FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
34
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 189

plavobijeli1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavobijeli1921 » 29 jul 2025, 14:29

slika

Kad ti pitar pojacanja dovede, u prvom kolu ti odma izbije dva boda,a tek je pocelo

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 29 jul 2025, 14:32

Lokomotifa je napisao/la:
29 jul 2025, 13:11
Pratim i volim Želju od malih nogu, to mi je stil života i nešto što je dio mog identiteta, znači niko mi ne može reći da se "igram sa svetinjom", "nikom te ne damo" i slično.

Ali moram reći da je krajnje vrijeme da investitor uđe u klub (nije bitno koji, samo ozbiljan investitor). Ovo stanje je neodrživo, razni klošari se vrte oko kluba, nebitni likovi se pitaju, mahalaši obični. Svaki klub će biti bolji ako je što manje ljudi uključeno u donošenje odluka, i ako postoji jedna privatna inicijativa, čime dobijamo rast i investicije u svakom segmentu.

Ako je konačna odluka na Skupštini, evo ja prvi kažem izdajnici Kluba su oni članovi Skupštine koji odbijaju zainteresirane investitore, a nikako zaštitnici kluba, pustite se te priče za malu djecu.

Pa Krpić i Radovac su zadnji put za kone mogli igrati prije 10 godina, a nama oni u julu 2025. godine među glavnim igračima. E tačno za jednu deceniju nas pitari šiju i napreduju, dok mi stagniramo.

Ja ću uz Želju biti pa makar bankrotirali ili igrali Drugu ligu Federacije, ta ljubav je bezuslovna, ali investitor nam treba upravo da se takvo nešto ne bi desilo.
Sve je do nas da li zelimo da neko uđe u klub ili ne. Ako budu licni interesi ispred kluba onda ce opet naci razlog da ga zaustave da udje. Sve ljude smo ispucali, a i sve zivo pokusali. Samo bezveze gubimo vrijeme i srozavamo klub. A imovina je spremna sada i sa novim jugom aBd za vece stepenice.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

V3rtigo
Kontakt:

Post Postao/la V3rtigo » 29 jul 2025, 14:33

NoDi80 je napisao/la:
29 jul 2025, 14:23
Riquelme1921 je napisao/la:
29 jul 2025, 14:16
1921boy je napisao/la:
29 jul 2025, 14:07

Taj populizam prosipaj sa njim u Gosku i Posusju.Dokaz da laze je gostovanje kod Mime Sahinpasica i Sinana,znao je da ce ici na kraju sezone,svjesno je lago da se vode pregovori,da ce se za minutu dogovorit,da je voljan da nastavi radit,jos patetika da je poplavio,tece mu plava krv venama i ostala sranja.
Vidi jednu stvar, on je otišao. Iza sebe je ostavio najviše bodova u zadnjih 10 godina. Klub je sezonu prije te u mjesecu aprilu bio na poziciji koja vodi u niži rang. Za te slobodne dane, isto su dobili i kada ih je Joldić preuzeo, neka priča uprava mu poslala da mora mlađe igrače gurati na kraju sezone, on otišao a Joldić izveo isti sastav bez ijednog mladog igrača. Znači i Joldić nije slušao upravu? Ok, doveli su Adžema jer je "stručnjak" za guranje mladih a on ti u prvom kolu vrati tako što štopera gurne na veznog samo da ne dadne šansu Foči. O Šemdinu da ne govorim, ni ne računa na njega, poslao ga na posudbu. Ne bi imao nijednog u-21 igrača da to ne nalaže pravilnik.
Ma pusti njeg kontras pravi
Samo kontrira i dvolican je
Vidis mu profilne sve ti jasno
Kostic :rol:
Vitez i Sooboda nas rutinski uzimali s njim

Eto otisao je Coric nakon Sirokog i odmah nakon njeg Joldic 2 utakmice bez juniora odigra
I jos ni dan danas u prvih 11 nije bilo juniora
Nema nama hajra ovako. Treba se ovde neki ozbiljan investitor ukljuciti. Ovako svak svoju politiku vodi.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 29 jul 2025, 14:33

NoDi80 je napisao/la:
29 jul 2025, 14:23
1921boy je napisao/la:
29 jul 2025, 14:07

