FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
86
46%
3. Sredinu tabele
33
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 187

istokzeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la istokzeljo » 28 jul 2025, 00:30

Ko je taj? Šta je taj Krpić, pa ga niti jedan trener ne smije izbaciti? Jel to Krpić veći od Želje?

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 jul 2025, 00:30

mamonelafo je napisao/la:
28 jul 2025, 00:27
zeljovolimte je napisao/la:
28 jul 2025, 00:23
28 jul 2025, 00:15

Mrtva skupština, koja je nadživila sve uprave i sve ih ona birala.
Skupstina ne odlucuje o treneru.
Ideš? Pa znam, ali oni su birali ovu upravu i sve ove uprave u zadnje četiri godine. Najveći krivac svega.
Puno se ljudi pitaju, a premalo se ista daje od istih. Ima tu i navijaca, skupstine, bivsih igraca..

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 28 jul 2025, 00:34

28 jul 2025, 00:30
28 jul 2025, 00:27

Skupstina ne odlucuje o treneru.
Ideš? Pa znam, ali oni su birali ovu upravu i sve ove uprave u zadnje četiri godine. Najveći krivac svega.
Puno se ljudi pitaju, a premalo se ista daje od istih. Ima tu i navijaca, skupstine, bivsih igraca..
Sve u svemu, prčvajz iz kojeg je teško izaći...
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 jul 2025, 00:37

Gdje su oni što su pisali da ćemo lako protiv Radnika i da imamo mnogo bolju ekipu u odnosu na prošlu sezonu?!

Sad je red na Upravi i Skupštini da pruže podršku treneru iako je trener trebao preuzeti krivicu za večerašnje gubljenje bodova jer debelo je fulio.

Nejse, za razliku od prošle sezone nismo izgubili. Bar neki napredak.Iz Posušja se moraju vratiti sa tri boda iako će to biti mnogo teža utakmica.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 28 jul 2025, 00:38

Ne treba ovdje puno pameti da se zakljuci da ovo neće i ne može na dobro, bukvalno je sve pogrešno od selekcije igrača do bolesno glupog tajminga za neke eksperimente u sezoni koja je najzajebanija od rata. Još ako klub uđe u neki rat sa tribinama, pa to dok se smiri. Luta ovaj klub i previše, nije ovo dobro nikako

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 28 jul 2025, 00:38

Još jedan upitnik iznad glave. Zašto je Simoni bio na klupi večeras??? Bolje je dati čovjeku papire nek traži sealameta negdje. Na svu muku cilj koji je očigledno trener sam sebi postavio a to je izlazak u evropu i da smo konkurentniji sa ovim skupljim i realno boljim ekipama, ne da neće biti ostvaren, nego smo imali dva šuta u okvir protiv ekipe iz koje su otišli svi koji iole vrijede (izuzev ovog Pantelića). Pa mi smo se mučili napraviti višak na krilu da centriramo loptu u 16-erac. Nadam se da griješim kad pomislim da nam je trener puko ko kokica.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 jul 2025, 00:39

28 jul 2025, 00:28
maldini3 je napisao/la:
27 jul 2025, 23:38
Sta reci za trenera koji nakon sto citave pripreme uigrava 4 igraca u odbrani i onda na dan utakmice promjeni jednog stopera?
AMATER 100%

Od citave ekipe koja je igrala generalku samo su 2 beka i Krpic poceli vecerasnju utakmicu na tim pozicijama. To je samoubistvo. Moras biti idiot da to uradis. Prije tekme napisah da je Ado lud al nisam ocekivao ovoliko
Nije do njega, generalka bez U21 igraca.
Eric suspendovan
Lagumdzija se povriejdio
Pejic nema papire
Do mene je, hrkljus hrkljus

Ako ovog Radnika koji je slabiji 5 puta nego prosle godine, ne mozes dobiti sa ovom nasom ekipom onda ne znam ko nas laze citave pripreme da mi trebamo biti bolji nego prosle godine i ganjati kup..

Dajte ljudi, o cemu pricamo. Kakva su to uigravanja odbrane, mufta 2 puta krene i stane, nikakve komunikacije nemaju. Najvise me nervira sto se pravi da je sve super kao da niko o fudbalu nista ne zna. Priznaj hebote i radi na tome da popravis a ne ovo njegovo kurchenje neko. Od Osima ovo mozes ocekivati jer jr najtrofejniji trener lige, a Adzem se busa u prsa osvojenim kupom u vrijeme kad je imao najjacu ekipu u ligi plus izgubio ligu, svi znamo kako.

