FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
45%
Prolazak u Play off
49
24%
Grupnu fazu
64
31%

Ukupno glasova: 204

Lavcina
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lavcina » 27 jul 2025, 11:39

ErosViverosViv je napisao/la:
27 jul 2025, 00:18
Sad tek vidim izjavu pomocnika prije utakmice.
Rekao je za rumune da su jako opasni u tranziciji ali da jako lose brane napad i ostavljaju dosta prostora po bokovima sto cemo mi probati iskoristiti nekim dijagonalama i prenosima igre na drugu stranh, bas to je kupresak par puta dobro uradio i sve je bilo kako je i rekao.

Mislim da ih je zekic takticki rijesio, a da su nas oni bas mnogo potcijenili i nedovoljno analizirali, nemoguce je da smo toliko kvalitetniji dok su oni mnogo skuplji.

Mislim da ce zbog toga biti jako tezak uzvratni mec jer pored domaceg terena, mnogo bolje su nas upoznali i znat ce se postaviti. Koliko visoko ce smjeti izaci, vidjet cemo.
Izdrzati pocetni pritisak 15ak minuta pa sta Bog da.

U rumuniju ne idem ali je za trnavu vec pao dogovor :opaopa:
Skuplji jesu ali ne znam ni ja zasto iskreno. Mozda zbog reputacije lige. Ako kod nas vrijedi isti igrač 500k€ kod njih je to blizu miliona.

Pisao sam prije utakmice vec, da igracki pojedinacno nisu nista jaci od nas. Kad pogledaš igrace i gdje su igrali do sad cak bi rekao, da mi imamo bolje i iskusnije igrace.

Zato ih i tamo napasti pa sta Bog da. Ako se budemo branili primicemo par golova. Jer ne znamo se braniti nikako. I protiv njih evo par puta su isli likovi 3na3 3na2 itd. Kod njihovog gola lik vuce loptu preko pola terena niko od naših, da ga polomi i prekine akciju. Svi ga gledaju lik se useta u kazneni prostor.

Zato kazem samo napadati. Primicemo gol al cemo ga i dati sigurno onda.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 jul 2025, 11:44

Ma samo ko Cholin Athletiko M, kontrare, pa kad im se ukazu trojica na golmana... :beba:

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 27 jul 2025, 11:54

Moram reci, prvi put u zivotu sam bio na zapadu, koja je to prdimahovina od tribine :D

Zao mi je sto okasnih pa nas poslase tamo, istok i zapad, ko nebo i zemlja :D
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 27 jul 2025, 11:56

Pantelija je napisao/la:
26 jul 2025, 14:17
NazorUso je napisao/la:
26 jul 2025, 14:13
Pantelija je napisao/la:
26 jul 2025, 14:10

Valjda znas da vezni i stoper i bek nije isto :kafa:
Bar toliko jbt
Pa ti si pisao da Jatta zauzima bezze mjesto na pripremama Alajmovicu...
Sta pricas ti?
Ja spomenuo alajmovica nisam. Ovdje sam direktno mislio na
Talhu ako vec hoces ime, jer sam ga gledao i u u17 i u19 i u Celiku i mislio sam da zasluzuje vise prilike da pokaze kvalitet koji ima..

Ps. Za Alajmovića i sad tvrdim da je kvalitetom mogao biti s prvim timom. O licnom odlukama o odlasku, promjeni kluba i sredini ne zelim, nije moje vec atvar igrac rositelj menager.
Tu je dosao ovaj iz zvijezde09 koji je placen poprilicno i interesuje me da li ce opravdati novac koji je sat za njega.
Kao sto neko kaze ovde se razapinje ko god kaze svoje misljenje, normalno je da cemo mi nebitno jel to pantelija jesamli toja vanja avnoj nebitno, nismo mi Murinji niti onaj hrvat Bara il vec ko a i oni imaju direktni fula minimum 50% a jos 25% indirektno gdje igrac se povrijedi pa se nijad nevrati il nesto bude u fameli (mehmedovic) itd itd.

Takodje moze bilo ko od nas pricat ovaj je trebo dobit sansu da je dobio bila bi mu karijera bolja ili da ga nisu sagorjeli da su ga posudili pa vratili bio bi bolji ovo ono. NEMOGUCE JE da od 200 akademaca koji su propali zavrsili karijeru ili igraju u drugoj ligi nijedan nije uspio okolnim putem uspjet. Recimo kao sto je uspio Zukanovic donekle kapic. 200 i vise djece niko nije mogo uspjet a oni koji su kolko tolko uspjeli su upravo ti momci kojima je klub dao sansu kroz minute kod bas pozajmice itd itd, naravno ima i fula i tu al daleko daleko manje 100 na 1.