Taj populizam prosipaj sa njim u Gosku i Posusju.Dokaz da laze je gostovanje kod Mime Sahinpasica i Sinana,znao je da ce ici na kraju sezone,svjesno je lago da se vode pregovori,da ce se za minutu dogovorit,da je voljan da nastavi radit,jos patetika da je poplavio,tece mu plava krv venama i ostala sranja.
Vidi jednu stvar, on je otišao. Iza sebe je ostavio najviše bodova u zadnjih 10 godina. Klub je sezonu prije te u mjesecu aprilu bio na poziciji koja vodi u niži rang. Za te slobodne dane, isto su dobili i kada ih je Joldić preuzeo, neka priča uprava mu poslala da mora mlađe igrače gurati na kraju sezone, on otišao a Joldić izveo isti sastav bez ijednog mladog igrača. Znači i Joldić nije slušao upravu? Ok, doveli su Adžema jer je "stručnjak" za guranje mladih a on ti u prvom kolu vrati tako što štopera gurne na veznog samo da ne dadne šansu Foči. O Šemdinu da ne govorim, ni ne računa na njega, poslao ga na posudbu. Ne bi imao nijednog u-21 igrača da to ne nalaže pravilnik.
Ma pusti njeg kontras pravi
Samo kontrira i dvolican je
Vidis mu profilne sve ti jasno
Kostic :rol:

Eto otisao je Coric nakon Sirokog i odmah nakon njeg Joldic 2 utakmice bez juniora odigra
I jos ni dan danas u prvih 11 nije bilo juniora
Drugo je ubacivat juniore na kraju kad se vec sve zna i vidjet koliko i sta mogu a drugo je ubacivat juniore na pocetku sezone, a hvala Bogu juniori ne zna se koji je bolji :urnebes: sto ne pravda ni Adzema da nije mogo gurnut Focu na veznjaka protiv Radnika jer je zbog te pozicije rptiro ostalo, al isto tako cim ovi napune po 22 godine igrat ce prvu federacije jer u njima nema nikakvog igraca za kojeg mozes rec da ce nesto napravit u karijeri.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 jul 2025, 14:40

V3rtigo je napisao/la:
29 jul 2025, 14:33

Nema nama hajra ovako. Treba se ovde neki ozbiljan investitor ukljuciti. Ovako svak svoju politiku vodi.
Sve si u pravu
Bez para danas ne mozes nista
Investitor je Zeljo neophodan
Iako uprava mnoge stvari dobro radi, trebaju nam pare da bi bili na vrhu
dubioza144 je napisao/la:
29 jul 2025, 14:33

Drugo je ubacivat juniore na kraju kad se vec sve zna i vidjet koliko i sta mogu a drugo je ubacivat juniore na pocetku sezone, a hvala Bogu juniori ne zna se koji je bolji :urnebes: sto ne pravda ni Adzema da nije mogo gurnut Focu na veznjaka protiv Radnika jer je zbog te pozicije rptiro ostalo, al isto tako cim ovi napune po 22 godine igrat ce prvu federacije jer u njima nema nikakvog igraca za kojeg mozes rec da ce nesto napravit u karijeri.
To i ja hocu da kazem, mogao je Joldic zadnju utakmicu juniore ubaciti, jer je sve bilo gotovo
Sto se tice Adzema
Foco je mogao i trebao biti vezni protiv Radnika, a ne Seedorf kojeg uigrava 7,8 utakmica kao stopera
Ja podrzavam Adzema, jer mi je pun qurac promijena, ali ne kontam zasto dira odbranu koju je uigravao 6,7 utakmica
Sam je govorio da je odbrana problem i on stavi debitanta na stopera, a onog stopera kojeg je uigravaao stavi ga na veznog
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 29 jul 2025, 14:44, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 29 jul 2025, 14:44

plavobijeli1921 je napisao/la:
29 jul 2025, 14:29
slika

Kad ti pitar pojacanja dovede, u prvom kolu ti odma izbije dva boda,a tek je pocelo
svaki igrac ima menadzera, a 99% menadzera su smetljari. bitno je da je igrac koji dodje bolji od igraca umjesto kojeg je doveden. koga boli **** sto je posredovao nekakav maneken s hayata?

