Kad ti pitar pojacanja dovede, u prvom kolu ti odma izbije dva boda,a tek je pocelo
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Sve je do nas da li zelimo da neko uđe u klub ili ne. Ako budu licni interesi ispred kluba onda ce opet naci razlog da ga zaustave da udje. Sve ljude smo ispucali, a i sve zivo pokusali. Samo bezveze gubimo vrijeme i srozavamo klub. A imovina je spremna sada i sa novim jugom aBd za vece stepenice.Lokomotifa je napisao/la: ↑29 jul 2025, 13:11Pratim i volim Želju od malih nogu, to mi je stil života i nešto što je dio mog identiteta, znači niko mi ne može reći da se "igram sa svetinjom", "nikom te ne damo" i slično.
Ali moram reći da je krajnje vrijeme da investitor uđe u klub (nije bitno koji, samo ozbiljan investitor). Ovo stanje je neodrživo, razni klošari se vrte oko kluba, nebitni likovi se pitaju, mahalaši obični. Svaki klub će biti bolji ako je što manje ljudi uključeno u donošenje odluka, i ako postoji jedna privatna inicijativa, čime dobijamo rast i investicije u svakom segmentu.
Ako je konačna odluka na Skupštini, evo ja prvi kažem izdajnici Kluba su oni članovi Skupštine koji odbijaju zainteresirane investitore, a nikako zaštitnici kluba, pustite se te priče za malu djecu.
Pa Krpić i Radovac su zadnji put za kone mogli igrati prije 10 godina, a nama oni u julu 2025. godine među glavnim igračima. E tačno za jednu deceniju nas pitari šiju i napreduju, dok mi stagniramo.
Ja ću uz Želju biti pa makar bankrotirali ili igrali Drugu ligu Federacije, ta ljubav je bezuslovna, ali investitor nam treba upravo da se takvo nešto ne bi desilo.
Nema nama hajra ovako. Treba se ovde neki ozbiljan investitor ukljuciti. Ovako svak svoju politiku vodi.NoDi80 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:23Ma pusti njeg kontras praviRiquelme1921 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:16Vidi jednu stvar, on je otišao. Iza sebe je ostavio najviše bodova u zadnjih 10 godina. Klub je sezonu prije te u mjesecu aprilu bio na poziciji koja vodi u niži rang. Za te slobodne dane, isto su dobili i kada ih je Joldić preuzeo, neka priča uprava mu poslala da mora mlađe igrače gurati na kraju sezone, on otišao a Joldić izveo isti sastav bez ijednog mladog igrača. Znači i Joldić nije slušao upravu? Ok, doveli su Adžema jer je "stručnjak" za guranje mladih a on ti u prvom kolu vrati tako što štopera gurne na veznog samo da ne dadne šansu Foči. O Šemdinu da ne govorim, ni ne računa na njega, poslao ga na posudbu. Ne bi imao nijednog u-21 igrača da to ne nalaže pravilnik.1921boy je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:07
Taj populizam prosipaj sa njim u Gosku i Posusju.Dokaz da laze je gostovanje kod Mime Sahinpasica i Sinana,znao je da ce ici na kraju sezone,svjesno je lago da se vode pregovori,da ce se za minutu dogovorit,da je voljan da nastavi radit,jos patetika da je poplavio,tece mu plava krv venama i ostala sranja.
Samo kontrira i dvolican je
Vidis mu profilne sve ti jasno
Kostic![]()
Vitez i Sooboda nas rutinski uzimali s njim
Eto otisao je Coric nakon Sirokog i odmah nakon njeg Joldic 2 utakmice bez juniora odigra
I jos ni dan danas u prvih 11 nije bilo juniora
Drugo je ubacivat juniore na kraju kad se vec sve zna i vidjet koliko i sta mogu a drugo je ubacivat juniore na pocetku sezone, a hvala Bogu juniori ne zna se koji je boljiNoDi80 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:23Ma pusti njeg kontras praviRiquelme1921 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:16Vidi jednu stvar, on je otišao. Iza sebe je ostavio najviše bodova u zadnjih 10 godina. Klub je sezonu prije te u mjesecu aprilu bio na poziciji koja vodi u niži rang. Za te slobodne dane, isto su dobili i kada ih je Joldić preuzeo, neka priča uprava mu poslala da mora mlađe igrače gurati na kraju sezone, on otišao a Joldić izveo isti sastav bez ijednog mladog igrača. Znači i Joldić nije slušao upravu? Ok, doveli su Adžema jer je "stručnjak" za guranje mladih a on ti u prvom kolu vrati tako što štopera gurne na veznog samo da ne dadne šansu Foči. O Šemdinu da ne govorim, ni ne računa na njega, poslao ga na posudbu. Ne bi imao nijednog u-21 igrača da to ne nalaže pravilnik.1921boy je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:07
Taj populizam prosipaj sa njim u Gosku i Posusju.Dokaz da laze je gostovanje kod Mime Sahinpasica i Sinana,znao je da ce ici na kraju sezone,svjesno je lago da se vode pregovori,da ce se za minutu dogovorit,da je voljan da nastavi radit,jos patetika da je poplavio,tece mu plava krv venama i ostala sranja.
