Kada dođemo u Sarajevo, mi se osjećamo kao svoji na svome - kazao je koordinator bošnjačke zajednice na Kosovu Anel Avdija.
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Kada dođemo u Sarajevo, mi se osjećamo kao svoji na svome - kazao je koordinator bošnjačke zajednice na Kosovu Anel Avdija.
Ne možemo. Zufer nikad nikakvih bosanskih veza nije ni spomenuo, kamoli šta više.
Goranci se i ne smatraju Albancima ,ima ih dosta koji vole Bosnu ..TripleThreat je napisao/la: ↑06 jul 2025, 18:07Ne možemo. Zufer nikad nikakvih bosanskih veza nije ni spomenuo, kamoli šta više.
U generalnom smislu. A konkretno Zufer (koji je najbitniji u ovom kontekstu) koliko znam nikada nije nikakvih relacija ka BiH iskazivao.lumani je napisao/la: ↑06 jul 2025, 20:53Goranci se i ne smatraju Albancima ,ima ih dosta koji vole Bosnu ..TripleThreat je napisao/la: ↑06 jul 2025, 18:07Ne možemo. Zufer nikad nikakvih bosanskih veza nije ni spomenuo, kamoli šta više.
on je tamo domaciTripleThreat je napisao/la: ↑06 jul 2025, 21:40U generalnom smislu. A konkretno Zufer (koji je najbitniji u ovom kontekstu) koliko znam nikada nije nikakvih relacija ka BiH iskazivao.lumani je napisao/la: ↑06 jul 2025, 20:53Goranci se i ne smatraju Albancima ,ima ih dosta koji vole Bosnu ..TripleThreat je napisao/la: ↑06 jul 2025, 18:07
Ne možemo. Zufer nikad nikakvih bosanskih veza nije ni spomenuo, kamoli šta više.
Ajdin Delic je samo vise forsiran od Dine Subašica.EdinjoBos je napisao/la: ↑20 jul 2025, 23:06ajdin delic je imao bolje brojeve od subasica u kk kos napr., sad je subasic za hrvate u polufinalu zabio 19 poena, bili su tu jos i bekir djedovic, acimovic, dzafic, fejzic, duvnjak, kuridza, ... itd mogla bi se ekipica sloziti i tako ih bolje/adekvatnije pripremati za seniorsku kosarku. ima li kakve sanse da neko od ovih gore navedenih (nasih) postane solidan kosarka za 2-3 godine?
hvala
A Bosna ove godine nije forsirala jednog igraca u omladinskim? I svi su imali isti tretman?Kylian je napisao/la: ↑27 jul 2025, 12:07Ajdin Delic je samo vise forsiran od Dine Subašica.EdinjoBos je napisao/la: ↑20 jul 2025, 23:06ajdin delic je imao bolje brojeve od subasica u kk kos napr., sad je subasic za hrvate u polufinalu zabio 19 poena, bili su tu jos i bekir djedovic, acimovic, dzafic, fejzic, duvnjak, kuridza, ... itd mogla bi se ekipica sloziti i tako ih bolje/adekvatnije pripremati za seniorsku kosarku. ima li kakve sanse da neko od ovih gore navedenih (nasih) postane solidan kosarka za 2-3 godine?
hvala
Mislim da je upravo zbog tog nejednakog tretmana Dino i otišao. KK Koš uzme jednog igrača sa njim sklopi ugovor i njega forsira. Npr nekada je forsirao Musu, pa onda Atica, pa Kamenjasa, pa Ajdina Delica i traje to dok ga ne proda. Dino Subasic nije imao ugovor sa KK Koš. Tako je iz Kosa otišlo mnogo igrača. Ali to je politika tog kluba odavno.
Zato trebamo napraviti U-20 jer je to prelomni trenutak kada prelaze u seniore da se talenti poprate i od njih nešto korisno napravi. A ja licno mislim da nama treba vise jakih klubova u BiH, posebno u Federaciji i neka se KK Bosna oporavila, odlična stvar.
Nisam primijetio da KK Bosna izvodi “promociju” jednog pojedinca u omladinskom pogonu na štetu drugih, bar ne prema informacijama iz medija i zvaničnih saopštenja.lopticaskocica je napisao/la: ↑27 jul 2025, 12:17A Bosna ove godine nije forsirala jednog igraca u omladinskim? I svi su imali isti tretman?Kylian je napisao/la: ↑27 jul 2025, 12:07Ajdin Delic je samo vise forsiran od Dine Subašica.EdinjoBos je napisao/la: ↑20 jul 2025, 23:06ajdin delic je imao bolje brojeve od subasica u kk kos napr., sad je subasic za hrvate u polufinalu zabio 19 poena, bili su tu jos i bekir djedovic, acimovic, dzafic, fejzic, duvnjak, kuridza, ... itd mogla bi se ekipica sloziti i tako ih bolje/adekvatnije pripremati za seniorsku kosarku. ima li kakve sanse da neko od ovih gore navedenih (nasih) postane solidan kosarka za 2-3 godine?
hvala
Mislim da je upravo zbog tog nejednakog tretmana Dino i otišao. KK Koš uzme jednog igrača sa njim sklopi ugovor i njega forsira. Npr nekada je forsirao Musu, pa onda Atica, pa Kamenjasa, pa Ajdina Delica i traje to dok ga ne proda. Dino Subasic nije imao ugovor sa KK Koš. Tako je iz Kosa otišlo mnogo igrača. Ali to je politika tog kluba odavno.
