FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
34
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 189

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 28 jul 2025, 21:45

Ako je istina ovo za Šošića,onda se stvarno nego igra opasno s klubom,vjerovatno je riječ o više ljudi,od kojih je trener jedan od njih,bez Madžida borba za 7,8 poziciju i to zavisi od igara ekipa,koje imaju lošiji igrački kadar od nas.Jakšić pregovarao s nama i bio tu na pripremama,potpisao za Borac maloprije,smiješni smo pravo...

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 jul 2025, 21:48

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
28 jul 2025, 21:45
Ako je istina ovo za Šošića,onda se stvarno nego igra opasno s klubom,vjerovatno je riječ o više ljudi,od kojih je trener jedan od njih,bez Madžida borba za 7,8 poziciju i to zavisi od igara ekipa,koje imaju lošiji igrački kadar od nas.Jakšić pregovarao s nama i bio tu na pripremama,potpisao za Borac maloprije,smiješni smo pravo...
Sto brate tek stizu pare od Jabera, Europe i mozda jos Sosic ako se realizuje
Vjerovatno ce dovesti jos nekog igraca
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 28 jul 2025, 21:50, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 28 jul 2025, 21:49

NoDi80 je napisao/la:
28 jul 2025, 21:48
Pa da je 5 miliona sta ti znaci pocela liga, uigravat ces ga u oktobru?
Fk Željezničar.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 jul 2025, 21:51

Pablo11 je napisao/la:
28 jul 2025, 21:49
NoDi80 je napisao/la:
Danas su igrali Kelmedi i Korora, obojica po 16 godina
Gojak, Pejic, Erick, Joey ce biti dostupni za revans
Tu je i Garcevic koji trenira i bice spreman

Starovlah, Adzem, Jahic, Svraka spremaju najbolje juniore i kadete za prvi tim
To je proces ali sigurno uletice ovi mladji igraci

Prosle godine smo dominirali protiv Sirokog na Grbavici prvo kolo i izgubili smo, a sezona je ok zavrsila
Ne budite kao ja da zurite s procjenama, vidjet cemo sve protiv Posusja
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 28 jul 2025, 21:53

Pablo11 je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
Uigravo je evo haman 2 mjeseca pa sat pred tekmu promjenio poziciju sedmorici igraca.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 jul 2025, 21:55

svemalim1 je napisao/la:
28 jul 2025, 18:30
Levin je napisao/la:
28 jul 2025, 18:18
Nekad tamo pred kraj sezone sam pisao da Denis treba ostati na klupi ukoliko iz ori Evropu. Nisam to pisat što sam smatrao da je Denis neki veliki trenerski mag i što je idealan trener za Želju. Na našoj klupi su gorila u plamenu mnogo veća trenerska imena.

Pisao sam to iz razloga što bi takav potez neminovno navukao gnjev navijača na sljedećeg trenera pa ko god on bio. Jednostavo navijači neće oprostiti ono što ne znaju i što im je nelogično pa makar urađeno u najboljoj namjeri na svijetu.

Sva ova hajka i bura nezadovoljstva kao i svi ovi zvižduci na Grbavici te napadi na Adžema i Klub su posljedica otkaza Denisu, Adžemovih neodmjerenih izjava, pokušaja da uvede neki mangupluk u klub i prije svega nesrazmjera želja navijača i mogučnosti kluba.

Čitam kako neki pišu o borbi za vrh a mi finansijski i igračkim kadrom debelo zaostajemo za vodećom trojkom i to se ne može promijeti preko noći pa makar i da sutra investitor uđe u Klub. Ništa ne može zamijeti kontinuitet i kvalitetan rad. Dokaz tome su mnogi veliki klubovi koji su propadali a imali su te famozne investitore.

Isto tako, tamo negdje sam se nadao da je Adžem sazrio i da neće sebi pucati u nogu kao u nekim prethodnim situacijama ali izgleda da se ipak potvrđuje ona stara da čovjek uči dok je živ pa tako i sazrijeva.

U ovom trenutku nema mjesta aroganciji i tvrdoglavosti. Adžem mora shvatiti da je on potrošna rob kao i svi drugi treneri te da su navijači ti koji mu sude u konačnici.