Vruce glave sve pisem, mozda nisam objektivan al ne mogu vise, godinama se nakuplja i jasno mi je da mi nikad na zelenu granu necemo izaci. A bezobrazluk poslije obakvog izdanja me samk jos vise nervira

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 28 jul 2025, 00:43

Hoce li Ibrahim dobiti 5 min prilike. Ili ce nas uvjeriti da pojma nema ko sto i Jaber nije imao pa slucajno momak udje i pokaza klasu i najveci nam transfer u historiji. Leo Simeoni nije los igrac a ni Ibrahim. Nesto kod nas smrdi sa dovodjenjem a da se ne daje nikakva prilika. Ko li ima tal od ovih ŠTO MORAJU IGRATI?????????
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 28 jul 2025, 00:45

addebisi je napisao/la:
Ja sam vam fino rekao, prvo je trebao dzurbizovic ostati nakon kdealnog kraja sezone prije dvije godine, a onda kad vec nije bilo tako poslije corica je trebao biti postavljen veliki Nikola Nikic, pa i on je vodio i vodi drugoligasa i to solidno a svi znamo ko je Nikola, daj ga odmah nakon ove vecerasnje sramote, covjek ima obraz barem. Adzem ko da je sa pijace postavljen ovaj trener Radnika pismeniji duplo, cestitke Radniku na zasluzenom bodu… ja cekam Nikolu Nikica
Nemoj brate nikolu ni slucajno ja sam igro u Bratstvu godinu dana dok je Nikola bio nema ti on veze sa trenerskim poslom on je samo maskota i to je to, fakat lik veze nema a i rezultati su mu bili ko i igra 0 bodova gdje god je otiso ispo je iz lige :D

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 jul 2025, 00:46

Levin je napisao/la:
28 jul 2025, 00:37
Gdje su oni što su pisali da ćemo lako protiv Radnika i da imamo mnogo bolju ekipu u odnosu na prošlu sezonu?!

Sad je red na Upravi i Skupštini da pruže podršku treneru iako je trener trebao preuzeti krivicu za večerašnje gubljenje bodova jer debelo je fulio.

Nejse, za razliku od prošle sezone nismo izgubili. Bar neki napredak.Iz Posušja se moraju vratiti sa tri boda iako će to biti mnogo teža utakmica.
Odrzat ce mu Maksimovic lekciju. Ja kao obican posmatrac fudbala vidim da mi od Adzemovog dolaska igramo samo na bekovr i krila i to vazda po lijevoj strani. Zatvori bekove i rijesio si utakmicu. Ne znamo zabiti gol, a ako se i bekovi zatvore, necemo imati nikakvog napada.

Dva suta protiv ovakvog radnika.. svaka cast igracima na zalaganju ali dzaba trce kad nikakve poente u igri nemamo. A o tome da ne zeli preuzeti krivicu a potencijalno je sjebao karijeru momku svojim izvangalaktickim potezom da ga stavi od prve minute..

Trenirali odbranu 2 mjeseca a suplji ko sir, kad krenemo napad trenirati bojim se da necemo nikako sutati na gol. I valjda se u savremenom fudbalu treniraju svi segmenti igre, nije ovo prva liga federacije

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 28 jul 2025, 00:52

Predatod je napisao/la:
28 jul 2025, 00:43
Hoce li Ibrahim dobiti 5 min prilike. Ili ce nas uvjeriti da pojma nema ko sto i Jaber nije imao pa slucajno momak udje i pokaza klasu i najveci nam transfer u historiji. Leo Simeoni nije los igrac a ni Ibrahim. Nesto kod nas smrdi sa dovodjenjem a da se ne daje nikakva prilika. Ko li ima tal od ovih ŠTO MORAJU IGRATI?????????
Ma Ibro se moze nositi sa Sabicem. Mi ga guramo jer je nas i kao neki potencijal ali da se ne lazemo tesko ce sta dalje od Zelje dobaciti. Adzema ne treba komentarisati psihicki bolesna osoba i raja mu najvise zamjera izjave nije problem ni kiksati. Troupe se pljuje meni nazad djeluje dobro.
Fk Željezničar.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 28 jul 2025, 00:59

