FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
59
30%

Ukupno glasova: 195

mnon46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mnon46 » 27 jul 2025, 13:41

MaroonBjelave je napisao/la:
27 jul 2025, 13:40
Beli98 je napisao/la:
27 jul 2025, 13:16
ErosViverosViv je napisao/la:
27 jul 2025, 13:11

Bas velika kurcina od tribine, sve vlogeri, dijaspora, djedovi i neutralci. Ne ustaju ni u 24oj minuti, ti ustanes svi oko tebe sjede. Bio sam nekoliko puta radi ljepseg pogleda na teren i svaki put se pokajao.
Ovo me sjebalo :D

Ja na nogama kad je sjever zvao, ovi okolo sjede ko gospoda :D

Ma ja stigao 8 minuta do utakmice pred stadion, kaze istok zatvoren hajte na zapad. Al eto, nek sam i tu bio jednom :urnebes:
Možda ti, koji sjede oko tebe, ne fermaju sjever ni 2% nakon onog sramnog saopštenja.
Fermali ili ne, 24 min se poštuje, ostalo ne moraš.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 27 jul 2025, 13:47

mnon46 je napisao/la:
27 jul 2025, 13:41
Beli98 je napisao/la:

Ma ja stigao 8 minuta do utakmice pred stadion, kaze istok zatvoren hajte na zapad. Al eto, nek sam i tu bio jednom :urnebes:
Možda ti, koji sjede oko tebe, ne fermaju sjever ni 2% nakon onog sramnog saopštenja.
24 min. DA. To se mora poštovati.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 27 jul 2025, 13:48

Kako stojimo sa medicinskim biltenom, hoce Rile biti full spreman za cetvrtak

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 27 jul 2025, 14:07

Mene samo strah kakvog pecarskog ranog jgola I onda ono nase totalni psihicki pad.
Samo kad se sjetim Trnave sve super sanse imamo I onda pecerski gol ,a onda raspad I kraj.
Uzdam se u Zekica igracki kvalitet u poredjenu te 2 utakmice
Ova utakmica ce nam reci od cega smo.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 27 jul 2025, 14:09

Beli98 je napisao/la:

Bas velika kurcina od tribine, sve vlogeri, dijaspora, djedovi i neutralci. Ne ustaju ni u 24oj minuti, ti ustanes svi oko tebe sjede. Bio sam nekoliko puta radi ljepseg pogleda na teren i svaki put se pokajao.

U to necu ulaziti niti me zanima. Rekao sam samo da je drasticna razlika izmedju istocne i zapadne tribine, po svim parametrima, sto je smijesno kad uporedis kapacitet te dvije tribine. Istok se cuje kao da ima 18k ljudi, a zapad 8k.

Istocna zna sama povesti navijanje, apsolutno je nebitno jel sjever zvao ili nije. Kultura navijanja na te dvije tribine je totalno suprotna.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 27 jul 2025, 14:55

Beli98 je napisao/la:

Hahahaha nice try :thumbup:
Otkako znam za sebe takav je zapad.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 27 jul 2025, 15:10

Samo da prijavim da "kapitalac" Despotovic potpisuje za dojucerasnjeg treceligasa iz Srbije - Loznicu.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

HordasFks
Kontakt:

Post Postao/la HordasFks » 27 jul 2025, 15:11

Meni je Istok brutalan.Sjedis ali i dosta stojis,ne navijas kao Sjever ali zna biti dobar momentum da cijela tribina navija.Vidis dobro tekmu,vidis dobre Horde kad je koreografija neka,parola,bakljada.Oko tebe uvijek neki nabrijani likovi sto psuju sudiji i protivnickim igracima i eto doživljaja 😂👋
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 27 jul 2025, 15:14

mnon46 je napisao/la:
Beli98 je napisao/la:

Ja sam u četvrtak bio na zapadu (kao i inače) i u 24-oj minuti sam vrisnuo da svi ustanu - hvala Bogu velika većina me čula i svi su ustali, digli ruke.

Nisam bio iznenađen što nisu ustali i što im ne znači ništa ta 24. minuta jer, većina njih nema pojma o čemu se radi. Dijaspora & stranci većinom.