I dalje mislim da je Adžem odličan trener, da zna iskontrolisati slačionicu ali ako je došao iz nekog inata i ega zbog toga što su navijači odbili slaviti kup bolje mu je da nije ni dolazio. Ne mogubse oteti utisku da konstantno spominje taj osvojeni kup zato što ga boli što nije dobio potvrdu koju misli da je bio zaslužio. Uglavnom, na klubi Željezničara ne možeš i ne smiješ da pokazuješ aroganciju i neki nezasluženi mangupluk. Bit ćeš pojeden. Prvo zasluži rezultatima pa onda budi mangup i svi će te poštovati.

Također, fascinantno mi je kako je Denis svojom slatkorječivošću i vrlo vještim medijskim istupima uspio zadobiti navijače. Prosto nevjerovatno. Samo ću citirati izvjesnog gospodina : "Bože sačuvaj me srpskog junaštva i hrvatske kulture". (U ovom slučaju hercegovačke). Mslm, čovjek je pozvao fotografa da ga slika dok izlazi sa Grbavice. Sa kojim ciljem? Zanimljivo.

Kako god, ovo ne sluti na dobro. Nadam se da nam ne slijedi još jedan u nizu raspada po svim linijama u klubu.
potpisujem post.

samo bi dodao da je oko kluba, medju navijacima, nikad veca nervoza. ne mogu ljudi vise da gledaju klub koji se ne bori za trofeje i pati s radnikom.

adzem doljeva ulje na vatru sa svojim ponasanjem. samo da suti i da je odmjeren, profesionalan puno, puno normalnija atmosfera bi bila nego sada. sam sebi otezava posao.

ne mogu nikako zamisliti da on odjednom okrene za 180 stepeni. mislim da ce samo nastaviti, a ako ne bude imao rezultate bice mu jako tesko i nece dobro zavrsiti.
Ne znam samo otkud najednom ta promjena. Kao mi zadnjih godina deklasirali Radnik i te takve ekipe a zapravo se najstrašnije patili sa njima.

Što se tiče Adžema vjerovao sam da je on jedina prava opcija za klub u ovom trenutku jer sam mislio da je naučio dovoljno iz dva prethodna mandata i da se smirio ali izgleda da nije.

Nadam se da će u jednoj od svojih analiza uvidjeti kako sam sebe ukopava i da mu je bolje da se kloni medija. Uosalom odakle ovakva pomama medija za našim trenerima. U svakom ugovoru bi trebalo da stoji klauzula o medijskim istupima.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 28 jul 2025, 21:56

Pablo11 je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
uozbiljite se. ako postoji ovakva ponuda, nema sanse da se odbije. pa ovo bi nam bio drugi najveci transfer u istoriji. koji nas klub bi mogao reci ne takvim parama. i mirvic bi se dobro zamislio, i on dade bubanju za 800k.

Laudrup
Kontakt:

Post Postao/la Laudrup » 28 jul 2025, 21:57

Levin je napisao/la:
28 jul 2025, 21:00
Orvel je napisao/la:
28 jul 2025, 18:36
Levin je napisao/la:
28 jul 2025, 18:18

Sva ova hajka i bura nezadovoljstva kao i svi ovi zvižduci na Grbavici te napadi na Adžema i Klub su posljedica otkaza Denisu, Adžemovih neodmjerenih izjava, pokušaja da uvede neki mangupluk u klub i prije svega nesrazmjera želja navijača i mogučnosti kluba.

Čitam kako neki pišu o borbi za vrh a mi finansijski i igračkim kadrom debelo zaostajemo za vodećom trojkom i to se ne može promijeti preko noći pa makar i da sutra investitor uđe u Klub. Ništa ne može zamijeti kontinuitet i kvalitetan rad. Dokaz tome su mnogi veliki klubovi koji su propadali a imali su te famozne investitore.