inace, ovo je veoma providna prica sa novim nickovima koji nam otvaraju oci. cim se proculo da se prica s investitorom, odjednom su problem igraci koje smo potpisali prije mjesec, a i tad se znalo ko posreduje. kakve nebuloze, ali nismo svi djeca.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 29 jul 2025, 14:44

Ma ko god ne misli da nesto dobro smrdi oko kluba taj ne vidi dalje od nosa. Ja to pricam vec preko godinu dana. Nije Zeljo "slucajno" ili zato sto je bio toliko los bio pred ispadanjem iz lige pretprosle sezone. Cudne neke persone se motaju u i oko kluba. Ubijedjen sam da u upravi/skupstini ima ljudi koji svjesno rade na stetu kluba. Takodjer, niko me vise ne moze ubijedit da nemamo para za boljeg trenera od Adzema i da nam je to trenutni domet. Takodjer mi puno smrdi ovo lizanje s politickom trojkom koja je pola Bosne rasprodala i zaduzila do guse. Nadam se da je to bilo samo da se izvuku sredstva za jug i da nema nesto vise tu. Daj Boze da ovo izdobri, al trenutno jako sumnjiva situacija, a gdje ima dima ima i vatre.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 jul 2025, 14:47

Bravo,on je otiso,nece se vratit.Tacno je da je imo najvise bodova u zadnji 10 godina,da su neka davna vremena,bili bi prvaci.Znas i ti zasto je tako bilo,zasto nije bilo mladi igraca,zadnja dva kola,slazem se da su trebali dobit vise minutaze,kroz sezonu a posebno zadnja dva kola.Ako ne znas,vec se pricalo da su Velez i Radnik unaprijed upisali pobjede,da smo ih uveli,bilo bi da smo pustili i da smo mi ti koji su odredili putnika u nizi rang.Drugo,svi su bili ljuti na upravu,kruzile su price da se spremaju parole,tjeranja.Sve je to utjecalo.Naravno,to ne amnestira nikoga,mogli su dobiti po poluvrijeme,ne bi bilo o glavu ni nama ni njima.Svakako da su mogli i morali imat vecu minutazu.Ja sam bio za promjenu Corica,al evo vidim da se nismo bas nesto usrecili sa Adzemom.Sud cu dat nakon iduce utakmice.Zasto ne racuna na mlade ne znam,uvijek je bio za taj potez,da li nema kvaliteta,da li on zeli uspijeh a oni mu ne mogu pomoc da dodje do cilja,ne znam ali znam da sve mora bit puno bolje,inace ce on vrlo brzo na biro,a mi sa lexilijumom kroz jos jednu,ko zna koju po redu,burnu i neizvjesnu sezonu do samog kraja.I sad kazem,ako treba presjec,bolje odma,bar ce se nac neko ko hoce doc,a ne kad useremo do kraja,pa onda da trazimo rjesenje kad niko nece osim dezurni vatrogasaca Dine,Sablje,Ade,Hareta.
mosa lošmi stićko tit-ula!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 jul 2025, 14:57

svemalim1 je napisao/la:
29 jul 2025, 14:44

inace, ovo je veoma providna prica sa novim nickovima koji nam otvaraju oci. cim se proculo da se prica s investitorom, odjednom su problem igraci koje smo potpisali prije mjesec, a i tad se znalo ko posreduje. kakve nebuloze, ali nismo svi djeca.
Cekamo investitora i samo to nas zanima
Nadam se da je 85% raje slozno oko te price
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 29 jul 2025, 15:01, ukupno mijenjano 2 puta.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 29 jul 2025, 15:00

NoDi80 je napisao/la:
29 jul 2025, 14:57
svemalim1 je napisao/la:

prvi put imas da vecina u klubu jeste za investitora, sa kojim se aktivno vode pregovori.

i sad naravno treba otjerati sve iz kluba, uprava napolje. sto? da bi usao neko ko nije za investitora i da bi opet sve propalo. ne znaju vise sta da smisle, pa nasli post od ovog degena sukala od prije 10 godina.

saberite ljudi 2 i 2, ali ovo je jako smijesna i providna prica.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 29 jul 2025, 15:04