Edit: Bio sam više puta i na istoku, "not my cup of tea" iskreno. Previše psovanja i našim, i njihovim i sudijama i pticama i komarcima itd.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 27 jul 2025, 15:19

Pendulum je napisao/la:
27 jul 2025, 15:14
mnon46 je napisao/la:

Ja sam u četvrtak bio na zapadu (kao i inače) i u 24-oj minuti sam vrisnuo da svi ustanu - hvala Bogu velika većina me čula i svi su ustali, digli ruke.

Nisam bio iznenađen što nisu ustali i što im ne znači ništa ta 24. minuta jer, većina njih nema pojma o čemu se radi. Dijaspora & stranci većinom.
Upravo, zapad i jeste tribina na koji idu oni koji uglavnom dođu eto na utakmicu da gledaju. I naravno, oni kojima je pun qurac analitičkog istoka i papanskih doskočica onog kamermana s Hayata i ostalih wannabe komičara.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 27 jul 2025, 15:25

27 jul 2025, 15:19
Pendulum je napisao/la:
mnon46 je napisao/la:

Upravo, zapad i jeste tribina na koji idu oni koji uglavnom dođu eto na utakmicu da gledaju. I naravno, oni kojima je pun qurac analitičkog istoka i papanskih doskočica onog kamermana s Hayata i ostalih wannabe komičara.
Pendulum je napisao/la:
mnon46 je napisao/la:

Edit: Bio sam više puta i na istoku, "not my cup of tea" iskreno. Previše psovanja i našim, i njihovim i sudijama i pticama i komarcima itd.
Sve receno u ove 2 recenice.
Odes na istok i slusas likove kako yebu mater igracima u 15-oj min, i zadnji put kad sam bio protiv Sloge kup lik se dere gledaj VAR cist faul bio.
Imas pun k ljudi koji veze s fudbalom nemaju (vjerovatno oni s fb i ig komenatara) valjda dodju da se ispusu jer im nije dobro u zivotu .

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 jul 2025, 15:32

Ma najbitnije da imaš par ljudi s kojim dolaziš i uzivas ili se nerviras i to ti je to . Ne možeš uticati na 3000 ljudi oko sebe ko ce se kako ponasati , previse vi oekujete da to sve bude idealno .

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 27 jul 2025, 15:35

Lavcina je napisao/la:
27 jul 2025, 11:39
27 jul 2025, 00:18
Sad tek vidim izjavu pomocnika prije utakmice.
Rekao je za rumune da su jako opasni u tranziciji ali da jako lose brane napad i ostavljaju dosta prostora po bokovima sto cemo mi probati iskoristiti nekim dijagonalama i prenosima igre na drugu stranh, bas to je kupresak par puta dobro uradio i sve je bilo kako je i rekao.

Mislim da ih je zekic takticki rijesio, a da su nas oni bas mnogo potcijenili i nedovoljno analizirali, nemoguce je da smo toliko kvalitetniji dok su oni mnogo skuplji.

Mislim da ce zbog toga biti jako tezak uzvratni mec jer pored domaceg terena, mnogo bolje su nas upoznali i znat ce se postaviti. Koliko visoko ce smjeti izaci, vidjet cemo.
Izdrzati pocetni pritisak 15ak minuta pa sta Bog da.

U rumuniju ne idem ali je za trnavu vec pao dogovor :opaopa:
Skuplji jesu ali ne znam ni ja zasto iskreno. Mozda zbog reputacije lige. Ako kod nas vrijedi isti igrač 500k€ kod njih je to blizu miliona.

Pisao sam prije utakmice vec, da igracki pojedinacno nisu nista jaci od nas. Kad pogledaš igrace i gdje su igrali do sad cak bi rekao, da mi imamo bolje i iskusnije igrace.

Zato ih i tamo napasti pa sta Bog da.
Ako se budemo branili primicemo par golova. Jer ne znamo se braniti nikako. I protiv njih evo par puta su isli likovi 3na3 3na2 itd. Kod njihovog gola lik vuce loptu preko pola terena niko od naših, da ga polomi i prekine akciju. Svi ga gledaju lik se useta u kazneni prostor.