Uglavnom, na klubi Željezničara ne možeš i ne smiješ da pokazuješ aroganciju i neki nezasluženi mangupluk. Bit ćeš pojeden. Prvo zasluži rezultatima pa onda budi mangup i svi će te poštovati.
Vidi brate, Zeljovac jesi ali mislim da si malo prolupao loncice. Nije ovo hajka na Adzema i KLUB, a pogotovo ne zbog Denisa. Da je tako, ne bi ti doslo 8000 ljudi u nedjelju u 21h protiv Radnika. Ono sinoc je bila regleksija navijaca na europu i jucerasnju utakmicu gdje mi ne mozemo zabiti gol a opet primamo glupe golove.

Sta je dovelo do toga? Pa Adzemove izjave gdje je ON SAM rekao da sljedece sezone moramo biti bolji i napasti prve 3 pozicije. Nije niko od navijaca to rekao nego je on sam od sebe to izjavio.

Ono sto on radi na presicama i internetu nije mangupluk nego papanluk i samo je pitanje kad ce izgubiti cijelu svlacionicu. Sve je ovo dobro dok jos imaju snage, kad bude odmaknula sezona nece vise biti ni ove rastrcanosti (a licno mislim da previse trcimo u prazno bez ikakve opasnosti).

Mozda postoje ljudi koji imaju nesto licno protiv Adzema, ne poricem to. Ali sve ostalo, sam je doveo do ove situacije i na kraju ispao bezobrazan praveci se lud pred svima nama. Evo mi smo navijaci glupi i sve ok ako nas takvim smatra, al nek poradi malo na sebi onda ako misli davati pretenciozne izjave bez ikakvog pokrica. I onda kad ti se desi ovo sinoc, izbjegne preuzeti odgovornost i skinuti bar mali dio tereta sa ekipe. Kakav je to psiholog bgt?

Stvar je Zeljeznicara, liga je nikad jaca, a mi nikad konfuzniji plus eto nemamo ni tu atmosferu kakvu smo imali godinama. Raji je dosta vise sredine tabele, i ovaj dodje isprica kako sve to treba biti i sam sebi skoci u stomak i sad smo mi krivi sto to kazemo i ispada da se on tjera iz cista mira. Prvo ne tjera ga niko nego ocigledno svi zelimo da se lik vrati na pravi kolosjek i radi normalno a ne da pravi cirkus od kluba
Ništa ja nisam prolupao druže već ti čitaš vrlo selektivno. Klučna riječ je "između ostalog". Stoga bih te zamolio da vratiš postove unazad i pogledaš koliko ljudi žali Denisa kao da smo otjerali Murinja lično. Nigdje veze, ali realno.

Podsjetio bih te na prvu prošlosezonsku utakmicu i poraz od vjerovatno nikad lošijeg Širokog. Što se to trener nije izviždao tada? Nismo li malo licemjerni? Odgovorit ću ti odmah, nismo. Vrlo smo konzistentni u pljuvanju naših ljudi jer čeznemo za tim da nam dođe neko sa strane i izjavi kako je poplavio.

Molim te vrati se na postove kad je Adžem imenovan, pročitaj malo i komentare po društvenim mrežama, okreni se oko sebe na utakmici i vidjet ćeš kakve gadosti su ljudi pisali i prije nego je ekipa odigrala i jenu utakmicu. Tako a bih te zamolio da ovdje ne bacamo šuplju kako je ovo sve zbog jedne ili dvije utakmice.

Uglavnom, kao što sam prethodno napisao. Zvižduci u nedjelju slnisu samo posljedica neriješenog i nisu samo posljedica ispadanja od Kopera već posljedica niza događaja koji nisu kvalitetno iskontrolisani jer klub se vrlo amaterski bavi odnosima sa javnošću i kontrolom narativa svojih uposlenika a posebno našeg trenera.

Btw, nije Adžem rekao da moramo napasti prve tri pozicije već da moramo smanjiti zaostatak za vodećim klubovima. Velika razlia. Realno, da sudije nisu klepale kone po ušima i oni bi nam bježali 15tak bodova. Ako ti nešto nije jabo pogledaj ponovo njegove izjave ali i onu od Tunovića.

Cilj ove sezone je Evropa i smanjenje zaostatka za vodećim trojcem.