Ako je ko sluso onog mekica, prije nego sto smo ga mi podpisali on je igro za vratnik il nesto tako i bio najbolji igrac te ekipe i muzurovic je tad bio direktor naseg kluba zovno tog trenera vratnika i rekao mu ostavi mekica na klupi da vidimo kakvog je karaktera hocel se ljutit kakav ce mu bit odgovor kad bude sjedio na klupi.

Znaci imas mozda igraca koji je igracki bolji u nekim stvarima od njegove konkurencije, al zato psihicki je kritican (RECIMO SOSIC) covjek jednostavno psihicki je cirkuzant skororo 50% karijere zavrsio radi iste gluposti kod 7 razliciti trenera, i sta sad dalije bolje mozda imat malo slabijeg igraca igracki koji postuje koji se drzi onog sto trener trazi koji dolazi na treninge ruckove i sve nego cirkuzanta koji ce ti dat mozda 3 gola vise i par asistencija od tog al koji ce ti isto tako konstantno koheziju ekipe razjebavat takosje unistit svoim sebcnostina milion polu sansi itd itd.

Kompletan igrac nebitno junior senior mora imat dosta vrsti razliciti kvaliteta mimo sutanja lopte u svoim kategorijama

Naravno malo je igraca kao sto je Ristovski Benko koji znaju igrat koji imaju mogucnosti ponavljanja i naravno takvog igraca bi ija znao skautirat, al haj ti znaj i procjeni parmakovskog kuzmanovica suareza mujkica kapetanovica znaci igraci koji nemaju nista fudbalsko al imaju potencijal al jedino je Mujkic uspio
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 27 jul 2025, 12:04, ukupno mijenjano 1 put.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 27 jul 2025, 11:58

Beli98 je napisao/la:
27 jul 2025, 11:54
Moram reci, prvi put u zivotu sam bio na zapadu, koja je to prdimahovina od tribine :D

Ma na istoku je ekipa, ako ide dobro ludilo zagarantovano.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 27 jul 2025, 12:06

MSOZ101 je napisao/la:
27 jul 2025, 11:58
Beli98 je napisao/la:

a ako ne ide imas osjecaj da si sa neadertalcima zarobljen na tribini :urnebes: voli vas brat al ja sam prestar za istoka
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 27 jul 2025, 12:07

MSOZ101 je napisao/la:
27 jul 2025, 11:58
Beli98 je napisao/la:

Zapad je sranje tribina ja bi radije platio sjever 20 km nego zapad 3 km, jebote gledas utakmicu iz vogosce

laznokrilo
Kontakt:

Post Postao/la laznokrilo » 27 jul 2025, 12:09

Ovako i mi trebamo

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 27 jul 2025, 12:22

Pa drzite se istoka i nemojte prditi mnogo 😁 nas pustite da rahat gledamo tekmu.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 27 jul 2025, 12:23

Najjace je da su svi kriminalci bili suspendovani vec par puta a uredno dalje sude, vracaju se na liste. Jer su izvrsioci. I mi naravno trebamo ko dinamo treba svaki put i svako kolo kad se nesta desi otvoreno prozvat imenom i prezimenom kriminalce i sudije i te u savezu koji su zasluzni za to. Nemogu vjerovat da covjek ulozi milione da imamo najbolju ekipu bez premca, da sebi dopusti da ga kradu kazlagici, muse,gigovici pogotovo i na domacem terenu sto je jos veci skandal. Mirvic i klub moraju zastitit Sarajevo maksimalno jer smo daleko najveci klub,sa najvecim investicijama ,i nesmijemo sebi dozvolit da ovisimo o kriminalcima. Samo fer i sportski kad si najbolji nemoze ti niko nista abd. Uglavnom mora se kriminal nekako rijesit nebitno kako jer ono prosle sezone je jadno da jadnije nemoze sta su radili. 🇱🇻❤️🇱🇻
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

hz35
Kontakt:

Post Postao/la hz35 » 27 jul 2025, 12:26

Eno otkazana konferencija za medije Craiovi, neki ozbiljan belaj ima izmedju njihovog trenera i uprave, a sigurno da ce to bar malo uticati i na ekipu pogotovo ako sutra izgube u ligaskoj tekmi, imamo dobre šanse ali opet hladne glave..
Kad navečer oči sklopim, ja pjevam tebi i u snu
snagu ja ću uvijek skupit' i bodrit te na samom dnu..