Zato kazem samo napadati. Primicemo gol al cemo ga i dati sigurno onda.
Pregledao sam Denis podcast sa Zekicem, prije par dana izasao i tu Zoran govori o uspjehu protiv PSV i kako je igrao na Phillips areni visoki presing veliku vecinu utakmice i da je to bio jedini nacin da se prodje (ali je spomenuo da je imao 11mangupa i fajtera na terenu). Tako da ne sumnjam da cemo igrati ofanzivno, makar slicno kao na Koševu pa šta dragi Bog da..
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 jul 2025, 15:35

@bvsic Upravo to. Istok mi se zgadio zbog pojedinih glava. Idioti koji misle da su zanimljivi sa sto kreativnijim i gnusnijim psovkama. Nema minute sutnje koja je bila na stadionu a da neki neandertalac s istoka nije dreknuo nesta da ispadne zabavan. Al eto, svako ima svoj izbor, glavno je da smo na stadionu a nije bitno na kojoj strani.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 27 jul 2025, 15:39

Pitar6785 je napisao/la:
27 jul 2025, 11:56
Pantelija je napisao/la:
26 jul 2025, 14:17
NazorUso je napisao/la:
26 jul 2025, 14:13

Pa ti si pisao da Jatta zauzima bezze mjesto na pripremama Alajmovicu...
Sta pricas ti?
Ja spomenuo alajmovica nisam. Ovdje sam direktno mislio na
Talhu ako vec hoces ime, jer sam ga gledao i u u17 i u19 i u Celiku i mislio sam da zasluzuje vise prilike da pokaze kvalitet koji ima..

Ps. Za Alajmovića i sad tvrdim da je kvalitetom mogao biti s prvim timom. O licnom odlukama o odlasku, promjeni kluba i sredini ne zelim, nije moje vec atvar igrac rositelj menager.
Tu je dosao ovaj iz zvijezde09 koji je placen poprilicno i interesuje me da li ce opravdati novac koji je sat za njega.
Kao sto neko kaze ovde se razapinje ko god kaze svoje misljenje, normalno je da cemo mi nebitno jel to pantelija jesamli toja vanja avnoj nebitno, nismo mi Murinji niti onaj hrvat Bara il vec ko a i oni imaju direktni fula minimum 50% a jos 25% indirektno gdje igrac se povrijedi pa se nijad nevrati il nesto bude u fameli (mehmedovic) itd itd.

Takodje moze bilo ko od nas pricat ovaj je trebo dobit sansu da je dobio bila bi mu karijera bolja ili da ga nisu sagorjeli da su ga posudili pa vratili bio bi bolji ovo ono. NEMOGUCE JE da od 200 akademaca koji su propali zavrsili karijeru ili igraju u drugoj ligi nijedan nije uspio okolnim putem uspjet. Recimo kao sto je uspio Zukanovic donekle kapic. 200 i vise djece niko nije mogo uspjet a oni koji su kolko tolko uspjeli su upravo ti momci kojima je klub dao sansu kroz minute kod bas pozajmice itd itd, naravno ima i fula i tu al daleko daleko manje 100 na 1.

Ako je ko sluso onog mekica, prije nego sto smo ga mi podpisali on je igro za vratnik il nesto tako i bio najbolji igrac te ekipe i muzurovic je tad bio direktor naseg kluba zovno tog trenera vratnika i rekao mu ostavi mekica na klupi da vidimo kakvog je karaktera hocel se ljutit kakav ce mu bit odgovor kad bude sjedio na klupi.

Znaci imas mozda igraca koji je igracki bolji u nekim stvarima od njegove konkurencije, al zato psihicki je kritican (RECIMO SOSIC) covjek jednostavno psihicki je cirkuzant skororo 50% karijere zavrsio radi iste gluposti kod 7 razliciti trenera, i sta sad dalije bolje mozda imat malo slabijeg igraca igracki koji postuje koji se drzi onog sto trener trazi koji dolazi na treninge ruckove i sve nego cirkuzanta koji ce ti dat mozda 3 gola vise i par asistencija od tog al koji ce ti isto tako konstantno koheziju ekipe razjebavat takosje unistit svoim sebcnostina milion polu sansi itd itd.