Pustite tu priču o nikad jačoj ligi više. Vidimo kakvi su rezultati u Evropi. Realno ti u ligi više nemaš dvije ekipe koje su skoro svi nabili, kad oduzmeš te bodove situacija se uopšte ne mijenja. Čista matematika. Logika se ne mijenja ti dalje moraš pobjediti ekipe ispod sebe i pokušati izvući što bolje rezultate protiv ekipa koje su bile iznad. Radnik je bio kiks ali se sad ponašamo kao da nam Široki i Sloga nisu pišle sezobodnijeli bodove sa Grbavice. Ponašamo s le kao da nas Sloga i Široki nisu premlatili prošle sezone u gostima ili da nismo ostavili dva boda u Posušju.

Od Radnika i Kopera pravimo tragediju a Zrinjski nam prošle sezone nanio nanio najveću sramotu u novijoj historiji. Ne kažem da im treba pljeskati ali sigurno su onoliki zvižduci i psovke bili nepotrebni i u rangu kona sa Kobilje Glave.

Šta je uzrok? Kažem "između ostalog" nezadovoljstvo velikog broja navijača otkazom Denisu, Adžemovih neodmjerenih izjava i nekih insinuacija da ova ekipa može nešto više napraviti, pokušaja da uvede neki mangupluk u klub i prije svega nesrazmjera želja navijača i mogučnosti kluba.
Trener se prošle godine nakon poraza od Širokog nije izviždao jer smo odigrali savršenu utakmicu s nekoliko sjajnih prilika, a gol smo primili iz jedinog šuta Širokog. Plus, Ćoriću je tada bila prva utakmica i nije najavljivao velike stvari već dugoročan rad na povratku kluba u vrh, a ključna stvar je sa je to bila prva utakmica nakon sezone u kojoj smo jedva ostali u ligi.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 28 jul 2025, 22:01

**** te hljeb oni znaju kada pare dolaze :D
jeli u 5/10 rata ? hahahahahahhaha
kako se vi prosipate sunce vam ljubim..

Prodaji Laznog mrtvog Kapitena
TIKTOKER OUT !!!

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 jul 2025, 22:05

Laudrup je napisao/la:
28 jul 2025, 21:57
Trener se prošle godine nakon poraza od Širokog nije izviždao jer smo odigrali savršenu utakmicu s nekoliko sjajnih prilika, a gol smo primili iz jedinog šuta Širokog. Plus, Ćoriću je tada bila prva utakmica i nije najavljivao velike stvari već dugoročan rad na povratku kluba u vrh, a ključna stvar je sa je to bila prva utakmica nakon sezone u kojoj smo jedva ostali u ligi.
Drug izvini ali bio sam na utakmici i bila je daleko od savršene. Nema savršenog poraza. Ne postoji. Široki je bio itekako opasan tu utakmicu.

Slažem se da smo ofanzivno bili raznovrsniji i sa mnogo više udaraca ali smo defanzivno već u prvoj utakmici pokazali nezrelost.

Nadam se da nas ove sezone neće pratiti neefikasnost kao što nas je prošle pratila šuplja odbrana.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 28 jul 2025, 22:19

Meni licno ne bi smetalo da prodamo sosica . Ako dobijemo dobre pare bolje za nas da vratimo dugova sto imamo . Jer mi mozemo na njegovu poziciju staviti boljevica ili sabica i bit cemo slabiji ali ne toliko koliko narod misli . I pazite opet mi mozemo napraviti sastav ofanzivni vezni sabic , krila boljevic i cvetanovski i spic krpic i imat cemo vrlo jak napad i ako bi iza stavili lagumdziju i ericka i odbrani troupe sedorf karamarko i alic i naravno muftic na golu vrlo solidna je to ekipa . Imas radovca sa klupe , osmanovica , sukilovica , odinaku , viniciusa. A mozda malo i ekipa prodise bez sosica. Evo sarajevo proslu sezonu po mom misljenju je bolje igralo kad je bio povrijedjen guliashvili nego dok je bio na terenu.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 28 jul 2025, 22:29

Šošiću je bolje da ide, nego da mu legenda tuzlanskog kantona maše rukama i tersa, a sa njim i propalo krilo iz Crne Gore.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 28 jul 2025, 22:30

