BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

emir012
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la emir012 » 27 jul 2025, 16:08

Rano je, mozda promjenim misljenje nakon narednih par utakmica, ali sudeci po ovom danas, za mene je Hrelja 12-ti igrac.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 27 jul 2025, 16:18

Padobranci sjebase svaku temu. Kao da ce Atic imati 17 suteva pored Muse, Nurkica, Castanede, Lazica, Alibegovica...Ili mozda biser konta da ga nije trebalo ni zvat. Ima Durmo, ima Vojin Ilic.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 jul 2025, 16:21

Hreljina prošla sezona za Student Igokeu:

slika

Pametnomdosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametnomdosta » 27 jul 2025, 16:27

Drape je napisao/la:
27 jul 2025, 16:21
Hreljina prošla sezona za Student Igokeu:

slika
S tim da je dečko riješio svojom igrom finalne utakmice za ulazak u prvu ligu BiH. Danas odlično odigrano za 5 minuta koje je dobio.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 27 jul 2025, 16:31

Ocekivao sam barem da dominira kapiten a ne da bude najgori i mozda Penava, Atic je odigrao stanardno, vise lose nego dobro, fali Gegiceva forma definitivno. Mucili bi se mi i fullu sa njima. Prekosutra ne ocekujem nista bolju utakmicu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 jul 2025, 18:01

Za prvu tekmu i za drugu postavu :salut:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 27 jul 2025, 18:45

lumani je napisao/la:
27 jul 2025, 18:01
Za prvu tekmu i za drugu postavu :salut:
De nam objasni forsiranje Sejfića ispred Fahrudina?

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 jul 2025, 19:13

Realno je ovo s prikljucivanjem ostalih igraca zesca glupost. Kad se sve realno sagleda, najkasnije sutra su svi trebali biti tu (tj. da odrade 4 sedmice priprema prije pocetka EB), a i to je 11 dana nakon sto su zvanicno pocele pripreme. Musa se navodno prikljucuje za 7 dana (2 dana nakon svadbe), sto je 18 dana kasnjenja. Ako se uzme u obzir da ce na svadbi vjerovatno biti i alkohola i da on ionako ne zna za sebe zbog obaveza i svega - nece tu biti mjesta da se posveti kosarci. Ne bih se iznenadio da se tad nekad prikljuce i ovi ostali. Nevjerovatna neozbiljnost je okupiti se 3 sedmice prije polijetanja za Kipar i pricati o nekom historijskom rezultatu.

Kad se sjetim koliko je Petrovic bio bijesan na Teletovica samo zato sto je dosao previse zapusten na pripreme, iako je ovaj dosao najranije kad je mogao. Kod nas ce dva glavna igraca doci zadnji, a i Amerikanac takodjer, koji inace nikad ranije nije igrao s ovim igracima (em izlazi iz teske povrede). Halal im cufte ako se za 3 sedmice fizicki dovedu na top nivo i ako se uspiju uigrati kako se prizeljkuje.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 27 jul 2025, 19:16

Ako je mjerilo EB 2022. sa efektivno uporedivim pripremama po trajanju dok su svi bili tu, onda se ima čemu nadati i pored kratkih priprema. Još sad imamo i nešto lakšu grupu.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 27 jul 2025, 19:31

Ghuraba je napisao/la:
27 jul 2025, 19:13
Realno je ovo s prikljucivanjem ostalih igraca zesca glupost. Kad se sve realno sagleda, najkasnije sutra su svi trebali biti tu (tj. da odrade 4 sedmice priprema prije pocetka EB), a i to je 11 dana nakon sto su zvanicno pocele pripreme. Musa se navodno prikljucuje za 7 dana (2 dana nakon svadbe), sto je 18 dana kasnjenja. Ako se uzme u obzir da ce na svadbi vjerovatno biti i alkohola i da on ionako ne zna za sebe zbog obaveza i svega - nece tu biti mjesta da se posveti kosarci. Ne bih se iznenadio da se tad nekad prikljuce i ovi ostali. Nevjerovatna neozbiljnost je okupiti se 3 sedmice prije polijetanja za Kipar i pricati o nekom historijskom rezultatu.