Kompletan igrac nebitno junior senior mora imat dosta vrsti razliciti kvaliteta mimo sutanja lopte u svoim kategorijama

Naravno malo je igraca kao sto je Ristovski Benko koji znaju igrat koji imaju mogucnosti ponavljanja i naravno takvog igraca bi ija znao skautirat, al haj ti znaj i procjeni parmakovskog kuzmanovica suareza mujkica kapetanovica znaci igraci koji nemaju nista fudbalsko al imaju potencijal al jedino je Mujkic uspio
Pa sad u ekipi B mislim da nema nijednog akademca iz prosle godine, koji nije potpisao ugovor
A ugovor potpise par njih, sta je sa ostalima?

riki46
Kontakt:

Post Postao/la riki46 » 27 jul 2025, 15:49

Hoće li šarnut Kovačik, zna li se šta
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 27 jul 2025, 16:00

napoleon72 je napisao/la:
27 jul 2025, 15:35
@bvsic Upravo to. Istok mi se zgadio zbog pojedinih glava. Idioti koji misle da su zanimljivi sa sto kreativnijim i gnusnijim psovkama. Nema minute sutnje koja je bila na stadionu a da neki neandertalac s istoka nije dreknuo nesta da ispadne zabavan. Al eto, svako ima svoj izbor, glavno je da smo na stadionu a nije bitno na kojoj strani.
Bio sam dan poslije utakmice poceo pisati pa sam odustao ali dva lika na sredini istoka su toliko cijelo vrijeme jela **** da mi boba falila da im kazem da prestanu ali kontam moracu se ko seljak marisat pa jos "sa svojima". Cijelo vrijeme lik u dupljak "HUGO" majici i s njim debeljko u dva broja manjem dresu komentarisu ali ono da ih cuju svi okolo u radijusu od 30m. Dosao si s jaranom s njim i komentarisi nemoj trovat negativom 50 ljudi oko sebe. Ma treba navijacku plliciju uvest na tribinu. Papeta da ih prvo namara pa izbaci s tribine.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 27 jul 2025, 16:07

Ma bespotrebna tema se povlaci. Svakako ce standardna posjeta biti 5 milja, a papaka i debila ima na svakoj tribini i vazda ce biti.

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 27 jul 2025, 16:14

Vjerujem da i ovi što kritikuju Zapad radi navijanja odu 2-3 utakmice godišnje i sad su sjedili na A2-A3.

Jer ja sjedim na Zapadu godinama, “pobjego” sam s Istoka jer aposlutno mi se ne da sjediti sa ljudima koji dolaze većinom da istresaju frustracije i apsolutno neobjektivno gledaju utakmicu. (naravno ne komplet tribina ali manje-više)

I sramota je reć da dio Zapadu prema Sjeveru ne stoji i ne navija.
Štaviše u četvrtak me počelo nervirati ustajanje i na aut na protivničkoj polovini.

Opet s druge strane kome se navija 90.minuta, svaki
minut, navijačka tribina postoji treba je napuniti.
Nego kao fol navija mu se ustaje ovo ono, a ode na Zapad/Istok. Nemojte tog forumskog sranja da kažete da ste bili na utakmici, a odete samo na Evropske i naravno da vas odvuku na Zapad jer je Zapada ostalo pred tekmu, a na Sjever vam se ne ide jer necete da navijate 90. minuta i ne znate ni sta pjevat ni kako ;)

Odeš na Anfield, Westfalen pa se zna gdje je navijacka tribina/cak i stajanje .
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 27 jul 2025, 16:22

Istok je ubjedljivo najveci vjetar u ledji ekipi i pritisak protivniku.
Da nije te tribine nasa prednost domaceg terena bi bila blago receno nikakva.Ako se nekada natkrije bit ce jos veca spica
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: senad82 i 6 gostiju.