jul 2025, 01:18

Meni je samo simpatično to što su doveli špica i sad su riješili sve probleme. Već sad bolje stoje od Liverpoola što se transfera tiče kao da je jedini problem Arsenala bio u tome ko će loptu da pospremi u mrežu, iako se slažem da im je to jedan od većih problema.
Gyokeres nije spreman za Odegarda.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 27 jul 2025, 01:19

Meni najjace kako ovaj debil Rene Bitorajac glumi hrvata pa mu se nek omakne post bez hrvatskih termina :bow:

sarajevskiMarlboro
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiMarlboro » 27 jul 2025, 01:20

Pool radi ozbiljan posao, ali ne bih se previše fokusirao na napad. Sa svim nedostacima prosle sezone su uzeli ligu. Pare imaju i sigurno će trošiti još. Ono što se meni posebno ističe je odbrana. Prvo, nisam siguran koji je plan za Mamardashvilija. Daleko je ispod nivoa Alisona. Drugo, sada ima još manje stopera. Quansah je otišao, a zamjene nema. Otprilike se računa da Graven može uskočiti, ali to nije dovoljno. Mislim da će im odbrana biti ključ za odbranu titule
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 27 jul 2025, 01:27

TheMix je napisao/la:
27 jul 2025, 01:08
E sad kad i ako dofurate jos te igrace za koje se zanimate prvi cu vam rec da ste opasni favorit za titulu, a do tada mozemo pricati o tome da se Ars, Che i City mogu bez beda potuci za naslov sa vama.
Ja pricam o ovome.
Niko od tebe nit trazi, nit zeli, da nekome ili o nekome govoriš, niti da daješ svoj blagoslov "eh sad ste favoriti" lol.

Možemo mi pričati da su Arsenal, Chelsea ili City favoriti, ma i Burnley, što da ne. Možemo reći i da su srpsku djecu bacali lavovima.
Zajedničko im je što su to laži.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

TheMix
Kontakt:

Post Postao/la TheMix » 27 jul 2025, 01:33

Pa jbg, svatko na svoj nacin komentira :mrgreen:

Al eto vise cemo znat kad se zatvore vrata i zavrse svi transferi jer svakako se ocekuje jos neka akcija od klubova sa vrha. U svakom slucaju, ocekujem pravi fajt i bas jednu top sezonu.
ARSENAL4ever

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 27 jul 2025, 01:40

Sveto trojstvo mix, alem, shategabri

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 27 jul 2025, 02:19

Previse se pise o Liverpoolu i Arsenalu, a o Projektu kao glavnom favoritu jako malo. :yawn:

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 27 jul 2025, 02:53

Saurman je napisao/la:
27 jul 2025, 00:59
HordasOdMalena je napisao/la:
26 jul 2025, 22:54
Saurman je napisao/la:
07 jul 2025, 19:50
Jel' moguće da žele onog firauna Diaza koji partija jer nema vremena otići na sahranu suigraču.Karakter nula bodova.Njega ne bi doveo kad bi ga džabe nudili.
BaGaTeLa. :rol:
Ja i ?

Ima prgav karakter u to nema sumnje ali njegove igračke kvalitete su nešto sasvim drugo.U zadnji par sezona uz Salaha nosi igru iako sam mislio da se neće uspjeti snaći.

Sad gube igrača iz prvih 11 i na njegovo mjesto će uskočiti Gakpo koji nije taj kvalitet.

Umjesto da se riješe ublehe Nuneza oni prodaju Diaza. :crazy:
Šta bolan “ja, i?” :urnebes:

Prije 15 dana ga “ne bi doveo kad bi ga za džabe nudili”, a sada je bagatela 75 miliona eura.

I na sve to, kažeš ovo:
Saurman je napisao/la:
20 jul 2025, 19:56
Baš su mi zanimlji kad ih ovako čitam mjenju ploču na dnevnom nivou.:lolno:
Kako i rekoh neki dan. :arrow:
15 jul 2025, 15:48
JayCatwright je napisao/la:
15 jul 2025, 15:28
Saurman je napisao/la:
06 jul 2025, 15:19
Diaz je baš ljudski šljam od čovjeka.
Idealan za Bayerna.
Sad ćeš vidjeti kako postaje najbolji čovjek i krilo na svijetu. :kafa:
Prestani više. :rol:
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 27 jul 2025, 06:22

Masqareda je napisao/la:
27 jul 2025, 02:19
Previse se pise o Liverpoolu i Arsenalu, a o Projektu kao glavnom favoritu jako malo. :yawn:
Pa majstore gdje ces veceg projekta od Arsenala, pet godina :clap:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 jul 2025, 08:10

Pa Frimpong nije zamjena za Arnolda, nego je to Wirtz, sto je i bolja stvar jer ne gubis na kreativnosti, a nazad si stabilniji jer ti ne treba Konate pokrivati dvije pozicije.

Najveći problem Liverpoola su trenutno stoperi. Gomez se već povrijedio i jedna povreda te dijeli od toga da ti veznjaci i bekovi igraju stopera.

Napad se već moze izvuci i bez Isaka jer ima uvijek opcija lazne devetke, Salah na devet, Frimpong krilo, Wirtz lijevo.

A što se Chelseaja tice, to ce krenuti pad u jednom trenutku zbog Maresce, nije mi taj nivo trenera da moze mentalno drzati ekipu u titulu, a arapi zavise od Rodrija.

Arsenal j je Arsenal, vise me tu brine United :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 jul 2025, 09:26

27 jul 2025, 02:53

Šta bolan “ja, i?” :urnebes:

Prije 15 dana ga “ne bi doveo kad bi ga za džabe nudili”, a sada je bagatela 75 miliona eura.
Da pažljivo čitaš umjesto što pišeš kao sumanut vidio bi da sam sakrastično napisao bagatela od 75 mil ali dok ti skontaš prođe voz.Osvrnuo sam na post drugog forumaša gdje je rekao bagatela a ja se nadovezao da 75 mil ipak nije bagatela.

Što se tiče njegovog karaktera zbog toga sam napisao da ga ne bi želio ali sad kad bolje promislim i treba im jedan takav.Sad kupuju gotov proizvod tj već dokazanog igrača kroz par sezona a ne Mitome i druge igrače sa velikim upitnikom iznad glave.

Ekitike je nakon jedne solidne sezone otišao za 95 mil što je apsurd.
Wirtz je otišao za 150 mil ali bar je osvojio ligu mada je i on veliki rizik je imao pokidani ACL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 27 jul 2025, 09:47

Važi. :mrgreen:

Reći ćemo da je sarkazam.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 27 jul 2025, 09:50

Kakav kriminal se radi jbt, za interpola i izbacivanje u 7. ligu.

Čuj prodali i ovog za profit :rol:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2025, 10:08

Ova karijera Joao Felixa je bas tuzna, sve iz goreg u gore.
Kao i citav njegov zivot gdje se vraca djevojci koja ga je prevarila 4 puta.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 jul 2025, 10:17

I found freedom. Losing all hope was freedom.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 27 jul 2025, 11:52

27 jul 2025, 09:47
Važi. :mrgreen:

Reći ćemo da je sarkazam.
Mislis sakrazam? :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: JackW, L-Train i 10 gostiju.