Kad se sjetim koliko je Petrovic bio bijesan na Teletovica samo zato sto je dosao previse zapusten na pripreme, iako je ovaj dosao najranije kad je mogao. Kod nas ce dva glavna igraca doci zadnji, a i Amerikanac takodjer, koji inace nikad ranije nije igrao s ovim igracima (em izlazi iz teske povrede). Halal im cufte ako se za 3 sedmice fizicki dovedu na top nivo i ako se uspiju uigrati kako se prizeljkuje.
Pa ima i Kipar u grupi da se uigravaju :mrgreen:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 jul 2025, 19:35

Igrači otkazuju reprezentaciji jer se žene, ili im je supruga trudna, ili jer se supruga tek porodila a naši dolaze pa i sa kašnjenjem. Nama niko nije otkazao za ovaj eurobasket, čak ni zbog povrede. Ne računam one koji ne žele da igraju za Bosnu i Hercegovinu nevezano za eurobasket 2025.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 jul 2025, 19:49

TripleThreat je napisao/la:
27 jul 2025, 19:16
Ako je mjerilo EB 2022. sa efektivno uporedivim pripremama po trajanju dok su svi bili tu, onda se ima čemu nadati i pored kratkih priprema. Još sad imamo i nešto lakšu grupu.
To prvenstvo je pocelo 5 dana kasnije i svi igraci osim Nurkica su bili tu od pocetka priprema (mislim da je samo Roberson kasnio 2-3 dana). Nurkic je tad odradio 4 sedmice s ekipom, koliko mu je i dozvoljeno. Jedini problem koji su imali bio je broj prijateljskih utakmica. Sad su to ispravili i s te strane se nema sta prigovoriti.

Moja zamjerka je sto nisu ostavili jednog kondicionog trenera u Sarajevu, koji bi od sutra radio s Nurkicem, Kamenjasem, Alibegovicem i Castanedom. Oni bi za 5 dana do prvog augusta uhvatili solidan ritam i onda bi se cekao samo Musa. Ovako nam prakticno 6 najvaznijih igraca kasni 15+ dana za ovim koji su samo radi reda pozvani.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jul 2025, 19:53

Drape je napisao/la:
27 jul 2025, 19:35
Igrači otkazuju reprezentaciji jer se žene, ili im je supruga trudna, ili jer se supruga tek porodila a naši dolaze pa i sa kašnjenjem. Nama niko nije otkazao za ovaj eurobasket, čak ni zbog povrede. Ne računam one koji ne žele da igraju za Bosnu i Hercegovinu nevezano za eurobasket 2025.
Za mene je bolje ne doci nikako, nego me "castiti" dolaskom.Problem je sto cemo mi (navijaci) misliti, evo nas, kompletni smo, mogli bi nesto, a ustvari se oni nece pripremiti za takvo nesto.

Ja jos uvijek cekam da mi neko kaze zasto Nurkic jos uvijek nije na pripremama? Frajke nema, pa cemo se mi ibretiti sto sutira trojke, a nije pod kosem? Pa nece ga biti pod kosem, jer nece imati snage.Vrlo prosto.

Nama je tekma za prolazak Gruzija (onako objektivno), a izgleda da svi zaboravljamo ko njih vodi i kakva 2 igraca na 4 i 5 imaju.

Daj Boze da me ovi nasi demantuju i konacno nam donesu taj 2.krug, ali ovo njje dobro krenulo. 20 dana priprema kompletne ekipe koja ionako ne igra zajedno (Castaneda i Nurkic) je malo.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jul 2025, 19:56

Ghuraba je napisao/la:
27 jul 2025, 19:49
To prvenstvo je pocelo 5 dana kasnije i svi igraci osim Nurkica su bili tu od pocetka priprema (mislim da je samo Roberson kasnio 2-3 dana). Nurkic je tad odradio 4 sedmice s ekipom, koliko mu je i dozvoljeno. Jedini problem koji su imali bio je broj prijateljskih utakmica. Sad su to ispravili i s te strane se nema sta prigovoriti.

Moja zamjerka je sto nisu ostavili jednog kondicionog trenera u Sarajevu, koji bi od sutra radio s Nurkicem, Kamenjasem, Alibegovicem i Castanedom. Oni bi za 5 dana do prvog augusta uhvatili solidan ritam i onda bi se cekao samo Musa. Ovako nam prakticno 6 najvaznijih igraca kasni 15+ dana za ovim koji su samo radi reda pozvani.
Pisao sam juce za Sochana u Poljskoj.Pravilo je da ne mozes biti duze od 35 dana na pripremama. Frajko im je dosao 40 dana prije i znas sta je uradio? Posto ne moze trenirati s ekipom, ekipa radi na jednoj strani, a on ima individualni trening na drugoj, jer to nije zabranjeno.

Za nase se i ne zna gdje su, a kamo li da rade individualno. :rol:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 jul 2025, 20:04

NEZALAGANJE je napisao/la:
27 jul 2025, 19:53
Za mene je bolje ne doci nikako, nego me "castiti" dolaskom.Problem je sto cemo mi (navijaci) misliti, evo nas, kompletni smo, mogli bi nesto, a ustvari se oni nece pripremiti za takvo nesto.

Ja jos uvijek cekam da mi neko kaze zasto Nurkic jos uvijek nije na pripremama? Frajke nema, pa cemo se mi ibretiti sto sutira trojke, a nije pod kosem? Pa nece ga biti pod kosem, jer nece imati snage.Vrlo prosto.