Samo kontrira i dvolican je
Vidis mu profilne sve ti jasno
Kostic![]()
Eto otisao je Coric nakon Sirokog i odmah nakon njeg Joldic 2 utakmice bez juniora odigra
I jos ni dan danas u prvih 11 nije bilo juniora
Sve si u pravu
To i ja hocu da kazem, mogao je Joldic zadnju utakmicu juniore ubaciti, jer je sve bilo gotovodubioza144 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:33
Drugo je ubacivat juniore na kraju kad se vec sve zna i vidjet koliko i sta mogu a drugo je ubacivat juniore na pocetku sezone, a hvala Bogu juniori ne zna se koji je boljisto ne pravda ni Adzema da nije mogo gurnut Focu na veznjaka protiv Radnika jer je zbog te pozicije rptiro ostalo, al isto tako cim ovi napune po 22 godine igrat ce prvu federacije jer u njima nema nikakvog igraca za kojeg mozes rec da ce nesto napravit u karijeri.
svaki igrac ima menadzera, a 99% menadzera su smetljari. bitno je da je igrac koji dodje bolji od igraca umjesto kojeg je doveden. koga boli **** sto je posredovao nekakav maneken s hayata?plavobijeli1921 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:29
Kad ti pitar pojacanja dovede, u prvom kolu ti odma izbije dva boda,a tek je pocelo
Bravo,on je otiso,nece se vratit.Tacno je da je imo najvise bodova u zadnji 10 godina,da su neka davna vremena,bili bi prvaci.Znas i ti zasto je tako bilo,zasto nije bilo mladi igraca,zadnja dva kola,slazem se da su trebali dobit vise minutaze,kroz sezonu a posebno zadnja dva kola.Ako ne znas,vec se pricalo da su Velez i Radnik unaprijed upisali pobjede,da smo ih uveli,bilo bi da smo pustili i da smo mi ti koji su odredili putnika u nizi rang.Drugo,svi su bili ljuti na upravu,kruzile su price da se spremaju parole,tjeranja.Sve je to utjecalo.Naravno,to ne amnestira nikoga,mogli su dobiti po poluvrijeme,ne bi bilo o glavu ni nama ni njima.Svakako da su mogli i morali imat vecu minutazu.Ja sam bio za promjenu Corica,al evo vidim da se nismo bas nesto usrecili sa Adzemom.Sud cu dat nakon iduce utakmice.Zasto ne racuna na mlade ne znam,uvijek je bio za taj potez,da li nema kvaliteta,da li on zeli uspijeh a oni mu ne mogu pomoc da dodje do cilja,ne znam ali znam da sve mora bit puno bolje,inace ce on vrlo brzo na biro,a mi sa lexilijumom kroz jos jednu,ko zna koju po redu,burnu i neizvjesnu sezonu do samog kraja.I sad kazem,ako treba presjec,bolje odma,bar ce se nac neko ko hoce doc,a ne kad useremo do kraja,pa onda da trazimo rjesenje kad niko nece osim dezurni vatrogasaca Dine,Sablje,Ade,Hareta.Riquelme1921 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:16Vidi jednu stvar, on je otišao. Iza sebe je ostavio najviše bodova u zadnjih 10 godina. Klub je sezonu prije te u mjesecu aprilu bio na poziciji koja vodi u niži rang. Za te slobodne dane, isto su dobili i kada ih je Joldić preuzeo, neka priča uprava mu poslala da mora mlađe igrače gurati na kraju sezone, on otišao a Joldić izveo isti sastav bez ijednog mladog igrača. Znači i Joldić nije slušao upravu? Ok, doveli su Adžema jer je "stručnjak" za guranje mladih a on ti u prvom kolu vrati tako što štopera gurne na veznog samo da ne dadne šansu Foči. O Šemdinu da ne govorim, ni ne računa na njega, poslao ga na posudbu. Ne bi imao nijednog u-21 igrača da to ne nalaže pravilnik.