addebisi je napisao/la:
Ja sam vam fino rekao, prvo je trebao dzurbizovic ostati nakon kdealnog kraja sezone prije dvije godine, a onda kad vec nije bilo tako poslije corica je trebao biti postavljen veliki Nikola Nikic, pa i on je vodio i vodi drugoligasa i to solidno a svi znamo ko je Nikola, daj ga odmah nakon ove vecerasnje sramote, covjek ima obraz barem. Adzem ko da je sa pijace postavljen ovaj trener Radnika pismeniji duplo, cestitke Radniku na zasluzenom bodu… ja cekam Nikolu Nikica
21 vijek ljudi hoce Nikolu Nikica za trenera ŽELJE jer je legenda kluba. Mi mozda i ne zasluzujemo nista bolje.
Fk Željezničar.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 jul 2025, 00:59

Orvel je napisao/la:
28 jul 2025, 00:46
Levin je napisao/la:
28 jul 2025, 00:37

Odrzat ce mu Maksimovic lekciju. Ja kao obican posmatrac fudbala vidim da mi od Adzemovog dolaska igramo samo na bekovr i krila i to vazda po lijevoj strani. Zatvori bekove i rijesio si utakmicu. Ne znamo zabiti gol, a ako se i bekovi zatvore, necemo imati nikakvog napada.

Dva suta protiv ovakvog radnika.. svaka cast igracima na zalaganju ali dzaba trce kad nikakve poente u igri nemamo. A o tome da ne zeli preuzeti krivicu a potencijalno je sjebao karijeru momku svojim izvangalaktickim potezom da ga stavi od prve minute..

Trenirali odbranu 2 mjeseca a suplji ko sir, kad krenemo napad trenirati bojim se da necemo nikako sutati na gol. I valjda se u savremenom fudbalu treniraju svi segmenti igre, nije ovo prva liga federacije
Kao što smk vidjeli, znao je i Vranešević kako će Adžem postaviti igru. Posebno se to vidjelo kad je ušao Cvetanovski. Odmah duplanje na njemu, nije mogao da primi loptu. Sa druge strane peterac napunio jablanima a ti nemaš igrača za skok igru. Mislim, Adžem je sve ofulao u ovoj utakmici. Nadao sam se da ga je sa godinama popustila tvrdoglavost ali izgleda da nije. Bit će ovo vrlo teška sezona.

Realno, kad je vratio Seedorfa nazad dobro je to bilo u odbrani samo je početna postava bila loše selektovana. U prvom poluvremenu mislim da je Seedorf vratio 99% lopti nazad. Potpuno nekoristan na toj poziciji.

Posušje će biti mnogo teži protivnik i oni će kao i Radnik uraditi sve da zatvore krila. Nemam sumnje u to uopšte.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 28 jul 2025, 00:59

E moj Adžeme...
Ako si pravio selekciju igrača, odlično napravljena.
Sve ove ublehe koje si doveo i odobrio da ti dodju.
Seedorf, Troupee, Osmanović, svaka čast. Nemam komentara. Postavka formacije za seminarskog da se duboko analizira.
Odlično!

Ponovo baklje, kakva debilana od ljudi.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 28 jul 2025, 00:59

45 minuta smo igrali u nekoj formaciji sa jednim centralnim/defanzivnim veznim, dva krila, dvije desetke, kasnije zamjena Jaganjac za Šabića jedna desetka, i dva špica. Pa nemamo Kante-a na sredini da sve živo i neživo stiže, odigrava i ulazi u duele, pa da taj propuh zatvara. A što je još gore, toliko ofanzivnih igrača u igri, i ti smislenu akciju ne napraviš. Pa ko koga ovdje pravi budalom.
Adžeme, tako ti svega što ti je sveto, sakrij se u najmanju rupu u koju možeš, i nemoj ni pomisliti da pomoliš nos dok ne budemo na zimu prvi na tabeli, jedino te to može izvući. A kako to planiraš odraditi, na tebi je.
I da, NIKAD VEĆE PlČKE OD MANIJAKA NISU BILE!
Halo ba, 3. godinu zaredom gledamo kako te neke žlj ekipe na Grbavici odučavaju od fudbala, i oni opet pokušavaju nekim aplauzom, nekom podrškom igračima. Jednom Miri Stevanoviću koji je Tito za sve i jednog igrača koji je prodefilovao ovim klubom poslije njega se skidao dres jer je znao odigrati ko zadnja slina, a sad ti odigra 11+5 slina na terenu, i daješ im podršku. Fuj, fuj i fuj.
A također, onom momku što je na istoku govorio šta zviždimo, šta kritikujemo, ako slučajno čita se sjetim mrtvih, jer je mali pizdun odmah pobjegao kad je skontao da bi mogao i on fasovati.
Za kraj, dobro ću se narednih dana preispitati vrijedi li živaca i zdravlja više ići na utakmice i uopšte pratiti komplet stanje. Plava braćo i na forumu a i na tribinama, sretno vam u svakom slučaju bilo, trebat će vam.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 28 jul 2025, 01:03