Nama je tekma za prolazak Gruzija (onako objektivno), a izgleda da svi zaboravljamo ko njih vodi i kakva 2 igraca na 4 i 5 imaju.

Daj Boze da me ovi nasi demantuju i konacno nam donesu taj 2.krug, ali ovo njje dobro krenulo. 20 dana priprema kompletne ekipe koja ionako ne igra zajedno (Castaneda i Nurkic) je malo.
Koliko to se NBA igrača nalazi na pripremama drugih reprezentacija? Osim dokazanog otkazivača reprezentaciji Poljske koji se jednom odlučio pojavati pa ga treba hvaliti. U svim reprezentacijama koje ja pratim očekuju da im se priključe igrači iz NBA od 30. jula.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jul 2025, 20:15

Drape je napisao/la:
27 jul 2025, 20:04
27 jul 2025, 19:53

Koliko to se NBA igrača nalazi na pripremama drugih reprezentacija? Osim dokazanog otkazivača reprezentaciji Poljske koji se jednom odlučio pojavati pa ga treba hvaliti. U svim reprezentacijama koje ja pratim očekuju da im se priključe igrači iz NBA od 30. jula.
Prvo ne pisi gluposti.Kad je mogao igrao je za Poljsku.Otkazao jednom zbog povrede.Decku su 22 godine.Igrao je i predolimpijski turnir, a igra i sada.Dakle, tu je.

Drugo, kazes vecina ce doci 30. i to je sasvim ok.Kad dolazi tvoja zvijezda?? Sad mi to odgovori?

A mogla je doci i ranije da da primjer drugima i bude lider.Mogao je otici i u Kinu i biti sa njima.Odmara od aprila.Nista ga u tome nije sprecavalo.Eee to je problem moj prijatelju.Boliku.rac kako god okrenes.Odradi ono sto "mora".

I opet kazem, prozivam njega, jer je on lider, puna usta Bosne.Prozivam njega, jer kad lider pokaze svojim primjerom da je tu, nece ga Dela kasniti 15 dana zbog svadbe vec dan ili dva.Isto za Musu, isto za Lazica itd itd.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 27 jul 2025, 20:20

Ghuraba je napisao/la:
27 jul 2025, 19:49
Slažem se. Ako ništa, bilo je onih nekih snimaka Nurkića iz raznih dvorana, valjda je i neka kondicija tu bila uplanjena.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 jul 2025, 20:41

27 jul 2025, 19:56
Pisao sam juce za Sochana u Poljskoj.Pravilo je da ne mozes biti duze od 35 dana na pripremama. Frajko im je dosao 40 dana prije i znas sta je uradio? Posto ne moze trenirati s ekipom, ekipa radi na jednoj strani, a on ima individualni trening na drugoj, jer to nije zabranjeno.

Za nase se i ne zna gdje su, a kamo li da rade individualno. :rol:
Znaci, ipak je 5 sedmica dozvoljeno da treniraju s reprezentacijom, a ne 4. Nama je ovo zadnji voz da napravimo nesto na prvenstvima i jedini nacin da to uradimo je maksimalna ozbiljnost i posvecenost. Nemamo kvalitet da se rutinski nosimo s najjacim reprezentacijama Evrope, iako uz prethodno spomenutu maksimalnu ozbiljnost i posvecenost mozemo igrati sa svima. Zato sam ja iskreno ocekivao da ce sve biti ozbiljnije i organizovanije nego ikad. Nurkic je gotovo cijelu sezonu pauzirao, a od aprila je totalno na pauzi. Ako se za skoro 4 mjeseca nije odmorio, onda nece nikad. Lazic igra 3x3 turnire, a ovamo kasni na pripreme. Meni je i ovo s Alibegovicem smijesno, spominje se kao nekakav pregled u Londonu. Pomislio sam da je u pitanju novi klub i da imaju neke posebne protokole prilikom potpisivanja ugovora, a njemu jucer dodijeljena kapitenska traka u starom klubu. Covjece, taj isti Alibegovic je prije manje od mjesec dana igrao 3x3 turnir pored mora u Hrvatskoj, gdje je vjetar toliko puhao da se slobodno bacanje ni u ludilu nije moglo pogoditi (basketas iz Srbije u utakmici protiv njih pokida krizne ligamente kao od sale). Ako mu klub to dozvoljava, pa kako onda da mu brani pripreme s reprezentacijom?! I Musina svadba pola godine ranije da se zakaze bas kad se svi igraci prikljucuju pripremama, kao da je nije mogao pomjeriti ranije dan, dva, pet, sedam.