Cekamo investitora i samo to nas zanima
prvi put imas da vecina u klubu jeste za investitora, sa kojim se aktivno vode pregovori.
Ovdje dosta ljudi jednostavno ne shvata. Adžem nije Cruyff. On neće napraviti od mog djeteta Modrića samo jer je mlad. Potreban je i neki kvalitet. Da, Adžem je gurao mlade u prošlim mandatima ali tada su mladi bili Riad Bajić i Hadžiahmetović. Decenijski talenti koji se neće stvoriti svake godine. Ne može Adžem od Foče napraviti Hadžiahmetovića nikako. I meni to nije problem, svjestan sam da nam je OP u teškom qrcu i da se mora promjeniti apsolutno sve. Ne tražim od trenera da guraju mlade jer se nema ko gurati iz naše akademije. Jedine nade trenutno polažem u Kororu, pa vidjet ćemo. Kod Adžema mi više smeta što pokušava glumiti mangupa nekim izjavama i što je neko dobro napisao kao da pokušava biti Amar Osim. Ipak, hajd prošle su samo 3 utakmice dat ćemo mu još koju. Ali ne možeš se vaditi na ekipu jer si se po intervjuima ti hvalio da si sastavljao ekipu, imaš sve sad daj rezultat.1921boy je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:47Bravo,on je otiso,nece se vratit.Tacno je da je imo najvise bodova u zadnji 10 godina,da su neka davna vremena,bili bi prvaci.Znas i ti zasto je tako bilo,zasto nije bilo mladi igraca,zadnja dva kola,slazem se da su trebali dobit vise minutaze,kroz sezonu a posebno zadnja dva kola.Ako ne znas,vec se pricalo da su Velez i Radnik unaprijed upisali pobjede,da smo ih uveli,bilo bi da smo pustili i da smo mi ti koji su odredili putnika u nizi rang.Drugo,svi su bili ljuti na upravu,kruzile su price da se spremaju parole,tjeranja.Sve je to utjecalo.Naravno,to ne amnestira nikoga,mogli su dobiti po poluvrijeme,ne bi bilo o glavu ni nama ni njima.Svakako da su mogli i morali imat vecu minutazu.Ja sam bio za promjenu Corica,al evo vidim da se nismo bas nesto usrecili sa Adzemom.Sud cu dat nakon iduce utakmice.Zasto ne racuna na mlade ne znam,uvijek je bio za taj potez,da li nema kvaliteta,da li on zeli uspijeh a oni mu ne mogu pomoc da dodje do cilja,ne znam ali znam da sve mora bit puno bolje,inace ce on vrlo brzo na biro,a mi sa lexilijumom kroz jos jednu,ko zna koju po redu,burnu i neizvjesnu sezonu do samog kraja.I sad kazem,ako treba presjec,bolje odma,bar ce se nac neko ko hoce doc,a ne kad useremo do kraja,pa onda da trazimo rjesenje kad niko nece osim dezurni vatrogasaca Dine,Sablje,Ade,Hareta.Riquelme1921 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 14:16Vidi jednu stvar, on je otišao. Iza sebe je ostavio najviše bodova u zadnjih 10 godina. Klub je sezonu prije te u mjesecu aprilu bio na poziciji koja vodi u niži rang. Za te slobodne dane, isto su dobili i kada ih je Joldić preuzeo, neka priča uprava mu poslala da mora mlađe igrače gurati na kraju sezone, on otišao a Joldić izveo isti sastav bez ijednog mladog igrača. Znači i Joldić nije slušao upravu? Ok, doveli su Adžema jer je "stručnjak" za guranje mladih a on ti u prvom kolu vrati tako što štopera gurne na veznog samo da ne dadne šansu Foči. O Šemdinu da ne govorim, ni ne računa na njega, poslao ga na posudbu. Ne bi imao nijednog u-21 igrača da to ne nalaže pravilnik.