1921boy je napisao/la:
29 jul 2025, 14:47
Bravo,on je otiso,nece se vratit.Tacno je da je imo najvise bodova u zadnji 10 godina,da su neka davna vremena,bili bi prvaci.Znas i ti zasto je tako bilo,zasto nije bilo mladi igraca,zadnja dva kola,slazem se da su trebali dobit vise minutaze,kroz sezonu a posebno zadnja dva kola.Ako ne znas,vec se pricalo da su Velez i Radnik unaprijed upisali pobjede,da smo ih uveli,bilo bi da smo pustili i da smo mi ti koji su odredili putnika u nizi rang.Drugo,svi su bili ljuti na upravu,kruzile su price da se spremaju parole,tjeranja.Sve je to utjecalo.Naravno,to ne amnestira nikoga,mogli su dobiti po poluvrijeme,ne bi bilo o glavu ni nama ni njima.Svakako da su mogli i morali imat vecu minutazu.Ja sam bio za promjenu Corica,al evo vidim da se nismo bas nesto usrecili sa Adzemom.Sud cu dat nakon iduce utakmice.Zasto ne racuna na mlade ne znam,uvijek je bio za taj potez,da li nema kvaliteta,da li on zeli uspijeh a oni mu ne mogu pomoc da dodje do cilja,ne znam ali znam da sve mora bit puno bolje,inace ce on vrlo brzo na biro,a mi sa lexilijumom kroz jos jednu,ko zna koju po redu,burnu i neizvjesnu sezonu do samog kraja.I sad kazem,ako treba presjec,bolje odma,bar ce se nac neko ko hoce doc,a ne kad useremo do kraja,pa onda da trazimo rjesenje kad niko nece osim dezurni vatrogasaca Dine,Sablje,Ade,Hareta.
Ovdje dosta ljudi jednostavno ne shvata. Adžem nije Cruyff. On neće napraviti od mog djeteta Modrića samo jer je mlad. Potreban je i neki kvalitet. Da, Adžem je gurao mlade u prošlim mandatima ali tada su mladi bili Riad Bajić i Hadžiahmetović. Decenijski talenti koji se neće stvoriti svake godine. Ne može Adžem od Foče napraviti Hadžiahmetovića nikako. I meni to nije problem, svjestan sam da nam je OP u teškom qrcu i da se mora promjeniti apsolutno sve. Ne tražim od trenera da guraju mlade jer se nema ko gurati iz naše akademije. Jedine nade trenutno polažem u Kororu, pa vidjet ćemo. Kod Adžema mi više smeta što pokušava glumiti mangupa nekim izjavama i što je neko dobro napisao kao da pokušava biti Amar Osim. Ipak, hajd prošle su samo 3 utakmice dat ćemo mu još koju. Ali ne možeš se vaditi na ekipu jer si se po intervjuima ti hvalio da si sastavljao ekipu, imaš sve sad daj rezultat.
Grupa iznad svakog pojedinca.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 jul 2025, 15:04

svemalim1 je napisao/la:
29 jul 2025, 15:00
NoDi80 je napisao/la:
svemalim1 je napisao/la:

prvi put imas da vecina u klubu jeste za investitora, sa kojim se aktivno vode pregovori.

i sad naravno treba otjerati sve iz kluba, uprava napolje. sto? da bi usao neko ko nije za investitora i da bi opet sve propalo. ne znaju vise sta da smisle, pa nasli post od ovog degena sukala od prije 10 godina.

Puna podrska upravi, skupstini da dovedu investitora
Sto se tice ovih koji nisu za investitora, njih trebamo zajedno svi otjerati sto dalje od kluba
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 29 jul 2025, 15:05

svemalim1 je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
svemalim1 je napisao/la:

Sva se prica svodi na skupstinu al bilo bi lijepo da i ostali clanovi kluba imaju neke osnovne informacije sta nudi i sta trazi taj investitor
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 29 jul 2025, 15:06

maldini3 je napisao/la:
29 jul 2025, 15:05
svemalim1 je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:

Sva se prica svodi na skupstinu al bilo bi lijepo da i ostali clanovi kluba imaju neke osnovne informacije sta nudi i sta trazi taj investitor
nema niko jos uvijek, ali bice sigurno kad dodje vrijeme za to.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 29 jul 2025, 15:13

svemalim1 je napisao/la:
29 jul 2025, 15:06
maldini3 je napisao/la:
29 jul 2025, 15:05
svemalim1 je napisao/la:

nema niko jos uvijek, ali bice sigurno kad dodje vrijeme za to.
Izvinite sto pišem na vašoj temi, ali moram napisati da nije tačni da nema niko. Skoro je sve zavrseno da vas preuzme Ismirov brat. Sve bi se trebalo znati u ove dvije ili tri sedmice.
Evo i oni tebe selame!