Saraj'vo je život nama, ne stanica prolazna,
uz tebe smo uvijek znaj MI NE IDEMO NIKADA!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 27 jul 2025, 12:47

hz35 je napisao/la:
27 jul 2025, 12:26
Eno otkazana konferencija za medije Craiovi, neki ozbiljan belaj ima izmedju njihovog trenera i uprave, a sigurno da ce to bar malo uticati i na ekipu pogotovo ako sutra izgube u ligaskoj tekmi, imamo dobre šanse ali opet hladne glave..
Trener im je bivsi ako zijani od nas.I navijaci su ga dobro uzeli na zub.Samim tim za ocekivati je da ni ekipa nije nesto zagrijana da mu pomogne da ostane.Trebamo iskoristiti to i dobro odigrati i tamo.Hladne glave vruca srca kao sto Zekic kaze,imamo veliku priliku
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 27 jul 2025, 12:56

ako ne budemo imali neki oscilacija na pocetku i ne napravimo losu atmosferu u slucaju ispadanja od rumuna mi bi nakon 5-6 takmicarskih utakmica mogli bas brutalno izgledati.
jer u napadu imamo opcija, vezni red sad ima nekoliko razlicitih tipova igraca gdje mozes uvijek dizati tempo ili smirivati utakmicu i najvaznije odbrana sad moze itekako igrati u kreaciji napada.
Ristovski i Mujkic mogu izlaziti visoko, srednji odbranbeni moze izlaziti sa Jattom na zatvaranje, wing bekovi imaju poprilicne kvalitete u oba smjera.
Ovo se sve odrazava jer smo zadrzali trenera i istrpili neke promjene igraca i neke losije utakmice.
Kroz period se mozemo samo nadogradjivati, ako bude sudjenje za 40% pravednije nego prosle sezone mi titulu uzimamo. Da ne pricam o tome da Zekic ako u zadnjem kolu bude prvak i proslavi titulu protiv selje covjek ide u historiju kluba o kojoj ce se pisati godinama poslije
Bitno je sta god se dogodilo u cetvrtsk da ostanemo zbijeni, ne dozvolimo rusenje atmosfere od strane seljovaca i drugih faktora i medija jer bit ce hajka.
Svjesni smo da ce Guli otici poslike cetvrtka ili najkasnije do sredine augusta, mozda ode jos neko ali imamo dovoljno sirine da se u ligi odvojimo i na proljece da se to privede kraju kako treba

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 27 jul 2025, 13:03

SHZ82 je napisao/la:
27 jul 2025, 12:56
ako ne budemo imali neki oscilacija na pocetku i ne napravimo losu atmosferu u slucaju ispadanja od rumuna mi bi nakon 5-6 takmicarskih utakmica mogli bas brutalno izgledati.
jer u napadu imamo opcija, vezni red sad ima nekoliko razlicitih tipova igraca gdje mozes uvijek dizati tempo ili smirivati utakmicu i najvaznije odbrana sad moze itekako igrati u kreaciji napada.
Ristovski i Mujkic mogu izlaziti visoko, srednji odbranbeni moze izlaziti sa Jattom na zatvaranje, wing bekovi imaju poprilicne kvalitete u oba smjera.
Ovo se sve odrazava jer smo zadrzali trenera i istrpili neke promjene igraca i neke losije utakmice.
Kroz period se mozemo samo nadogradjivati, ako bude sudjenje za 40% pravednije nego prosle sezone mi titulu uzimamo. Da ne pricam o tome da Zekic ako u zadnjem kolu bude prvak i proslavi titulu protiv selje covjek ide u historiju kluba o kojoj ce se pisati godinama poslije
Bitno je sta god se dogodilo u cetvrtsk da ostanemo zbijeni, ne dozvolimo rusenje atmosfere od strane seljovaca i drugih faktora i medija jer bit ce hajka.
Svjesni smo da ce Guli otici poslike cetvrtka ili najkasnije do sredine augusta, mozda ode jos neko ali imamo dovoljno sirine da se u ligi odvojimo i na proljece da se to privede kraju kako treba
Pored sudija jedino nas povrede mogu značajno unazadit, eno jučer gledam Velež bez 3 igrača u prvoj utakmici osta'. Mi smo prošle sezone baš peh imali s teškim povredama najboljih igrača, čak i Gulijeva povreda iako blaža se otegla i još nikad nije dostigao onaj nivo od prije.