Zato trebamo napraviti U-20 jer je to prelomni trenutak kada prelaze u seniore da se talenti poprate i od njih nešto korisno napravi. A ja licno mislim da nama treba vise jakih klubova u BiH, posebno u Federaciji i neka se KK Bosna oporavila, odlična stvar.
Momcima preko vibera javljali da vise ne racunaju na njih i davali im ispisnice...
Kylian je napisao/la: ↑27 jul 2025, 12:44Nisam primijetio da KK Bosna izvodi “promociju” jednog pojedinca u omladinskom pogonu na štetu drugih, bar ne prema informacijama iz medija i zvaničnih saopštenja.lopticaskocica je napisao/la: ↑27 jul 2025, 12:17A Bosna ove godine nije forsirala jednog igraca u omladinskim? I svi su imali isti tretman?Kylian je napisao/la: ↑27 jul 2025, 12:07
Ajdin Delic je samo vise forsiran od Dine Subašica.
Momcima preko vibera javljali da vise ne racunaju na njih i davali im ispisnice...
Još je rano govoriti ali od ponovnog podizanja kluba, čini se da generalno promoviše ravnomjernu podršku mladim igračima kroz praksu afirmacije.
U zvaničnim saopštenjima, KK Bosna je ove godine jedini reagovao na odluku Košarkaškog saveza BiH o prekidu završnice takmičenja za mlađe kategorije, upozoravajući da je to pogubno za razvoj svih mladih igrača, valjda su bas zato od Saveza pozvali najveći broj njihovih igrača u U-18.
Za KK Koš je to poznata stvar, “pojedinac iznad svih” i treneri tako dječake usmjeravaju i niko tako očigledno to ne radi kao oni, ali to je kao sto sam rekao politika kluba i nije nešto nepoznato.
Samo cu reci da je Delic trpio ogroman pritisak da se vrati prije vremena iako je doktor izricito zabranio kontakt. Nije sve crno ili bijelo, i naravno da nije onako kako se u javnosti pokusava prikazati. Hamza Djedovic npr. zasto je tako iznenada otisao?Kylian je napisao/la: ↑27 jul 2025, 12:44Nisam primijetio da KK Bosna izvodi “promociju” jednog pojedinca u omladinskom pogonu na štetu drugih, bar ne prema informacijama iz medija i zvaničnih saopštenja.lopticaskocica je napisao/la: ↑27 jul 2025, 12:17A Bosna ove godine nije forsirala jednog igraca u omladinskim? I svi su imali isti tretman?Kylian je napisao/la: ↑27 jul 2025, 12:07
Ajdin Delic je samo vise forsiran od Dine Subašica.
Još je rano govoriti ali od ponovnog podizanja kluba, čini se da generalno promoviše ravnomjernu podršku mladim igračima kroz praksu afirmacije.
U zvaničnim saopštenjima, KK Bosna je ove godine jedini reagovao na odluku Košarkaškog saveza BiH o prekidu završnice takmičenja za mlađe kategorije, upozoravajući da je to pogubno za razvoj svih mladih igrača, valjda su bas zato od Saveza pozvali najveći broj njihovih igrača u U-18.
Za KK Koš je to poznata stvar, “pojedinac iznad svih” i treneri tako dječake usmjeravaju i niko tako očigledno to ne radi kao oni, ali to je kao sto sam rekao politika kluba i nije nešto nepoznato. Ako ti se ne sviđa- Idi ili igraj kako ti se kaže. Nekad su to radili i Sparsi ali vise ni oni ne rade.
E zato je Đedović otišao iz Koša, baš iz istoga razloga kao i Subašić. Zamisli da umjesto Delića, forsiran bio Đedović — tih, ali vrijedan — na kojeg bi morali ići svi napadi, koji bi imao privilegiju da šutira najviše, igra najviše, da mu se sve podredi… Zar ne bi i on, pod tim uslovima, postao jednako uspješan?lopticaskocica je napisao/la: ↑27 jul 2025, 13:05Samo cu reci da je Delic trpio ogroman pritisak da se vrati prije vremena iako je doktor izricito zabranio kontakt. Nije sve crno ili bijelo, i naravno da nije onako kako se u javnosti pokusava prikazati. Hamza Djedovic npr. zasto je tako iznenada otisao?Kylian je napisao/la: ↑27 jul 2025, 12:44Nisam primijetio da KK Bosna izvodi “promociju” jednog pojedinca u omladinskom pogonu na štetu drugih, bar ne prema informacijama iz medija i zvaničnih saopštenja.lopticaskocica je napisao/la: ↑27 jul 2025, 12:17
A Bosna ove godine nije forsirala jednog igraca u omladinskim? I svi su imali isti tretman?
Za KK Koš je to poznata stvar, “pojedinac iznad svih” i treneri tako dječake usmjeravaju i niko tako očigledno to ne radi kao oni, ali to je kao sto sam rekao politika kluba i nije nešto nepoznato. Ako ti se ne sviđa- Idi ili igraj kako ti se kaže. Nekad su to radili i Sparsi ali vise ni oni ne rade.
Da me pogresno ne shvatis, ne slazem se ni sa Kosevim pristupom ali nisu jedini.
On ako do prije 2 godine nije imao nase civilno drzavljanstvo - okaci macku o rep...jer bi opet bilo moljakanje kao za Garzu...TripleThreat je napisao/la: ↑28 jul 2025, 20:23https://www.bhbasket.ba/sadik-golubovic ... rcegovine/
Vrijedan pomena?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.