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 29 jul 2025, 15:16

obrijanopile je napisao/la:
29 jul 2025, 15:13
Izvinite sto pišem na vašoj temi, ali moram napisati da nije tačni da nema niko. Skoro je sve zavrseno da vas preuzme Ismirov brat. Sve bi se trebalo znati u ove dvije ili tri sedmice.
odgovaram covjeku jer je pitao kad ce clanovi kluba biti upoznati s detaljima. na to sam mislio da niko jos nema informacije o tome osim ljudi koji su ukljuceni direktno u taj proces, a tako i treba.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 29 jul 2025, 15:20

Mogli smo i Krpica na dvojnu registraciju u Slobodu i kod nas mali nek igra, posto vidim saljemo skoro sve
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Zhustri
Kontakt:

Post Postao/la Zhustri » 29 jul 2025, 15:22

Prije svega da pozdravim ekipu ovdje. Jesam novi na forumu po statističkim pokazateljima, ali nisam novi po iskustvu.

Vatreni Željin navijač i član, sa godišnjom ulaznicom.
Ovdje vidim dosta informacija koje se pokažu kao dobre, pa sam odlučio da se vratim i pođahkad javim.

Iskreno, razočaran sam nastupom u nedjelju, jer izgubiti bodove na Grbavici u prvom kolu, protiv ekipe koja ne bi trebala biti konkurent može samo napraviti dodatnu krizu. Posebno ako gospodin šef nema onakav autoritet kakvim ga predstavlja na pressovima.

Važno je biti strpljiv, pa čekati rasplet situacije u drugom kolu, ali ako bude onakva žestina u igri ima da nam Posušje metne i više komada. A nakon roga, neka trener objasni neobjašnjivo.

Sretno!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 jul 2025, 15:26

svemalim1 je napisao/la:
29 jul 2025, 15:16
odgovaram covjeku jer je pitao kad ce clanovi kluba biti upoznati s detaljima. na to sam mislio da niko jos nema informacije o tome osim ljudi koji su ukljuceni direktno u taj proces, a tako i treba.
Ja sam cuo da ce nam investitor odmah nakon izgradnje juga poceti praviti novi zapad
Nebitno da sad ne nagadjamo, bitno je da udje covjek sa dobrim namjerama i to je to

Zhustri je napisao/la:
29 jul 2025, 15:22
Prije svega da pozdravim ekipu ovdje. Jesam novi na forumu po statističkim pokazateljima, ali nisam novi po iskustvu.

Vatreni Željin navijač i član, sa godišnjom ulaznicom.
Ovdje vidim dosta informacija koje se pokažu kao dobre, pa sam odlučio da se vratim i pođahkad javim.

Iskreno, razočaran sam nastupom u nedjelju, jer izgubiti bodove na Grbavici u prvom kolu, protiv ekipe koja ne bi trebala biti konkurent može samo napraviti dodatnu krizu. Posebno ako gospodin šef nema onakav autoritet kakvim ga predstavlja na pressovima.

Važno je biti strpljiv, pa čekati rasplet situacije u drugom kolu, ali ako bude onakva žestina u igri ima da nam Posušje metne i više komada. A nakon roga, neka trener objasni neobjašnjivo.

Sretno!
Tako je, pozdrav i dobrodosao
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 29 jul 2025, 15:28, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 29 jul 2025, 15:28

NoDi80 je napisao/la:
29 jul 2025, 15:26
svemalim1 je napisao/la:
29 jul 2025, 15:16
Ja sam cuo da ce nam investitor odmah nakon izgradnje juga poceti praviti novi zapad
nemam ja pojma za to.

nije nikakva tajna da se pregovara sa investitorom. na sta ce izaci, vidjecemo. samo ne treba nasjedati sad na ove podvale. cuj ono sad skontalo sta je nekakav menadzer stavio na facebook 2017 i zato treba sve otjerat iz kluba. smijesno.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Lokomotifa, sassari, zlatandr i 39 gostiju.