HeavyBassBlues
Kontakt:

Post Postao/la HeavyBassBlues » 27 jul 2025, 13:04

Kod nas je naopak sistem i u kombinaciji sa opstom niskom svijesti cjelokupne populacije, dobivamo pogubne rezultate u konkretno suđenju, mada isto vrijedi u svim segmentima društva. Kod nas je još uvijek na snazi ona: "Pošteno se radi ako nikako ne možeš drugacije". Da se ne lažemo, svi tako rade bez razlike. Upravo te to najviše boli kad osjetiš ili kad je evidentno da si bolji od ostalih. Tada tu nepravdu osjetis u punom obimu. Tad indistiras na postenju, jer znaš kakvi su generalno svi i znaš da dosta stvari ne zavisi od tebe.
Prije par godina, ja sam tužilaštvu prijavio jednog sudiju koji, osim što je kriminalno sudio, prema mojim informacijama, primio je određenu vrstu usluge. Tek nakon nešto više od godinu dana primio sam odgovor da tuzilastvo nije nadlezno za taj predmet, bez ikakvoga daljnjeg objašnjenja ili pouke o pravnom lijeku i daljnjim koracima.
Između sudija u ligi i u sudu nema suštinske razlike. Oni nisu na tim mjestima zato sto znaju ili ne znaju suditi, nego zato što su prilagodljivi svakoj podlozi.
Nisam ja sad ovim otkrio Ameriku. Kazlagic će ako mu.kazu suditi protiv tebe, bez obzira na tvoj kvalitet i ulaganje. Njemu je samo u glavi kako I on da se ugradi u to ulaganje.
Postoje dva rjesenja; prvo je posjetiti privatno Kazlagica i slične njemu i kulturnim razgovorom u četiri oka,a da niko ne vidi, ubijediti ga u pogresnost njegovih stavova.
A drugi je, da ne bih više smarao, ima tekst od Dezulovica o Johannu Cruyfu i njegovom dolasku u Barcelonu.
Kome se dade, nek nađe i pročita.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 27 jul 2025, 13:11

Beli98 je napisao/la:

Bas velika kurcina od tribine, sve vlogeri, dijaspora, djedovi i neutralci. Ne ustaju ni u 24oj minuti, ti ustanes svi oko tebe sjede. Bio sam nekoliko puta radi ljepseg pogleda na teren i svaki put se pokajao.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 27 jul 2025, 13:16

27 jul 2025, 13:11
Beli98 je napisao/la:

Bas velika kurcina od tribine, sve vlogeri, dijaspora, djedovi i neutralci. Ne ustaju ni u 24oj minuti, ti ustanes svi oko tebe sjede. Bio sam nekoliko puta radi ljepseg pogleda na teren i svaki put se pokajao.
Ovo me sjebalo :D

Ja na nogama kad je sjever zvao, ovi okolo sjede ko gospoda :D

Ma ja stigao 8 minuta do utakmice pred stadion, kaze istok zatvoren hajte na zapad. Al eto, nek sam i tu bio jednom :urnebes:
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 jul 2025, 13:17

laznokrilo je napisao/la:
27 jul 2025, 12:09

Ovako i mi trebamo
Nasli mu prepiske sa Torcidom,smeko gdje BBB drze transove,gdje im.se vodje krecu itd.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 jul 2025, 13:20

bhfanatic14 je napisao/la:
27 jul 2025, 12:23
Najjace je da su svi kriminalci bili suspendovani vec par puta a uredno dalje sude, vracaju se na liste. Jer su izvrsioci. I mi naravno trebamo ko dinamo treba svaki put i svako kolo kad se nesta desi otvoreno prozvat imenom i prezimenom kriminalce i sudije i te u savezu koji su zasluzni za to. Nemogu vjerovat da covjek ulozi milione da imamo najbolju ekipu bez premca, da sebi dopusti da ga kradu kazlagici, muse,gigovici pogotovo i na domacem terenu sto je jos veci skandal. Mirvic i klub moraju zastitit Sarajevo maksimalno jer smo daleko najveci klub,sa najvecim investicijama ,i nesmijemo sebi dozvolit da ovisimo o kriminalcima. Samo fer i sportski kad si najbolji nemoze ti niko nista abd. Uglavnom mora se kriminal nekako rijesit nebitno kako jer ono prosle sezone je jadno da jadnije nemoze sta su radili. 🇱🇻❤️🇱🇻
Isto ko kakve zene,Mirvicu ovo Mirvicu ono,imamo navijace i oni isto gledaju lakrdije i gleda i Mirvic i da tu xavrsimo pricu.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 27 jul 2025, 13:40

Beli98 je napisao/la:
27 jul 2025, 13:16
27 jul 2025, 13:11
Beli98 je napisao/la:

Ovo me sjebalo :D

Ja na nogama kad je sjever zvao, ovi okolo sjede ko gospoda :D

Ma ja stigao 8 minuta do utakmice pred stadion, kaze istok zatvoren hajte na zapad. Al eto, nek sam i tu bio jednom :urnebes:
Možda ti, koji sjede oko tebe, ne fermaju sjever ni 2% nakon onog sramnog saopštenja.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Posejdon, r3m1, Vanja8, Zagor i 66 gostiju.