Pablo11 je napisao/la:
28 jul 2025, 21:08
perodeformero je napisao/la:
28 jul 2025, 20:55
Sosic je iskoristio klub da dosje do transfera, e sad ko se tu jos okoristio osim Adžema...
Ne bolje mu je ovdje gledati ko ga od igraca bojkotuje jer su oni mangupi. Bolje nek ide dok moze.
Super, znali su da je Sosic novi projekat kluba poslije prodaje Al Jabera, sto se nisu riješili Krpića pa i Boljevića i doveli 2 nova igrača ako su htjeli sve podredit Madžidu.
Jok kod nas se svaki prelazni rok ne zna ko pije a klub sve plaća.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 28 jul 2025, 22:34

let3 je napisao/la:
28 jul 2025, 21:40
GIBRA je napisao/la:
28 jul 2025, 21:38
Sa ovim mentalitetom mi trofeja i titule nećemo vidjeti još bar pet-šest decenija

Nego, dajmo jedan aplauz za RATNIKA i BORCA Krpića
Legenda
:bih:
Legendarni napadac koji vise ni iz penala ne zna dati gola :thumbup: :bih:
Jadni mi ko nam je legenda

Borac koji pravi faul u napadu 80 metara od svog gola
Yebem ti takvog borca
A da je panjina nevidjena, itekakva je
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 28 jul 2025, 22:34

Šabić ofanzivni vezni, odličan vic. Gulijašvili daleko najbolji igrač lige i ko biva pitari bolji bez njega.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 28 jul 2025, 22:47

StrikeWarzone je napisao/la:
28 jul 2025, 22:30

Super, znali su da je Sosic novi projekat kluba poslije prodaje Al Jabera, sto se nisu riješili Krpića pa i Boljevića i doveli 2 nova igrača ako su htjeli sve podredit Madžidu.
Jok kod nas se svaki prelazni rok ne zna ko pije a klub sve plaća.
Projekat kluba, ali iskljucivo za prodaju.
Zato je i dobio kapitensku traku, da mu se digne cijena zbog toga.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 28 jul 2025, 22:51

birvaktile je amar stani, koliko se sjecam, stavio traku oko ruke jer smo ga mislili prodavati. nije on to patentirao, ali dugo se to radi u ovoj ligi. sad evo pitari isto rade, pa i mi opet, a realno seljacki fazoni. kao da neki skaut vidi traku igracu oko ruke i kaze aha ovog treba dovesti.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 28 jul 2025, 22:58

Valter je napisao/la:
28 jul 2025, 22:34
Šabić ofanzivni vezni, odličan vic. Gulijašvili daleko najbolji igrač lige i ko biva pitari bolji bez njega.
Pa jesi li ti gledao tekme sarajeva dok je bio povrijdjen gulishvili razmontirali ljudi slogu 4-0 pobjedili nas na kosevu , pobjedili borca u polufinalu u banja luci 2-0 . Razmontirali siroki 4-0 jeste da se za tu utakmicu govori da je namjestena odigrali x protiv zrinjskog , pobjedili goska i jedinu lose utakmicu koju su odigrali je bila sloboda jer za 90 minuta ljudi nisu prilike napravili . A o tome postoji jedna teorija to jest Ewing teorija gdje kad se povrijedi najbolji igrac ekipa postane bolja tako je New York Knicks kad je bio povrijedjen Patrick Ewing njihov najbolji igrac oni su otisli u finale NBA . A meni je dzenan sabic igrac sa ogromnim potencijalom i ako ode sosic ja vjerujem da on moze dobiti tu slobodu da pokaze jako dobar fudbal . Meni Sosic koliko god da je dobar po mom misljenju je vrlo skrt igrac puno trazi paznju puno uzima loptu i da bi nasa ekipa mozda cak i prodisala bez njega. Ali naravno to je vrlo nepopularno misljenje .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 jul 2025, 23:01

Investitor mora uci u klub!!!

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 28 jul 2025, 23:13

perodeformero je napisao/la:
28 jul 2025, 20:55
Sosic je iskoristio klub da dosje do transfera, e sad ko se tu jos okoristio osim Adžema...
Da nas hoće još par igrača tako iskoristiti...
Grupa iznad svakog pojedinca.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.