E **** majku odigramo 1 1 i ljudi tjeraju sve zivo i mrtvo pa nigdje nema. Jos smo bolja ekipa bili 90 minuta sta vam je izdrkajt.e

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 28 jul 2025, 01:04

Sta si bolan bio bolja ekipa imo si 2 suta u go 93 minute protiv radnika
Curva Sud

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 28 jul 2025, 01:06

zeljovac21 je napisao/la:
28 jul 2025, 01:03
E **** majku odigramo 1 1 i ljudi tjeraju sve zivo i mrtvo pa nigdje nema. Jos smo bolja ekipa bili 90 minuta sta vam je izdrkajt.e
Naravno jer me stid reci da nam je Adzem trener. Pogledaj samo izjave, on je ko mangup neki. Hoce li konacno taj mangupluk proraditi ili? Doslovno do 60te minute nisi nista napravio poslije par prilika i to je to.
Fk Željezničar.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 28 jul 2025, 01:07

28 jul 2025, 00:28
maldini3 je napisao/la:
27 jul 2025, 23:38
Sta reci za trenera koji nakon sto citave pripreme uigrava 4 igraca u odbrani i onda na dan utakmice promjeni jednog stopera?
AMATER 100%

Od citave ekipe koja je igrala generalku samo su 2 beka i Krpic poceli vecerasnju utakmicu na tim pozicijama. To je samoubistvo. Moras biti idiot da to uradis. Prije tekme napisah da je Ado lud al nisam ocekivao ovoliko
Nije do njega, generalka bez U21 igraca.
Eric suspendovan
Lagumdzija se povriejdio
Pejic nema papire
Jok do mene je.
Vrlo jednostavno rjesenje nema Erika i Dana imaju Samir i Foco koji je u21 i nema potrebu da mjenjas napad Cveta Sosic i Boljevic. (Valjda je svima jasno da je Pejic igrao samo zato sto je Boljevic bio povrijedjen)On se napravi pametan pa zarotira sve pozicije u ekipi i jos ubaci ovog parmaka od stopera koji nije mogao da se nosi sa napadacima Famosa i Radnika iz Hadzica. A ovi pokusaji da glumi Amara ce ga doci glave vrlo brzo. Ja se ne sjecam trenera da se vec prvo kolo zakacio sa tribinama na Grbavici.

I da se razumijemo Ado meni nije mrzak cak sta vise veoma mi je drag i zao mi je sto sebi ovo radi
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 jul 2025, 01:07

Jedina tacna izjava Adzema je da mu je ovo treci i zadnji mandat kako god zavrsilo.

Sve ok, pa i izgubiti, fudbal je. Ali glumiti da nije do tebe i da imaju neke analize koje ce nesto pokazati je apsurdno. Ovo je po meni jedna od slabijih ekipa protiv koje mozemo igrati u ligi. Ako njima na Grbavici sutnemo samo 2 puta na gol i zabijemo gol slucajno guyicom u padu, sta ocekivati od jacih protivnika? Da se ne lazemo, svaka ekipa ima trenere koji nisu na nivou nase lige prije 10 godina. Na sta ce ovo sve izaci nek nam je bog na pomoci.

Da ne bude sad da se sere nakon jedne tekme, svoje zakljucke sam izvukao iz pripremnih, eueopskih i ove ligaske tekme.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Dofu, Nantess i 42 gosta.