Puna podrska upravi, skupstini da dovedu investitorasvemalim1 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:00prvi put imas da vecina u klubu jeste za investitora, sa kojim se aktivno vode pregovori.
i sad naravno treba otjerati sve iz kluba, uprava napolje. sto? da bi usao neko ko nije za investitora i da bi opet sve propalo. ne znaju vise sta da smisle, pa nasli post od ovog degena sukala od prije 10 godina.
saberite ljudi 2 i 2, ali ovo je jako smijesna i providna prica.
svemalim1 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:00prvi put imas da vecina u klubu jeste za investitora, sa kojim se aktivno vode pregovori.
i sad naravno treba otjerati sve iz kluba, uprava napolje. sto? da bi usao neko ko nije za investitora i da bi opet sve propalo. ne znaju vise sta da smisle, pa nasli post od ovog degena sukala od prije 10 godina.
nema niko jos uvijek, ali bice sigurno kad dodje vrijeme za to.maldini3 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:05svemalim1 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:00prvi put imas da vecina u klubu jeste za investitora, sa kojim se aktivno vode pregovori.
Sva se prica svodi na skupstinu al bilo bi lijepo da i ostali clanovi kluba imaju neke osnovne informacije sta nudi i sta trazi taj investitor
Izvinite sto pišem na vašoj temi, ali moram napisati da nije tačni da nema niko. Skoro je sve zavrseno da vas preuzme Ismirov brat. Sve bi se trebalo znati u ove dvije ili tri sedmice.svemalim1 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:06nema niko jos uvijek, ali bice sigurno kad dodje vrijeme za to.maldini3 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:05svemalim1 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:00
prvi put imas da vecina u klubu jeste za investitora, sa kojim se aktivno vode pregovori.
Sva se prica svodi na skupstinu al bilo bi lijepo da i ostali clanovi kluba imaju neke osnovne informacije sta nudi i sta trazi taj investitor
odgovaram covjeku jer je pitao kad ce clanovi kluba biti upoznati s detaljima. na to sam mislio da niko jos nema informacije o tome osim ljudi koji su ukljuceni direktno u taj proces, a tako i treba.obrijanopile je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:13Izvinite sto pišem na vašoj temi, ali moram napisati da nije tačni da nema niko. Skoro je sve zavrseno da vas preuzme Ismirov brat. Sve bi se trebalo znati u ove dvije ili tri sedmice.
Ja sam cuo da ce nam investitor odmah nakon izgradnje juga poceti praviti novi zapadsvemalim1 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:16odgovaram covjeku jer je pitao kad ce clanovi kluba biti upoznati s detaljima. na to sam mislio da niko jos nema informacije o tome osim ljudi koji su ukljuceni direktno u taj proces, a tako i treba.obrijanopile je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:13Izvinite sto pišem na vašoj temi, ali moram napisati da nije tačni da nema niko. Skoro je sve zavrseno da vas preuzme Ismirov brat. Sve bi se trebalo znati u ove dvije ili tri sedmice.
Tako je, pozdrav i dobrodosaoZhustri je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:22Prije svega da pozdravim ekipu ovdje. Jesam novi na forumu po statističkim pokazateljima, ali nisam novi po iskustvu.
Vatreni Željin navijač i član, sa godišnjom ulaznicom.
Ovdje vidim dosta informacija koje se pokažu kao dobre, pa sam odlučio da se vratim i pođahkad javim.
Iskreno, razočaran sam nastupom u nedjelju, jer izgubiti bodove na Grbavici u prvom kolu, protiv ekipe koja ne bi trebala biti konkurent može samo napraviti dodatnu krizu. Posebno ako gospodin šef nema onakav autoritet kakvim ga predstavlja na pressovima.
Važno je biti strpljiv, pa čekati rasplet situacije u drugom kolu, ali ako bude onakva žestina u igri ima da nam Posušje metne i više komada. A nakon roga, neka trener objasni neobjašnjivo.
Sretno!
nemam ja pojma za to.NoDi80 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:26Ja sam cuo da ce nam investitor odmah nakon izgradnje juga poceti praviti novi zapadsvemalim1 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:16odgovaram covjeku jer je pitao kad ce clanovi kluba biti upoznati s detaljima. na to sam mislio da niko jos nema informacije o tome osim ljudi koji su ukljuceni direktno u taj proces, a tako i treba.obrijanopile je napisao/la: ↑29 jul 2025, 15:13Izvinite sto pišem na vašoj temi, ali moram napisati da nije tačni da nema niko. Skoro je sve zavrseno da vas preuzme Ismirov brat. Sve bi se trebalo znati u ove dvije ili tri sedmice.
Trenutno korisnika/ca: Levin, Lokomotifa, sassari, zlatandr i 39 gostiju.