Sve je to ok, meni su oni svi dragi i iz tog razloga ih pratim kroz karijere, ali ako mislimo da ce se uz kilav i nonsalantan pristup dobiti Antetokounmpo, Aldama, DiVincenzo, Mamukelashvili i ostali - tesko, Boga mi. Bojim se da ne bude kao prije 3 godine, kad smo nakon poraza od Nijemaca, Francuza, Litvanaca kao papagaji ponavljali: "Steta, malo nam je falilo, do zadnjih 5 minuta smo bili u egalu, a i sudije su nas vala zakinule." A zapravo smo igrali protiv brutalnih reprezentacija, koje mozemo dobiti samo s 200% spremnim Nurkicem i Musom. Kod nas pola reprezentacije ima propalu sezonu (Nurkic, Halilovic, Lazic, Gegic, Atic, Castaneda + Vrabac, Penava i Campara koji ce biti tu, ali bez ikakve uloge) i nema teorije da se sve moze posloziti za 3 sedmice. Ja sam sve vrijeme imao u glavi da cemo biti kompletni krajem jula i da je prvenstvo pocetkom septembra, ali kad sam danas procitao da Musa dolazi 03.08. (ako i tad dodje), a na prvenstvo se putuje 3 sedmice kasnije - ostao sam u soku. :D
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 27 jul 2025, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 27 jul 2025, 20:43

Ljudi zanemaruju jednu jako bitnu činjenicu. U košarci mi imamo grupu momaka koji su prijatelji i zajedno igraju jako puno godina. Tu se nema šta pretjerano novo uigrati, osim Castanede i ponekih stvari sa Nurkićem. Nama su bitnije utakmice da se uhvati forma pred turnir.Castneda bukvalno treba da radi što i Robinson, a ako ga bude išao šut na turniru biće odlično. Mi trebamo spremiti mišiće da davimo protivnike u odbrani, ono što smo radili i sada.
Nismo mi jedina reprezentacija kojoj se priključuju igrači iz NBA ili kojoj su neki otkazali nastup. To je samo trošenje energije i sklanjanje fokusa sa cilja.
Za Lazića je bitnije da on dođe u maksimalnoj formi i bude spreman za već dobro poznatu ulogu.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 27 jul 2025, 20:53

Nah1d je napisao/la:
27 jul 2025, 20:43
Ljudi zanemaruju jednu jako bitnu činjenicu. U košarci mi imamo grupu momaka koji su prijatelji i zajedno igraju jako puno godina. Tu se nema šta pretjerano novo uigrati, osim Castanede i ponekih stvari sa Nurkićem. Nama su bitnije utakmice da se uhvati forma pred turnir.Castneda bukvalno treba da radi što i Robinson, a ako ga bude išao šut na turniru biće odlično. Mi trebamo spremiti mišiće da davimo protivnike u odbrani, ono što smo radili i sada.
Nismo mi jedina reprezentacija kojoj se priključuju igrači iz NBA ili kojoj su neki otkazali nastup. To je samo trošenje energije i sklanjanje fokusa sa cilja.
Za Lazića je bitnije da on dođe u maksimalnoj formi i bude spreman za već dobro poznatu ulogu.
To je bitno za našu reprezentaciju ali sjećam se da je Adis prije nekoliko dana na nekom podcsstu rekao da želi još da uigra neke defanzivne zamisli i kako on kaže to se ne može uvježbati za nekih 10-tak dana već svi moraju biti duže vrijeme na okupu da znaju kako on kaže "gdje trebaju u odbrani stojati i zbog čega". Eh tu se postavlja pitanje zbog čega si dopustio da ti se najbolki igrači priključe početkom Augusta i imaćeš 15-tak do 20-tak dana priprema bez utakmica sa rosterom gdje si kompletan. Čovjek se žalio kako nije mogao uvježbati defanzivne neke zamisli i onda pustaš glavne zvijezde da se priključe 20-tak dana prije početka EB.
Slažem se da kolegom iznad da je trebao ovim momcima što nisu otišli u Kinu na utakmice da ostavi jednog kondicionog trenera u Sarajevu pa neka se spremaju, također je mogao pozvati Juku da dok oni imaju pripreme Juka ima individualni trening. Po ovome na početku pokazalo se da Alibegović više voli reprezentaciju nego ostali što nisu otišli u Kinu jer je momak došao odmah na okupljanje i pošto je morao ići u London na potpis ugovora ili osiguranja (nešto takvo je spominjao Adis na pressu).
Iskreno za mene je glupost ako kažu "pustio sam ih da odmaraju duže od ostalih jer su imali duge sezone" šefe selektor si pozovi ih i nisu morali ići igrati u Kinu ove dvije prijateljske nego samo neka održavaju kondiciju jer se sigurno neće stići pripremiti za 20-tak dana.
Zadnja izmjena: CAZIN, dana/u 27 jul 2025, 21:02, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: haris004 i 13 gostiju.